Homepagina » Propaganda » “Grote publiek doorziet propaganda en leugens die media over Syrië verspreiden”
"Grote publiek doorziet propaganda en leugens die media over Syrië verspreiden"

“Grote publiek doorziet propaganda en leugens die media over Syrië verspreiden”

Journalist en mensenrechtenactivist Eva Bartlett heeft sinds april 2014 zes keer een bezoek gebracht aan Syrië.

Wat ze daar aantrof staat in schril contrast met de verhalen die we lezen in de mainstream media.

Bartlett komt uit Canada, een land dat wordt afgeschilderd als vreedzaam, terwijl het volgens haar de etnische zuivering van Palestijnen door de zionisten heeft ondersteund.

Palestina

Canada heeft ook deelgenomen aan de oorlog van de NAVO-coalitie in Syrië, verkocht wapens aan het despotische Saoedische regime en heeft de inheemse bevolking van Canada afgeslacht, stelt ze.

In haar jeugd ging de wereldpolitiek volledig aan haar voorbij. Toen ze naar bezette delen van Palestina afreisde was ze getuige van gruwelijke misdaden tegen Palestijnse burgers.

Ze zag hoe zwaarbewapende Israëlische soldaten dorpen binnenvielen, hoe buitensporig geweld werd gebruikt tegen ongewapende demonstranten en hoe Joodse kolonisten Palestijnse burgers mishandelden.

Verdraaiden

Ze zag met eigen ogen hoe de media de waarheid verdraaiden. Toen in 2011 oorlog uitbrak in Syrië besloot ze er naartoe te gaan.

Het naar buiten brengen van de waarheid over Syrië is volgens haar extreem moeilijk omdat vrijwel alle media samenzweren om te liegen over de gebeurtenissen in het land.

Canada is net als Amerika, Groot-Brittannië en andere westerse landen schuldig aan het verspreiden van oorlogspropaganda en westerse politici en media hebben Syrisch bloed aan hun handen, zegt Eva.

Ontzag
"Grote publiek doorziet propaganda en leugens die media over Syrië verspreiden"

Eva Bartlett (Facebook)

Ze heeft veel ontzag voor het Palestijnse, Syrische en Jemenitische volk, die een door het Westen gecreëerde hel weten te doorstaan.

Volgens Eva zijn er veel te veel journalisten die liegen en propaganda verspreiden om hogerop te komen en veel te weinig die opstaan tegen onrecht.

De media verkondigden grove leugens over de misdaden die door imperialisten, zionisten en hun bondgenoten (met name hun terroristische huurlingen) zijn gepleegd in Irak, Libië en Jemen, zegt Eva.

Spelletje

De mainstream media doen eerbiedig wat de mediamagnaten zeggen en censureren journalisten die de waarheid verkondigen over belangrijke kwesties, vervolgt ze.

Er zijn enkele voorbeelden van journalisten die op een eerlijke en integere manier verslag doen, maar de meesten van hen spelen het spelletje mee.

Ze heeft journalisten van de BBC, CBC, Channel 4 News en New York Times in Syrië gezien die hetzelfde zagen als haar, maar vervolgens de waarheid verdraaiden om lezers te verwarren.

Nepnieuws

Veel van die journalisten waren ook groot voorstander van de verwoesting van Libië en de bezetting van Irak, aldus Eva. Ze noemt hen schaamteloze opportunisten.

De enige niet-Syriërs die de waarheid over Syrië naar buiten brengen zijn onafhankelijke journalisten, schrijvers en bloggers die het niet om het geld doen en niet bang hoeven te zijn om te worden ontslagen.

De mainstream media proberen hen de mond te snoeren met termen als ‘nepnieuws’ of lanceren lastercampagnes tegen deze personen, stelt Eva.

Falen

Aan de reacties onder artikelen in de mainstream media merkt Eva dat het grote publiek de leugens en oorlogspropaganda begint te doorprikken.

Ook de Syriërs weten volgens haar dat de ‘rebellen’ of ‘gematigde oppositie’ een creatie van het Westen zijn.

Een overweldigende meerderheid van de Syriërs steunt president Assad, merkt ze op.

“De zionisten, imperialisten, Saoedi’s, Turken en hun bondgenoten zullen uiteindelijk falen.”

[GlobalCir]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • mario schreef:

  ze proberen nog steeds om assad te verwijderen maar ik denk niet dat het zal lukken.
  onze eigen regering liegt net zo hard mee en waarom ik weet het niet.
  de wereld is een huichel bende geworden en een eigen mening is totaal verdwenen.
  wij het westen schreeuwt het van de daken met de vn in hun kielzoog hoe geweldig ze bezig zijn met democratie en rechten van de gewone burger op deze wereld.
  ik denk dat het niet meer lang zal duren voor we een koekje van eigen deeg krijgen.

  gewone burgers willen geen oorlog.

