Homepagina » Gezondheid » Cholesterolrijke voeding en eieren verhogen risico op hartaanval níet, zelfs niet bij erfelijke aanleg
Cholesterolrijke voeding en eieren verhogen risico hartaanval níet, zelfs niet als mensen erfelijke aanleg hebben

Cholesterolrijke voeding en eieren verhogen risico op hartaanval níet, zelfs niet bij erfelijke aanleg

Een hoge inname van cholesterolrijke voeding of het eten van één ei per dag worden niet geassocieerd met een verhoogd risico op een hartaanval, zelfs niet als mensen een erfelijke aanleg hebben voor hoog cholesterol. Dat blijkt uit een nieuwe Finse studie.

Hoewel vaak wordt gezegd dat een hoog cholesterolgehalte leidt tot hartproblemen, concluderen de wetenschappers dat een ei per dag het risico op een hartaanval niet verhoogt.

Derde

Voor het onderzoek bestudeerden de onderzoekers de gegevens van 1032 mannen tussen de 42 en 60 jaar oud. Geen van de deelnemers had aan het begin van de studie een hartaandoening. 21 jaar later bleken 230 mannen een hartinfarct te hebben gekregen.

32,5 procent van de proefpersonen was drager van het gen APOE-4, dat ervoor zorgt dat voeding een grotere invloed heeft op het cholesterolgehalte in het bloed. In Finland blijkt liefst een derde van de bevolking drager van dit gen te zijn.

Geen

Eén groep mannen kreeg iedere dag 520 mg cholesterol binnen. Ook aten zij één ei per dag. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid bedraagt 300 mg. Geen van deze deelnemers kreeg een hartinfarct, waardoor de onderzoekers concludeerden dat het eten van eieren niet kan worden gelinkt aan hartaandoeningen.

Zelfs mensen met een erfelijke aanleg voor hoog cholesterol bleken geen verhoogde kans te hebben. Tijdens de studie is ook geen verband gevonden tussen cholesterol of het eten van eieren en vernauwing van de halsslagader. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition.

[Goed Gevoel]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
atomnics
atomnics
4 jaren geleden

Ik blijf nog steeds lekker alles met mate eten hmmmm ja zelfs de kunstmatige stoffen hmmm.

Het is maar net wat de behoefte is? en hoe graag ik het wil? en of het wel nodig is?
of ik uberhaupt wel honger heb?

Maar buiten dat als mijn lichaam daarom vraagt dan ga ik daarvoor 100% lekker eten.

Het gaat om de balans in jezelf dus niet jezelf overvloeden met allerlij lust stofjes simpel als dat. Kwestie van jezelf beheersen, en niet je door laten leiden aan de eetlust.
Weet in jezelf waar jouw grenzen liggen met eten.

Jij bent de leider niet de eetlust of wat dan ook wat buiten jouw ligt externe dingen dus.
Alles begint in jezelf intern.

Eet smakelijk mensen.

exegese
exegese
Reactie op  atomnics
4 jaren geleden

Het is maar net wat de behoefte is? en hoe graag ik het wil?

Nou ook daar hebben ze wat op gevonden @atomnics.
E621 bijvoorbeeld mononatriumglutamaat een slim goedje, een smaakversterker die met succes je hormoonhuishouding in de war schopt en zorgt dat je veel meer eet dan je lichaam eigenlijk wil of aankan.

Bron : http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/126165-waarom-je-e621-beter-niet-kunt-nuttigen.html

Die natuurlijke behoefte waar jij dus denkt op te kunnen vertrouwen voor je welbehagen is ook geen enkele belemmering voor het criminele winstbejag van de voedingsindustrie. Ze nemen gewoon de controle over op je eetlust en de een is daar gevoeliger voor dan de ander, maar door de bank genomen zie je om je heen hoe succesvol ze daarin zijn.

Eet smakelijk.

