Gezondheid

Cholesterolrijke voeding en eieren verhogen risico op hartaanval níet, zelfs niet bij erfelijke aanleg

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een hoge inname van cholesterolrijke voeding of het eten van één ei per dag worden niet geassocieerd met een verhoogd risico op een hartaanval, zelfs niet als mensen een erfelijke aanleg hebben voor hoog cholesterol. Dat blijkt uit een nieuwe Finse studie.

Hoewel vaak wordt gezegd dat een hoog cholesterolgehalte leidt tot hartproblemen, concluderen de wetenschappers dat een ei per dag het risico op een hartaanval niet verhoogt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Derde

Voor het onderzoek bestudeerden de onderzoekers de gegevens van 1032 mannen tussen de 42 en 60 jaar oud. Geen van de deelnemers had aan het begin van de studie een hartaandoening. 21 jaar later bleken 230 mannen een hartinfarct te hebben gekregen.

32,5 procent van de proefpersonen was drager van het gen APOE-4, dat ervoor zorgt dat voeding een grotere invloed heeft op het cholesterolgehalte in het bloed. In Finland blijkt liefst een derde van de bevolking drager van dit gen te zijn.

Geen

Eén groep mannen kreeg iedere dag 520 mg cholesterol binnen. Ook aten zij één ei per dag. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid bedraagt 300 mg. Geen van deze deelnemers kreeg een hartinfarct, waardoor de onderzoekers concludeerden dat het eten van eieren niet kan worden gelinkt aan hartaandoeningen.

Zelfs mensen met een erfelijke aanleg voor hoog cholesterol bleken geen verhoogde kans te hebben. Tijdens de studie is ook geen verband gevonden tussen cholesterol of het eten van eieren en vernauwing van de halsslagader. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition.

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
atomnics
atomnics
8 jaren geleden

Ik blijf nog steeds lekker alles met mate eten hmmmm ja zelfs de kunstmatige stoffen hmmm.

Het is maar net wat de behoefte is? en hoe graag ik het wil? en of het wel nodig is?
of ik uberhaupt wel honger heb?

Maar buiten dat als mijn lichaam daarom vraagt dan ga ik daarvoor 100% lekker eten.

Het gaat om de balans in jezelf dus niet jezelf overvloeden met allerlij lust stofjes simpel als dat. Kwestie van jezelf beheersen, en niet je door laten leiden aan de eetlust.
Weet in jezelf waar jouw grenzen liggen met eten.

Jij bent de leider niet de eetlust of wat dan ook wat buiten jouw ligt externe dingen dus.
Alles begint in jezelf intern.

Eet smakelijk mensen.

vakantie
vakantie
8 jaren geleden

Natto bevat ook vitamine K2 (voor sterke botten en schone bloedvaten) en co-enzyme Q10 (houd je jong) Natto doet calcium in je bloed op de juiste plaatsen in je lichaam neerslaan en gaat aderverkalking tegen.
Natto, Bloedklonter Buster
“Verschillende supplementen zoals Kurkuma, Ginkgo Biloba, Co-enzym Q10 en L-Alfa-Liponzuur kunnen het ontstaan van ‘beta-amyloïde’ plaque (aderverkalking) remmen. Nieuw onderzoek laat zien dat het Nattokinase-NSK-SD enzym in staat is om reeds gevormde plaque af te breken. Natto is vooral bekend als traditioneel Japans gerecht. Al meer dan 2000 jaar wordt natto gebruikt als huismiddeltje voor hart- en vaatziekten, vermoeidheid en beriberi. Dr. Sumi, onderzoeker aan de Kurashiki Universiteit en beter bekend als dokter Natto,
ontdekte in 1980 dat het kleverige deel van natto, gewoonlijk ‘draden’ genoemd, sterke bloedklonter-oplossende activiteiten vertoonden. Hij noemde dit enzym nattokinase.

Lilian
Lilian
8 jaren geleden

De oorzaak van een verkeersinfarct aan de hoeveelheid verkeer wijten is net zo raar als de oorzaak van een hartinfarct bij hoog cholesterolgehalte zoeken.

Mariatje
Mariatje
8 jaren geleden

In eieren zitten veel biogene aminen, oa tyramine, die nogal op het zenuwstelsel werken. Tyramine zorgt ervoor dat de bloedvaten zicht licht vernauwen en de bloeddruk licht verhoogd wordt. dus beter voorzichtig bij problemen met hart en bloedvaten en epilepsie.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x