Gezondheid

Depressie: gloort er hoop aan het eind van de tunnel?

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ben jij een van die één miljoen Nederlanders die antidepressiva gebruiken? Of één van de ruim 400.000 mensen die jaarlijks aan zelfdoding denken? Dan weet je dat de wachtlijsten lang zijn en de schreeuw om hulp reusachtig. We kunnen er niet omheen, depressie is een heet hangijzer.

We weten er inmiddels veel over. Denken we. Maar klopt alles wat bekend is over depressie wel? En werken antidepressiva altijd? Of moeten we kijken naar andere oplossingen?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er wordt al tijden gedacht dat depressie ontstaat door een tekort in de hersenen aan het stofje serotonine. De farmaceutische industrie ontwikkelde als antwoord hierop antidepressiva.

Behandelen we depressie al 20 jaar verkeerd?

Er blijkt echter in steeds meer onderzoeken dat deze theorie niet klopt. Maar al 20 jaar draait behandeling om een tekort aan serotonine. Als je depressief bent, ga je je dan afvragen of de behandeling die je krijgt wel goed is, toch?

In één zo’n onderzoek hebben wetenschappers muizen gefokt die geen serotonine kunnen produceren. Theoretisch gezien zouden die dus chronisch depressief moeten zijn, maar dat bleek niet het geval. De muizen vertoonden geen tekenen van depressie. De wetenschappers concludeerden hieruit dat er geen link is tussen serotonine en depressie. Zij stelden dat de wetenschap moet gaan zoeken naar andere factoren. De resultaten kunnen een enorme impact hebben op het onderzoek naar depressie.

Dat verklaart misschien ook waarom twee op de drie mensen die antidepressiva slikken, depressief blijven. Bijna 80 procent van de mensen die antidepressiva slikken, is binnen een jaar opnieuw depressief.

Een mythe

Ook psychiater David Healy waarschuwt dat de link tussen serotonine en depressie een mythe is. Volgens professor Healy is het een misvatting dat depressie voortkomt uit een laag serotoninegehalte in het brein. Hij spreekt van ‘de commercialisering van een mythe’. Met andere woorden: verkooppraatjes.

Healy stelt dat iedereen bij de mythe betrokken is geraakt. Psychologen, tijdschriften, artsen en patiënten. En ondertussen worden effectievere en goedkopere behandelingen weggedrukt.

De oplossing

Een depressie voelt vreselijk aan, maar er is een manier om snel, effectief en goedkoop uit een depressie te komen.

Maartje luisterde naar een speciale hypnosesessie tegen depressie en noemde het “Een schot in de roos”. Ze leeft inmiddels weer gezellig en wil weer genieten.

De sessie die haar zo goed hielp, helpt je diep te ontspannen, waardoor je je snel beter gaat voelen. Je gaat je eigen toekomst weer zonniger inzien en je voelt je snel beter.

Wil jij ook snel de negatieve depressie-spiraal doorbreken en uit het donkere dal klimmen? Klik dan nu hier en download de hypnosesessie ‘Kom uit een depressie en voel je beter!

De sessie wordt tijdelijk aangeboden voor slechts 27 euro (normaal 49,99). Het is een goedkope en degelijke oplossing om je snel beter te voelen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
5 jaren geleden

Dagelijks een handvol ongezouten cashewnoten eten heeft dezelfde werking als prozac.

Maar ja, van het eten van cashewnoten word je dik, dus dat wordt niet door artsen voorgeschreven.

Richard
Richard
5 jaren geleden

Depressie draait allemaal om het eigen ego. Het is het ervaren van het ‘mij’ in haar volle kracht.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Lekker kort door de bocht allemaal , een depressie is diepe pijn van de ziel en daar helpen nootjes niet tegen…. er zijn diverse soorten depressie’s in verschillende stadia zo simpel is het niet…..5 mensen per dag sterven omdat het leven uitzicht loos was voor die persoon, 40 mensen per dag komen in het ziekenhuis terecht voor een poging tot zelfdoding . .het zal niemand verwonderen dat daar een hele grote groep omheen is die het leven niet meer ziet zitten , maar soms met wat medicijnen rond tobben ……In principe heeft iedereen in z’n leven wel eens een depressie gehad, het leven is niet altijd leuk, maar de meeste mensen komen daar wel doorheen, maar er is een steeds grotere groep die het niet redt, en dat is al zorgelijk genoeg……

El trueporino
El trueporino
5 jaren geleden

Het kan ook zijn dat je het ego van een ander in zijn volle kracht ervaart.

Back to top button