Mens en Dier

Arts noemt vaccinatie ‘cadeau van God’, zet sceptici weg als ‘complotdenkers’

Help ons door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een arts heeft in een interview met CIP.nl, de website van het Christelijk Informatie Centrum, opmerkelijke uitspraken gedaan over vaccineren. Alie Hoek zei onder andere dat ‘vaccinaties een cadeau van God zijn’. “Bij vaccinatie wordt gebruikgemaakt van wat God in de schepping heeft gelegd, namelijk het aanmaken van antistoffen,” stelde de arts.

Ook FvD-oprichter Thierry Baudet werd er met de haren bijgesleept. Die zei namelijk dat hij het coronavaccin niet gaat halen omdat hij ‘voldoende vertrouwen heeft in zijn immuunsysteem’. Hoek vindt de stellingname van Baudet ‘vrij egoïstisch’, aangezien vaccinatie ‘niet puur voor jezelf is, maar ook om anderen te beschermen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Mensen die wantrouwend zijn over vaccineren, zijn in de ogen van Hoek complotdenkers. Voor de arts, die in de Biblebelt woont, is de komst van een vaccin ‘een teken van Gods voorzienigheid waar met dankbaarheid gebruik van mag worden gemaakt’. “Dat je een middel krijgt toegediend waardoor je lichaam antistoffen aanmaakt om het virus tegen te gaan, zou ik gerust een cadeau van God willen noemen.”

Vreselijk, wat een propaganda

Hoek staat ook positief tegenover een indirecte vaccinatieplicht, waar de VVD over nadenkt.

Mensen reageren erg kritisch op de uitspraken van de arts. “De tijden dat ik de EO serieus kon nemen, zijn ook definitief voorbij,” schrijft Danielle. “Vreselijk, wat een propaganda. En in één moeite door nog even Baudet bashen.”

Ginet zegt: “Ik haak af bij de term complotdenkers. Dat is al een kwalijk vooroordeel over mensen die dit op z’n minst dubieus te noemen vaccin niet willen.”

“Jammer dat mensen die kritisch nadenken weggezet worden als complotdenkers. Voor mij geen vaccinatie. Het is veel te snel ontwikkeld,” reageert Lida. En Christien vraagt: “Waarom weet deze arts niet dat de makers van deze vaccins geen enkele verantwoordelijkheid willen nemen voor de bijwerkingen die er gegarandeerd zullen komen?”

Het hele interview is hier te lezen via de Facebookpagina van predikant Arie van der Veer.

4.5 29 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Net
Net
3 jaren geleden

Die zou ik niet als huisarts willen hebben. Waarschijnlijk 1 hersencel. Jammer is dit weer.

Alice
Alice
3 jaren geleden

Zo dan, die is aardig van het padje!

Even in hun gedachtegoed: God maakt je ziek, laat een virus los en dan zou Hij, om dit te voorkomen, weer een vaccin uit laten vinden.

Sorry, maar ik snap het niet helemaal meer, schiet mij maar lek. De hele wereld is een hellhole aan het worden.

Erik
Erik
3 jaren geleden

Vaccinatie oudere en zieken eerst, riekt naar oorlogs misdaad

Martin
Martin
3 jaren geleden

Wil deze mevrouw Hoek mij dan wel eens even uitleggen hoe en waardoor het komt dat onze ministers het vaccin niet als eerste willen ? We hebben toch te maken met een killer-virus waardoor honderdduizenden doden zouden vallen. Een zeer gevaarlijk virus en ministers die het vaccin weigeren.
Een wel heel vreemde puzzel. Leg het maar uit !

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x