Gezondheid

Binnen de was drogen schadelijk voor gezondheid

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat binnenshuis de was drogen mogelijk gevaarlijk is voor de gezondheid. Dat geldt met name voor mensen die vatbaar zijn voor astma, hooikoorts of allergieën.

Een studie die is uitgevoerd door de Mackintosh School of Architecture toonde aan dat veel huizen te vochtig zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een derde van al het vocht was te wijten aan het drogen van de was. De onderzoekers van de studie hebben huizenbouwers gevraagd om hier in de toekomst rekening mee te houden.

Huisstofmijt

In totaal werden 100 huizen in het Schotse Glasgow doorgelicht. Het bleek dat 87 procent van de bewoners de was binnen liet drogen wanneer het kouder werd.

Onderzoeker Rosalie Menon zei dat mensen zich niet beseffen hoeveel vocht op deze manier in de lucht komt. “Toen we naar binnen gingen zagen we dat mensen de was in de woonkamer en in de slaapkamer lieten drogen,” legde ze uit.

“Sommigen versierden het huis er letterlijk mee, maar één wasbeurt staat al gelijk aan twee liter vocht,” ging ze verder. In 75 procent van de gevallen waren de omstandigheden aantrekkelijk voor de huisstofmijt.

Schimmels

De onderzoekers vonden ook een sterke associatie tussen het drogen van de was en schimmelsporen. In een kwart van de huizen werden schimmels aangetroffen die longinfecties kunnen veroorzaken bij mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Het onderzoeksteam pleit voor een verwarmde en goed geventileerde ruimte in nieuwe huizen waar mensen de was kunnen drogen.

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Draco
Draco
11 jaren geleden

Weet je wat ongezonder is? Al dat negatieve nieuws wat de mens hier moet lezen. Onbewust zullen lezers deze negatieve signalen moeten verwerken wat hun gedrag kan beïnvloeden wat zich weer lichamelijk kan uiten.

Peter ♥
Peter ♥
11 jaren geleden

En daar zijn ze nu pas achter? Ik had het zelf al uitgevonden in 1997 toen mijn ex-vrouw en eerstgeborene deze symptomen kregen. Toen we een droogtrommel kochten waren de klachten ook over.

rinus
rinus
11 jaren geleden

Eens in de twee dagen doe ik een wasje en hang ik dat te drogen op een wasrek in de achterkamer, vaak met het raampje open. Ik heb geen droger dus wat moet ik anders? Voor een droger is ook geen plek, ik zou hem op de wasmachine moeten stapelen. Ik doe het dus maar op deze manier, de was die er nu hangt is al droog en kan opgeruimd worden. Het rek neemt veel ruimte in beslag…

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Gebruik je een wasdroger, slijten je kleren een mooie slag sneller.(Energievreter).Dus hangt de was hier meestal aan de waslijn buiten,of op een rek, welke verplaatst kan worden naar het hok, waar het geplaatst wordt onder een open raam.Maar kweek nooit de omstandigheden, die een bacterie of schimmels ten goede komt.Met dank aan mijn vrouw!

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x