Homepagina » Bewustzijn » Experts: Maya’s profeteerden, maar niet einde van de wereld
Experts: Maya's profeteerden, maar niet einde van de wereld

Experts: Maya’s profeteerden, maar niet einde van de wereld

Terwijl het aftellen naar 21 december is begonnen doen Maya-experts er alles aan om mensen te overtuigen dat de Maya’s nooit een ramp aan het einde van dit jaar hebben voorspeld.

Sommige experts zeggen nu dat de Maya’s mogelijk wel voorspellingen deden, maar niet over het einde van de wereld.

Archeologen, antropologen en andere experts ontmoetten elkaar vrijdag in de zuidelijke Mexicaanse stad Merida om de lange telling van de Mayakalender te bespreken. De lange telling bestaat uit perioden van 394 jaar (144.000 dagen) die baktuns worden genoemd.

Mijlpaal

Experts schatten dat de lange telling is begonnen op 11 augustus 3114 voor Christus en inmiddels door 13 baktuns (5125 jaar) is gegaan. Ze stellen dat het getal 13 belangrijk was voor de Maya’s en dat het einde van de cyclus een mijlpaal is, geen feitelijk einde.

De afgelopen jaren deden verhalen de ronde dat de Maya’s astronomische rampen voorspelden die samen zouden vallen met 2012. De Mexicaanse overheidsarcheoloog Alfredo Barrera zei vrijdag dat de Maya’s waarschijnlijk alleen droogtes of uitbraken van ziektes voorspelden.

“De Maya’s deden geen fatalistische voorspellingen, maar voorzagen eerder gebeurtenissen die zich in de toekomst zouden kunnen herhalen,” aldus Barrera van het Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis.

Verre toekomst

Experts benadrukten dat de oude Maya’s, die tussen 300 en 900 na Christus floreerden, zeer geïnteresseerd waren in toekomstige gebeurtenissen ver voorbij 21 december. “Er zijn veel oude Maya-monumenten die spreken van gebeurtenissen in de verre toekomst,” schreef antropoloog Geoffrey Braswell van de Universiteit van Californië in San Diego. “De oude Maya’s geloofden overduidelijk dat bepaalde gebeurtenissen ver voorbij 21 december zouden plaatsvinden.”

“Koning van Palenque K’inich Janaab’ Pakal geloofde dat hij over een paar duizend jaar zou terugkeren op aarde,” schreef Braswell in een email aan de Associated Press. “Andere monumenten spreken juist van gebeurtenissen ver vóór het jaar 3114 voor Christus.”

Er zijn slechts een paar verwijzingen naar de datum in 2012 ontdekt op archeologische vindplaatsen en daarvan spreken er geen van een apocalyps, aldus experts. Dergelijke apocalyptische visies worden al meer dan een duizend jaar gevonden in het westerse, christelijke denken, en kunnen niet worden toegeschreven aan de Maya’s.

Kilometerteller

“Deze manier van denken heeft niets te maken met de Maya-cultuur,” zei antropoloog Alexander Voss van de Universiteit van Quintana Roo, een staat aan de Mexicaanse Caribische kust. “De zoektocht naar eindtijden stamt niet uit de Maya-cultuur.”

Braswell vergeleek de Mayakalender, met zijn systeem van cycli in cycli, met de kilometerteller van een auto. “De lange telling van de Mayakalender lijkt op de kilometerteller van een auto,” schreef hij. “De kilometerteller van mijn eerste auto ging tot maximaal 99.999,9 kilometer. Dat betekende echter niet dat de auto na 100.000 kilometer zou ontploffen.”

Onderstaande video gaat over de ontdekking van de oudst bekende versie van de Mayakalender in mei van dit jaar. De kalender telt volgens onderzoekers niet af naar de eindtijd in december 2012.

Bron: AP

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie belangrijk? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

33 reacties

 1. De gedachte dat op 21 december 2012 de wereld zou vergaan, is door de HUIDIGE MENS in het leven geroepen, maar niet door de Maya’s.
  Er gaat dan iets groots gebeuren, maar zeker geen mondiale ramp.

