Homepagina » Buitenland » Afrikanen protesteren tegen tests met ‘ons’ coronavaccin: ‘Bill Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen’
coronavaccin
Foto: DFID - UK Department for International Development CC BY 2.0

Afrikanen protesteren tegen tests met ‘ons’ coronavaccin: ‘Bill Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen’

Afgelopen week is een experimenteel coronavaccin getest op 2000 ‘vrijwilligers’ in Zuid-Afrika. Betogers verzamelden zich bij de Universiteit van Witwatersrand in Johannesburg om te protesteren tegen het vaccin. Het gaat hier om het zogeheten Oxford-coronavaccin. ‘Ons’ vaccin dus.

De demonstranten staken woensdag hun mondkapjes in brand en claimden dat de tests worden uitgevoerd op arme mensen die de risico’s niet begrijpen. “Ze manipuleren de zwakkeren,” zei activist en politiek commentator Phapano Phasha tegen persbureau AP.

Activist Walter Mashilo zei dat het vaccin getest zou moeten worden op de kinderen van parlementsleden en ministers, niet op arme mensen. “Wij willen deze vaccintest niet,” zei hij.

Eerder dit jaar vroeg de Franse onderzoeker Jean-Paul Mira zich al af waarom we dit onderzoek in Afrika doen. Hij trok een parallel met aidsonderzoek: “Bij prostituees proberen we dingen uit omdat we weten dat ze vaak worden blootgesteld en zichzelf niet beschermen.”

“Het lijkt erop dat ons continent een dumpplaats is,” voegde Phasha toe. “Test het eerst elders en breng het dan pas naar Afrika.”

Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen…

De Ethiopische directeur van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus noemde de uitspraken ‘racistisch’ en ‘een kater van een koloniale mentaliteit’. De op één na grootste financier van de WHO is Bill Gates. Het hoofd van het Afrikaanse Centrum voor Ziektepreventie, John Nkengasong, noemde de uitlatingen ‘walgelijk’ en ‘neerbuigend’.

Andere betogers hielden plakkaten omhoog met teksten als ‘Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen… Afrika is niet jouw speeltuin’, ‘Nee tegen Gates-gif, wij willen de Gates of Hell (poort naar de hel, red.) hier niet’ en ‘Geen veilig vaccin’.

“Als je wilt testen, doe dat dan in gebieden die ze de epicentra noemen,” zei demonstrant Sean Goss.

Nederland

Farmaceutische bedrijven testen hun medicijnen vaker in Afrika. In 1996 sleepten Nigeriaanse gezinnen farmareus Pfizer voor de rechter nadat meerdere kinderen tijdens een klinisch onderzoek waren gestorven aan meningitis. En eerder dit jaar werden tientallen hiv-positieve vrouwen in Zuid-Afrika gedwongen gesteriliseerd nadat ze geboorte hadden gegeven in openbare ziekenhuizen.

Vier Europese landen, waaronder Nederland, hebben met de farmaceut AstraZeneca een overeenkomst gesloten voor 300 tot 400 miljoen doses van dit Oxford-vaccin, ook wel AZD1222 genoemd.

Voor uw veiligheid wordt dit vaccin nu getest op arme Zuid-Afrikaanse ‘vrijwilligers’ die niets begrijpen van vaccins. Dat zit wel snor dus. Staat dit ook in de Kamerbrief van minister Hugo de Jonge die inmiddels staatsgeheim is? En doen deze zwarte levens er ook toe?

Bekijk hieronder beelden van het protest:

[AP]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ron schreef:

  Black lives matter maar voor de vaccinboeren kan het ze geen barst schelen als ze hun vuilspuiterij injecteren. We denken niet alleen aan de Afrikaanse landen maar ook bijvoorbeeld aan India waar Gates is buiten gesmeten vanwege zijn vaccin tegen polio.

