CoronaBinnenland

Dit was de reden dat ziekenhuizen de show opvoerden van overlopende ziekenhuizen

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!

Perverse financiële prikkels in het ziekenhuis: een publiek geheim in de sector is dat ook in ziekenhuizen richting het einde van het jaar bestuurders roepen dat er meer omzet gedraaid moet worden – net als in reguliere bedrijven, valt te lezen in NRC. Een hoge omzet geeft ziekenhuizen namelijk een sterke onderhandelingspositie richting verzekeraars.

Dit is de reden dat er paniek over IC-bedden was de laatste maanden van het jaar, terwijl er helemaal niet zoveel coronapatiënten op de IC lagen, schrijft columniste Marianne Zwagerman. Hartchirurgen en andere witte jassen vochten om de bedden om hun omzet te kunnen halen. Zo plat is het, zegt ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg
Showtje opvoeren

In de podcast Op z’n Kop! zei Zwagerman: “Die ziekenhuizen zijn nu een beetje dat showtje aan het opvoeren dat de ziekenhuizen overlopen, maar dat is feitelijk niet waar. De ziekenhuizen liggen niet helemaal vol.”

Hoe werkt het? Een chirurg spreekt met de zorgverzekeraar af dat hij 200 operaties mag doen per jaar. Doet hij er meer, dan krijgt hij niet meer geld. Doet hij er minder, dan krijgt hij minder geld en het jaar erop een lagere target, licht Zwagerman toe.

Het ziekenhuis maakt volume- en prijsafspraken met de zorgverzekeraar. Wordt er niet geleverd, dan wordt volgend jaar gekort. Er moet dus gebuffeld worden.

4.8 108 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hollewijn
Hollewijn
2 jaren geleden

Er komt steeds meer vuil boven water.
Wat zal er veel geruimd moeten worden als de Junta is verjaagd!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Als COVID-1984 vanaf het allereerste begin al ÉÉN GROTE LEUGEN is geweest…is dan niet ALLES wat er vanaf dat moment Gezegd & Gedaan is gebaseerd op één grote Leugen? Kweenie…maar die Medische Tempeliers & Pseudowetenschappers hebben via die MK-ULTRA-Mainstream-Media-Goebbels-Propagandamachine de Nederlandse bevolking lekker ongestoord kunnen voorliegen & bedriegen….Zodat de Nederlandse Hersenloze kudde Schapen gedreven door Angstporno & Massahypnose Collectief Zelfmoord zou plegen door naar het GGD-Abbatoir te rennen om daar geheel vrijwillig boordevol enthousiasme hun kop op het Hakblok te leggen om Herr Doktor Hugo & diens Tweelingbroer Herr Doktor Ernst Mengele’s Spuitje van Drion te gaan halen…

Linda
Linda
2 jaren geleden

Zo fijn die marktwerking in de zorg, hoe ziek moet het nog worden?

Oprotten dit beleid
Oprotten dit beleid
2 jaren geleden

Grote schoften zijn. Geld beluste zielen

Back to top button
107
0
We lezen graag je reactie!x