Mens en Dier

Attje Kuiken overstelpt met reacties na kritische tweet over boerenprotest: ‘U liegt!’

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!

De felle boerenprotesten beginnen effect te sorteren: drie van de vier coalitiepartijen – VVD, CDA en ChristenUnie – stellen de stikstofdoelen voor de landbouw ter discussie, schrijft de Volkskrant.

Fractievoorzitter van de PvdA Attje Kuiken vindt dit een ‘buitengewoon slecht signaal’. “Buigen voor geweld, intimidaties en dreigementen. Na jarenlang dralen, moet het kabinet niet bang worden, maar juist doorpakken,” twittert Kuiken.

Ze wordt overladen met kritiek. In enkele uren tijd stonden er al meer dan 1100 reacties onder haar tweet. “Nee mevrouw de parlementariër; ze zetten vraagtekens bij het beleid. Waar staat dat ze voor geweld buigen? U liegt!” reageert vastgoedondernemer Erik de Vlieger.

Elitaire denkwijze

BVNL-bestuurder Hans van Tellingen schrijft: “Nee, mevrouw. De boeren zorgen ervoor dat er elke dag een betaalbare hap voor (ook) minderbedeelden klaarstaat. Uw elitaire denkwijze leidt tot grote armoede, honger en wanhoop. Zeg maar alles waartegen de sociaaldemocratie streed, waaronder uw illustere voorganger Joop den Uyl.”

Data-analist Cees van den Bos wijst erop dat Kuiken artsen die patiënten genazen bedreigde en intimideerde. Ze wilde hun BIG-registratie laten afnemen.

“Ze ritselde de TWM (spoedwet) in de achterkamertjes met het kabinet vóór het debat in de Tweede Kamer. Nu vindt ze dat het kabinet moet doorpakken met de onteigening van boeren,” aldus Van den Bos.

Nog een leugenaar

“Ik denk niet dat je de boeren hun registratie kunt afpakken. Zelf zou ik het heel lastig vinden om te buigen voor een beleid wat mij, mijn bedrijf en mijn gezin buiten werking zet. Op basis van wat eigenlijk?” vraagt wetenschapper Marc Jacobs.

Kuiken krijgt bijval van D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld. Die richt zich tot de Volkskrant. “Intimidatie en geweld werken. Noem het bij de naam.”

De Vlieger bijt haar toe: “Nog een leugenaar.”

4.8 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
7 maanden geleden

De bevolking is het moe om te buigen voor het geweld dat hun door de overheid wordt aangedaan op een achterbakse wijze, door politie en romeo’s in te zetten tegen vreedzame betogers!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
7 maanden geleden

Nu nog even het geweld en de intimidatie van de overheid veroordelen…..

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
7 maanden geleden

Ik denk dat men begint door te krijgen dat men niet wil buigen voor framing.

Marc
Marc
7 maanden geleden

Mevr. Kuiken is een huichelaar. Op TV en sociale media het één roepen en achter de schermen exact het tegenovergestelde doen. Handjeklap in de achterkamertjes voor eigen politiek gewin. Zie de CETA stemming.

Bijvoorbeeld op twitter opnemen voor de mensen die in nood komen vanwege de gestegen kosten mbt levensonderhoud, maar wel tegen moties stemmen die hetzelfde uitdragen.

Kuiken is een vals achterbaks loeder (net als de meeste politici trouwens).

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

148
0
We lezen graag je reactie!x