Buitenland

‘Het Oekraïense leger behandelde ons als vee, de Russen hebben ons bevrijd’

Help ons door dit met anderen op je social media te delen!

In een oorlog sneuvelt de waarheid als eerste. Volgens de media zijn de Russen de oorlogsmisdadigers en Oekraïners de onschuldige slachtoffers. Is dat zo? De reportages van journaliste Alina Lipp, die een Russische vader en Duitse moeder heeft en in Donetsk woont, schetsen een heel ander beeld.

In onderstaand filmpje spreekt Lipp met inwoners van de dorpen Starognatevka en Anadol in het oosten van Oekraïne. Zij zeggen dat ze door de Russische soldaten met respect zijn behandeld en zijn beschoten door het Oekraïense leger.

Een oude vrouw woont in een klein huisje in een nagenoeg totaal verwoest dorp. Bijna vier dagen zat ze in de kelder terwijl het dorp kapot werd geschoten door Oekraïense troepen. Haar kinderen, die in het noorden van Oekraïne wonen, konden haar niet helpen.

Aardig en beleefd

De vrouw spreekt vol lof over de Russische soldaten. “Ze waren aardig en beleefd tegen ons,” zegt ze. Eén van de soldaten sprak Grieks, haar moedertaal.

Een andere vrouw vertelt hoe ze haar man verloor nadat hij was getroffen door een kogelregen. “Oekraïners vielen het dorp binnen en vermoordden de inwoners,” zegt een man. Een ander voegt eraan toe dat hij zag hoe de loop van een Oekraïense tank op mensen werd gericht. “Het Oekraïense leger schoot op mijn huis vanaf een controlepost,” zegt weer iemand anders.

oekraïense
Foto: Alina Lipp in Oekraïne (Telegram/Neues aus Russland)
Rusland heeft ons van dit juk bevrijd

“Als je uit Donetsk komt, zien ze je als een separatist. Ze behandelden ons als vee,” klaagt één van de lokale bewoners. “Er werd een vrouw overreden, een man werd neergeslagen, vier mensen werden zomaar gedood.”

De lokale bewoners zien de Russen als bevrijders. “Rusland heeft ons gered,” zegt een oudere vrouw. “Rusland heeft ons van dit juk bevrijd,” zegt een man voor de camera.

[Wochenblick]

4.7 83 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
David Mills
David Mills
1 jaar geleden

Hier is Alina’s Telegram feed https://t.me/neuesausrussland

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

HET GEDULD VAN DE BEER WAS OP

Maar dat zien we nergens in de Media hé….Rookgordijnen…PSYOPS….Makebelieve…ja die Oekraïeners zijn zóóÓÓ Verschrikkelijk zielig…Dat Laffe Klotevolk stond 8 jaar lang zonder blikken of blozen gewoon toe dat Russische Burgers in Donetsk & Luhansk werden afgeslacht….Nu ervaren de Oekraïners zelf hoe Oorlog VOELT….Misschien leren die Hersendode Oekro-Zombies daar nog wat van! Dankzij die Laffe Kudde Hersendode Oekro-Schapen kon die Massamoordende Khazaarse Oekro-Nazi Psychopaat Zelensky ongestoord z’n gang gaan met z’n Noord-Atlantische-Terroristen-Organisatie & Azov-Bataljon-Nazi-Doodseskaders, Bloedige Terreur & Massaslachtingen onder Russische Burgers  in Oost-Oekraïne…Het lijken bijna wel Hollanders die Oekraïners….stort nog wat meer geld op Giro 555 voor dat “Broedervolk”….dat verdwijnt toch in de zakken van die Elite-Parasieten…

wakkere
wakkere
1 jaar geleden

Dat heel de wereld zo dom is om de msm te geloven.
Waarheid komt wel boven drijven komende dagen, dan hebben de navo en vs en eu en smerig WEF zootje wel e.e.a. uit te leggen aan de wereld

Jan
Jan
1 jaar geleden

Ja natuurlijk maar daar hoor je onze staatsmedia niet over
Ondertussen worden Oekraïense wel door onze landverraders door geld in bommen in granaten gesteund
Onze regering heeft bloed aan hun handen wie is hier nu de slechterik

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

35
0
We lezen graag je reactie!x