Homepagina » Gezondheid » Nieuwe Britse minister van Volksgezondheid: homeopathie werkt
Jeremy Hunt: homeopathie werkt

Nieuwe Britse minister van Volksgezondheid: homeopathie werkt

De Britse premier David Cameron heeft na een herschikking van het kabinet Jeremy Hunt aangewezen als nieuwe minister van Volksgezondheid.

De man die nu verantwoordelijk is voor het Britse gezondheidsbeleid is onder meer voorstander van het investeren van belastinggeld in wonderwater om ziekten te genezen.

In 2007 ondertekende hij de volgende motie die werd ingediend bij het Britse Lagerhuis:

Dat het Huis de positieve bijdrage van homeopathische ziekenhuizen aan de volksgezondheid verwelkomt omdat ieder jaar zo’n zes miljoen mensen gebruikmaken van alternatieve geneeswijzen; gelooft dat alternatieve geneeskunde de potentie heeft om effectieve oplossingen te bieden voor algemene gezondheidsproblemen waar veel patiënten mee worden geconfronteerd, zoals chronische pijn, eczeem, depressie, angstgevoelens, slapeloosheid, allergie, chronische vermoeidheid en prikkelbaredarmsyndroom; bezorgd is dat door bezuingingen bij de Nationale Gezondheidsdienst de toekomst van deze ziekenhuizen in gevaar komt; en een oproep doet aan de overheid deze waardevolle aanwinsten te ondersteunen.

Gewaardeerd

Hunt stuurde destijds ook een brief aan één van zijn kiesmannen die stelde dat homeopathie niet werkt. In de brief zegt Hunt het niet eens te zijn met de stelling van meneer Ellis.

“Homeopathische zorg wordt door duizenden mensen enorm gewaardeerd,” schreef hij terug. “Deze zorg moet dan ook beschikbaar zijn wanneer arts en patiënt denken dat de patiënt baat heeft bij een homeopathische behandeling.”

In de media kan Hunt niet rekenen op veel steun. De Britse Daily Telegraph is het niet eens met minister Hunt en vindt dat homeopathie niet werkt. “Het is nu alsof iemand die denkt dat de Tweede Wereldoorlog in 1986 begon aan het roer komt te staan bij het ministerie van Onderwijs,” aldus de krant. De New Scientist, die Hunt wegzet als de ‘nieuwe minister van Toverkunst’, wil zelfs dat Andrew Lansley, de vorige minister van Volksgezondheid, weer terugkeert.

Afluisterschandaal

Tot gisteren was Jeremy Hunt minister van Cultuur. Hij kwam de afgelopen tijd onder druk te staan vanwege zijn nauwe banden met James Murdoch, de zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch. De wisselingen binnen het kabinet volgden onder meer op het afluisterschandaal binnen de Britse pers.

Bronnen: Telegraph.co.uk, Newscientist.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Wat een rare vergelijking (!!): Iemand di zegt dat homeopathie zou moeten worden aangemoedigd is hetzelfde als iemand die het onderwijs gaat bijbrengen dat WWII in 1986 begon!?

  0 likes
 2. Exopolitiek: homeopathische ziekenhuizen aan de volksgezondheid verwelkomt, zolang dat medisch wetenschappelijk niet bewezen, geld verkwistent, geld uit de zakken kloppen van de patienten,politiek komt het natuurlijk prima over voor de stemmenronselarij, gevaar voor extra gezondheidsuitgaven op de rug van de andere belastingbetalers en zichzelf door bedrog, jarenlange bewijzen vielen te noteren

  0 likes
 3. Prachtig om te zien hoe de media er meteen weer bovenop duikt. Zouden zij ook banden met de Pharmaceuten hebben, laat staan dat zij het tegendeel bewijzen. Ik kan mij toch herinneren dat juist een universiteit in Engeland bewees dat homeophatie wel degelijk werkten ook toen werd dat meteen voor bespottelijk uitgemaakt door de media.
  Laat nou net het hoofdkantoor van EMEA in Engeland staan.
  Ook werd niet zolang geleden bekend dat een groot deel van EMEA belangen heeft in de Pharmaceutische industrie. Tja.
  Is kijken hoe lang Jeremy Hunt het vol houdt.

  0 likes
 4. Het is tenminste een begin in de westerse wereld waar de grote farma het voor het zeggen heeft en de regeringen zijn omgekocht, en net wat King of Light zegt kijken hoe lang deze Hunt het volhoud

  0 likes
 5. [quote name=”Eden”]Wat een rare vergelijking (!!): Iemand di zegt dat homeopathie zou moeten worden aangemoedigd is hetzelfde als iemand die het onderwijs gaat bijbrengen dat WWII in 1986 begon!?[/quote]

  Dat is anticiperen wegens onmacht!!

