Homepagina » Natuur en Milieu » Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)
award-winnende
Foto: Michael Shellenberger CC BY-SA 4.0

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor Forbes een artikel waarin hij zich namens alle klimaatactivisten verontschuldigt ‘voor de klimaatangst die we de afgelopen 30 jaar hebben gecreëerd’. Forbes besloot het artikel in te trekken.

“Klimaatverandering bestaat. Het is alleen niet het einde van de wereld. Het is niet eens het grootste milieuprobleem,” schrijft Shellenberger, die 30 jaar lang klimaatactivist was. “Ik wil me graag verontschuldigen voor de manier waarop wij het publiek hebben misleid.”

Hij somt vervolgens een aantal feiten op die maar weinig mensen kennen:

 • Mensen hebben de zesde massa-extinctie niet veroorzaakt
 • De Amazone is niet ‘de longen van de aarde’
 • Klimaatverandering verergert natuurrampen niet
 • Het aantal bosbranden is sinds 2003 met een kwart gedaald
 • Het oppervlak dat we gebruiken voor vlees is afgenomen met een gebied ter grootte van Alaska
 • Niet klimaatverandering, maar de ophoping van brandstof en meer huizen bij bossen zijn de oorzaak van gevaarlijke bosbranden in Australië en Californië
 • De CO2-uitstoot daalt in de meeste rijke landen en daalt al sinds halverwege de jaren zeventig in Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk
 • Aanpassing aan het leven onder zeeniveau maakte Nederland rijk, niet arm
 • We produceren 25 procent meer voedsel dan we nodig hebben en de voedseloverschotten nemen alleen maar toe terwijl de aarde opwarmt
 • Het doden van wilde dieren vormt een grotere bedreiging voor diersoorten dan klimaatverandering
 • Houtstook is veel erger voor mensen en wilde dieren dan fossiele brandstoffen
 • Om toekomstige pandemieën te voorkomen, is er meer ‘industriële’ landbouw nodig in plaats van minder
Schaamte en angst

Ik klink misschien als een klimaatontkenner, maar bovenstaande feiten zijn afkomstig uit de beste wetenschappelijke studies, waaronder studies die zijn uitgevoerd door het VN-klimaatpanel IPCC, aldus Shellenberger.

“Ik schaamde me,” zegt hij. “Jarenlang noemde ik klimaatverandering een ‘existentiële’ bedreiging voor de menselijke beschaving en een ‘crisis’. Ik was vooral bang. Ik hield me stil over deze desinformatiecampagne omdat ik bang was om vrienden en sponsors kwijt te raken.”

Hij besloot zich uit te spreken omdat het vorig jaar helemaal uit de hand liep. Alexandria Ocasio-Cortez beweerde dat ‘de wereld over 12 jaar zal eindigen als we niets doen tegen klimaatverandering’. ’s Werelds meest invloedrijke groene journalist, Bill McKibben, zei dat klimaatverandering ‘beschavingen zal wegvagen’.

Waarom?

Mainstream media beweerden daarnaast dat de Amazone ‘de longen van de wereld’ was en vergeleken ontbossing met de explosie van een atoombom.

Het gevolg is dat de helft van de wereldbevolking nu gelooft dat klimaatverandering ervoor zal zorgen dat de mensheid uitsterft. In januari zei één op de vijf Britse kinderen nachtmerries te hebben over klimaatverandering.

Waarom zijn we zo misleid? Er spelen financiële, politieke en ideologische belangen mee, stelt Shellenberger. “Milieugroepen hebben honderden miljoenen dollars gekregen van fossiele bedrijven. Groepen met anti-humanistische overtuigingen hebben de Wereldbank ervan weten te overtuigen om te stoppen met het bestrijden van armoede en armoede ‘duurzaam’ te maken. Achter het alarmisme schuilen angst, depressie en vijandigheid tegen de moderne beschaving.”

De award-winnende klimaatactivist sluit af: “Ik hoop dat u mijn excuses zult accepteren.”

[Zero Hedge]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rayoflight schreef:

  Ben al die kunstmatige problemen zat die de staatsmedia propaganda machine mij in mijn kop wil douwen. Straks natuurlijk die kakelende klimaat kleuter weer op tv en echte wetenschappers zoals freeman dyson komen natuurlijk niet aan het woord want: propaganda.

  De klimaatshow is net als de coronashow onderdeel van de NWO agenda.
  Iedereen die tegen deze agenda is wordt gecensureerd.
  Het is duidelijk dat De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger
  zijn carrière om zeep heeft geholpen.

