Chemtrails

“Amerika elke dag op grote schaal besproeid met vergif”

Help door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de lucht boven de Verenigde Staten wordt door vliegtuigen ieder jaar 571 ton lood uitgesproeid, zo blijkt uit cijfers van de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA. De meeste door zuigermotor aangedreven vliegtuigen en helikopters worden getankt met avgas 100 en 100LL, een vliegtuigbrandstof waaraan nog lood toegevoegd is.

Onderzoek heeft aangetoond dat avgas naast lood (48 ppm) ook broom (42,6 ppm) en chloor (605,2 ppm) bevat. Lood is een zeer giftig metaal dat kan leiden tot botaandoeningen, hersenschade en kanker. Chloor heeft krachtige oxidatieve eigenschappen. Beide stoffen worden op grote schaal uitgesproeid boven de VS.

Volgens de National Emissions Inventory zijn vliegtuigen met zuigermotoren de grootste bron van loodemissie. In 2008 waren ze verantwoordelijk voor 57 procent van de 964 ton lood die werd uitgestoten. Avgas wordt gebruikt door meer dan 150.000 lichte vliegtuigen en helikopters en op zo’n 20.000 Amerikaanse vliegvelden. Lood is schadelijk voor het milieu en in het bijzonder voor de menselijke gezondheid.

“Lood is giftig en kankerverwekkend, zelfs in lage concentraties, en kan hersenschade en leerproblemen tot gevolg hebben,” zei Kathy Attar van de consumentengroep Physicians for Social Responsibility. “Vooral voor kinderen is lood schadelijk.”

De lichte vliegtuigen die avgas gebruiken, vliegen doorgaans veel lager dan straalvliegtuigen, waardoor de uitstoot van lood directe gevolgen kan hebben voor de volksgezondheid. In een studie van de Duke University uit 2011 werden verhoogde concentraties lood aangetroffen in het bloed van mensen die binnen een straal van 500 meter van vliegvelden wonen waar avgas wordt gebruikt.

De roep om schoner te gaan vliegen klinkt in de VS al zo’n 20 jaar. Het land is de grootste verbruiker van gelode vliegtuigbrandstof. De EPA gaf 15 jaar geleden opdracht om lood uit brandstof voor motorvoertuigen te verwijderen, maar met vliegtuigbrandstof maakt het milieuagentschap echter minder haast. Eind vorig jaar ontwikkelde Shell als eerste grote oliemaatschappij een loodvrije vervanger voor avgas.

Langdurige blootstelling aan lood kan hersenbeschadigingen veroorzaken en tot dementie leiden. Loodcarbonaat werd in verf gebruikt, maar ook als decoratie op behang. Voor een zich ontwikkelend brein is de mentale schade zeer groot.

[IPS, Natural News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Als men hier verder niets tegen onderneemt, dan is dit gelijk aan indirecte genocide.

Henk001
Henk001
7 jaren geleden

Dit is een erg tendentieuze titel. Natuurlijk moet alle lood zo veel mogelijk uit het milieu. Maar de totale lood-uitstoot in de VS (voornamelijk door loodhoudende benzine) was in 1970 nog 220.000 ton in 1975 160.000, 1980 75.000, 1985 22.000, 1990 5100, 1995 4100, 2000 2000, en in 2005 1100 ton. De bezorgdheid ging uit naar de directe omgeving van vliegvelden waar de kleine propellervliegtuigjes, die AvGas gebruiken gebruik van maken. Metingen uit 2008 lieten zien dat de concentratie alleen ter plekke van het vliegveld in de buurt kwam van de maximaal toegestane 150 ng/m3. Op een km afstand is de concentratie al bijna niet meer hoger dan het achtergrondniveau van 0,7 ng/m3, wat je wereldwijd ongeveer aantreft.
In 1970 had je het recht om grootschalig alarm te slaan. Nu is dat zwaar overtrokken.
Al zouden de laatste bronnen van lood wat mij betreft nog steeds z.s.m. moeten overstappen op bijv de loodvrije variant.

Marko
Marko
7 jaren geleden

…wat nou als we jaar na jaar “gewend” worden gemaakt aan allerlei van deze chemicalien en dan opeens op een dag “onthouden” worden van deze stoffen – wat denk je dan dat je lichaam “nodig” heeft en wie geeft het je dan? Jan met de pet heeft dan geen toegang tot deze “drugs” maar de makers en verspreiders ervan wel…het is ook maar een (onaffe)gedachte.

huisheks
huisheks
7 jaren geleden

Vandaar het “zombie ” fenomeen in de USA !
Hoe dom en agressief kunnen mensen worden van zoveel gif ?
En WIE beslist dat dit gedaan moet worden. WIE heeft hier belang bij ?
Het chemtrail fenomeen was even achterwege gebleven tijdens het verblijf van Obama hier in Nederland tijdens de top.
Ik wil niet veel zeggen, maar is dat toch misschien de richting waar wij dit moeten zoeken , qua opdrachtgevers ? Weg complot theorie, hier is de realiteit.
Hopelijk gaan er eens wat meer mensen NADENKEN !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x