  0 likes
 2. nog een dikke twee drie maand geduld en we zullen het zeker weten, dat gespeculeer begint zo onderhand wel saai te worden

  0 likes
 3. [quote name=”Westbound”]De gedachte dat op 21 december 2012 de wereld zou vergaan, is door de HUIDIGE MENS in het leven geroepen, maar niet door de Maya’s.
  Er gaat dan iets groots gebeuren, maar zeker geen mondiale ramp.[/quote]

  Dat klopt helemaal dat er iets groots gaat gebeuren dan. Dan ben ik namelijk jarig dus er gaat zeker wat gebeuren XD

  0 likes
 4. Ik zeg het reeds al jaren, De Maya’s hebben dit ook nooit voorspeld het einde van de wereld. Maar zij hebben gezegt dat de wereld zou eindigen zoals wij ze kennen. Een groot verschil dus. Ik geloof er allesinds in en hoop het ook. Het wordt dringend tijd dat de mensen hun ogen open gaan. Want de menselijke mentaliteit de dag van vandaag is om bij te wenen … 🙁

  0 likes
 5. OMFG, ik heb hier een kalender van 2012 hangen die maar tot 1 januari 2013 loopt. Hij stopt dan gewoon.

  Ongelofelijk, die uitgeverij is geniaal, zij hebben dus voorspeld dat het einde van de wereld op 1 jan 2013 zal gebeuren…

  0 likes
 6. De Maya’s hielden zich niet bezig met voorspellingen omtrent toekomstige geologische aardeveranderingen, mogelijke poolverschuivingen of planeet Nibiru, en daar zit ‘m nou het wezenlijk verschil in, wanneer je begrijpt dat het niet aan de Maya’s was om dit soort voorspellingen over te brengen aan de toekomstige mens. Dat doen andere wezens uit de ruimte wel, zij het gereïncarneerd op Aarde ten dienste voor de mensheid.

  0 likes
 7. Oh shit dan zal ik die bunker die in de tuin nu wordt gebouwd maar afbestellen (kost toch al zoveel werk en geld). En al die honderden blikken eten maar zelf opeten en de rest maar naar de voedselbank dan. Ik zat al helemaal in de angst en was al bezig een ondergrondse bunker in de tuin te gaan bouwen volgestouwd met voedsel, water, wc-papier, sexboekjes en dergelijke.

  0 likes
 8. [quote name=”Evolva”]Ik zeg het reeds al jaren, De Maya’s hebben dit ook nooit voorspeld het einde van de wereld. Maar zij hebben gezegt dat de wereld zou eindigen zoals wij ze kennen. Een groot verschil dus. Ik geloof er allesinds in en hoop het ook. Het wordt dringend tijd dat de mensen hun ogen open gaan. Want de menselijke mentaliteit de dag van vandaag is om bij te wenen … :([/quote]

  Ik denk dat we daar met z’n allen beter zelf iets aan doen dan te wachten op voorspellingen 🙂
  Veel meer kans dat er dan ook effectief iets gebeurd.
  Zoals de heer Gandhi al opmerkte: “Be the change you want to see in the world.”

  0 likes
 9. Doom scenario’s zijn populaire bangmakerij. Om aandacht te krijgen verkopen ze het met hel en verdoemenis. Terwijl dat niet hoeft te zijn.

  0 likes
 10. Mensjes, no panic!

  Er gebeurt gewoon niks… en mocht er inderdaad wat gebeuren, hier een interessante link: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hitchhiker%27s_Guide_to_the_Galaxy

  DON’T PANIC!

  0 likes
 11. [quote name=”TerroR”]Mensjes, no panic!

  Er gebeurt gewoon niks… en mocht er inderdaad wat gebeuren, hier een interessante link: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hitchhiker%27s_Guide_to_the_Galaxy

  DON’T PANIC![/quote]

  Ik heb niet zo’n elektronische duim…

  0 likes
 12. [quote name=”Ikke”]OMFG, ik heb hier een kalender van 2012 hangen die maar tot 1 januari 2013 loopt. Hij stopt dan gewoon.

  Ongelofelijk, die uitgeverij is geniaal, zij hebben dus voorspeld dat het einde van de wereld op 1 jan 2013 zal gebeuren…[/quote]
  Mag ik vragen wat je hier eigenlijk komt doen?

  0 likes
 13. Het waren dan ook de complottertjes op het internet, die de vlam van einde van de wereld, branden liet.Feitelijk was de gevonden kalender, een kalender die steeds opnieuw gebruikt kan worden.Een astrologische kalender.En plots had de halve wereld een cursus astrologie gehad. Dus niet!!!

