Homepagina » Mens en Dier » Pim Fortuyn werd afgeluisterd. Maar in opdracht van wie?
fortuyn
Foto: Wouter Engler CC BY-SA 4.0

Pim Fortuyn werd afgeluisterd. Maar in opdracht van wie?

Op 9 december 2005 vroeg ondernemer Yves Gijrath oud-minister van Binnenlandse Zaken Klaas de Vries (PvdA) in de uitzending van Barend en Van Dorp of hij op de hoogte was van het feit dat Pim Fortuyn werd gevolgd, dat zijn huis werd afgetapt en dat hij doodsbang was. De Vries zei toen: “Nee, absoluut niet.”

Gijrath sprak Fortuyn 6 dagen voor zijn dood. In de peilingen stond hij op meer dan 50 zetels. Op de vraag of hij nog steeds geen beveiliging kreeg, antwoordde Fortuyn: “Nee, want ze luisteren me af.” Gijrath besloot door te vragen. Wie zit daar dan achter? Volgens Fortuyn was dat De Vries. “Dat is dus niet zo,” reageerde de oud-minister.

In zijn podcast met Erik de Vlieger onthult Gijrath dat Pims butler Herman hem hierover nog veel meer details heeft gegeven. “Ik ben zo bang,” zei Herman tegen hem, toevoegende dat hij vreesde voor Pims leven. Dat had te maken met dingen die er in de maanden voorafgaand aan de moord waren gebeurd rond het huis van Fortuyn. “Mannen rond het pand, deuren die ’s nachts klapperden, het hele huis was getapet, de telefoon deed het daar niet,” aldus Gijrath. Dat laatste is volgens hem bewijs dat De Vries loog.

We hebben ‘het’ gevonden

De ondernemer zegt verder dat ze na de dood van Fortuyn gelijk naar zijn huis zijn gegaan. Pas 4 dagen na de moord onderzochten ze het huis van Volkert van der G. De Vlieger zei hierover: “Er was een makelaar bij die gehoord had dat iemand had gezegd dat ‘ze het hebben gevonden’. “Dat was natuurlijk afluisterapparatuur,” aldus De Vlieger.

Herman bevestigde dus aan Gijrath dat Fortuyn werd afgeluisterd. De vraag is nu: wie heeft die call gemaakt? “We kunnen zeggen dat het Klaas de Vries was, maar we kunnen het niet bewijzen.”

4.6 12 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
1 maand geleden

Met de dood van Pim is de ondergang van Nederland begonnen niet anders . We gaan nu allemaal naar de Filistijnen .

Jos Grob
Jos Grob
Reactie op  Bert
1 maand geleden

Ben het helemaal met je eens Bert!

wolfje168
wolfje168
1 maand geleden

Het establishment heeft na de dood van Pim vrijwel onmiddellijk een zetbaas naar voren geschoven.

kees
kees
1 maand geleden

Duidelijk afkomstig van link links.
Iedereen moest eens weten waartoe die liberale fascisten in staat zijn als ze aan de verliezende hand zijn.
Duidelijk is dat ze geen verlies accepteren en dus over lijken gaan mocht hun vergiftigende gedachtengoed in gevaar komen.

exegese
exegese
1 maand geleden

Als je werkelijk verandering wilt bewerkstelligen, ten nadele van het smerige, criminele, schrapende old boys network en je dreigt de macht te krijgen en de competentie te hebben, dan verdwijn je vrijwillig van het toneel of je gaat d’r aan. Bruno Bruins en Pim Fortuyn zijn treffende voorbeelden daarvan. Iedereen dus die in Den Haag in het pluche mag blijven plakken is ongevaarlijk voor hen en volstrekt van generlei waarde voor het volk. Dat gegeven maakt stemmen op al wat daar zit of waar zij mee aan komen dragen volstrekt zinloos en zelfs een criminele daad t.a.v. je medemens ! Het is 1 grote meedogenloze criminele bende en wij faciliteren hen vrijwillig in alle opzichten. Alleen als we daar mee stoppen kan er iets veranderen.

