Homepagina » Universum » Complottheoretici: “Gelekte stukken onthullen dat NASA weet dat Planeet X (Nibiru) eraan komt”
Complottheoretici: "Gelekte stukken onthullen dat NASA weet dat Planeet X/Nibiru bestaat"

Complottheoretici: “Gelekte stukken onthullen dat NASA weet dat Planeet X (Nibiru) eraan komt”

Volgens complottheoretici weet NASA dat Planeet X (Nibiru) bestaat. Dat meldt de Indiase website Techworm. In een studie uit 2014 wordt onthuld dat een mysterieuze planeet zich mogelijk schuilhoudt achter Pluto. Wetenschappers bestudeerden extreme Transneptunische objecten, hemellichamen die buiten de baan van Neptunus rond de zon draaien.

Op YouTube circuleren momenteel veel verschillende video’s waarin wordt geclaimd dat een NASA-studie uit 1988 details bevat over deze mysterieuze planeet. Het onderzoek zou ook laten zien dat Planeet X in 1000 jaar rond de zon draait.

Volgens de complottheoretici bewijst de studie dat de NASA, het Amerikaanse ministerie van Defensie, SETI en de CIA al wisten dat Planeet X eraan komt. Het Vaticaan zou ook zijn geïnformeerd over deze planeet. Er zouden zelfs documenten zijn gelekt met informatie over Planeet X/Nibiru.

Anunnaki

Zecharia Sitchin, auteur van het boek ‘The 12th Planet’ geloofde ook in de terugkeer van Nibiru. Volgens hem zou Nibiru in Sumerische teksten refereren aan een planeet die eens in de 3600 jaar ons zonnestelsel binnendringt.

Volgens Sitchin vergaarde het Sumerische volk al haar kennis via een bezoek van de planeet Nibiru, meer bepaald de Anunnaki, het volk dat deze planeet zou bewonen. De vermeende planeet werd door hem gelijkgesteld aan Planeet X.

De studie ‘Extreme trans-Neptunian objects and the Kozai mechanism: signalling the presence of trans-Plutonian planets’ werd in juni 2014 gepubliceerd in Monthly Notices of the Royal Astronomical Society Letters. Uit de studie blijkt dat zich in ons zonnestelsel mogelijk nog twee planeten schuilhouden die groter zijn dan de aarde.

New Horizons

De complottheoretici wijzen erop dat in 1990, twee jaar na de NASA-publicatie over Planeet X in 1988, een begin is gemaakt met het project New Horizons. De sonde zou na Pluto in het geheim moeten speuren naar Planeet X.

Planeet X moest na de ontdekking van Neptunus de nog niet verklaarde afwijkingen in de banen van Uranus en Neptunus verklaren. Percival Lowell berekende waar deze nieuwe planeet te vinden zou moeten zijn. De planeet kreeg de naam Planeet X.

Clyde Tombaugh en zijn collega’s zochten naar Planeet X. Na het vergelijken van veel foto’s werd de planeet eindelijk ontdekt en Pluto genoemd, beginnend met de initialen van Percival Lowell.

Planeet X en Y

In maart 2014 kondigden wetenschappers Chadwick Trujillo en Scott Sheppard de ontdekking van dwergplaneet 2012 VP113 aan. Ze zeiden ook dat er nog een planeet groter dan de aarde voorbij Pluto moet staan.

De baan van de dwergplaneet zou volgens het tweetal worden beïnvloed door een enorme planeet aan de rand van ons zonnestelsel. Wetenschappers menen dat deze mysterieuze Planeet X en misschien ook nog een planeet Y tot wel 10 keer zo groot als de aarde kunnen zijn en op circa 250 AE (astronomische eenheden) van de zon staan. Vond je deze informatie interessant? Deel het op facebook met je vrienden.

[Techworm]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Neee! NASA is vrijmetselaar leugens! Het is allemaal een illusie… mooie schilders, mooie mythes. Het bestaat niet. Het enige wat boven ons is is ijle lucht en het Firmament.

  • Vrijheid schreef:

   Ja het bestaat wel Arwijn, zal veel angst geven bij de mensheid. Is al eonenlang bekend. Lees boek van Sitchin maar eens. Angst is een slechte raadgever. Het gaat komen en moet gebeuren, NU!!