  0 likes
 14. [quote name=”Ikke”]OMFG, ik heb hier een kalender van 2012 hangen die maar tot 1 januari 2013 loopt. Hij stopt dan gewoon.

  Ongelofelijk, die uitgeverij is geniaal, zij hebben dus voorspeld dat het einde van de wereld op 1 jan 2013 zal gebeuren…[/quote]

  Welke uitgeverij is dat?

  0 likes
 15. [quote name=”Grapjas”]Oh shit dan zal ik die bunker die in de tuin nu wordt gebouwd maar afbestellen (kost toch al zoveel werk en geld). En al die honderden blikken eten maar zelf opeten en de rest maar naar de voedselbank dan. Ik zat al helemaal in de angst en was al bezig een ondergrondse bunker in de tuin te gaan bouwen volgestouwd met voedsel, water, wc-papier, sexboekjes en dergelijke.[/quote]

  Alles voor niets.

  0 likes
 16. [quote name=”Itanimulli”][quote name=”Ikke”]OMFG, ik heb hier een kalender van 2012 hangen die maar tot 1 januari 2013 loopt. Hij stopt dan gewoon.

  Ongelofelijk, die uitgeverij is geniaal, zij hebben dus voorspeld dat het einde van de wereld op 1 jan 2013 zal gebeuren…[/quote]
  Mag ik vragen wat je hier eigenlijk komt doen?[/quote]

  Hoe bedoel je dat?

  0 likes
 17. [quote name=”Itanimulli”][quote name=”Ikke”]OMFG, ik heb hier een kalender van 2012 hangen die maar tot 1 januari 2013 loopt. Hij stopt dan gewoon.

  Ongelofelijk, die uitgeverij is geniaal, zij hebben dus voorspeld dat het einde van de wereld op 1 jan 2013 zal gebeuren…[/quote]
  Mag ik vragen wat je hier eigenlijk komt doen?[/quote]
  Ik vind het wel lachen hoor “Ikke”….. humor!

  0 likes
 18. Jammer heb er zo op gerekend.
  Huis verkocht en geld opgemaakt.
  Wat nu?

  0 likes
 19. Haahaa. Ben benieuwd hoe Salusa zich hier uit gaat lullen als hij ervaart dat de mensheid verder leeft na 1 januari 2013.

  0 likes
 20. Men weet helemaal niet wat de Maya’s wilde vertellen met de kalender / waarvoor hij diende, het zijn allemaal speculaties. Voor mij is een ding duidelijk en dat is dat bij de Maya’s alles om hun Goden draaide en ik denk dan dat bij het einde van de kalender een of meerdere Goden (aliens dus) terug zullen keren op aarde. De Goden hebben in de tijd dat ze bij de Maya’s (op aarde) leefden de Maya’s astronomie, natuurkunde, wiskunde en allerlei andere kennis bijgebracht en bij hun vertrek gezegd (in welke vorm ook) wanneer ze terug zullen keren. Hierna hebben de Maya’s de kalender gemaakt om te kunnen berekenen (en waarschijnlijk tevens om andere zaken te berekenen) wanneer de terugkomst zal zijn. Na het vertrek van de Goden hebben de Maya’s via offers aan de Goden getracht hun eerder terug te laten komen waarschijnlijk voor hulp..

  0 likes
 21. [quote name=”yogi”][quote name=”Westbound”]De gedachte dat op 21 december 2012 de wereld zou vergaan, is door de HUIDIGE MENS in het leven geroepen, maar niet door de Maya’s.
  Er gaat dan iets groots gebeuren, maar zeker geen mondiale ramp.[/quote]

  Dat klopt helemaal dat er iets groots gaat gebeuren dan. Dan ben ik namelijk jarig dus er gaat zeker wat gebeuren XD[/quote]

  Op 21 december ontvang ik mijn laatste salarisstrookje van dit jaar. Hopenlijk overtreft het bedrag alle verwachtingen! (in positieve zin, uiteraard)

  0 likes
 22. [quote name=”Sven”]Haahaa. Ben benieuwd hoe Salusa zich hier uit gaat lullen als hij ervaart dat de mensheid verder leeft na 1 januari 2013.[/quote]

  1)Salusa zegt toch niet dat de mensheid in 2012 vergaat omdat de Maya’s dat voorspeld hebben?
  2)Salusa zegt volgens mij niet dat de mensheid vergaat.

