Natuur en Milieu

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor Forbes een artikel waarin hij zich namens alle klimaatactivisten verontschuldigt ‘voor de klimaatangst die we de afgelopen 30 jaar hebben gecreëerd’. Forbes besloot het artikel in te trekken.

“Klimaatverandering bestaat. Het is alleen niet het einde van de wereld. Het is niet eens het grootste milieuprobleem,” schrijft Shellenberger, die 30 jaar lang klimaatactivist was. “Ik wil me graag verontschuldigen voor de manier waarop wij het publiek hebben misleid.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij somt vervolgens een aantal feiten op die maar weinig mensen kennen:

 • Mensen hebben de zesde massa-extinctie niet veroorzaakt
 • De Amazone is niet ‘de longen van de aarde’
 • Klimaatverandering verergert natuurrampen niet
 • Het aantal bosbranden is sinds 2003 met een kwart gedaald
 • Het oppervlak dat we gebruiken voor vlees is afgenomen met een gebied ter grootte van Alaska
 • Niet klimaatverandering, maar de ophoping van brandstof en meer huizen bij bossen zijn de oorzaak van gevaarlijke bosbranden in Australië en Californië
 • De CO2-uitstoot daalt in de meeste rijke landen en daalt al sinds halverwege de jaren zeventig in Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk
 • Aanpassing aan het leven onder zeeniveau maakte Nederland rijk, niet arm
 • We produceren 25 procent meer voedsel dan we nodig hebben en de voedseloverschotten nemen alleen maar toe terwijl de aarde opwarmt
 • Het doden van wilde dieren vormt een grotere bedreiging voor diersoorten dan klimaatverandering
 • Houtstook is veel erger voor mensen en wilde dieren dan fossiele brandstoffen
 • Om toekomstige pandemieën te voorkomen, is er meer ‘industriële’ landbouw nodig in plaats van minder
Schaamte en angst

Ik klink misschien als een klimaatontkenner, maar bovenstaande feiten zijn afkomstig uit de beste wetenschappelijke studies, waaronder studies die zijn uitgevoerd door het VN-klimaatpanel IPCC, aldus Shellenberger.

“Ik schaamde me,” zegt hij. “Jarenlang noemde ik klimaatverandering een ‘existentiële’ bedreiging voor de menselijke beschaving en een ‘crisis’. Ik was vooral bang. Ik hield me stil over deze desinformatiecampagne omdat ik bang was om vrienden en sponsors kwijt te raken.”

Hij besloot zich uit te spreken omdat het vorig jaar helemaal uit de hand liep. Alexandria Ocasio-Cortez beweerde dat ‘de wereld over 12 jaar zal eindigen als we niets doen tegen klimaatverandering’. ’s Werelds meest invloedrijke groene journalist, Bill McKibben, zei dat klimaatverandering ‘beschavingen zal wegvagen’.

Waarom?

Mainstream media beweerden daarnaast dat de Amazone ‘de longen van de wereld’ was en vergeleken ontbossing met de explosie van een atoombom.

Het gevolg is dat de helft van de wereldbevolking nu gelooft dat klimaatverandering ervoor zal zorgen dat de mensheid uitsterft. In januari zei één op de vijf Britse kinderen nachtmerries te hebben over klimaatverandering.

Waarom zijn we zo misleid? Er spelen financiële, politieke en ideologische belangen mee, stelt Shellenberger. “Milieugroepen hebben honderden miljoenen dollars gekregen van fossiele bedrijven. Groepen met anti-humanistische overtuigingen hebben de Wereldbank ervan weten te overtuigen om te stoppen met het bestrijden van armoede en armoede ‘duurzaam’ te maken. Achter het alarmisme schuilen angst, depressie en vijandigheid tegen de moderne beschaving.”

De award-winnende klimaatactivist sluit af: “Ik hoop dat u mijn excuses zult accepteren.”

[Zero Hedge]

4.6 10 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
3 jaren geleden

Goed bezien is alles wat je goed onderzoekt is gebaseerd op leugens, list en bedrog. Overheden wereldwijd hebben schijt aan het milieu en/of het welzijn en/of gezondheid van mensen. Alles is gericht op het uitdunnen en onderwerpen van de mensheid aan een klein clubje zeer machtige doch misselijkmakende psychopaten. We bevinden ons in the endgame. Zij zullen ons de afgrond in duwen door ons allen met smerige leugens tegen elkaar op te zetten en alles te vernietigen. We moeten het met z’n allen gaan inzien en niet meer meewerken aan onze eigen ondergang. Gehoorzamen aan de overheden wereldwijd is een misdaad tegen de menselijkheid ! Ze lokken ons letterlijk in de val en we weigeren het nog steeds massaal in te zien. Burgerlijke ongehoorzaamheid is verworden tot morele plicht van iedereen !