   • Emile schreef:

    Ik word zo moe van de claims op deze site van mensen, mijn hemel, ook geen wonder dat we er nooit uitkomen.
    Iemand zegt dat NASA allemaal leugens verspreid (dat kan je nooit zeker weten) en dan vervolgens gaat er iemand antwoorden dat Nibiru wel degelijk bestaat, ook dat is weer een aanname en een geloof kwestie, totaal niet onderbouwd en natuurlijk geen bewijs van beide kanten , maar hij bestaat wel want ik kijk youtube en heb een boek (inderdaad, 1 boek, niet meerdere van andere auteurs) gelezen van iemand die helemaal niet in staat was de kleitabletten te ontcijferen, maar ik “geloof” hem wel hoor.

    Men moet oppassen met zeggen dat je iets weet omdat je een docu hebt gezien of een boek hebt gelezen.
    Wie heeft het boek geschreven ?, wat is z’n achtergrond ?
    Op welke boeken etc.. is deze docu gebaseerd ?, wie zijn de auteurs van de passages in de docu die me verteld worden ? , is het 1 iemand z’n theorie of steunen meerdere onderzoekers dezelfde theorie !! (heel belangrijk)

    ik heb duizenden filmpjes gezien en talloze boeken gelezen in de afgelopen 20 jaar en ik durf heel eerlijk te zeggen dat ik niks zeker WEET !!!
    Het enige wat ik weet is dat een grijze schijf kan vliegen zonder geluid , het zweefde 15 meter boven me bij daglicht, dat is wat ik heb gezien en WEET !!, dat is tevens mijn drive geweest om te zoeken naar UFO verhalen maar ik ben er na 20 jaar geen steek mee op geschoten !!! , dat is wat ik WEET !
    Voor de rest zal ik nooit posten dat ik iets “weet” over bijvoorbeeld Nibiru, Mars, Adolf, Aliens etc.. etc.. want dat kan ik simpelweg niet !!
    Het verbaast me hoeveel anderen hier altijd wel heel veel zeker “weten”
    Ik zal wel iets verkeerd hebben gedaan in de afgelopen 20 jaar.

    • Arwijn schreef:

     Nee dat is het niet. Het is wetenschap.
     https://www.youtube.com/watch?v=DPGW9bIx_e8
     Kijk met je eigen ogen, breek de illusie!

     • eNdEmiOn schreef:

      Durf je het aan om een IQ testje te doen en het resultaat eerlijk te melden? Want daar ben ik wel benieuwd naar.
      http://www24.zippyshare.com/v/MhHNCuvq/file.html

     • Piet de Vries schreef:

      Als het wetenschap is, dan is het met feiten aantoonbaar en door iedereen te controleren. Dan heb je dus geen NASA nodig om te vertellen dat er een planeet aankomt, en kan de NSA het dus ook niet onder de pet houden.

      Nou roepen al minstens 4 jaar mensen dat Niburu (Nibiru?) er aan komt. Er worden foto’s gepost waarop ‘t ding te zien is. Pak dan een telescoop en check wat je ziet! Het kan niet zo zijn dat er een planeet richting de zon schuift die alleen door wat oelewappers met een iPhone wordt waargenomen, maar niet door een amateur-astronoom.

      En als die astronomen niks vinden – geen Niburu – dan zal je volgens datzelfde wetenschappelijke principie moeten toegeven dat er toch niks was. Geen bewijs = geen planeet, toch?

  • Van Eijk schreef:

   Onderbouw jouw mening eens.

  • JohnSmith schreef:

   Laat je na kijken….. meer kan ik niet zeggen

  • Marc schreef:

   Je wilt niet dat het bestaat, dan is het dus een ontkenning? Of weet je zeker dat het niet bestaat en wat zijn daarvoor dan je argumenten?

   • Arwijn schreef:

    Zoek het maar lekker uit. Als je het niet wilt weten… dan niet!

    • nunki schreef:

     Slappe, weke reactie. Dit deed ik toen ik vier jaar oud was, en mijn gelijk niet kon halen. Peutergedrag! Kom eens als een volwaardig mens met feiten en bewijzen. Kietel mij eens lekker.