  Schone Kernenergie om CO2 te reduceren middels elektrolyse wordt zelfs niet overwogen en het Onderzoeken van schone kernfusie en Thorium energie al helemaal niet. Wat overblijft is het windmolentje en het zonnepaneeltje. Het probleem hiermee is dat er veel land nodig is om Nederland vol te stampen met deze molentjes.
  Dus boeren land onteigenen of zo ver te krijgen dat ze molentjes op hun land toelaten. Dat doe je dan weer door ze financieel kapot te maken. Met een stikstofprobleem bijvoorbeeld. Of nu het nieuwe ‘koe poept te veel’ probleem. Dan moet het voedsel van de koe veranderen moet minder proteïne in. Ieder normaal mens weet dat dit natuurlijk niet kan. Koeien worden ziek. Maar de dictators in den haag hebben besloten.

  Demonstreren mag maar dan komt het leger in actie. ‘Volk neerknuppelen’ noem ik dat. De trein dendert door verzetten mag, maar dan met de rug tegen de muur. Dit is allemaal een wereldwijd probleem want overal op deze planeet is het exact hetzelfde namelijk Goed is kwaad en kwaad is goed. Nog steeds is het 1984 en met al die kunstmatige problemen zou het toch makkelijk zijn om te zien wat er aan de hand is?

  In plaats van deelproblemen op te lossen lijkt mij het grootste probleem dat Nederland een dictatuur is. BLM protesten zijn geen probleem net zo als in Amerika. Zolang de media achter een protest staat kan het onbelemmerd zijn gang gaan is dit echter niet het geval dan wordt er ‘neer geknuppeld’.

  ‘Kinderen in cirkels , spelen in groepjes van vier. Kinderen schieten weg in portieken met gezicht tegen de muur.’: in de stad lopen is deprimerend.

  Volgt men de NWO agenda en per decreet is Global warming als probleem uitgeroepen. Het volk weet beter! Althans de iets ouderen onder ons want jongeren worden nu volgens het marxistisch principe opgeleid. Linkse schoolboekjes leiden uiteindelijk tot de nieuwe generatie ‘usefull idiots’. Wie de jeugd heeft heeft de toekomst. En degene die de jeugd heeft is in dit geval de NWO.

  Na ‘1984’ komt vast ‘Brave new world’ en daarna ‘Lord of the flies’ om uiteindelijk in ‘mad max world te eindigen.’,denk ik. Arme jeugd van tegenwoordig… Mijn enigste hoop is dat er ergens nog een Katniss Everdeen is want uiteindelijk wordt deze wereld ‘hunger games’ zo lijkt het.

  Slaven in Den Haag.

  En de agenda en dendert maar door want onze Haagse dictators volgen hun nieuwe heren slaafs. Het lijkt mij dat de klimaatcrisis en alle andere crisissen pas opgelost kunnen worden als er een volledig andere regering in den haag komt die het volk dient en niet de belangen van NWO.

  Verzet is altijd mogelijk.

  28 likes
  • peter schreef:

   Daar valt weinig aan toe te voegen.

   Het meest idioot vind ik hoe de huidig kinderen hun eigen toekomst vergooien. Ik ben 57 en heb mijn handen hier al vanaf getrokken. Mijn vrouw en ik hebben geen kinderen en dat is een grote zorg minder. We zullen nog een tijdje werken en belasting betalen, zullen zo gezond mogelijk eten en drinken zolang dat nog kan, en dan is het tzt over. Klaar.

   Wij hebben dan nog de leuke tijd meegemaakt, maar voor de jeugd zie ik de toekomst somber in.

   1 likes
   • Shadow1100 schreef:

