Mens en DierCorona

Coronakritische huisarts haalt verhaal bij inspectie na ‘corrigerende brief’

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Huisarts Els van Veen kreeg eind vorige week een brief van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) op de deurmat. Bij de inspectie was ‘een melding’ binnengekomen over haar uitlatingen ten aanzien van Covid-19 en aanverwante onderwerpen, zoals het vaccin. “Volgens de melding zijn de uitspraken die u doet onjuist,” viel te lezen in de brief.

De inspectie zei van artsen te verwachten dat wanneer zij zich presenteren als (huis)arts, zij zich ook houden aan ‘de normen, richtlijnen én attitude’ van hun beroepsgroep en aan de voor artsen geldende Covid-19-richtlijnen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De huisarts liet het er niet bij zitten en besloot verhaal te halen. Via social media laat ze weten dat ze iemand van de inspectie aan de lijn heeft gehad. “Ik kan de melding toegestuurd krijgen, maar wel op onderdelen zwartgelakt. Evenals de melders, want hun identiteit wordt wel beschermd. Die van artsen hoeft niet beschermd te worden. Wederhoor is ook niet nodig,” verzucht Van Veen. De Rutte-doctrine is springlevend.

50 keer een corrigerende brief

Een dag voordat Van Veen de brief op de mat kreeg, schreef zorgminister Hugo de Jonge in antwoord op Kamervragen van Paulusma (D66) en Kuiken (PvdA) dat de inspectie stappen kan ondernemen richting artsen die ‘desinformatie verspreiden’ en afwijken van de normen en richtlijnen van hun eigen beroepsgroep.

“Hierover ben ik met de inspectie in gesprek geweest en ik moedig dit ook zeker aan. De inspectie heeft de afgelopen maanden ongeveer 50 keer een corrigerende brief gestuurd naar artsen die ‘evident onjuiste informatie’ gaven over het coronavirus of vaccinaties aan hun patiënten of via social media,” aldus De Jonge.

“Ook schreef de inspectie zo’n 10 keer dat een sanctie – zelfs via het tuchtrecht – kan volgen als de arts zou doorgaan met het verspreiden van zulke onjuiste informatie,” voegde hij toe.

Nog meer mogelijkheden

En nu komt het: “Op korte termijn wordt bekeken of er nog meer mogelijkheden zijn voor de inspectie om in crisistijd op te treden tegen artsen die desinformatie verspreiden.”

Van Veen laat ondertussen weten dat ze veel bemoedigende reacties van (huis)artsen krijgt. “En ook het Artsen Collectief, waar ik zelf bij ben aangesloten, staat achter me. Ik voel me dus zeker niet alleen en hou hoop en goede moed,” twittert de huisarts.

4.7 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Alle Artsen die de Eed van Hypocritus hebben gebroken dienen in de Nabije Toekomst verantwoording af te leggen inzake hun beweegredenen om Gezonde Mensen te injecteren met Herr Doktor Hugo Mengele’s Experimentele Spuit van Drion mRNA-Gentherapie-RVS-Grafeenoxide-Spike-Eiwitten-VacciNazi…

PEPPER
PEPPER
2 jaren geleden

Ha! Dus in elk geval 50!! artsen in Nederland zijn het hardop niet met het coronabeleid eens. Fijn om te weten.
Dus Huug weet het beter dan 50!!! artsen..
Ja hoor…paaaaboooo…

Ron
Ron
2 jaren geleden

Als je nu alles omdraaid en de brief en deze tegengesteld interpreteert kan je maar één ding besluiten. Fake news komt van politici en deze maffia orde. Dan is het gewoon chantage en broodroof.

Pieter
Pieter
2 jaren geleden

Wie stelt, bewijst. Dus laat de inspectie maar aantonen dat een arts ‘onjuiste uitspraken’ doet en van welke de arts beticht wordt.
.
Doen ze dat niet, dan is de inspectie zelf in overtreding.

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x