     • ikke schreef:

      Jij bent zo een type van “als het niet op het NOS journaal komt is het niet waar
      Echt schapengedrag.
      Overal tegenaan schoppen maar geen zelfonderzoek doen.

    • Vrijheid schreef:

     Waar ben je zo bang voor Arwijn? Er is al zoveel nieuws over de vinden in de boeken, wel eens gehoord van de Kolbrin Bible? Is al ruim voor de tijd van christus geschreven, dus er was nog geen invloed van religies om over dit thema zware dogma’s op te leggen. Ook de oude Kelten, Chinezen, Egyptenaren wisten hier van!

     Kijk eens naar de weersomstandigheden de afgelopen jaren, vind je dat normaal?
     Kijk maar eens naar het you tube filmpje van Carlos Ferrada on the planet X/Nibiru, wat deze oude astroloog Munoz Ferrada jou gaat vertellen. Dan schrik je wat hij je wil vertellen, maar wat hij zegt: de mensheid is hier niet op voorbereid. Horen, zien en zwijgen, daar zijn we erg goed in hè, doen alsof er niets aan de hand is, maar alles ligt opgeslagen in onze cellen en dna, deze komst van de grote schaduw. Deze gebeurtenis hebben velen al eerder meegemaakt tijdens de ondergang van het Oude Atlantis, de dagen van Noah, de zondvloed. Al deze herinneringen zijn opgeslagen in ons systeem, nu hier meer over wordt gesproken roept dat bij velen angst op, angst voor het onbekende.
     Maar je zult toch ook kunnen begrijpen dat de wereld zoals die er nu is toch niet zal kunnen blijven bestaan? De aarde is doodmoe, leeggezogen, vernield door de mensheid, de mens heeft nooit genoeg, wil vasthouden aan bezit, aan hun huizen, hun banen, de materie en de luxe en kijkt liever altijd de andere kant op, wanneer er zoveel leed in de wereld is. Zo van, ach jammer, maar als het mij maar niet zal overkomen, dan vind ik het wel goed. Dat gaat nu dus verdwijnen, de arrogantie, de ontkenning van de mensheid en door alle chaos heen zal de eindtijd en de strijd arriveren.
     Het zal zijn zoals in de dagen van Noah, hij werd bespot voor hetgeen er zou komen, hij was wijs en trof voorbereidingen en overleefde de zondvloed en zo is ook het oude Atlantis verdwenen, velen bleven, waarschuwden de mensen, maar zij bleven en de verstandige mensen die vertrokken met hun schepen naar andere landen. De mensheid zal het nooit leren, door alle karma wat men de laatste duizenden jaren heeft opgebouwd, zal opnieuw de komst van deze planeet toeslaan. Het spijt me, maar hetgeen wij hebben gezaaid, krijgen we weer terug, dit keer harder dan ooit. Kijk maar wat deze astroloog heeft te vertellen!
     Nasa heeft sinds 1982 alles verborgen willen houden, nu ineens is deze planeet wel zichtbaar gelaten, waarom? Ze kunnen er niet meer om heen, die tweede zon wordt al zo vaak door mensen gespot en gefotografeerd. De elite heeft toch niet voor niets wereldwijd zijn onderaardse steden gebouwd, zij weten wel wanneer het uur U zal slagen, maar één troost, ditmaal komen ze er niet mee weg, ook zij, deze archonten, zullen worden vernietigd!
     Nogmaals ik wil je niet bang praten of maken, maar we kunnen er echt niet meer om heen, de mensheid, rijk en arm, zullen allen hetzelfde lot ondergaan. Troost je met de gedachte, dat de ziel altijd voort blijft leven, die is onsterfelijk, het is de angst om ons stoffelijk lichaam te moeten verlaten, dat geeft die angst, sterven op zich is weer het geboren worden in het licht, een nieuw lichaam, om verder te evolueren op ons zielenpad.
     Blijf leven in het nu, geniet van de dagen die er nog zijn, met de lieve mensen om je heen, informeer hen zodat ook zij voorbereidingen kunnen treffen voor wat gaat komen.
     Tijd en datum is niet bekend, maar het zal komen als een dief in de nacht. Ik kan het niet mooier of slechter maken dan wat het is.
     Kiesha Crowter, Druvalov Melchizedeck, Marshall Masters schrijven en vertellen hierover. Google maar eens op deze personen, maar…je hoeft niets te geloven, als jij denkt dat het niet zo is, dan is dat jouw waarheid Arwijn. Sterkte met alles!

