Homepagina » Buitenland » Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld): ‘Dit is echt de bloody limit’
italië
Foto: Assianir CC BY-SA 4.0

Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld): ‘Dit is echt de bloody limit’

De Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri verwacht dat de groei van de economie van Italië dit kwartaal uitkomt op zo’n 15 procent, zei hij in een interview met de krant La Repubblica. In het tweede kwartaal kromp de economie nog met 12,4 procent. Gualtieri onthulde verder dat hij van plan is om de inkomstenbelasting volgend jaar te verlagen. Daarmee moeten de Italianen meer overhouden om te besteden en dat zou de economie moeten stimuleren.

Nadat premier Rutte overstag was gegaan, gaf de Europese Unie Italië 81 miljard euro om het land weer op te bouwen. Het land mag ook nog eens 127 miljard lenen tegen een zeer gunstige rente. Rutte geeft miljarden weg aan Italië, terwijl de gemiddelde Italiaan twee keer zo rijk is als de gemiddelde Nederlander. En wat gaat Gualtieri nu met al die miljarden doen? De belastingen verlagen.

Dit is echt de bloody limit

“Dus Italië wil met de 81 miljard euro gratis geld die zij krijgt de belastingen in Italië gaan verlagen. Tja. Ik voelde me al bedonderd, maar dit is echt de bloody limit,” schrijft Elise De Windt.

Leon van Galen voegt toe: “De vernedering van premier Rutte en Wobke Hoekstra is compleet.”

“Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld),” twittert het Utrechtse Statenlid René Dercksen.

Maar dit is nog niet alles. Italië wil nu ook bijna 30 miljard aan Europees geld voor de financiering van werktijdverkorting. Dit bedrag komt uit een pakket dat in april al is goedgekeurd:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • ProAsfalt schreef:

  Nu kan ik wel overwegen om vanwege de Italiaanse belastingverlaging asiel in Italië aan te vragen maar wat schiet je ermee op als je van het ene totalitaire regiem naar de andere totalitaire regiem gaat?
  Dat door de media nog steeds op een schandalige wijze wordt gepropageerd: https://www.ad.nl/binnenland/briefschrijver-jan-hoek-94-lieve-mensen-doe-nou-toch-s-effe-kalm-an~a78bd1e0/

  0 likes
  • jenne schreef:

   In Italië is wel sprake van Répatrieren van ongewenste vreemdelingen, en dat ze zoveel krijgen, boven op wat ze al hebben, nu chapeau voor hun overheid, die lamlul van een Rutte met die Verraadster van Duitsland Merkel, schijnen niet de capasiteit te hebben van de italianen !

   0 likes
 • wolfje168 schreef:

  Het is niet geheel ontdaan van humor, deze absurditeit.

  0 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ja dit was toch te verwachten. Ik schrijf het al jaren dat inwoners van Zuid Europa veel meer te besteden hebben dat de loonslaven in Noord Europa.
  Maar zolang mensen blijven stemmen op VVD of CDA, D’66 blijft er éénrichtingsverkeer Noord naar Zuid. Al moeten ze van Markie Parkie doorwerken tot ze tachtig zijn dan stemmen ze nog op die nar.

  0 likes
 • Maria schreef:

  Hier valt je mond toch van open. Wat een corrupte zooi.
  Ook Rutte en zijn hele kliekje!! . De btw op voedsel omhoog, meer mensen naar de voedselbank, werkeloosheid loopt op, kans op korting pensioenen en noem maar op.
  Hier werken de mensen zich blauw tot 68 jaar.
  En dat allemaal om Italië maar te spekken.
  Morgen nog met dat hele gestoorde zooitje in de Hofvijver. En zet Nederland maar op marktplaats .nl
  Of……. héél rap uit die EU!!!!!

  0 likes
  • Rob schreef:

   Italië is heeft het één na grootste bankenprobleem in Europa. Alleen Deutsche Bank heeft grotere problemen. Italië ging een tijdje geleden al bijna failliet. Franksijk zou dan de eerstvolgende zijn omdat Italië daar weer grote schulden aan heeft die niet terug betaald worden. Dat doen ze n natuurlijk ook niet maar als Italië echt failliet zou gaan dan is het officieel en vallen een heleboel banken om. Zeer waarschijnlijk zelfs het hele banken systeem. Zeker in Europa. Amerika is al echt failliet. Maar Italië kan blijkbaar dus niet van zijn eigen banken geld lenen anders deden ze dat wel. Dan ga je gewoon andere landen op laten draaien. En aangezien Brussel alles bepaalt wordt het van daaruit geregeld.

   0 likes
  • Maurice schreef:

   euDDR…..niks anders!

