Homepagina » Buitenland » Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld): ‘Dit is echt de bloody limit’
italië
Foto: Assianir CC BY-SA 4.0

Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld): ‘Dit is echt de bloody limit’

De Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri verwacht dat de groei van de economie van Italië dit kwartaal uitkomt op zo’n 15 procent, zei hij in een interview met de krant La Repubblica. In het tweede kwartaal kromp de economie nog met 12,4 procent. Gualtieri onthulde verder dat hij van plan is om de inkomstenbelasting volgend jaar te verlagen. Daarmee moeten de Italianen meer overhouden om te besteden en dat zou de economie moeten stimuleren.

Nadat premier Rutte overstag was gegaan, gaf de Europese Unie Italië 81 miljard euro om het land weer op te bouwen. Het land mag ook nog eens 127 miljard lenen tegen een zeer gunstige rente. Rutte geeft miljarden weg aan Italië, terwijl de gemiddelde Italiaan twee keer zo rijk is als de gemiddelde Nederlander. En wat gaat Gualtieri nu met al die miljarden doen? De belastingen verlagen.

Dit is echt de bloody limit

“Dus Italië wil met de 81 miljard euro gratis geld die zij krijgt de belastingen in Italië gaan verlagen. Tja. Ik voelde me al bedonderd, maar dit is echt de bloody limit,” schrijft Elise De Windt.

Leon van Galen voegt toe: “De vernedering van premier Rutte en Wobke Hoekstra is compleet.”

“Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld),” twittert het Utrechtse Statenlid René Dercksen.

Maar dit is nog niet alles. Italië wil nu ook bijna 30 miljard aan Europees geld voor de financiering van werktijdverkorting. Dit bedrag komt uit een pakket dat in april al is goedgekeurd:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

Nu kan ik wel overwegen om vanwege de Italiaanse belastingverlaging asiel in Italië aan te vragen maar wat schiet je ermee op als je van het ene totalitaire regiem naar de andere totalitaire regiem gaat?
Dat door de media nog steeds op een schandalige wijze wordt gepropageerd: https://www.ad.nl/binnenland/briefschrijver-jan-hoek-94-lieve-mensen-doe-nou-toch-s-effe-kalm-an~a78bd1e0/

jenne
jenne
Reactie op  ProAsfalt
8 maanden geleden

In Italië is wel sprake van Répatrieren van ongewenste vreemdelingen, en dat ze zoveel krijgen, boven op wat ze al hebben, nu chapeau voor hun overheid, die lamlul van een Rutte met die Verraadster van Duitsland Merkel, schijnen niet de capasiteit te hebben van de italianen !

trackback
Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld): ‘Dit is echt de bloody limit’ | E.J. Bron
8 maanden geleden

[…] Lees verder>>> […]

wolfje168
wolfje168
8 maanden geleden

Het is niet geheel ontdaan van humor, deze absurditeit.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
8 maanden geleden

Ja dit was toch te verwachten. Ik schrijf het al jaren dat inwoners van Zuid Europa veel meer te besteden hebben dat de loonslaven in Noord Europa.
Maar zolang mensen blijven stemmen op VVD of CDA, D’66 blijft er éénrichtingsverkeer Noord naar Zuid. Al moeten ze van Markie Parkie doorwerken tot ze tachtig zijn dan stemmen ze nog op die nar.

Maria
Maria
8 maanden geleden

Hier valt je mond toch van open. Wat een corrupte zooi.
Ook Rutte en zijn hele kliekje!! . De btw op voedsel omhoog, meer mensen naar de voedselbank, werkeloosheid loopt op, kans op korting pensioenen en noem maar op.
Hier werken de mensen zich blauw tot 68 jaar.
En dat allemaal om Italië maar te spekken.
Morgen nog met dat hele gestoorde zooitje in de Hofvijver. En zet Nederland maar op marktplaats .nl
Of……. héél rap uit die EU!!!!!

Rob
Rob
Reactie op  Maria
8 maanden geleden

Italië is heeft het één na grootste bankenprobleem in Europa. Alleen Deutsche Bank heeft grotere problemen. Italië ging een tijdje geleden al bijna failliet. Franksijk zou dan de eerstvolgende zijn omdat Italië daar weer grote schulden aan heeft die niet terug betaald worden. Dat doen ze n natuurlijk ook niet maar als Italië echt failliet zou gaan dan is het officieel en vallen een heleboel banken om. Zeer waarschijnlijk zelfs het hele banken systeem. Zeker in Europa. Amerika is al echt failliet. Maar Italië kan blijkbaar dus niet van zijn eigen banken geld lenen anders deden ze dat wel. Dan ga je gewoon andere landen op laten draaien. En aangezien Brussel alles bepaalt wordt het van daaruit geregeld.

Maurice
Maurice
Reactie op  Maria
8 maanden geleden

euDDR…..niks anders!

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
8 maanden geleden

Wilders zij het jaren geleden al, ‘ze zitten daar ons geld te tellen’ en Rutte maar akkoord tekenen, en iedere keer weer!

Ravian
Ravian
8 maanden geleden

Allemaal weinig verrassend natuurlijk.
Als Salvini aan de macht komt is dat niet best voor de EU, de Italiaanse pro-EU socialisten moeten dus middels een flinke “Sinterklaas” actie in het zadel gehouden worden, en dat mag van de EU wat kosten.
Je bent behoorlijk naïef als je dit niet aan hebt zien komen.

kweetniet
kweetniet
Reactie op  Ravian
8 maanden geleden

Dat kan tegenwoordig zwaar tegenvallen voor de opbrengsten, zonder Zwarte Piet…
https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2019/10/met-zwarte-piet-meer-winkelomzet-713906/

Binnenkort loopt die met zijn schimmel tussen zijn benen als schipper te voet met een platte juttezak, de zak van sint-juttemis over onze daken.

graaganders
graaganders
8 maanden geleden

Hebben we aandie flapdrol van een rutte te danken,dat kost hem geheid stemmen!!

Jan V
Jan V
8 maanden geleden

Een beetje lachwekkend verhaal. Als je weet hoe het geldsysteem in elkaar zit, dan was het weer een grote voor-de-bühne-show. Het wordt uiteindelijk allemaal ‘betaalt’ door de ECB die geld creëren uit het niks. Zo koopt de satanische sekte zichzelf bij een land naar binnen en raken wij als burgers steeds meer rechten kwijt, getuige de coronahoax. Nederland (en de rest van de wereld) is allang bankroet, die 81 miljard hebben we niet eens.

Kijk hier hoe het geldsysteem werkt:

https://vimeo.com/207961139
http://dvm-tv.com/nl/archives/311

Gaston
Gaston
8 maanden geleden

Zo, en nu nog de Italiaanse pensioenleeftijd omlaag van 55 naar 50 jaar….

x

Check Also

test

Fel verzet tegen testbewijzen: ‘Helemaal van lotje getikt’

Het kabinet wil testbewijzen voor toegang gaan ...

rutte

‘Rutte schiet met een atoombom op kakkerlakken’

Toen premier Mark Rutte het vonnis van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x