Juriaan
Juriaan
Reactie op  exegese
1 maand geleden

Bruno Bruins is ook een totaal flop, deze weggooier heeft destijds bij de HTM in den haag ook op personeelszaken gewerkt en van of gene waarde

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Juriaan
1 maand geleden

@ Juriaan,

Bruins was bezig farmaceutische bedrijven aan de schandpaal te nagelen, door de torenhoge bedragen van medicijnen aan te pakken. Google maar eens. Daar is genoeg over te vinden.

jenne
jenne
Reactie op  exegese
1 maand geleden

Geachte Mijnheer, mijn vader tijdens de oorlog in ons dorp onder de rook van Amsterdam, een cel van drie personen, een dokter een binnenvisser en mijn vader, echt verzet in Nederland was maar heel heel klein, toen de oorlog was afgelopen, ja toen waren het allemaal verzets helden, vrouwen kaal knippen en zo, ik heb absoluut geen hoge hoed op van de Nederlanders, geld-sex-vacantie, het grootste drugs land, het kinderporno plateau van Europa, ontzachelijk veel top politisie met mooie baantjes en elkaar het balletje toegooien, met zieke defecte (sexuele) genen, nee ik herken het niet, het land uit mijn jeugd was geen paradijs, maar wel heel vrij en menselijk met alles wat daar aan vast zit, groet !

Rob
Rob
Reactie op  jenne
1 maand geleden

Jenne, als je bewust zou worden en ontdekken hoe de wereld in elkaar steekt dan zou je erachter komen dat het hier altijd de hel op Aarde is geweest. Het leven heeft hier nooit kunnen gedijen. De wereld is altijd op macht gebaseerd geweest. Dan wordt het leven niet geleefd. Wat we we nu zien gebeuren is de eindstrijd van de heersende macht die het meeste van de wereld in zijn macht heeft gekregen. We hebben een kans in deze tijd om een bewustzijnsverandering mee te maken en het leven te leven. Maar als je naar de mens zelf kijkt dan werkt die ook zelf mee aan zijn eigen vernietiging. IEDEREEN die mee doet aan de macht strijd is bezig het leven en de toekomst van de mens te vernietigen. En die zitten overal op macht posities. Individuën die het leven niet kennen, alleen maar deel uitmakend van de macht structuur en zo de toekomst van de mens te helpen vernietigen, inclusief dat van henzelf. Zolang het nog de ‘bruikbare idioten’ van en voor de elite zijn mogen ze door blijven gaan. Maar wanneer ze geen nut meer hebben worden ook zij geofferd. Het grootste probleem lijkt nog de verdeeldheid te zijn. Als de mensheid één hechte samenleving zou zijn zou het leven waarschijnlijk kunnen gedijen. Maar zolang onze eigen soort zich door macht wellustelingen laat gebruiken als ‘gereedschap’ voor verinetiging is de toekomst van de mens niet ver van zijn einde. Velen zijn al niet menselijk meer maar pure macht zombies. Dat duidt al op het feit dat ze gedoemd zijn en meewerken aan de vernietiging van de rest. Iedereen met een muilkorf op is zijn eigen leven aan het verstikken. Iedereen die meewerkt aan het aangeven van zijn medemens is net als de NSB van in de oorlog. Onze soort is de mens. Dat heeft niks met huidskleur of wat dan ook te maken. De mensheid moet zich verenigen als ze willen blijven voortbestaan. Op dit moment, als ik lees wat er in de wereld gaande is en als ik buiten om me heen kijk, dan heb ik geen vertrouwen in de mensheid en het voortbestaan voor de toekomst. Niemand hecht waarde aan zijn eigen leven en daarmee ook niet in HET leven in het algemeen. En velen, zoals politici, politie agenten, boa’s, geheime dienst, en meer, denken alleen maar aan hun eigen belang en inkomen om zichzelf overeind te houden in hun macht positie. Het wordt steeds duisterder in de wereld. Een allesvernietigende macht is bezig het leven weg te vagen en velen van onze eigen soort zijn door die macht bezeten. Niemand komt ons redden, ook Trump, Q enz niet. WWG1WGA. Ja, als er één naar de hel gaat dan gaat iedereen naar de hel. De mens moet zichzelf redden en niet op een verlosser zitten wachten want die komt niet. De mens moet zichzelf verlossen van zijn eigen beperkingen en zich verenigen als soort. DAN gaan we een andere kant op.