    Een open brief van Kornelia Kirchweger aan Greta Thunberg
    …stal mijn jeugd
    Met tranen in je ogen beschuldig je ons, de babyboomers, beslist van het stelen van je dromen, je kindertijd, je zou hier niet eens moeten staan, maar op school zijn. Je laat “ons” hier niet mee wegkomen en houdt “ons” in de gaten. Wow! Je opruiende woorden komen voort uit een grenzeloze onwetendheid. Want is het niet juist jouw generatie die deze wegwerpmaatschappij in leven houdt? Jij en je tijdgenoten leven in een ongekende materiële overvloed, die je als vanzelfsprekend beschouwt en van je ouders eist.
    Wij hadden niets om weg te gooien
    Ik behoor tot de generatie die in de jaren ’60 is opgegroeid. Lieve Greta, in die tijd leefden we klimaatvriendelijker dan jij en je onwetende kind-aanhangers zich zelfs kunnen voorstellen. We droegen de kleren van onze oudere broers en zussen op. Kapotte maillots en sokken werden gestopt, kleren werden niet weggegooid – alles wat bruikbaar was, zoals knopen of ritsen, werd verwijderd. De rest werd gebruikt als poetslappen of herstellappen. Onze weg naar school duurde een uur of meer. Er was geen schoolbus en onze ouders brachten ons niet met de auto naar school. De schoolboeken werden doorgegeven van klas naar klas.
    Vies maar gezond
    Onze fietsen hadden maar één versnelling en daar waren we trots op. We deden de boodschappen te voet – met een boodschappennetje. Suiker, meel e.d. werd los verpakt in papieren zakken. Het inpakpapier werd zorgvuldig geopend en hergebruikt. We hebben niet elke dag gebaad of gedoucht. Zaterdags ging je in de teil. Het oudste kind het eerste en de jongste als laatste. Wel allemaal in het zelfde badwater. Niet elk huishouden had een wasmachine, telefoon of een auto. We hadden geen elektronische spelletjes en geen smartphones. We brachten onze jeugd door op weilanden en in bossen, niet op WhatsApp of Instagram. We waren vies maar gezond en hadden geen last van overgewicht, allergieën of depressie.
    De jeugd is geen rolmodel
    Hoe hypocriet jullie protesten zijn! Kinderen van jouw leeftijd veroorzaken meer CO2 dan welke andere generatie jongeren dan ook heeft gedaan. Jullie kasten zitten vol met kleren die door kindslaven in Azië genaaid zijn. Jullie coole smartphones en tablets eindigen in arme landen regelmatig als afval. Voor het benodigde kobalt werken er zo’n 40.000 kinderen in de kobaltmijnen. Alles wat je in overvloed en vraag hebt, wordt geproduceerd met CO2-uitstoot en meestal geïmporteerd. Daarom ben jij in het bijzonder geen rolmodel voor een klimaatvriendelijke samenleving.
    Na een demonstratie zijn de straten bezaaid met door jullie weggegooide (plastic)rotzooi en vreten jullie je vol bij McDonalds aan (rundvlees!)hamburgers….
    Daarom, lieve Greta, neem je tijdgenoten liever mee in je aanklacht en draag je woede aan hen op. Hij is volledig misplaatst bij ons.

    https://youtu.be/CLxpgRqxtEA

    https://youtu.be/0bwLt_5t73g

    Google ook op climategate.nl

    0 likes
 • exegese schreef:

  Goed bezien is alles wat je goed onderzoekt is gebaseerd op leugens, list en bedrog. Overheden wereldwijd hebben schijt aan het milieu en/of het welzijn en/of gezondheid van mensen. Alles is gericht op het uitdunnen en onderwerpen van de mensheid aan een klein clubje zeer machtige doch misselijkmakende psychopaten. We bevinden ons in the endgame. Zij zullen ons de afgrond in duwen door ons allen met smerige leugens tegen elkaar op te zetten en alles te vernietigen. We moeten het met z’n allen gaan inzien en niet meer meewerken aan onze eigen ondergang. Gehoorzamen aan de overheden wereldwijd is een misdaad tegen de menselijkheid ! Ze lokken ons letterlijk in de val en we weigeren het nog steeds massaal in te zien. Burgerlijke ongehoorzaamheid is verworden tot morele plicht van iedereen !

  21 likes
  • Margie schreef:

   Men wordt alleen in een val gelokt, indien men zich in een val laat lokken…en dat is zeker niet iedereen beste Exegese

   Propaganda hoeft men niet aan mee te werken, men heeft altijd de keus. Laat je niet gek maken, er lopen er in denhaag al genoeg met molentjes

   Neem afstand…keer tot jezelf!
   Volle maan deze zondag…Mooie tijd voor meditatie en contemplatie

   2 likes
 • johan den haag schreef:

  Wat is erger. Het fanatisme van de “groene” mensen of de censuurkracht van de de media.
  Ik denk toch wel het laatste.
  Het voelt heel eng aan en dat heel veel mensen het normaal vinden is misschien nog weer enger.
  Als dit in dit tempo doorgaat komt er een tijd dat in een inrichting wordt gestopt als je het niet eens bent met de overheid.