Tempe
Tempe
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

Heel goed gezegd atomnics.Ik heb dat ook door en ben nu 9 kg afgevallen door mijn eetlust terug te brengen met wat gezondere voedingsmiddelen, en heb nu een betere bloedsuikergehalte en dat helpt goed tegen de “honger”.
Zo ben ik wat meer in leiding van

vakantie
vakantie
4 jaren geleden

Natto bevat ook vitamine K2 (voor sterke botten en schone bloedvaten) en co-enzyme Q10 (houd je jong) Natto doet calcium in je bloed op de juiste plaatsen in je lichaam neerslaan en gaat aderverkalking tegen.
Natto, Bloedklonter Buster
“Verschillende supplementen zoals Kurkuma, Ginkgo Biloba, Co-enzym Q10 en L-Alfa-Liponzuur kunnen het ontstaan van ‘beta-amyloïde’ plaque (aderverkalking) remmen. Nieuw onderzoek laat zien dat het Nattokinase-NSK-SD enzym in staat is om reeds gevormde plaque af te breken. Natto is vooral bekend als traditioneel Japans gerecht. Al meer dan 2000 jaar wordt natto gebruikt als huismiddeltje voor hart- en vaatziekten, vermoeidheid en beriberi. Dr. Sumi, onderzoeker aan de Kurashiki Universiteit en beter bekend als dokter Natto,
ontdekte in 1980 dat het kleverige deel van natto, gewoonlijk ‘draden’ genoemd, sterke bloedklonter-oplossende activiteiten vertoonden. Hij noemde dit enzym nattokinase.

Demon Noord
Demon Noord
Reactie op  vakantie
4 jaren geleden

Heb je Natto gekocht? En waar?

vakantie
vakantie
Reactie op  Demon Noord
4 jaren geleden

Biosh Turnh

Lilian
Lilian
4 jaren geleden

De oorzaak van een verkeersinfarct aan de hoeveelheid verkeer wijten is net zo raar als de oorzaak van een hartinfarct bij hoog cholesterolgehalte zoeken.

exegese
exegese
Reactie op  Lilian
4 jaren geleden

Dit zijn ook 2 zaken die volstrekt niet met elkaar te vergelijken zijn @Lilian.

Mariatje
Mariatje
4 jaren geleden

In eieren zitten veel biogene aminen, oa tyramine, die nogal op het zenuwstelsel werken. Tyramine zorgt ervoor dat de bloedvaten zicht licht vernauwen en de bloeddruk licht verhoogd wordt. dus beter voorzichtig bij problemen met hart en bloedvaten en epilepsie.

JaNee
JaNee
4 jaren geleden

Ja, ja. Weer zo’n onderzoek wat de mensen in verwarring wil brengen. Door wie is het onderzoek betaald?????
Hierbij een totaal ander onderzoek
http://nutritionfacts.org/video/does-cholesterol-size-matter/
En hierbij de uitleg waarom ze altijd adverteren met “verse eieren”.
http://nutritionfacts.org/video/who-says-eggs-arent-healthy-or-safe/

exegese
exegese
Reactie op  JaNee
4 jaren geleden

Er bestaat geen SLECHT cholesterol! Er bestaat maar één cholesterol, wat de lever maakt is goed! HDL (transporteiwit) brengt overgebleven cholesterol terug naar de lever omdat het zo belangrijk is. Een eventueel teveel aan cholesterol wordt door de gal afgebroken
Eieren zijn heel erg gezond
Weet je waarom een EI zoveel cholesterol bevat? – Er moet een heel leven uit voort komen.
Het leeuwendeel van je cholesterol wordt door het lichaam zelf aangemaakt, omdat het kan en omdat het een uiterst goede en belangrijke stof is voor het lichaam. Slechts een miniem deel van de cholesterol komt binnen via voeding. Een perfect zelfregulerend systeem wat voor ieder individu unieke en persoonlijk aangepaste waardes kent.

Als vaten dichtslibben komt dat door een tekort aan collageen dat veroorzaakt wordt door een tekort aan vitaminen en mineralen zoals vit C. Cholesterol probeert alleen de schade in de bloedvaten te repareren en is daardoor aanwezig en is dus niet de oorzaak van het probleem. Dit is door talloos onderzoek aangetoond en volledig genegeerd door de pharmacie om reden van miljarden omzetten die hiermee op het spel staan.

x

Check Also

lena

De vader van Lena overleed aan alzheimer. Waarom de arts Covid-19 opgaf als doodsoorzaak

In april dit jaar overleed de vader ...

corona

99% van de mensen die stierven aan corona leed al aan andere ziektes, zegt Italië

Meer dan 99 procent van de Italianen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x