Homepagina » Buitenland » VIDEO: Verzinsels en leugens over de crash van vlucht MH17
VIDEO: Verzinsels en leugens over de crash van vlucht MH17

VIDEO: Verzinsels en leugens over de crash van vlucht MH17

Blogger en burgerjournalist Max van der Werff heeft zich grondig verdiept in de ramp met vlucht MH17. Hij bezocht onder meer de rampplek en interviewde getuigen.

Hij onderzocht ook de mediaberichten over de crash in het Westen, die er altijd op waren gericht ‘om de plaatselijke bevolking een loer te draaien, getuigen te verzinnen en lanceerlocaties te bedenken’.

Verzinsel

Zo verscheen in het AD een verhaal over de lancering van een Buk dat op een verzinsel was gebaseerd.

Van der Werff nam contact op met de krant over deze frauduleuze berichtgeving, waarop hij als antwoord kreeg dat ‘de redactie had besloten op geen enkel bericht over MH17 te reageren’.

Hij benaderde ook de hoofdredacteur van het AD met de vraag waarom het artikel nooit ingetrokken is, maar kreeg geen reactie. “Ik besta gewoon niet.”

Lokale bewoners

Van der Werff vond het opmerkelijk dat enkele uren na de ramp al bekend was ‘dat de Russen erachter zaten’.

Hij sprak honderden lokale bewoners die de crash van dichtbij hadden meegemaakt.

Een kleine 20 getuigen zagen naar eigen zeggen straaljagers overvliegen. Geen van de getuigen heeft een Buk-installatie in het gebied gezien.

Eerste

Eén van de getuigen zei dat hij zijn verhaal graag wilde vertellen aan medewerkers van de OVSE en buitenlandse journalisten, maar dat niemand in hem geïnteresseerd was.

“Jij bent de eerste buitenlander die naar mij luistert,” vertelde hij aan Van der Werff, die alleen maar wil dat er eerlijk onderzoek wordt gedaan.

[Joost Niemöller]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rutte_prutte schreef:

  tijd om een spies in die Rutte z’n reet te stoppen

  9 likes
 • Freba schreef:

  Er zijn door de Russen proeven genomen met boordkanonnen van de betreffende Sukhoi’s. Geven dezelfde inslagen op een vliegtuig als op de wrakstukken van MH17. Zijn gewoon sukkels geweest. Wilden Putin met zijn regeringsvliegtuig neerschieten.
  Die was even tevoren overgevlogen.

  5 likes
 • Henk schreef:

  Is er een link naar het “niet ingetrokken artikel”?

  3 likes
 • Freba schreef:

  Even heel iets anders. Heden zet mijn vrouw het nieuws aan. Je word toch helemaal gestoord van het nieuws over Trump en Putin. Het lijk wel of de reporters klaarkomen op het nieuws. Histerisch gebral vooral uit Zionistische hoeken zoals NPO en RTL.

  3 likes
 • Elkekeerdateindedatmaarnietkomt schreef:

  Waarom is dit bericht weer eens niet afgemaakt? Er wordt een onderwerp aangehaald, maar het plaatje is niet compleet. Waar is het artikel van die getuige?

  2 likes
 • Freba schreef:

  Porochenko is een Jood en heult met de clan Rothschild, net als de rest van Europa. Putin heeft zijn eigen Joodse bankiers. Daar gaat het n.l. over beste dames en heren. Een ordinaire “stammenstrijd” Net zoals de Fransen dat gedaan hebben met de Duitsers. Fransen heten niet voor niets Franken. Komen oorspronkelijk uit de omgeving van Frankfurt. Zijn dus eigenlijk Duitsers.
  Zelfde eigenschappen, in feite dezelfde normen. Fylogeneste resten. M.a.w. Het kan jaren duren voordat de oude “informatie”
  uit je hoofd en uit je lichaam is verdwenen. Lees De Tranen van de Krokodil van wijlen Piet Vroon. De man die ook door niemand serieus werd genomen.

  1 likes
 • x

  Check Also

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  lange frans

  Schokkende nieuwe podcast Lange Frans over pedo-elite in Nederland: ‘Het is nu klaar’

  “Is het zo dat allerlei wereldleiders en ...

  >