BuitenlandCorona

Afrikanen protesteren tegen tests met ‘ons’ coronavaccin: ‘Bill Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen’

Help mee door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen week is een experimenteel coronavaccin getest op 2000 ‘vrijwilligers’ in Zuid-Afrika. Betogers verzamelden zich bij de Universiteit van Witwatersrand in Johannesburg om te protesteren tegen het vaccin. Het gaat hier om het zogeheten Oxford-coronavaccin. ‘Ons’ vaccin dus.

De demonstranten staken woensdag hun mondkapjes in brand en claimden dat de tests worden uitgevoerd op arme mensen die de risico’s niet begrijpen. “Ze manipuleren de zwakkeren,” zei activist en politiek commentator Phapano Phasha tegen persbureau AP.

Activist Walter Mashilo zei dat het vaccin getest zou moeten worden op de kinderen van parlementsleden en ministers, niet op arme mensen. “Wij willen deze vaccintest niet,” zei hij.

Eerder dit jaar vroeg de Franse onderzoeker Jean-Paul Mira zich al af waarom we dit onderzoek in Afrika doen. Hij trok een parallel met aidsonderzoek: “Bij prostituees proberen we dingen uit omdat we weten dat ze vaak worden blootgesteld en zichzelf niet beschermen.”

“Het lijkt erop dat ons continent een dumpplaats is,” voegde Phasha toe. “Test het eerst elders en breng het dan pas naar Afrika.”

Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen…

De Ethiopische directeur van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus noemde de uitspraken ‘racistisch’ en ‘een kater van een koloniale mentaliteit’. De op één na grootste financier van de WHO is Bill Gates. Het hoofd van het Afrikaanse Centrum voor Ziektepreventie, John Nkengasong, noemde de uitlatingen ‘walgelijk’ en ‘neerbuigend’.

Andere betogers hielden plakkaten omhoog met teksten als ‘Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen… Afrika is niet jouw speeltuin’, ‘Nee tegen Gates-gif, wij willen de Gates of Hell (poort naar de hel, red.) hier niet’ en ‘Geen veilig vaccin’.

“Als je wilt testen, doe dat dan in gebieden die ze de epicentra noemen,” zei demonstrant Sean Goss.

Nederland

Farmaceutische bedrijven testen hun medicijnen vaker in Afrika. In 1996 sleepten Nigeriaanse gezinnen farmareus Pfizer voor de rechter nadat meerdere kinderen tijdens een klinisch onderzoek waren gestorven aan meningitis. En eerder dit jaar werden tientallen hiv-positieve vrouwen in Zuid-Afrika gedwongen gesteriliseerd nadat ze geboorte hadden gegeven in openbare ziekenhuizen.

Vier Europese landen, waaronder Nederland, hebben met de farmaceut AstraZeneca een overeenkomst gesloten voor 300 tot 400 miljoen doses van dit Oxford-vaccin, ook wel AZD1222 genoemd.

Voor uw veiligheid wordt dit vaccin nu getest op arme Zuid-Afrikaanse ‘vrijwilligers’ die niets begrijpen van vaccins. Dat zit wel snor dus. Staat dit ook in de Kamerbrief van minister Hugo de Jonge die inmiddels staatsgeheim is? En doen deze zwarte levens er ook toe?

Bekijk hieronder beelden van het protest:

[AP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
2 jaren geleden

Black lives matter maar voor de vaccinboeren kan het ze geen barst schelen als ze hun vuilspuiterij injecteren. We denken niet alleen aan de Afrikaanse landen maar ook bijvoorbeeld aan India waar Gates is buiten gesmeten vanwege zijn vaccin tegen polio.

Ron
Ron
2 jaren geleden

Nog iets als hij dan toch pro is kan hij beginnen zichzelf injecteren met zijn smeerlapperij in het bijzijn van een onafhankelijke deurwaarder die alles volgt van bij de productie. Die geldzakken zullen het handeltje van charity vlug opdoeken.

salvar
salvar
2 jaren geleden

juiste benaming , port naar de hel.
ik hoop dat een heleboel hier ook schijt hebben aan de jonge en rutte en bill gates , steken jullie hem maar waasr het donker is , stelletje flikkers.

Bart
Bart
2 jaren geleden

Er is helemaal niemand, in alle kleuren van de menselijke regenboog, die als proefkonijn wil dienen. Dat doe je alleen als je dat zelf wilt en er geld voor krijgt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x