Homepagina » Chemtrails » “Amerika elke dag op grote schaal besproeid met vergif”
"Amerika elke dag op grote schaal besproeid met vergif"

“Amerika elke dag op grote schaal besproeid met vergif”

In de lucht boven de Verenigde Staten wordt door vliegtuigen ieder jaar 571 ton lood uitgesproeid, zo blijkt uit cijfers van de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA. De meeste door zuigermotor aangedreven vliegtuigen en helikopters worden getankt met avgas 100 en 100LL, een vliegtuigbrandstof waaraan nog lood toegevoegd is.

Onderzoek heeft aangetoond dat avgas naast lood (48 ppm) ook broom (42,6 ppm) en chloor (605,2 ppm) bevat. Lood is een zeer giftig metaal dat kan leiden tot botaandoeningen, hersenschade en kanker. Chloor heeft krachtige oxidatieve eigenschappen. Beide stoffen worden op grote schaal uitgesproeid boven de VS.

Volgens de National Emissions Inventory zijn vliegtuigen met zuigermotoren de grootste bron van loodemissie. In 2008 waren ze verantwoordelijk voor 57 procent van de 964 ton lood die werd uitgestoten. Avgas wordt gebruikt door meer dan 150.000 lichte vliegtuigen en helikopters en op zo’n 20.000 Amerikaanse vliegvelden. Lood is schadelijk voor het milieu en in het bijzonder voor de menselijke gezondheid.

“Lood is giftig en kankerverwekkend, zelfs in lage concentraties, en kan hersenschade en leerproblemen tot gevolg hebben,” zei Kathy Attar van de consumentengroep Physicians for Social Responsibility. “Vooral voor kinderen is lood schadelijk.”

De lichte vliegtuigen die avgas gebruiken, vliegen doorgaans veel lager dan straalvliegtuigen, waardoor de uitstoot van lood directe gevolgen kan hebben voor de volksgezondheid. In een studie van de Duke University uit 2011 werden verhoogde concentraties lood aangetroffen in het bloed van mensen die binnen een straal van 500 meter van vliegvelden wonen waar avgas wordt gebruikt.

De roep om schoner te gaan vliegen klinkt in de VS al zo’n 20 jaar. Het land is de grootste verbruiker van gelode vliegtuigbrandstof. De EPA gaf 15 jaar geleden opdracht om lood uit brandstof voor motorvoertuigen te verwijderen, maar met vliegtuigbrandstof maakt het milieuagentschap echter minder haast. Eind vorig jaar ontwikkelde Shell als eerste grote oliemaatschappij een loodvrije vervanger voor avgas.

Langdurige blootstelling aan lood kan hersenbeschadigingen veroorzaken en tot dementie leiden. Loodcarbonaat werd in verf gebruikt, maar ook als decoratie op behang. Voor een zich ontwikkelend brein is de mentale schade zeer groot.

[IPS, Natural News]


Vind je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Vandaar het “zombie ” fenomeen in de USA !
  Hoe dom en agressief kunnen mensen worden van zoveel gif ?
  En WIE beslist dat dit gedaan moet worden. WIE heeft hier belang bij ?
  Het chemtrail fenomeen was even achterwege gebleven tijdens het verblijf van Obama hier in Nederland tijdens de top.
  Ik wil niet veel zeggen, maar is dat toch misschien de richting waar wij dit moeten zoeken , qua opdrachtgevers ? Weg complot theorie, hier is de realiteit.
  Hopelijk gaan er eens wat meer mensen NADENKEN !

  0 likes
  • Sorry hoor, maar dit hele verhaal heeft helemaal niets, maar dan ook niets met zogenaamde chemtrails te maken….

   2 likes
   • Klopt. Het gaat alleen om kleine propellervliegtuigjes. En 571 ton klinkt veel, maar deel dat eens door de oppervlakte van de VS: 9 miljoen km2 of zo. Dat is peanuts vergeleken met 40 jaar geleden, toen er 400x zo veel lood werd rondgestrooid door uitlaatgassen. Dankzij allerlei regeringsmaatregelen (maar dat mag je hier natuurlijk niet zeggen) is de loodvervuiling de afgelopen decennia drastisch teruggebracht. En om nu moord en brand te schreeuwen omdat er nog een klein beetje over is is ronduit belachelijk.