  34 likes
  • peter snijder schreef:

   ik hoop dat de meerderheid wakker wordt.
   het westen is met valse voorwendselen irak binnengevallen, heeft het lybische wind omvergeworpen.
   wat we er voor terug gekregen hebben is een enorme bende en onderlinge moordpartijen.
   als eindresultaat miljoenen vluchtelingen richting het westen
   tijdens de kerstdagen aleppo bevrijd. juichende syriers.
   niets hiervan op onze media.
   in 2013 gifgas aanval in syrie, assad de schuld,blijken de rebellen te zijn geweest.
   hetzelfde zullen we gaan zien in idlib.
   zonder enig onderzoek wijst de media richting assad.
   toch gloort er enige hoop aan de horizon.
   Vanmorgen las ikdat fvd, bij name van baudett, vragen begint te stellen mbt het waarheidsgehalte van de media, betreffende de voorlichting over Syrie.

   13 likes
  • weg met ons schreef:

   @mario, de eigen regering of personen die meeliegen of meehuichelen wordt een mooie toekomst of carrière beloofd….of als ze toch niet mee willen doen dan zal ze klip en klaar worden gemaakt dat afwijken van de agenda ze dat het leven zal kosten of dat anders een dierbare “adieu!”voor de eeuwigheid gaat doen.

   8 likes
  • Faye schreef:

   Hoe lang zijn ze al bezig om een oorlog van de grond te krijgen, dat zou ze mooi uitkomen en alle leugens zouden sneuvelen maarrr ze vergeten steeds weer dat de planeet zich in hogere atmosferen bevindt waar het duister het steeds zwaarder krijgt, daarom is al hun moeite aantoonbaar tevergeefs.
   Maar onze Mario vewacht nog steeds oorlog…nou dan kun je lang wachten.
   Alle gespleten tongen hier ten spijt, de waarheid is allang boven tafel, het wachten is op de overname van de leugenachtige msm wat elk moment kan gebeuren.

   3 likes
 • Freduardo schreef:

  De reden waar het uiteindelijk om gaat is nog steeds dezelfde.
  Die gaspijp van Qatar naar Europa moet er hoe dan ook komen.
  Al kost het nog meer honderdduizenden hun miserabele leven.
  Wij, het westen, zitten daar totaal niet mee.
  De miljarden dollars lonken immers in de verte.
  Dat de reguliere media steeds meer vervangen wordt door de alternatieve media is een hoopvol teken.
  De mensen doorzien die smerigheid steeds beter.

  33 likes
 • Defixiones schreef:

  Het blijft mij een raadsel hoe ‘journalisten’ van de Nederlandse pers met zichzelf kunnen leven. Medeplichtig aan propaganda t.b.v. moord op onschuldige burgers is minder belangrijk dan hun eigen inkomen?
  “Serieus, journalisten van de NPO, er is werk aan de winkel. Doe NU wat je moet doen en doe je eigen onderzoek en neem ontslag. Het duurt niet lang meer en de waarheid zal boven komen en dan zal je moeten boeten. Nu kan het volk jullie nog vergeven.”
  Daar laat ik het voor nu maar beter bij …

  13 likes
 • Louise schreef:

  Nou goedemorgen, ik denk dat het beter voor de wereld vrede is…..als Trump zich niet zo eenzijdig liet informeren.. Om nu zo impulsief ineens de luchthaven te bombarderen in Syrië ,terwijl nog niemand weet wie verantwoordelijk is voor de gif aanval……..geeft eerder reden tot ongerustheid ,…..

  5 likes
  • Open_your_Mind schreef:

   Zeer goed verwoord! Ik gaf tot nu toe ook Trump nog steeds het voordeel van de twijfel, echter de directe aanval op Syrië hedenmorgen stemt mij ongerust. Ondanks zijn verzoenende woorden lijkt hij met zijn acties dezelfde weg als Hilary te kiezen. Hopelijk worden hier door zijn achterban serieuze vragen over gesteld en zijn overige acties kritisch onder de loep genomen.
   O.a. de verhoging van het defensie budget en de uitspraak om het grootste kernwapen arsenaal te willen hebben had ik na de verkiezingstoespraken niet verwacht. Nog erger vind ik dat de dreigingsretoriek richting Rusland onverminderd voort gaat en hij zelfs nog niet gesproken heeft met Poetin, terwijl hij altijd aangegeven heeft de banden tussen beide landen te willen verbeteren. De kruisraket actie van vanmorgen zonder met de Russen te overleggen en zonder dat er ook maar een onderzoek is afgerond betreffende de gifgas aanval, doen mij vermoeden dat helaas ook Trump bij de elite aan de touwtjes hangt.