     • jeetje schreef:

      ik denk dar arwijn even weg is

     • rietje schreef:

      Hoi Arwijn het einde van de wereld is zeker nog niet daar. Deze vind pas ongeveer rond 7500 plaats dus we hebben nog een tijd te gaan. Dat klopt ook wel want mensen zijn nog lang niet klaar met hun ontwikkeling, als die ooit zou stoppen. Ik ontken niburu niet of planeet x. Het kan zeker zo zijn dat deze weer eens langskomt, maar ten tijde van Atlantis heeft t ook niet de aarde doen vernietigen maar wel een cultuurperiode. Het kan zijn dat dit binnenkort weer t geval zal zijn. En dat de aarde ophoud te bestaan klopt ook maar volgens mij heeft dat meer te maken met dat de zon op een gegeven moment stopt met schijnen en ook dat is nu nog lang niet t geval.

     • Faith schreef:

      Als hij toch als een dief in de nacht komt, waar maak jij je dan zo druk om? Als die Nibiru al komt zal niemand er erg in hebben, dus waarom gooi je er zo’n lap tekst tegenaan? Dat we maar angst MOETEN hebben? Je lijkt echt net op Elise, die kon dat ook zo verdekt en liefdevol.

  • "feitje, bedankt" schreef:

   Al eens door een telescoop gekeken?

  • Daan schreef:

   Op dat vrijmetselaarsgedoe na kan ik aan het openingsstatement van Arwijn eigenlijk niets ontdekken dat niet klopt.

 • het goede schreef:

  welcom the aye of ra

  • Robbedoes schreef:

   Niburu begint op Sinterklaas te lijken.

   Ze bestaan allebei niet, maar komen elk jaar terug. 😉

   • xadner schreef:

    helemaal mee eens. Meestal verbaas ik me hier aan de hoeveelheid skeptici op een site voor open minded mensen, die op z’n minst zaken willen begrijpen. Maar het verhaal over niburu zit totaal geen onderbouwing aan vast, met een erg hoog zweefgehalte. Dan zijn channelaars waar je vaak ook niks mee kunt, nog geloofwaardiger.

    • Armonicus schreef:

     “Maar het verhaal over niburu zit totaal geen onderbouwing aan vast”

     Nou ja, op een paar duizend kleitabletten na dan……

     • Aether schreef:

      Kleitabletten uit de tijd dat de telescoop bog niet was uitgevonden. Al is er een planeet x… deze staat te ver van de zon. Dus te koud voor leven dus je zit je druk te maken over een reuze sneeuwbal…

     • Armonicus schreef:

      @ Aether
      “Kleitabletten uit de tijd dat de telescoop b(n)og niet was uitgevonden.”

      Maakt deze verhalen juist nog interessanter, deze kleitabletten verklaren in ieder geval:
      -waarom onze wereld Aarde (Erdu=huis in de verre) heet
      -waarom er (wel degelijk) een gezicht op Mars is te zien
      -waarom verschillende culturen aan (mannen) besnijdenis doen
      -waar onze obsessie voor goud vandaan komt
      -waarom wij als soort zoveel genetische afwijkingen hebben
      -waarom wij onze ouders ‘Pappie en Mammie’ noemen
      en nog veel en veel meer.

      Kortom, als het allemaal onzin is, is er zeer zeker goed over nagedacht. En ‘Sitchin was een Vrijmetselaar’, tja, George Orwell ook.

     • "feitje, bedankt" schreef:

      In die kleitabletten staats NIETS over een planeet. Dat is alleen zo in de fantasie van meneer Sitchin. Die beweert zichzelf aangeleerd te hebben die kleitabletten te kunnen ontcijferen, maar mensen die daar echt voor hebben gestudeerd laten niets van zijn beweringen heel: http://www.sitchiniswrong.com/

     • Armonicus schreef:

      @ feitje bedankt

      “In die kleitabletten staats NIETS over een planeet. Dat is alleen zo in de fantasie van meneer Sitchin.”