  0 likes
 6. Grappig hè, dat verhaal rondom Jeremy Hunt. Ik heb het nu alleen even dat stukje over de nauwe banden die hij zou hebben met James Murdoch. Hoe zou dat precies in elkaar zitten, denk ik dan. Mogelijk is dat zo, maar kan ook een leugen zijn met de bedoeling zijn hele persoon in diskrediet te brengen. Jammer toch dat je steeds weer niet weet wat de waarheid is. Terwijl daar de media wel eigenlijk voor is bedoeld…..toch?

  0 likes
 7. Uit inside info weet ik dat er bij het ministerie geluiden rondgaan om homeopathie een zg genadeklap toe te brengen. Ze willen ook een hetze ontketenen en mensen en masse gaan aanhouden. Zo gaan ze ook paragnosten, astrologen en andere vage beroepers pakken en keiharde geldstraffen geven. Ze willen een verwoesting onder alternatieven aanrichten.

  0 likes
 8. Wederom: t zijn gewoon de laatste stuiptrekkingen van de gevestigde orde.
  Ik heb me jaren lang verdiept in de homeopathie. Het probleem voor big pharma is, HOMEOPATHIE KOST NIKS, bovendien kun je er vrijwel alles mee genezen. (vooral ook klachten waar de regeuliere geneeskunde niks mee kan)
  Je maakt voor 15 eurocent iemand beter.
  Ik help dieren of mensen soms van vrij ernstige klachten af voor pakweg 75 cent tot één euro.
  Mijn laatste twee slachtoffers zijn twee honden die helemaal onder eczeem zaten, en hele dagen alleen maar lagen te krabben en bijten tot bloedens aan toe. Ik heb ze 5 weken lang één keer per week 3 korrels sulphur gegeven en de klachten zijn weg. Heeft me dus voor twee honden samen ongeveer 1,50 gekost.

  Heb je klachten ga naar een homeopaat, echt waar met homeopathie kun je vrijwel alles genezen, mentaal en fysiek.

  0 likes
 9. [quote name=”Daan”]Uit inside info weet ik dat er bij het ministerie geluiden rondgaan om homeopathie een zg genadeklap toe te brengen. Ze willen ook een hetze ontketenen en mensen en masse gaan aanhouden. Zo gaan ze ook paragnosten, astrologen en andere vage beroepers pakken en keiharde geldstraffen geven. Ze willen een verwoesting onder alternatieven aanrichten.[/quote]

  Als dat zo is laat dat de onmacht zien van de reguliere geneeswijzen en pharma. Het geeft aan dat zij de alternatieve geneeswijzen als een serieuze bedreiging zien. Ik hoop niet jouw informatie klopt.

  0 likes
 10. Voor homeopathische middelen geldt net zo goed als voor medicijnen van Big Pharma dat eerst maar eens bewezen moet worden dat ze werken. Een kruidenmengseltje dat duizenden keren in water is verdund, en toch werkt het want het water heeft ‘een geheugen’, jaja.

  Maak niet de bekende fout het één (homeopathie) te omhelzen alleen maar omdat je de ander (big pharma) vierkant afwijst. Bij homeopathische middelen gaat het net zo goed om geld verdienen. Het ideologische sausje is daarbij een welkome vorm van marketing.

  0 likes
 11. [quote name=”Daan”]Uit inside info weet ik dat er bij het ministerie geluiden rondgaan om homeopathie een zg genadeklap toe te brengen. Ze willen ook een hetze ontketenen en mensen en masse gaan aanhouden. Zo gaan ze ook paragnosten, astrologen en andere vage beroepers pakken en keiharde geldstraffen geven. Ze willen een verwoesting onder alternatieven aanrichten.[/quote]

  Uit welke bron heb je dat ? Zou ik wel willen weten want anders zaai je onrust waar het niet nodig is , dus aub een verklaring , bvb Dank

  0 likes
 12. [quote name=”Roswell Grey”]Voor homeopathische middelen geldt net zo goed als voor medicijnen van Big Pharma dat eerst maar eens bewezen moet worden dat ze werken. Een kruidenmengseltje dat duizenden keren in water is verdund, en toch werkt het want het water heeft ‘een geheugen’, jaja[/quote]

  En dat mag ook voor big pharma worden gezegd.Waar zijn de bewijzen dat big pharma daadwerkelijk iets geneest.
  De meeste medicatie onderdrukken symptomen en genezen letterlijk helemaal niks.Je lichaam doet de rest en niet het medicijn.Voor de rst zijn er medicijnen die mensen hun hele leven moeten slikken zonder dat er naar een oorsprong wordt gezocht waarom er iets mis is,dit medicijn geneest dus ook niets anders hoef je het niet je hele leven te slikken.