  36 likes
  • Margie schreef:

   BLM geeft ook weinig om de afrikanen in afrika

   Laat ze die spuiten testen door injecteren bij tedros, gates en consorten …ach, testen zal wel net zoveel nut hebben als de meeste andere testen
   Goedgekeurd door de instantiate…wat de uitslag ook mag zijn!!! Het is n formaliteit zonder waarheid

   14 likes
  • Jets schreef:

   Niet helemaal waar wat u zegt. De Hoge Raad in India heeft de Gates Foundation ter verantwoording geroepen in de poliozaak. BIJNA ALLE kinderen die gevaccineerd zijn door de ILLEGALE polio vaccins, hebben nu dus polio. Niet alleen daat maar ook op de Flipijnen en andere derde wereldlanden waar ze vreselijk hebben huisgehouden.

   Volgens de Ayurveda geneeskunde mag je geen vreemde zaken in het lichaam spuiten. Vaccinaties staat boven aan de lijst!!!

   4 likes
   • Zina schreef:

    Kijk maar naar de ouderen die overleden zijn omdat ze gevaccineerd zijn tegen de griep, het corrona zeggen heel veel virologen bestaat niet. De ouderen moesten dood zei Klaver, niet meer helpen als ze geopereerd moeten worden, nou de griepprik kwam mooi uit zo gingen ze dood en de smoes corona kwam goed uit Ja dankzij Rutte en de Jonge die al die leugens vertelden en het RIVM die meelopers😈de overvolle werelbevolking moet moet dood teveel mensen

    1 likes
 • Ron schreef:

  Nog iets als hij dan toch pro is kan hij beginnen zichzelf injecteren met zijn smeerlapperij in het bijzijn van een onafhankelijke deurwaarder die alles volgt van bij de productie. Die geldzakken zullen het handeltje van charity vlug opdoeken.

  21 likes
 • salvar schreef:

  juiste benaming , port naar de hel.
  ik hoop dat een heleboel hier ook schijt hebben aan de jonge en rutte en bill gates , steken jullie hem maar waasr het donker is , stelletje flikkers.

  12 likes
 • Steven schreef:

  Ik HOOP dat straks de halve wereldbevolking die GIF injecties van KILL-BILL gaat WEIGEREN!

  Ik lees steeds meer rare dingen dat vaccinaties steeds vaker verkeerd aflopen..zoals bijv. de HPV injecties voor vrouwen.

  12 likes
  • jan doornbos schreef:

   Miljarden medemensen moeten dood. Dat doen zij nu eenmaal niet uit zichzelf. Vandaar dat zij ‘moeten zij worden geholpen door gebruik te maken van onder andere een zogenaamd vaccin’. Dat zal een beestachtige dood worden. Christelijke politici als De Jonge hebben helemaal geen enkele boodschap aan medemensen. Echter, ook hij vergeet net als Rutte en de rest van het gesticht daar in Den Haag dat zij te zijnertijd als eerste zullen worden gedood. Waarom? Zij weten ‘teveel’. Onze voorvaderen zijn voor niets gestorven en hebben voor niets gevochten. Het selecte groepje hondenkots is blijven leven. Met alle gevolgen …

   9 likes
 • Willem schreef:

  “Ze manipuleren de zwakkeren” Ja inderdaad, de zwakken van geest net als hier die de leugens van overheden “geloven” en daarmee de hele bende in stand houden want ze zijn net niet zwak genoeg om je te verraden middels kliklijnen. Nog niemand heeft zijn/haar smartphone weggegooid trouwens, het merendeel van de mensheid zit er nog steeds aan vast, mensen die zo/n ding hebben en dat zijn de meesten van jullie zijn eigenlijk al gechipt dus het maakt niet meer uit, een onderhuidse chip of vaccinatie is dan ook geen probleem meer en al helemaal als ze je wijsmaken dat met die chip on Pokemons kunt jagen, dat staan er honderdduizenden voor in de rij.

  11 likes
  • salvar schreef:

   @Willem
   ik heb een tijdje (typisch) bijna niemand gezien met zo, n ding aan de kop toen het corona virus begon.
   nu weer vol op.
   inderdaad ze blijven bezig met dat ding , je kan het vergelijken met de ring uit lords of the ring , mijn lievelinggggg.

   6 likes
 • Rayoflight schreef:

  Depopulatie agenda.

