Bewustzijn

Nederland krijgt tweede spirituele school

Help mee door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eind augustus krijgt Nederland een tweede spirituele school. De school, die in het Gelderse Heelsum staat, heeft een afdeling voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs op alle niveaus.

De allereerste spirituele school in Nederland is drie jaar geleden geopend in Geleen. Daar zitten momenteel 25 leerlingen op de basisschool en volgen 25 kinderen voortgezet onderwijs. Het schoolbestuur is van plan spirituele scholen in heel Nederland te openen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De school in Geleen, het IBBO (Ik Ben Bewust Onderwijs), heeft als werkmotto: “Wij werken vanuit hart en ziel en helpen kinderen van nu om hun volledige potentieel tot uitdrukking te laten komen in een veilige, liefdevolle, open en respectvolle omgeving.” Naast de lessen staan het onderhouden van een eigen moestuintje en creatief bezig zijn centraal. De school richt zich op het bewust worden van het eigen proces. Het IBBO wordt onder meer gesteund door Kiesha Crowther, bekend onder de naam ‘Little Grandmother’, en haar partner Joyce de Bruin.

Irene van den Hoogen van spiritueel centrum Huis van Heelheid in Heelsum gaat de leerlingen van de nieuwe school onderdak bieden. Ze stelt haar voormalige woonhuis ter beschikking aan mensen die anderen helpen met bewustzijnsontwikkeling, nieuwe spiritualiteit, energetische geneeswijzen en metafysica (wijsgeerleer).

Naast het verstandelijk begrijpen van wat er in de wereld aan de hand is en waar we met zijn allen naartoe gaan, verstaat ze hieronder ook het wakker maken van het innerlijk weten. Van den Hoogen heeft hoge verwachtingen. “In Geleen staat de school zo ver op de rit dat we nu een nieuwe vestiging kunnen openen.”

Ondanks de leerplicht zitten veel kinderen thuis. Ze passen niet in het reguliere onderwijs, aldus Van den Hoogen. “Op onze school in Heelsum krijgen ze straks veel meer aandacht en begeleiding.”

De lunch op school wordt zo gezond mogelijk gehouden. Met groente en fruit uit eigen tuin, verantwoord brood (zonder conserveermiddelen) en gezond beleg – denk aan kaas, notenpasta, vegetarische groentepasta, avocado, komkommer, tuinkers, dadelstroop en ongezoete chocopasta.

[Gelderlander]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sola
Sola
9 jaren geleden

Apart. Maar wellicht een goed initiatief. Ik neem aan dat ze ook regulier onderwijs krijgen naast de alternatieve vakken? Ik verwacht in de toekomst nog wel meer vraag naar dergelijke scholen, aangezien steeds meer kinderen niet in een van de kant-en-klare hokjes passen van het reguliere systeem (en omdat ze dan wel iets zullen mankeren, is de redenering). Maar de tijd zal het leren natuurlijk of het effectief is.

densie
densie
9 jaren geleden

we hebben ook de Vrije school….vanuit de antroposofie…
je moet van goede huize komen (ik heb het niet over milieu) om stand te houden met dit soort initiatieven…
veel succes! Yes!

IIS
IIS
9 jaren geleden

En nu nog kinderen leren om vrij te denken, vrij te leven, vrij te bepalen en vrij te zijn in alles wat ze doen, maar vooral waar de interesse naar uitgaat. Niet indoctrineren, ook niet door leerkrachten hoe leuk ze het ook hebben bedacht. Zelf keuzes maken zonder dat ze een ander te kort doen en zonder geweld of dwang een ander te onderwerpen.

Ook als kinderen op school vlees willen eten of toch een andere eetgewoonte en keuze willen maken in welke richting dan ook in denken of leven moeten ze daar vrij in zijn. Wat een school mag doen is datgene stimuleren wat het kind zelf wil en waar het goed in is of waar het gevoel en verstand naar uitgaat. Basis kennis bijbrengen en verder laten ontwikkelen en laten groeien als een mooie plant, bloem of boom.

Metaforisch: “je bent een stoere eigenwijze boom of een sierlijke wonderschone boom, maar wij de gevestigde orde willen dat je een vruchtenboom op rij wordt omdat je pas dan iets kan bijdragen zoals wij dat hebben bedacht”. ZO DUS NIET!!

Soul to Soul
Soul to Soul
9 jaren geleden

Ik kan alleen maar zeggen : Keep up the good work !!!

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x