Buitenland

Wat hebben Syrië, Lord Jacob Rothschild, Dick Cheney en Israël met elkaar gemeen?

Help ons door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wat hebben Syrië, New Jersey, Lord Jacob Rothschild en oud-gouverneur van New Mexico Bill Richardson met elkaar gemeen?

Het antwoord is simpel:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Olie.

Afek, een dochterbedrijf van Genie Energy uit New Jersey, kondigde onlangs de vondst van een groot oliereservoir aan en wil zijn activiteiten in het noorden van Israël gaan uitbreiden. Het oliereservoir bevindt zich in de Golanhoogten.

Dit strategisch gelegen gebied wordt al sinds de oudheid betwist. Gedurende de Zesdaagse Oorlog van 1967, veroverde Israël het grootste deel van het gebied op Syrië en annexeerde de Syrische Golan officieel in 1981. De VN veroordeelde de verovering en dringt tot op de dag van vandaag aan op een militaire terugtrekking van Israël en onderhandeling met buurland Syrië, dat, gesteund door VN-resoluties, de Golan terugeist.

Afek bedoelt met het noorden van Israël de Golanhoogten, een gebied dat volgens internationale wetgeving wordt bezet door een buitenlandse troepenmacht. Dat maakt de controversiële oliewinning van het Amerikaanse bedrijf in het gebied illegaal.

Cheney, Murdoch en Rothschild

Daags na de aankondiging maakte Genie Oil and Gas de namen bekend van personen die deel gaan uitmaken van de strategische adviesraad van het bedrijf. Volgens MarketWatch bestaat de huidige adviesraad uit: de Amerikaanse oud-vicepresident Dick Cheney, bestuursvoorzitter van News Corporation Rupert Murdoch, Lord Jacob Rothschild en investeerder Michael Steinhardt.

De mensen die erbij komen: dr. Lawrence Summers, minister van Financiën onder president Clinton, voormalig senator van Louisiana Mary Landrieu, voormalig gouverneur van New Mexico en oud-minister van Energie Bill Richardson en oud-directeur van de CIA James Woolsey.

“De meesten van hen moeten weg”

De Israëlische tak van Genie wordt geleid door oud-Knessetlid Efraim Eitam, die het als zijn missie ziet om alle Arabieren uit de regio te verdrijven. “Sommigen mogen blijven, maar de meesten van hen moeten weg,” citeerde Ynetnews hem in 2006 tijdens een herdenkingsdienst van een gesneuvelde soldaat.

De Israëlische premier Netanyahu zei onlangs dat zijn land ‘te klein’ is om Syrische vluchtelingen op te vangen. Oppositieleider Isaac Herzorg riep de regering van zijn land op om vluchtelingen toe te laten. “Het Joodse volk mag niet apathisch zijn terwijl honderdduizenden vluchtelingen op zoek zijn naar een toevluchtsoord,” zei hij.

Israël is inmiddels begonnen aan de bouw van een hek aan de oostgrens met Jordanië. Op die manier wil het land voorkomen dat migranten het land in komen. In buurland Libanon, qua oppervlakte bijna de helft van Israël, worden meer dan een miljoen Syriërs opgevangen. De kapitaalkrachtige Golfstaten nemen bijna geen vluchtelingen op.

[The Anti-Media]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x