  0 likes
 13. Kijk Angel, we zijn het dus gewoon met elkaar eens: van medicijnen moet bewezen worden dat ze werken, dat geldt zowel voor big pharma als voor homeopathie!

  Helaas zijn velen hier zo wantrouwend tegen big pharma – volkomen terecht! – dat ze van de weeromstuit vergeten net zo kritisch tegen homeopathie te staan. En dat is waar ik tegen ageer.

  0 likes
 14. Ja Angel de big Farma is er alleen maar om geld te verdienen desnoods over lijken en er komen steeds meer bewijzen dat hun troep niet of nauwlijks werkt

  0 likes
 15. Het is natuurlijk wel zo dat homeopathie al duizenden jaren bestaat en the big pharma 100 jaar ?? en nu komen er al slechte berichten over naar buiten dat ze de boel moeten belazeren om te verdienen en maar een ander zwart maken om hun rotzooi aan de mensen op te dringen, neem me niet kwalijk maar ik kan nergens vinden dat de homeopathie het zelfde heeft moeten doen om hun spullen aan de man te brengen

  0 likes
 16. [quote name=”Ned Kelly”]Ja Angel de big Farma is er alleen maar om geld te verdienen desnoods over lijken en er komen steeds meer bewijzen dat hun troep niet of nauwlijks werkt[/quote]

  Precies hetzelfde als homeopathie dus.

  0 likes
 17. [quote name=”Roswell Grey”][quote name=”Ned Kelly”]Ja Angel de big Farma is er alleen maar om geld te verdienen desnoods over lijken en er komen steeds meer bewijzen dat hun troep niet of nauwlijks werkt[/quote]

  Precies hetzelfde als homeopathie dus.[/quote]

  d8 het niet homeopathie helpt mensen niet met vergif die probbert het in ieder geval nog.met big pharma krijg je alleen maar meer middeltjes ,met homeopathie of natuurkunde heb je een beter kans op genezing.Hoef ik niet te bewijzen ,dat bewijs ben ik namelijk zelf.Ik ben genezen door middel van de natuur iets wat mijn cardioloog dus niet kon .Volgens haar moest ik mijn leven lang medicijnen slikken.Ik heb haar duidelijk gevraagd voor verder onderzoek,zei weigerde dit.Ze zei : dit is wat we doen meer niet.

  0 likes
 18. oops mijn vorige reacctie beetje verkeerd gelezen [quote name=”Roswell Grey”][quote name=”Ned Kelly”]Ja Angel de big Farma is er alleen maar om geld te verdienen desnoods over lijken en er komen steeds meer bewijzen dat hun troep niet of nauwlijks werkt[/quote]

  Precies hetzelfde als homeopathie dus.[/quote]
  [quote name=”Roswell Grey”][quote name=”Ned Kelly”]Ja Angel de big Farma is er alleen maar om geld te verdienen desnoods over lijken en er komen steeds meer bewijzen dat hun troep niet of nauwlijks werkt[/quote]

  Precies hetzelfde als homeopathie dus.[/quote]

  oops sorry iets te overdreven gereageerd in mijn laatste reactie omdat ik je verkeerd gelezen heb mijn excuus daarvoor

  0 likes
 19. Ja Angel je gaat je wel afvragen of de medici van tegenwoordig medicijnen hebben gestudeerd of finnacieen.
  En Roswell Grey volgens mij ben jij een debunker

  0 likes
 20. [quote name=”Roswell Grey”]Voor homtoeneopathische middelen geldt net zo goed als voor medicijnen van Big Pharma dat eerst maar eens bewezen moet worden dat ze werken. Een kruidenmengseltje dat duizenden keren in water is verdund, en toch werkt het want het water heeft ‘een geheugen’, jaja.

  Maak niet de bekende fout het één (homeopathie) te omhelzen alleen maar

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zelfrespect

Ken jij de relatie tussen welzijn, zelfrespect en zelfdiscipline?

Wij mensen leven ieder op een bepaald ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

belgische

Belgische rechter torpedeert klachten tegen coronamaatregelen: ‘Complottheorieën’

Ook bij onze zuiderburen is kritiek op ...

jeffrey epstein

Gaat de FBI Bill Gates ondervragen over zijn banden met Jeffrey Epstein?

Ghislaine Maxwell, de vertrouweling van de overleden ...