Willem
Willem
3 jaren geleden

Tja de fout zit in het “namens alle klimaatactivisten” dan spreek/schrijf je voor anderen die niet die mening hebben en braaf de agenda volgen. Berouw komt na de zonde, kan niet anders, beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald, maar helaas te laat. Overal zonnepanelen, weilanden vol, enorme windmolens overal, kijk maar langs de snelwegen, het is een beeld uit een horrorfilm.

Rayoflight
Rayoflight
3 jaren geleden

Ben al die kunstmatige problemen zat die de staatsmedia propaganda machine mij in mijn kop wil douwen. Straks natuurlijk die kakelende klimaat kleuter weer op tv en echte wetenschappers zoals freeman dyson komen natuurlijk niet aan het woord want: propaganda.

De klimaatshow is net als de coronashow onderdeel van de NWO agenda.
Iedereen die tegen deze agenda is wordt gecensureerd.
Het is duidelijk dat De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger
zijn carrière om zeep heeft geholpen.

Schone Kernenergie om CO2 te reduceren middels elektrolyse wordt zelfs niet overwogen en het Onderzoeken van schone kernfusie en Thorium energie al helemaal niet. Wat overblijft is het windmolentje en het zonnepaneeltje. Het probleem hiermee is dat er veel land nodig is om Nederland vol te stampen met deze molentjes.
Dus boeren land onteigenen of zo ver te krijgen dat ze molentjes op hun land toelaten. Dat doe je dan weer door ze financieel kapot te maken. Met een stikstofprobleem bijvoorbeeld. Of nu het nieuwe ‘koe poept te veel’ probleem. Dan moet het voedsel van de koe veranderen moet minder proteïne in. Ieder normaal mens weet dat dit natuurlijk niet kan. Koeien worden ziek. Maar de dictators in den haag hebben besloten.

Demonstreren mag maar dan komt het leger in actie. ‘Volk neerknuppelen’ noem ik dat. De trein dendert door verzetten mag, maar dan met de rug tegen de muur. Dit is allemaal een wereldwijd probleem want overal op deze planeet is het exact hetzelfde namelijk Goed is kwaad en kwaad is goed. Nog steeds is het 1984 en met al die kunstmatige problemen zou het toch makkelijk zijn om te zien wat er aan de hand is?

In plaats van deelproblemen op te lossen lijkt mij het grootste probleem dat Nederland een dictatuur is. BLM protesten zijn geen probleem net zo als in Amerika. Zolang de media achter een protest staat kan het onbelemmerd zijn gang gaan is dit echter niet het geval dan wordt er ‘neer geknuppeld’.

‘Kinderen in cirkels , spelen in groepjes van vier. Kinderen schieten weg in portieken met gezicht tegen de muur.’: in de stad lopen is deprimerend.

Volgt men de NWO agenda en per decreet is Global warming als probleem uitgeroepen. Het volk weet beter! Althans de iets ouderen onder ons want jongeren worden nu volgens het marxistisch principe opgeleid. Linkse schoolboekjes leiden uiteindelijk tot de nieuwe generatie ‘usefull idiots’. Wie de jeugd heeft heeft de toekomst. En degene die de jeugd heeft is in dit geval de NWO.

Na ‘1984’ komt vast ‘Brave new world’ en daarna ‘Lord of the flies’ om uiteindelijk in ‘mad max world te eindigen.’,denk ik. Arme jeugd van tegenwoordig… Mijn enigste hoop is dat er ergens nog een Katniss Everdeen is want uiteindelijk wordt deze wereld ‘hunger games’ zo lijkt het.

Slaven in Den Haag.

En de agenda en dendert maar door want onze Haagse dictators volgen hun nieuwe heren slaafs. Het lijkt mij dat de klimaatcrisis en alle andere crisissen pas opgelost kunnen worden als er een volledig andere regering in den haag komt die het volk dient en niet de belangen van NWO.

Verzet is altijd mogelijk.

Only TRUTH
Only TRUTH
3 jaren geleden

Dit moet aangepakt worden, als wij een Betere Wereld willen.
Wind, zon, biomassa energie, EEN GROTE HOAX.Geldklopperij. Schandalige praktijken van de elite, de bankiers, de coöperaties: Vernietiging van de Natuur, onze leefomgeving, zonder kunnen wij niet voortbestaan.

Michael Moore Presents Planet of the Humans Full Documentary Nederlands Ondertiteld
https://www.youtube.com/watch?v=42KhdNc0jC4&t=53s

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x