   4 likes
 • Bataaf schreef:

  Palestina hoort niet in dit rijtje thuis.
  Dit is geen conflict door het westen gecreëerd.Er was nog geen ‘westen’ toen in de 7e eeuw na christus de arabieren noordwaarts trokken nadat de Romeinen hun provincie Palestina (door de Romeinen hernoemt naar de aartsvijand van Israel, de Filistijnen waar het daarvoor Judea hete) om strategische redenen hadden verlaten.Landje pik en kolonisatie in de 7e eeuw na christus is de ware aard en reden van het nog altijd durende conflict.Elk verhaal kent en heeft een begin.Laten wij dan ook daar beginnen.

  8 likes
  • John schreef:

   Deze Journalist Eva Bartlett manipuleert net zo!, ik ben in de Gazastrook geweest, het werkelijke probleem is Hamas, de zogenaamde Palestijnen (bestaan eigenlijk niet), worden gemanipuleerd door Hamas, werk je niet mee met Hamas dan zal je lijden, werk je mee dan heb je het goed, het merendeel van de Palestijnen haat in werkelijkheid Hamas, ik heb meerdere gesprekken gehad, ik ken veel Palestijnen, zolang Hamas de scepter zwaait zal er nooit wat veranderen.
   demonstraties/opstanden en ga maar door deze mensen worden betaalt door Hamas en gevoederd met haat!
   Overigens het geld wat Hamas krijgt komt ook van de Nederlandse belasting betaler
   En natuurlijk reageren de Joden, zou ik ook doen als mijn buurman iedere x raketten op mijn tuin afvuurt!
   Hamas wordt juist gevoed door het westen, door de (s)linkse EU!

   0 likes
 • D3bb schreef:

  Waouw! <3 Moed kan alles doorbreken!

  2 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  En het westen wil aan de wensen van Saudi Arabië, Koeweit en Qatar voldoen door een oliepijpleiding direct naar Europa te maken!
  Het probleem is Syrië en Assad………….honderdduizenden doden is geen enkel probleem voor hebzucht. Voor die oliepijpleiding moest Assad verdwijnen en zijn land vernietigt worden.
  Al Qaida en Isis en Al Nushra en de Taliban zijn proxy-legers van het westen.
  Dat Rusland heeft ingegrepen is genoeg redenen om WWIII te ontketenen met mensen als Hillary en Obama die betaald/gesponsord worden net als de totale “Linkse” westerse politiek (op Wilders, Trump, Farage en Le Pen na) en ook de westerse media door Qatar, Koeweit, Saudi Arabië en George Soros!
  Dat is ook de redenen dat moslims geknuffeld worden!
  ,,De Amerikanen en hun bondgenoten willen het land te gronde te richten.”
  http://www.ad.nl/nieuws/poetin-en-assad-hebben-mijn-leven-gered~add21ab7/

  De totale “Linkse” westerse politiek (op Wilders, Trump, Farage en Le Pen na) en ook de westerse media worden gesponsord door Qatar, Koeweit, Saudi Arabië en George Soros!

  5 likes
 • frans schreef:

  Goede bekomst moet Trump gezegd hebben na het diner met de Chinese president.
  En hij gooi binne he tuur 59 kruisraketten op Syrie?/
  Wie snapt het nog?
  Draait Trump 180 graden. ?
  Het wordt een maand vol van tumult.
  Blijf in je midden want daar is het stil en rustig.

  3 likes
 • Faye schreef:

  We doorzien nog veel meer, ten eerste klopt het niet om Wilders, Trump, Farage en LePen op een lijn te zetten en je weet het, vandaar dat je het 2x, nadrukkelijk dus, zegt.
  Een tactiekje om het als een vaststaand feit te laten lijken.
  Waar kennen we dat club gedrag regeltje van. Peter R. de Vries is er een expert in en zo op deze manier de waarheid naar zijn hand denkt te zetten.

  3 likes
 • Faye schreef:

  Trump en Farage tussen Wilders en LePen inzetten, hahahaha welke gespleten tong verzint dit!!!

  0 likes
 • x

  Check Also

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  directeur

  Directeur ziekenhuisgroep zegt dat corona ‘veel minder erg is dan griep’ (en moet weg)

  Corona is veel minder erg dan de ...

  >