Gezondheid

Nieuwe Britse minister van Volksgezondheid: homeopathie werkt

Help mee door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse premier David Cameron heeft na een herschikking van het kabinet Jeremy Hunt aangewezen als nieuwe minister van Volksgezondheid.

De man die nu verantwoordelijk is voor het Britse gezondheidsbeleid is onder meer voorstander van het investeren van belastinggeld in wonderwater om ziekten te genezen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In 2007 ondertekende hij de volgende motie die werd ingediend bij het Britse Lagerhuis:

Dat het Huis de positieve bijdrage van homeopathische ziekenhuizen aan de volksgezondheid verwelkomt omdat ieder jaar zo’n zes miljoen mensen gebruikmaken van alternatieve geneeswijzen; gelooft dat alternatieve geneeskunde de potentie heeft om effectieve oplossingen te bieden voor algemene gezondheidsproblemen waar veel patiënten mee worden geconfronteerd, zoals chronische pijn, eczeem, depressie, angstgevoelens, slapeloosheid, allergie, chronische vermoeidheid en prikkelbaredarmsyndroom; bezorgd is dat door bezuingingen bij de Nationale Gezondheidsdienst de toekomst van deze ziekenhuizen in gevaar komt; en een oproep doet aan de overheid deze waardevolle aanwinsten te ondersteunen.

Gewaardeerd

Hunt stuurde destijds ook een brief aan één van zijn kiesmannen die stelde dat homeopathie niet werkt. In de brief zegt Hunt het niet eens te zijn met de stelling van meneer Ellis.

“Homeopathische zorg wordt door duizenden mensen enorm gewaardeerd,” schreef hij terug. “Deze zorg moet dan ook beschikbaar zijn wanneer arts en patiënt denken dat de patiënt baat heeft bij een homeopathische behandeling.”

In de media kan Hunt niet rekenen op veel steun. De Britse Daily Telegraph is het niet eens met minister Hunt en vindt dat homeopathie niet werkt. “Het is nu alsof iemand die denkt dat de Tweede Wereldoorlog in 1986 begon aan het roer komt te staan bij het ministerie van Onderwijs,” aldus de krant. De New Scientist, die Hunt wegzet als de ‘nieuwe minister van Toverkunst’, wil zelfs dat Andrew Lansley, de vorige minister van Volksgezondheid, weer terugkeert.

Afluisterschandaal

Tot gisteren was Jeremy Hunt minister van Cultuur. Hij kwam de afgelopen tijd onder druk te staan vanwege zijn nauwe banden met James Murdoch, de zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch. De wisselingen binnen het kabinet volgden onder meer op het afluisterschandaal binnen de Britse pers.

Bronnen: Telegraph.co.uk, Newscientist.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eden
Eden
11 jaren geleden

Wat een rare vergelijking (!!): Iemand di zegt dat homeopathie zou moeten worden aangemoedigd is hetzelfde als iemand die het onderwijs gaat bijbrengen dat WWII in 1986 begon!?

gallicflower
gallicflower
11 jaren geleden

Exopolitiek: homeopathische ziekenhuizen aan de volksgezondheid verwelkomt, zolang dat medisch wetenschappelijk niet bewezen, geld verkwistent, geld uit de zakken kloppen van de patienten,politiek komt het natuurlijk prima over voor de stemmenronselarij, gevaar voor extra gezondheidsuitgaven op de rug van de andere belastingbetalers en zichzelf door bedrog, jarenlange bewijzen vielen te noteren

King of Light
King of Light
11 jaren geleden

Prachtig om te zien hoe de media er meteen weer bovenop duikt. Zouden zij ook banden met de Pharmaceuten hebben, laat staan dat zij het tegendeel bewijzen. Ik kan mij toch herinneren dat juist een universiteit in Engeland bewees dat homeophatie wel degelijk werkten ook toen werd dat meteen voor bespottelijk uitgemaakt door de media.
Laat nou net het hoofdkantoor van EMEA in Engeland staan.
Ook werd niet zolang geleden bekend dat een groot deel van EMEA belangen heeft in de Pharmaceutische industrie. Tja.
Is kijken hoe lang Jeremy Hunt het vol houdt.

Ned Kelly
Ned Kelly
11 jaren geleden

Het is tenminste een begin in de westerse wereld waar de grote farma het voor het zeggen heeft en de regeringen zijn omgekocht, en net wat King of Light zegt kijken hoe lang deze Hunt het volhoud

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x