   0 likes
 • Strijdervoorvrijheid schreef:

  Wilders zij het jaren geleden al, ‘ze zitten daar ons geld te tellen’ en Rutte maar akkoord tekenen, en iedere keer weer!

  0 likes
 • Ravian schreef:

  Allemaal weinig verrassend natuurlijk.
  Als Salvini aan de macht komt is dat niet best voor de EU, de Italiaanse pro-EU socialisten moeten dus middels een flinke “Sinterklaas” actie in het zadel gehouden worden, en dat mag van de EU wat kosten.
  Je bent behoorlijk naïef als je dit niet aan hebt zien komen.

  0 likes
 • graaganders schreef:

  Hebben we aandie flapdrol van een rutte te danken,dat kost hem geheid stemmen!!

  0 likes
 • Jan V schreef:

  Een beetje lachwekkend verhaal. Als je weet hoe het geldsysteem in elkaar zit, dan was het weer een grote voor-de-bühne-show. Het wordt uiteindelijk allemaal ‘betaalt’ door de ECB die geld creëren uit het niks. Zo koopt de satanische sekte zichzelf bij een land naar binnen en raken wij als burgers steeds meer rechten kwijt, getuige de coronahoax. Nederland (en de rest van de wereld) is allang bankroet, die 81 miljard hebben we niet eens.

  Kijk hier hoe het geldsysteem werkt:

  https://vimeo.com/207961139
  http://dvm-tv.com/nl/archives/311

  0 likes
 • Gaston schreef:

  Zo, en nu nog de Italiaanse pensioenleeftijd omlaag van 55 naar 50 jaar….

  0 likes
 • Frans schreef:

  Als je verwacht dat de economie verbetert met 15 % volgend jaar, kun je de belastingverlaging doen van het geld dat de verbetering van de economie oplevert.
  Dus die 81 miljard is over! Wat zou Italie daarmee kunnen doen?

  0 likes
 • Marco schreef:

  Als je nu weet dat geld niet bestaat, het bestaat alleen omdat wij erin geloven en dat we eigenlijk voor niets aan het werk zijn. Triest zooitje.

  0 likes
 • GEEN Schaap schreef:

  Nederland, de PIN-automaat van de EU. AUB per direct stoppen met die poppenkast, en ook met die zgn. “Oranjes”.

  0 likes
 • Silbereye schreef:

  Als in Nederland niet een uitverkoren Herrenvolk was gecreëerd door de elite met het wanstaltig politieke carrousel erbij, welke het klootjesvolk tientallen jaren heeft uitgezogen met minimum lonen dan had men net als in Italië in NEDERLAND de mensen op de werkvloer een beter en rechtvaardiger leven kunnen geven de afgelopen decennia, en hadden we nu niet het gesteggel gehad van een zogenaamd eerlijk verdelen van de EU financiën.
  Want dan HADDEN we allen in hetzelfde schuitje gezeten en hadden we de pegels kunnen verdelen naar rato.

  0 likes
 • Maurice schreef:

  Zonder krullen pruik en lippenstift voel ik me toch aardig genaaid door de nazi kliek

  0 likes
 • salvar schreef:

  rutte de gulle gever.
  rutte de wilde weldoener.
  rutte voor de nederlander de laml*l.
  rutte voor de nederlander de lamzak.

  maar wat doen (kunnen ) wij we staan erbij en kijken erna.
  als je dit hoort en leest dan weet je dat het voor ons over en uit is.

  de meesten denken of hebben geen interesse zolang ze de hypotheek maar kunnen betalen en op de smartphone kunnen kijken of ermee kunnen spelen zal hun het worst wezen.
  maar de klap zal voor deze gasten hard aankomen.

  lang leve nederland de grootste gevangenis van de wereld.

  0 likes
 • Ben schreef:

  En niet te vergeten Italië heeft 1 van de grootste goudvoorraden, 6 maal die van Nederland. Over België gaan we maar zwijgen want daar is het een echte rotzooi. https://www.businessinsider.nl/goud-voorraden-landen-waarde-2019/

  0 likes
 • Arwijn schreef:

  Europa Communisme ten top. Jouw geld word herverdeeld. De leiderschap bepaald wie er gebukt gaat en wie makkelijk doorstroomt gebaseerd op politieke economische belangen.

  0 likes
 • Jer schreef:

  Rutte maakt deel uit van Pan Europa , 1 van de 36 transnationale Ur loges van de illuminatie en heeft de opdracht om Nederland economisch afhankelijk te maken van de New World Order . 1 Global government. Bron : de 13 satanische bloedlijnen van Robin de Ruiter.

  0 likes
 • x

  Check Also

  van haga

  Van Haga: ‘Enorme foutenmarge bij coronatest leidt tot verkeerd beeld’

  Premier Rutte beweerde in de Tweede Kamer ...

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  >