Mens en Dier

‘Ab Osterhaus verspreidt doemscenario’s terwijl hij forse belangen heeft in vaccinbedrijven’

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl is kritisch over veel medicijnen en vaccins. “Daar is alle reden voor,” zegt hij in gesprek met het RD. “Bijwerkingen van medicijnen zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer 3.” Hij is niet van plan een coronavaccin te halen zodra het beschikbaar is. “Ik verwacht meer van een gezonde leefstijl.”

Vooral de belangenverstrengeling rond vaccins is Bijl een doorn in het oog. “In de Gezondheidsraad zitten nog steeds mensen die banden hebben met de farmaceutische industrie.”

Deze binding beïnvloedt onderzoeken, stelt de oud-huisarts. Hij noemt als voorbeeld viroloog Ab Osterhaus, de voorzitter van de European Scientific Working group on Influenza, die vrijwel dagelijks in talkshows te zien is en die deze week nog pleitte voor een totale lockdown. “Hij verspreidt al decennialang doemscenario’s bij virusinfecties, terwijl hij forse belangen heeft in bedrijven die vaccins produceren. Denk aan zijn rol bij de Mexicaanse griep in 2009.” Bijl zegt dat kritische deskundigen ook nu weer buiten de deur worden gehouden. “Daarmee voed je het wantrouwen.”

Niet zonder gevolgen

Hij wijst erop dat het ontwikkelen van een vaccin normaal gesproken zo’n 10 jaar in beslag neemt. Het coronavaccin wordt in een jaar ontwikkeld. “Dat komt de kwaliteit en veiligheid niet ten goede,” aldus de epidemioloog. “Mogelijke bijwerkingen kunnen in zo’n korte termijn onvoldoende worden vastgesteld.”

Die bijwerkingen zijn overigens niet zonder gevolgen. Zo werd het onderzoek naar het coronavaccin van farmaceut AstraZeneca eerder stopgezet omdat een proefpersoon ernstige gezondheidsklachten had gekregen. De klachten waren zo ernstig dat de persoon in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Nederland heeft al miljoenen doses van dit vaccin besteld.

4.5 11 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Casper
Casper
1 jaar geleden

Abje! Nog niet in het gevang!?
“Knetter besmet” met het gierigheid virus.

Juriaan
Juriaan
1 jaar geleden

En hij pakt de wiskey als hij er weer voor miljoenen kan verkopen kneiter oplichter

Bert
Bert
1 jaar geleden

Dit gaat allemaal veel te snel , gevolg de ellende van ernstige bijwerkingen neemt daardoor toe sterk toe en dat is gevaarlijk .

benno
benno
1 jaar geleden

“”Hij wijst erop dat het ontwikkelen van een vaccin normaal gesproken zo’n 10 jaar in beslag neemt.””

hoelang bestaat de griepprik ?
en toch nog steeds gemiddeld wereldwijd 650.000 doden per jaar.

doet goed werk hoor zo spuit…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

30
0
We lezen graag je reactie!x