Mens en Dier

Arts (GroenLinks) neemt afstand van uitspraken Jesse Klaver: ‘Ik schrik hiervan’

Help door deze info met iedereen op je social media te delen!

FVD-voorman Thierry Baudet en FVD-Kamerleden Pepijn van Houwelingen en Gideon van Meijeren doen staatsgevaarlijke uitspraken en sturen aan op politiek geweld, stelt GroenLinks-leider Jesse Klaver in een publicatie.

Hij noemt het fakkel-incident bij het huis van D66-leider Sigrid Kaag ‘geen toevallige actie van één complotextremist, maar onderdeel van iets groters’. “Dezelfde avond benadrukte Van Houwelingen op internet dat Kaag ‘verantwoordelijk is voor de implementatie van WEF-beleid’. Een week eerder riep Van Meijeren op tot het handelen in strijd met democratisch vastgestelde regels, om ‘het regime ten val te brengen’.”

Gelieerd aan GroenLinks

Klaver verwacht van techbedrijven dat ‘ze hun platforms niet laten misbruiken voor een aanval op de democratie’ en wil FVD-Kamerleden ‘het woord ontnemen als de plenaire zaal van het parlement gebruikt wordt om de rechtsstaat te ondermijnen’.

FVD zegt dat juist GroenLinks staatsgevaarlijk is. “De ‘fakkelman’ is een activist van Extinction Rebellion (gelieerd aan GroenLinks) die eerder FVD-Eerste Kamerlid Theo Hiddema lastigviel. De daders van de aanslag op ons partijkantoor waren van Antifa (eveneens gelieerd aan GroenLinks),” schrijft de partij op social media.

Niet verenigbaar met functionele democratie

Ook bij de eigen achterban vallen de uitspraken van Klaver niet overal in goede aarde. Zo reageert arts Jona Walk van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis: “Als lid van GroenLinks schrik ik van de uitspraken van Jesse Klaver, en ik wil hier nadrukkelijk afstand van nemen. Op zo’n manier over een politieke tegenstander spreken (wat zijn standpunten ook zijn) is niet verenigbaar met een functionele democratie.”

4.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
150 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kai heever
Kai heever
7 maanden geleden

Goed om te lezen dat er ook nog Groenlinks volk bestaat, die WEL normen en waarden hebben??

Ook goed van nine4news dat ze dit publiceren

Eleonora
Eleonora
7 maanden geleden

Jesse Klaver laat nu zien waar hij staat en dat ook hij marionet is can WEF. Waarom ben ik nu niet verbaasd???

Lanie
Lanie
7 maanden geleden

Jesse wie???
Serieus, wie is dat dan??

Marja
Marja
7 maanden geleden

Wederom een voorbeeld hoe gevaarlijk GroenLinks is!! Geen Democratie mogelijk met deze baggerpartij

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

150
0
We lezen graag je reactie!x