  Raar dat ik me 20 jaar geleden totaal niet zo voelde.

  Het dunne randje politici en media en hoogopgeleiden die elkaar versterken en rondzingen is echt iets van de laatste 20 jaar. Ook op de tv wordt je met afwijkende mening snel weggezet als paria, zoals Maurice de Hond en zullen mensen als Karel van Wolferen nooit gehoord worden.
  Als dit randje dun is, moet de macht erachter dus wel heel groot zijn en dat is die.
  Een macht club van ultrarijke mensen beaaplt hoet het gaat, waarbij verdeel en heers het uitgangspunt is, dus dan weer is een “terroristische” aanslag, dan weer klimaatangst, vervolgens BLM, we houden ze er wel onder.

  Gelukkig kijk ik maar weinig tv en dat doet me goed en kranten lees ik ook niet.
  Een beetje verdiepen en je eigen waarheid volgen is denk ik het beste.
  De zich allang bewezen waarheden van God daarbij doen het ook bij mij goed maar daarin moet iedereen zelf kiezen

  17 likes
 • Willem schreef:

  Tja de fout zit in het “namens alle klimaatactivisten” dan spreek/schrijf je voor anderen die niet die mening hebben en braaf de agenda volgen. Berouw komt na de zonde, kan niet anders, beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald, maar helaas te laat. Overal zonnepanelen, weilanden vol, enorme windmolens overal, kijk maar langs de snelwegen, het is een beeld uit een horrorfilm.

  12 likes
  • Margie schreef:

   SF movie…Satanisch Fanatisme Willem
   Stap voor stap al sequencing, wordt gelukkig wel steeds duidelijker
   Ken je deze docu al?
   The planet of the humans

   Wens je een fijne, rustige zondag… volle maan vandaag 🍃

   0 likes
   • Willem schreef:

    Ja die docu zag ik al toen hij net uit was, zit een verborgen iets in, valt niet zo op maar het propagandeert dat er te veel mensen op de planeet zijn, dus ja.

    1 likes
  • Remco schreef:

   Ja, daar wordt grof aan verdiend Willem, aan die windmolen- en zonnepaneel industrie. Daarom worden die ons de hele tijd door de neus geboord.

   0 likes
 • Only TRUTH schreef:

  Dit moet aangepakt worden, als wij een Betere Wereld willen.
  Wind, zon, biomassa energie, EEN GROTE HOAX.Geldklopperij. Schandalige praktijken van de elite, de bankiers, de coöperaties: Vernietiging van de Natuur, onze leefomgeving, zonder kunnen wij niet voortbestaan.

  Michael Moore Presents Planet of the Humans Full Documentary Nederlands Ondertiteld
  https://www.youtube.com/watch?v=42KhdNc0jC4&t=53s

  5 likes
 • salvar schreef:

  nou rutte kijk naar deze man toch even door het stof gegaan.
  nu jij nog met je grote mond , kom op niet bang zijn voor de boze wereld.

  2 likes
 • Ron schreef:

  Stuur dat eens naar de boskabouter in het EU parlement en niet vergeten de heks uit Duitsland. Klimaat veranderd, de aarde warmt op maar de mens heeft er niks mee te zien.Natuurlijk gaan onze onbekwame papegaaien niet toegeven dat ze luisterden naar de club van Rome en het IPCC die niet eens het weer van morgen kunnen voorspellen maar wel dat van de volgende jaren. Wel ik heb een verassing. Er zijn er die het wel kunnen en niet aan de hand van vervalste statistieken maar door het verleden te bestuderen. Wat we de afgelopen duizenden jaren meemaken is in de aardse geschiedenis uitzonderlijk en abnormaal qua stabiliteit. Dat het ooit zou eindigen weet of zou iedere wetenschapper moeten weten. Vandaag op morgen kunnen we in de ijstijd zitten.
  Vandaag op morgen kan de zon ons roosteren. Vandaag op morgen kan een kosmische ramp de aarde veranderen enz. De nietige mens denkt invloed te hebben of alles te kunnen beheersen hahahahahaha.

  0 likes
 • x

  Check Also

  arts

  Vlaamse arts schrijft open brief: ‘De ‘experts’ die het coronabeleid bepalen zijn geen experts’

  Met toenemende frustratie zie ik sinds maart ...

  influencer

  Influencer bij Lange Frans: ‘De democratie is gevallen. Dat moet je gewoon zeggen!’

  Comedian en influencer Tisjeboy Jay werd naar ...

  >