  Lijkt me steeds duidelijker dat de depopulatie agenda wordt uitgevoerd.
  Natuurlijk ga je niet dood van het vaccine dat dus vol met troep zal zitten die het licht niet mag zien. Maar je leeft minder lang en word minder vruchtbaar.
  ‘Statistische effecten’ en daarna weer een vaccine. Want, de superelite verdient er immers goed aan. Gaan mensen dood wordt toch de schuld aan een nieuwe virus gegeven. Misschien ‘Rhino’ virus? Ach alles kan want er komt in de staatsmedia toch geen eerlijke discussie op gang.

  Definitie ‘Untermensch’ :Staatsmedia journalisten die nieuwsitems schrijven in opdracht van geheime diensten.

  Hugo the ‘SuperHero’

  De staats dictator Hugo de jonge kan het in ieder geval niet schelen. Lekker achter psychopaat Gates aanlopen, niet nadenken en vooral profiteren en blijven lachen. Zuid-Afrika nu de ‘playground’ en dit was al heel lang zo.

  Vrolijke Bill ‘Supervillain’

  Straks Europa ? wie doet bill gates wat. De onbeste Man wordt helemaal vrolijk als hij aan de tweede golf denkt. Niemand stopt hem want geld regeert. Misschien gaat hij lachend ten onder want verzet is groot.

  10 likes
 • GeenNL schreef:

  Als je het goedje waarmee deze satanische draken mensen inspuiten wilt weggooien zou het als gevaarlijk chemisch-afval verwerkt moeten worden en zou je het zeker niet zomaar even door de gootsteen mogen gooien.

  9 likes
 • Bart schreef:

  Er is helemaal niemand, in alle kleuren van de menselijke regenboog, die als proefkonijn wil dienen. Dat doe je alleen als je dat zelf wilt en er geld voor krijgt.

  8 likes
 • salvar schreef:

  niet vaccineren zaait dood en verderf.
  ze gaan de hele mensheid verdelgen op een paar idioten na , de elite (rutte denkt daar hoor ik ook bij )wil de hele wereld voor zich zelf en ik begin het vermoede te krijgen dat het ze gaat lukken.
  de weerstand tegen vaccineren is te zwak , de meesten geloven er ook nog heilig in.

  7 likes
  • densie schreef:

   gedachten zijn krachten….!!

   breng er licht in!

   namaste…

   4 likes
   • salvar schreef:

    @densie
    een hele hoop mensen ik geloof niet in het corona virus maar als er een vaccin komt laat ik mij toch vaccineren ben ik overal vanaf , geen muilkorf geen 1,5 meter en gewoon bij elkaar staan.
    als je dit om je heen hoort zak je broek af toch.

    7 likes
    • jan doornbos schreef:

     Klopt. Dan zijn ze inderdaad overal vanaf. Helaas snappen ze zelf niet waar ze dan precies vanaf zijn. Dergelijke lieden hebben de intelligentie van een visstick. Nou ja, die wetenschap maakt hun gedachtengang wel weer begrijpelijk. Ach wat maakt het ook uit. Niemand heeft het eeuwige leven heb ik mij lang geleden laten wijsmaken.

     6 likes
 • GeVanK schreef:

  Hoezo een vaccinatie waar het helemaal niet nodig is? Wat ze ‘covid-19’ noemen is geen virus maar een exosoom dat wordt aangemaakt door je eigen imuunsysteem als je ziek bent. Het is geen ziekte maar iets om je snel weer beter te maken.

  Het is geen ‘Novel virus’ of ‘bioweapon’. geloof al deze media propaganda niet.

  4 likes
 • Margie schreef:

  Alles wat je aandacht geeft groeit Salvar… zo ook gedachten. Neem met regelmaat afstand, blijf dicht bij herself 🙌🐣👑

  3 likes
 • x

  Check Also

  coronavaccin

  Ze dekken zich al in: Producent van ‘ons’ coronavaccin beschermd tegen SCHADECLAIMS

  AstraZeneca is in de meeste landen beschermd ...

  marokkaanse

  Wanhopige Marokkaanse vrouw: ‘Ze testen coronavaccins op ons. Ze hebben mijn vader vermoord’

  Enkele dagen geleden meldden de media dat ...

  >