Buitenland

Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld): ‘Dit is echt de bloody limit’

Help mee door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri verwacht dat de groei van de economie van Italië dit kwartaal uitkomt op zo’n 15 procent, zei hij in een interview met de krant La Repubblica. In het tweede kwartaal kromp de economie nog met 12,4 procent. Gualtieri onthulde verder dat hij van plan is om de inkomstenbelasting volgend jaar te verlagen. Daarmee moeten de Italianen meer overhouden om te besteden en dat zou de economie moeten stimuleren.

Nadat premier Rutte overstag was gegaan, gaf de Europese Unie Italië 81 miljard euro om het land weer op te bouwen. Het land mag ook nog eens 127 miljard lenen tegen een zeer gunstige rente. Rutte geeft miljarden weg aan Italië, terwijl de gemiddelde Italiaan twee keer zo rijk is als de gemiddelde Nederlander. En wat gaat Gualtieri nu met al die miljarden doen? De belastingen verlagen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Dit is echt de bloody limit

“Dus Italië wil met de 81 miljard euro gratis geld die zij krijgt de belastingen in Italië gaan verlagen. Tja. Ik voelde me al bedonderd, maar dit is echt de bloody limit,” schrijft Elise De Windt.

Leon van Galen voegt toe: “De vernedering van premier Rutte en Wobke Hoekstra is compleet.”

“Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld),” twittert het Utrechtse Statenlid René Dercksen.

Maar dit is nog niet alles. Italië wil nu ook bijna 30 miljard aan Europees geld voor de financiering van werktijdverkorting. Dit bedrag komt uit een pakket dat in april al is goedgekeurd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Nu kan ik wel overwegen om vanwege de Italiaanse belastingverlaging asiel in Italië aan te vragen maar wat schiet je ermee op als je van het ene totalitaire regiem naar de andere totalitaire regiem gaat?
Dat door de media nog steeds op een schandalige wijze wordt gepropageerd: https://www.ad.nl/binnenland/briefschrijver-jan-hoek-94-lieve-mensen-doe-nou-toch-s-effe-kalm-an~a78bd1e0/

trackback
Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld): ‘Dit is echt de bloody limit’ | E.J. Bron
3 jaren geleden

[…] Lees verder>>> […]

wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

Het is niet geheel ontdaan van humor, deze absurditeit.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
3 jaren geleden

Ja dit was toch te verwachten. Ik schrijf het al jaren dat inwoners van Zuid Europa veel meer te besteden hebben dat de loonslaven in Noord Europa.
Maar zolang mensen blijven stemmen op VVD of CDA, D’66 blijft er éénrichtingsverkeer Noord naar Zuid. Al moeten ze van Markie Parkie doorwerken tot ze tachtig zijn dan stemmen ze nog op die nar.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x