  Grappig trouwens dat het erop lijkt dat je dit nieuws als bewijs ziet dat de wereld niet zal vergaan, terwijl er ook berichten zijn die het tegenovergestelde beweren. Waarom neem je dit wel klakkeloos aan?

  Bovenstaande zegt overigens helemaal niets over wat ik geloof dat er wel of niet gaat gebeuren, maar ik moest je reactie even in perspectief zetten.

  0 likes
 23. ik was verbaasd dit te lezen….dit is toch al heel lag bekend en jullie hebben daar toch al heel vaak aandacht aan gegeven?…..het is inderdaad een overgangsperiode en einde van een kalender die overgaat in de volgende kalender…niets wijst op ondergang….dus 2012 is eigenlijk een feestje!!!!!jahoeeeeeeeeeeeeee

  0 likes
 24. Het enige wat de Maya,s hebben voorspeld is dat naar alle waarschijnlijkheid de wereld op die datum overgaat naar een andere trilling en we daardoor naar een ander bewustzijn-niveau gaan waarin geen plaats meer is voor oneerlijke machtverdeling, hongersnood en verschil in rijkdom maae iedereen gelijk is en in harmonie en liefde met elkaar omgaat met respect voor moeder aarde. De vernietiging van de wereld is doemdenkerij en in leven geroepen door bepaalde groeperingen die daar profijt bij hebben. Het wordt een tijd van vernieuwing en het begin naar een betere wereld.

  0 likes
 25. [quote name=”Nomad”]Jammer heb er zo op gerekend.
  Huis verkocht en geld opgemaakt.
  Wat nu?[/quote]

  Gewoon even een paleis visualiseren vol eten en drinken, rijkdommen en natuurlijk een harem en alles komt goed. De creatiekracht door de hogere trilling wordt ook groter.

  0 likes
 26. [quote name=”soeverein mens”]Het enige wat de Maya,s hebben voorspeld is dat naar alle waarschijnlijkheid de wereld op die datum overgaat naar een andere trilling en we daardoor naar een ander bewustzijn-niveau gaan waarin geen plaats meer is voor oneerlijke machtverdeling, hongersnood en verschil in rijkdom maae iedereen gelijk is en in harmonie en liefde met elkaar omgaat met respect voor moeder aarde. De vernietiging van de wereld is doemdenkerij en in leven geroepen door bepaalde groeperingen die daar profijt bij hebben. Het wordt een tijd van vernieuwing en het begin naar een betere wereld.[/quote]

  Volgens mij verandert er helemaal niks maar wat je schetst klinkt als een soort communisme en dat was de hel zelve (zie China van Mao, Stalins Rusland en Noord Korea). Vrede is wel fijn en overvloed voor iedereen. De een mag best wel meer hebben dan de ander. Het verschil is nu te groot. Ik ben niet jaloers op rijken.

  0 likes
 27. [quote name=”Rik”][quote name=”Itanimulli”][quote name=”Ikke”]OMFG, ik heb hier een kalender van 2012 hangen die maar tot 1 januari 2013 loopt. Hij stopt dan gewoon.

  Ongelofelijk, die uitgeverij is geniaal, zij hebben dus voorspeld dat het einde van de wereld op 1 jan 2013 zal gebeuren…[/quote]
  Mag ik vragen wat je hier eigenlijk komt doen?[/quote]
  Ik vind het wel lachen hoor “Ikke”….. humor![/quote]

  Mijn inziens het enige wat ons kan redden! Geen Salusa, geen 21 dec 2012, geen aliens en wat weet ik nog al niet, maar:

  HUMOR……

  0 likes
 28. @ Grapjas

  Ach hou toch op met je ‘communisme’. Als er maar even gesproken wordt over eerlijk verdelen dan heb je weer mensen die met communisme aankomen. Het gaat erom dat alle mensen bewust worden van zichzelf en van anderen. Een bewust mens richt minder schade aan aan anderen en omgeving. Een bewust mens wilt delen in hun rijkdommen. Daar gaat het om. Niet om een of ander dictator die zegt wat we moeten doen. Maar vanuit onszelf.

  We moeten het beste van communisme, kapitalisme en socialisme combineren tot een geheel nieuw systeem.
  Welk systeem dat is gaan we zien in de toekomst.

  0 likes
 29. Grappig trouwens dat het erop lijkt dat je dit nieuws als bewijs ziet dat de wereld niet zal vergaan, terwijl er ook berichten zijn die het tegenovergestelde beweren. Waarom neem je dit wel klakkeloos aan?