Beppy
Beppy
Reactie op  Rob
1 maand geleden

1954 geboren in Emmeloord – 1972 naar Canada vertrokken – ik ben het met je eens – ik heb de 2e kamer debatten de laatste jaren bekeken – er zijn 3 of 4 goede mensen – de rest zit met hun neus op hun telefoon – Rutte en De Jonge zijn in hun eigen clubje – ook heb ik vele Nederlandse interviews gezien – het ging hier in Canada beter……tot nu. Ze bouwen concentratie kampen de USA heeft al FEMA kampen – het publiek is zich daar aan het bewapenen -het beleid in Canada is facistisch en communistisch – we hebben een belachelijke prime minister – nieuws is gelekt door iemand die op een commissie zat – Canada gaat alle schulden vergeven en bezit nemen van iedereen zijn goederen – je moet die vaccinatie nemen als je die “bepaalde” vrijheid wilt hebben – het gaat hun niet lukken – Canadezen nemen dat niet – als het lukt ga ik het in het engels afdrukken FYI

Piet
Piet
Reactie op  Rob
1 maand geleden

Helaas vind ik dat je gelijk hebt Rob.

jenne aakster
jenne aakster
Reactie op  Rob
1 maand geleden

Ik leefde in een ander Nederland / Amsterdam, tot de 70 iger 80 iger, de Ramses Shaffy tijd, zeilende botters door het Franse gaatje op de Wadden, Wieringen Den Oever Café Tante Pietje, ja een gezellige leef bende, maar onderwijl waren de slinkse strebertjes wel aan het werk, maar ze werden meestal door het leven zelf over ruled, het politieke geweld had nog niet deze wanstaltige vorm aangenomen, hun denken was nog niet volkomen vergiftigt zo als nu, er zit iets goed fout op de achtergrond, de Bilderberg groep is het doorgeefluik van de VWO, wat dit dan ook mag zijn, mooi weer ga in mijn kruiden tuin genieten, wens één ieder een fijne zondag !

rop
rop
1 maand geleden

Politiek is nu eenmaal een Vies smerig spelletje, het draait zoals iedereen weet om Macht, deze word dankzij het Nederlandse volk via een Stem in het zadel [zetel]gezet, de Macht geven aan een persoon[en] zal dan altijd dat uitlopen op Heersen, eigenlijk vraagt het de mens die stemt om over hem te heersen en te beschermen tegen de invloeiden die hem kunnen bedreigen, geen enkel persoon [leider] zal dat voor 100 % kunnen zorgen dat het daadwerkelijk ook dan voor 100% werkt, meestal draait het uit op teleurstelling en frustraties, elk leider die word gekozen, zal nooit kunnen beantwoorden aan de stem van het volk, integendeel men creëert en vormt een tweedeling dankzij de burger[s] die stemt en daarmee juist ook een tweedeling, dei een van ontevredenheid en de ander van tevredenheid, politiek gezien kan men nooit een 100% de stem van de burger krijgen, als we allemaal een Eenheid vormen kan macht ook niet bestaan in deze 100%. er valt dan niks meer te tornen te verbeteren of te veranderen, daardoor zal macht weleens helemaal geen Macht kunnen zijn, en dat allemaal dankzij te tegenstrijdigheid van de burgers zelf, die dan naar een persoon zoekt en er op stemt het volk creëert daarmee zijn eigen gevangenschap door de Macht te geven aan een persoon[en] en als er dan iemand al teveel zetels krijgt moet deze opgeruimd worden. Een samenleving kan alleen maar functioneren op Verdeeldheid en niet op Eenheid ,dankzij de burgers word zoiets in stand gehouden.

Gied
Gied
Reactie op  rop
1 maand geleden

Machthebbers zijn eigenlijk het grote kapitaal achter de schermen wat politiek bestuurt.

Willem
Willem
1 maand geleden

Pim was gebombardeerd tot staatsvijand nummer 1 door de elitemedia , de elite zagen hun geweldige verdien model ten koste van de hardwerkende burger in gevaar komen .

De schutter woont nog steeds in Apeldoorn , krijgt gewoon geld en het lijkt wel of die beschermd wordt , zo iemand zou toch nooit meer over straat kunnenmogen lopen nou meneer Van der Graaf wel !!

Erik
Erik
Reactie op  Willem
1 maand geleden

Inderdaad Willem… Pim is volgens mij “opgeruimd” door onze regering met koninklijke instemming… en onze staatsomroep heeft ‘m laten omleggen in hun eigen achtertuin… lekker makkelijk te regisseren!

Gied
Gied
Reactie op  Erik
1 maand geleden

Wat mij betreft zeer zeker een opdracht moord.
Net zoiets als prinses Diana toen in UK.
zat garandeerd de engelse kroon achter

Willem
Willem
Reactie op  Willem
1 maand geleden

En iedereen die toen zo boos was raakt Volkert niet aan, net als Rutte de Jonge enz kunnen zo vrolijk over straat zonder zelfs maar aangesproken te worden. Maar ja 80% draagt ook vrijwillig mondkapjes en er is 1 agent/boa/soldaat op 450 mensen en we gehoorzamen, als een herdershond tegen een kudde schapen.

