Buitenland

40 jaar leugens en schandalen: Het einde van de tot op het bot verrotte Clinton-dynastie

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is alweer bijna 40 jaar geleden dat Bill en Hillary Clinton ten tonele verschenen. Er zal echter geen eerste Amerikaanse vrouwelijke president komen, althans niet deze keer.

Trump noemde haar ‘crooked Hillary’. Ze was de technocratische personificatie van de liberale elite waar de Rust Belt, de zogeheten roestgordel, zo’n hekel aan heeft gekregen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Uiteindelijk waren mensen de Clintons en hun schandalen gewoon beu. Hun zombie-huwelijk werd nog één keer nieuw leven ingeblazen in een poging het Witte Huis over te nemen.

Travelgate

Het begon allemaal met ‘travelgate’. Als first lady verstrekte Hillary Clinton ‘onjuiste informatie’ over haar rol in de affaire rond het reisbureau van het Witte Huis.

Travelgate ging om zeven ontslagen binnen het reisbureau van het Witte Huis in 1993. Tijdens onderzoeken naar de affaire had Hillary onder ede ‘feitelijk onjuiste informatie verstrekt’, zo concludeerde onafhankelijk onderzoeker Robert Ray.

Het reisbureau van het Witte Huis regelt reizen voor pers en media die de president begeleiden. Kort na het aantreden van president Clinton in 1993 werden er onregelmatigheden in de boekhouding van het reisbureau ontdekt.

Whitewater-affaire

In 1996 werden drie oud-zakenpartners van president Clinton door een jury in de staat Arkansas schuldig bevonden aan fraude.

De zaak ging over de Whitewater-affaire, waarbij Clinton als gouverneur van Arkansas en als zakenman was betrokken in de jaren zeventig en tachtig.

Bill en zijn vrouw Hillary richtten samen onder de naam Whitewater een onroerend goed-project op. De firma, die zich met de bouw van vakantiewoningen bezighield, ging failliet.

De Amerikaanse belastingbetaler moest 60 miljoen dollar ophoesten. Een deel van dat geld werd gebruikt om de aandeelhouders van Whitewater schadeloos te stellen.

Zippergate

In 1999 verklaarde Juanita Broaddrick dat ze in 1978 was verkracht door Bill Clinton toen hij de procureur-generaal van Arkansas was.

Pas in januari dit jaar sprak ze weer over het incident: “Ik was 35 jaar oud toen Bill Clinton me verkrachtte en Hillary me het zwijgen probeerde op te leggen. Ik ben nu 73. Het gaat nooit meer weg.”

Paula Jones, oud-werkneemster van de staat Arkansas waar Bill Clinton gouverneur was, betichtte hem in de jaren negentig ervan haar seksueel te hebben lastiggevallen.

Clinton raakte uiteindelijk verzeild in een afzettingsprocedure als gevolg van de affaire die hij had met stagiaire Monica Lewinsky.

Bill ontkende aanvankelijk dat hij een seksuele relatie met Lewinsky had gehad, maar moest die ontkenning intrekken.

Benghazi

In 2012 werd het Amerikaanse consulaat in het Libische Benghazi aangevallen. Bij de aanslag kwamen vier Amerikanen om het leven, onder wie de ambassadeur, Chris Stevens.

Nabestaanden hebben Hillary Clinton onlangs aangeklaagd voor dood door schuld en smaad. Volgens de nabestaanden heeft het gebruik van privémail voor vertrouwelijke documenten door de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken de aanslag direct veroorzaakt.

E-mailschandaal

Tijdens de verkiezingen laaide het e-mailschandaal rond Hillary Clinton weer op. De FBI deed tot twee keer toe onderzoek naar aanleiding van recent opgedoken e-mails.

Twee dagen voor de verkiezingen zei de FBI Clinton niet te zullen vervolgens vanwege haar e-mails. De veiligheidsdienst zei dat ze extreem nalatig was geweest, maar niet strafbaar.

Er wordt wel gezegd dat dit schandaal de laatste nagel aan haar doodskist was.

[MailOnline]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk Terlouw
Henk Terlouw
7 jaren geleden

#Pizzagate

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

De meeste politici zijn corrupt.

Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
7 jaren geleden

Momenteel is het zo, als je intentie niet zuiver is, dan gaan je plannen tegen je werken.
Op elk gebied.

Er is een essentieel verschil met bijvoorbeeld, nog maar een paar jaar geleden.
Door het Aquariustijdperk, waar we nu inzitten.
Dat betekent eigenlijk, dat je serieus, veel beter kunt ontspannen nu.

Beter voor jezelf, en voor anderen.

trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x