  Bovenstaande zegt overigens helemaal niets over wat ik geloof dat er wel of niet gaat gebeuren, maar ik moest je reactie even in perspectief zetten.[/quote]

  Over perspectief gesproken: Ik geloof niet in de Maya voorspelling van het einde van de wereld, zoals die door de westerse media en anderen geïnterpreteerd en verkondigd worden; ik geloof ook niet dat Salusa dmv een persoon channeled. Salusa is een fictief karakter. De persoon die deze zgn. boodschappen ontvangt heeft een website met o.a. verkoop van diverse artikelen.
  Ik heb al in eerdere reacties ‘zijn’ tegenstrijdige woorden weerlegd.
  Mijn reactie op dit artikel was ironisch bedoeld.
  Kortom: Mocht de mensheid zichzelf niet vernietigen dan komt er ook een januari 2020.

  0 likes
 30. denken.. voorspellingen? wist je dat het denken/verstand voor 90% er meestal naast zit hoe vaak denken mensen iets waarin vele herhalingen gemoeit zijn en er ook vaak ernaast zitten en dat je vergist heeft in wat men dacht/denkt nee ik neem in ieder geval het denken/verstand niet serieus en vooral wat te maken heeft met het verleden…natuurlijk het verstand/denk proces bijt zich graag vast in problemen dat geld niet alleen voor het verleden of toekomst om dat in stand te houden maar ook wilt het graag puzzeltjes oplossen waarin het verstand/denken gevoed word het is er Gek op om raadseltjes te ontcijferen dan heeft het wat te doen nee het vergaan van de wereld of mens is voor het verstand een spannend aangelegenheid om het leven spannend en intersant te maken wat zullen we zonder al dit zijn ..TOCH Niets ? OF????

  0 likes
 31. [quote name=”Grapjas”]

  Volgens mij verandert er helemaal niks maar wat je schetst klinkt als een soort communisme en dat was de hel zelve (zie China van Mao, Stalins Rusland en Noord Korea). Vrede is wel fijn en overvloed voor iedereen. De een mag best wel meer hebben dan de ander. Het verschil is nu te groot. Ik ben niet jaloers op rijken.[/quote]

  Er is nog nooit een communistische maatschappij/land geweest.Degene die je noemt zijn dictaturen maar worden communisme genoemd om de mensen bang te maken van communisme.Onze leiders zelf zijn er bang van want dan verliezen zij hun macht.
  Zoek maar eens goed op wat communisme is en wordt wakker.

  0 likes
 32. De wereld zal nog niet direct vergaan die draait nog wel een paar miljard jaar rond.Waarvan nog max. 1 miljard jaar bewoonbaar voor de mens als we ons kunnen aanpassen.
  De mensheid daarentegen dat hangt van onszelf af en zoals we nu bezig zijn zullen we wel nog lang kunnen overleven alleen is de vraag met hoeveel en in welke omstandigheden en vooral hoe zal de aarde eruit zien?Een paradijs met een rijke biodiversiteit en een aangename veilige plek of een hel met weinig of geen natuur en constant geweld en balanceren op het randje van overleven?
  PARADISE OR OBLIVION?

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KphWsnhZ4Ag

  0 likes
 33. [quote name=”Messenger”]@ Grapjas

  Ach hou toch op met je ‘communisme’. Als er maar even gesproken wordt over eerlijk verdelen dan heb je weer mensen die met communisme aankomen. Het gaat erom dat alle mensen bewust worden van zichzelf en van anderen. Een bewust mens richt minder schade aan aan anderen en omgeving. Een bewust mens wilt delen in hun rijkdommen. Daar gaat het om. Niet om een of ander dictator die zegt wat we moeten doen. Maar vanuit onszelf.

  We moeten het beste van communisme, kapitalisme en socialisme combineren tot een geheel nieuw systeem.
  Welk systeem dat is gaan we zien in de toekomst.[/quote]

  Wat dacht je van “Nihilisme” ?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

rode kruis

Rode Kruis haalt bijna 100 miljoen op voor bosbranden in Australië. Dit is er met het geld gebeurd (‘echt absurd!’)

Het Nederlandse Rode Kruis haalde 1,2 miljoen ...

greta

Greta Thunberg onder vuur door hypocriete klimaatoproep: ‘Ik zie haar niet in Peking of Delhi’

Historicus Niall Ferguson heeft uitgehaald naar Greta ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.