Willem
Willem
Reactie op  Willem
1 maand geleden

Helemaal gelijk Willem en Erik !

Heb een fijn weekend !!

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Willem
1 maand geleden

@ Willem

Ze hebben allemaal beveiliging, ook al zie je ze niet direct. Volkert v.d. Graaf werd vlak na zijin vrijlating beveiligd en het zal me niet verbazen als dat nog zo is.

https://plazilla.com/page/4295133130/ik-wil-niet-betalen-voor-de-beveiliging-van-volkert-van-der-graaf

Er zijn overigens nog altijd veel mensen die twijfelen of Volkert wel de moordenaar van Pim is.

Ik heb al meerdere keren op Twitter zowel Rutte als de Jonge aangesproken zien worden, maar dit zou m.i. veel vaker moeten gebeuren.
Verder ben ik het wel met je eens. Als wij in grote getale schijt hebben aan politie/boa’s/leger (wat ik zou toejuichen), zijn ze kansloos.

Willem
Willem
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

Het verhaal van de verschillende kogels . de ambulance die het terrein niet op kon ….
BNN had nog een goede docu gemaakt trouwens
Pim Fortuyn Moordcomplot BNN, [ Youtube ]

Het verhaal van de verschillende kogels kwam van een anonieme klokkenluider maar iedereen weet wat er met klokkenluiders gebeurt die gaan allemaal dood of de gevangenis in ….. Ik denk ook dat er een andere moordenaar in het spel was de klus moest en zal worden geklaard .

Gied
Gied
Reactie op  Willem
1 maand geleden

dat begrijp ik dus ook niet. Hoe kan de
zogenaamde dader gewoon tussen de
mensen? Onherkenbaar geworden?
En ik heb twijfels of die V.G wel de
eigenlijke schutter was.
Ik denk er was een tweede, getrainde
schutter die het dodelijke schot deed.

Juriaan
Juriaan
1 maand geleden

Ik heb wel een idee Ad Melkert was destijds vel tegen Pim en toevallig direct na de moord had Melkert plotseling een baan in Amerika. Nu zaak wat stiller is komt Melkert plotseling terug om ADO DEN HAAG te gaan “leiden”

Freba
Freba
Reactie op  Juriaan
1 maand geleden

Mijn lijfspreuk: ” Hoed U voor kinderen van arbeiders (Melkert zijn vader was kapper), die te dure kleding zijn gaan dragen EN Kakkers die de stropdassen hebben afgedaan”. Het meest begeerde vak in NL. Regentje spelen.

Marcel
Marcel
1 maand geleden

Beatrix:, ik ga niet met die man op ‘het bordes’ staan.

Zegt genoeg lijkt me.

Het leugentijdperk
Het leugentijdperk
Reactie op  Marcel
1 maand geleden

@Marcel

Om jaren later vervolgens je koninklijke paard de naam “Volkert”, die van een huurmoordenaar, te geven, zegt veel over het NL/D koningshuis.

Denk ook niet Volkert v.d. Graaf werkelijk gevangen heeft gezeten en zelfs zijn naam een pseudoniem is.

“Volkert is een Nederlandse voornaam. De naam is oorspronkelijk een Friese naam met een Germaanse bron. Volkert betekent “de sterke onder het volk” of “leger”.

Pure symboliek, een soldaat van de graaf. Zegt genoeg, me dunkt.

De moord op Fortuyn was een politieke en economische moord.

Margie
Margie
Reactie op  Het leugentijdperk
1 maand geleden

De moord op Fortuyn was een politieke en economische moord.

Met voorbedachte rade…

kuus
kuus
Reactie op  Marcel
1 maand geleden

Dat konings huis hadden ze gelijk na de oorlog af moeten schaffen de weglopers.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 maand geleden

De tapberichten hebben zelfs nog in de krant gestaan. Natuurlijk werd Pim afgeluisterd door de Aivd dat zie Stevie Wonder nog.
I.o van Kok en de overige bende misdadigers in Den Haag. Maar de afluisterdienst luistert tegenwoordig half Nederland af.

salvar
salvar
1 maand geleden

neem een handvol tuig en kies er maar een.
ze hebben het allemaal geweten.
ad was snel supersnel , haalde makkelijk de 100 meter in 7 seconde.

x

Check Also

bosma

Bosma: ‘Ik en miljoenen Nederlanders willen af van de NPO’

De gemiddelde Nederlander kijkt steeds minder tv ...

rutte

‘Rutte gaf opdracht te stoppen met dossier Demmink’

Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) beet zich jaren ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

51
0
We lezen graag je reactie!x