Archeologie

“Kopie van sterrenbeeld gevonden op grond bij Stonehenge”

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Net zoals de piramiden in Egypte, die gezamenlijk de kopie van het sterrenbeeld Orion vormen, blijken ook de prehistorische plaatsen in Europa uit kopieën van sterrenbeelden op de grond te bestaan. Zo ook bij Stonehenge.

Auteur-onderzoeker Eelco de Boer deed onderzoek naar oude Helwegen van de Germanen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

De Germanen geloofden dat hun zielen na de dood over deze Helwegen door zwanen naar het Paradijs of naar de Hel vervoerd werden.

De Helwegen zijn al langer bekend. Dokter de Vroege uit Rotterdam beschreef hun loop van Externsteine, een prehistorische plek in Duitsland, tot aan de kust in Nederland.

De onderste Helweg liep naar de kust van Zeeland, het paradijs, en de bovenste naar de Waddeneilanden, zogenaamd de Hel.

De oude naam voor het paradijs is Walhalla en het Zeeuwse eiland Walcheren heeft deze naam nog in zich.

De naam van de Hel luidde Tarsus en ook deze naam vinden we terug in de Waddeneilanden, een beetje meer verscholen maar daardoor uniek.

T: Texel
A: Ameland
R: Rottummerplaat
S: Schiermonnikoog
U: Vlieland (u en v zijn voor taalkundigen uitwisselbaar)
S: (ter) Schelling, ter is een voorzetsel

De naam Helwegen is in Nederland nog bekend, denk aan Marijke Helwegen, een bekende tv-persoonlijkheid.

Het viel Eelco de Boer op dat veel namen langs de onderste Helweg met zwanen te maken hadden. Zwanen kwamen ook in veel mythen voor.

Als kenner van de oude mythen wist de auteur dat ook bij de verhalen over Stonehenge zwanen genoemd werden.

"Bewijs: kopie van sterrenbeeld op grond bij Stonehenge"

Na het doortrekken van de oude lijnen van dr. De Vroege, ontdekte Eelco dat de onderste Helweg exact doorliep tot aan Stonehenge.

De bovenste Helweg liep exact door tot aan Lindisfarne, een zeer heilige plek in Engeland. De vraag was natuurlijk welk volk exacte lijnen over zeeën heen kon trekken.

De auteur had al eerder sterrenbeelden op de grond in Nederland ontdekt en paste zijn methoden nu rond Stonehenge toe.

Tot zijn verbijstering ontdekte hij dat onbekenden met ongelooflijke precisie het sterrenbeeld Zwaan in het Britse landschap hadden gevormd.

Op de gekopieerde sterrenpunten staan nu nog steeds kerken op oude heilige plaatsen, waaromheen later plaatsjes zijn ontstaan.

"Bewijs: kopie van sterrenbeeld op grond bij Stonehenge"

De auteur publiceert in principe gegevens die door zijn lezers te verifiëren zijn. Plak op Google Earth plaatsmarkeringen op genoemde plaatsen en zie hoe ongelooflijk nauwkeurig het sterrenbeeld zich vormt.

In zijn boeken is te lezen hoe ook op andere plaatsen langs de Helweg in Nederland en Duitsland hetzelfde sterrenbeeld is te vinden.

De schrijver benadrukt dat de cultuur van de makers van Stonehenge, en andere megalithische bouwwerken in Europa, al verdwenen was toen de Egyptische piramides nog gebouwd moesten worden.

In zijn boeken gaat Eelco de Boer gedetailleerd in op zijn bevindingen. Het lezen maakt nieuwsgierig en daagt uit om zelf op onderzoek te gaan naar nog meer bewijzen!

ONDERZOEKER-AUTEUR EELCO DE BOER

De ontdekkingen en theorie van onderzoeker-auteur Eelco de Boer uit Bergambacht, beschreven in zijn boeken Verdwenen beschaving en Verborgen geschiedenis, hebben er onder andere toe geleid dat er in Friesland bewijzen werden gevonden van sterrenbeelden op de grond.

Nieuwe geheimen onthult hij binnenkort in zijn derde boek, dat in het voorjaar van 2017 zal verschijnen met de titel:

‘Abraham was een Fries en Homerus een Zeeuw.’
(En, Nederland was het beloofde land.)

Het geheim der Eersten: Auteur Henriëtte Hemmink verwerkte Eelco’s opzienbarende theorie en ontdekkingen op spannende manier in een fact-thriller.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Helgoland
Helgoland
7 jaren geleden

Abraham was eigenlijk de Friese Heerenboer Abe Raemsma en Homerus de Zeeuwse visser Homme Ruis (en Zarathustra was eigenlijk de Friese wolkammer Sake Toerstra).

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

51 graden is een belangrijk gegeven. Precies de helft as ten opzichte van zon. Mediaan/middelpunt is nl. aan 1 kant iets korter.

Quasimodo
Quasimodo
7 jaren geleden

Dus als ik een kopie van een sterrenbeeld in mijn woonkamer of tuin teken of markeer, dan heb ik er baat bij? Wat voor goeds gebeurt er dan met mij?

rob
rob
7 jaren geleden

Sterrenbeelden heeft altijd tot een verbeelding van de mens geweest en nog.. voorspellingen komen ook uit verbeeldingen voort ,en daar creëert en kneed de mens vormen die het bestaan wat makkelijker of moeilijker maakt en als een houvast voor het bestaan vormt, zo zijn er veel patronen en lijnen die men dagelijks volgt, een lijntje strekken van een plaats naar een ander plaats en die lijn komt overeen met het lijntje strekken van de stand van de sterren is niet zo verwonderlijk,,dat er altijd wel een lijn past die precies overeen komt met gebouwen of plaatsen waar wat heeft plaats gevonden of is gebouwd, er zijn zoveel gebouwen en plaatsen dat er altijd een lijn te trekken valt en die overeenkomt met de stand van de sterren..omdat er ook genoeg in de sterrenhemel sterren aanwezig zijn waar door lijnen te trekken een lijn vormt die overeen komt met de stand van gebouwen of plaatsen hier op aarden. zo verwonderlijk is dat niet , wel is het verwonderlijk als mensen boeken over onderwerpen als dat waar ze een mysterieus verhaal van maken ..daar zijn mensen goed in ..en ja dan begint ook de twijfel van van waar of niet waar…in ieder geval een boek en film of wat dan ook daar zit wel wat spanning in van waar het onderwerp over gaat …en ja beelden en vormen genoeg die tot verbeelding spreken.. vanaf de aarden gezien hebben mensen beelden en vormen uit het sterren stelsel gehaald …maar als men op mars of een andere planeet zou staan zou deze lijnen gewoon afwijken en er heel anders eruit zal zien …geen zwaan geen Orion geen draak geen kreeft geen tweeling geen stier env..de lijnen zullen gewoon niet meer kloppen …en valt er ook geen verhaal ervan te maken..over lijntjes..die overeen komen met plaatsen …en alle beelden zullen gewoon vervagen.. allemaal verzinsels en fantasie..

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x