    3 likes
 2. Dit is een erg tendentieuze titel. Natuurlijk moet alle lood zo veel mogelijk uit het milieu. Maar de totale lood-uitstoot in de VS (voornamelijk door loodhoudende benzine) was in 1970 nog 220.000 ton in 1975 160.000, 1980 75.000, 1985 22.000, 1990 5100, 1995 4100, 2000 2000, en in 2005 1100 ton. De bezorgdheid ging uit naar de directe omgeving van vliegvelden waar de kleine propellervliegtuigjes, die AvGas gebruiken gebruik van maken. Metingen uit 2008 lieten zien dat de concentratie alleen ter plekke van het vliegveld in de buurt kwam van de maximaal toegestane 150 ng/m3. Op een km afstand is de concentratie al bijna niet meer hoger dan het achtergrondniveau van 0,7 ng/m3, wat je wereldwijd ongeveer aantreft.
  In 1970 had je het recht om grootschalig alarm te slaan. Nu is dat zwaar overtrokken.
  Al zouden de laatste bronnen van lood wat mij betreft nog steeds z.s.m. moeten overstappen op bijv de loodvrije variant.

  4 likes
 3. Als men hier verder niets tegen onderneemt, dan is dit gelijk aan indirecte genocide.

  0 likes
 4. …wat nou als we jaar na jaar “gewend” worden gemaakt aan allerlei van deze chemicalien en dan opeens op een dag “onthouden” worden van deze stoffen – wat denk je dan dat je lichaam “nodig” heeft en wie geeft het je dan? Jan met de pet heeft dan geen toegang tot deze “drugs” maar de makers en verspreiders ervan wel…het is ook maar een (onaffe)gedachte.

  0 likes
 5. word dat hier zo beu op deze planeet met die schaduwregeringen dat alles en iedereen om zeep willen helpen en alles doen om slaven te maken van de mensen door hun hersencapaciteit te onderdrukken dmv deze giftige stoffen…

  0 likes
  • Wat wil je er aan gaan doen dan ? Behalve het beu zijn…
   Kunnen/willen mensen wel een vuist maken en SAMEN iets ondernemen ?
   Wie is er zo charismatisch dat hij/zij mensen kan verenigen om antwoorden te eisen en de individuen die ons een pootje willen lichten aan de kant te zetten.
   ANGST regeert ; doorbreek die angst en bergen kunnen verzet worden.

   0 likes
   • een AK47 kopen en al die bilderbergers en monsanto’s uitroeien is volgens mij de enige oplossing want samen een vuist maken das een druppel op een hete plaat, je krijgt de gehersenspoelde sheeple niet voor de kar gespannen..

    0 likes
 6. Ach ja laten wij het eens over de V.S hebben! Beter te zeggen wereld wijd in alle corrupte landen die achter agenda 21 aanhollen dus gewoon langzame genocide. En dus gewoon massa moord.Alleen Zaterdag avond boven de regio hier zo,n 100 chemtrails geteld.Met meters dikke strepen.En oo1 als je vind dat aluminium kwik ijzererts bacterien ziekte kiemen nano chips enz onder de noemer lood in de benzine vallen .Dus met loodvrije benzine is het over .Spoor je dus voor geen meter of wat ik al een hele tijd zeker weet ! Redice de opstand is al bezig en zal via het eerst bewoonde land IERLAND zijn weg vinden over de gehele aarde.Maar de grootste boeven zitten hier Oranje mars in Ierland Oranje revolutie in Rusland zuid Africa Indonesie. enz.Zellfs nu met die smerige voetbal.Nederland wint van Spanje En niemand stelt ook maar de juiste vraag.!Van Gaal Koeman en hun beste vriend Munjos.Spanje is bankroet wie wint betaald.!!! En dat is dus Jantje met Het oranje petje.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Amerikaanse leger zit achter corona-uitbraak,’ zegt Chinees ministerie. ‘Dit is verbazingwekkend’

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van ...

coronavirus

Ziekenhuizen VS houden rekening met bijna 500.000 doden door coronavirus, onthullen gelekte documenten

Amerikaanse ziekenhuizen bereiden zich voor op miljoenen ...