      Joh, er zijn complete instituten gebaseerd op fantasie, zoals NASA en al die andere kerken. Sommige mensen geloven daarin, daar verander je niets aan, ik vind het prima zolang ze zelf maar het collectezakje blijven vullen.

 • Kim schreef:

  Ja die verhalen over Planeet X begin ik nu stilaan toch ook wel beu te worden…

 • Ronald schreef:

  Je hebt gelijk Arwijn want we zijn niet naar de maan geweest, geloof je dan de rest wel en het zijn Free masons dat moet toch wel iets zeggen.

  Total Video Proof of Moon Landing hoax Released 2015 ! || Why NASA is silent ?
  https://www.youtube.com/watch?v=gPEPRgfVlU4

  NASA WHISTLE BLOWER IMAGE HOAXSTER
  https://www.youtube.com/watch?v=YKbdH7a2IZw

  • eNdEmiOn schreef:

   Illuminati, free masons ed zijn geen kwaadaardige organisaties. Iig niet van oorsprong wat daar tegenwoordig nog van over is en of ze wel of niet werken voor de verbetering vd mensheid weet niemand die niet tot uiterste geheimhouding gezworen heeft. Wat blijft over speculaties.

   Persoonlijk neem ik die woorden liever niet in de mond want ik kan er niks zinnigs over zeggen. Ik raad ook andere aan om genuanceerd met die termen om te gaan.

   En Ronald jij lijkt me nogal van een religieuze kant de wereld te bekijken. Wat ik wel vreemd vind is dat je naar alle waarschijnlijkheid wel in een almachtige entiteit gelooft die het hele universum heeft gecreëerd. Maar alleen al kijkende naar de aarde is dit een erg complexe zaak. Maar tegelijkertijd hou je er een erg simplistisch beeld van vast. Zou het niet eerder veel complexer in elkaar zitten dan wat jij je er met je menselijke hersentjes ooit van voor kan stellen!?

   • Rob ter Horst schreef:

    Zal me niet verbazen dat Arwijn en Ronald een en dezelfde persoon zijn.
    Heb al tijden het idee dat 1 persoon hier meerdere identiteiten heeft…

   • Math schreef:

    Hoe weer jij dat een geheime organisatie als de vrijmetselaars goede of kwade bedoelingen heeft?, onderbouw dat eens met argumenten? En waar haal het je het recht vandaan om Ronald als een simplistisch denker te etiketteren ?

    • eNdEmiOn schreef:

     Beter lezen. Ik zeg juist dat ik het niet weet en het daarom ook weinig zin heeft om er wilde speculaties op los te laten.

     Ook voor dat 2e stuk van je commentaar » beter lezen! Jij maakt er een volledig simplistische denker van.

  • Rob ter Horst schreef:

   De filmpjes waar jij steeds mee komt zijn zeer suggestief, en bedoeld om twijfel te veroorzaken. Met jouw religieuze achtergrond zal dat dan ook wel de bedoeling zijn.
   Je reageert nog steeds niet op feiten hier door diverse personen naar voren gebracht, simpelweg omdat je geen antwoord hebt.

 • pleiadian schreef:

  Er is natuurlijk een groot verschil tussen de aanwezigheid van een (dwerg)planeet voorbij Pluto en het idee dat er een planeet met bijbelse reuzen voorbij de aarde zal komen…

 • Mike schreef:

  Ook van Sitchin wordt beweerd dat hij vrijmetselaar was. Hier een filmpje waarin hij een “secret handshake” geeft aan Jordan Maxwell.

  https://www.youtube.com/watch?v=QelAIFfp96E

 • pilske schreef:

  Mensen ga toch a.u.b te raden bij jezelf, waarom zijn er geheime genootschappen, waarom zijn er geheime gesprekken tussen wereldleiders, waarom zijn er geheimen voor het volk, waarom worden veel geheimen nu openbaar gemaakt,….puur om verwarring en chaos te zaaien,….laat je niet meenemen in de matrix die de Eliten creeren,…zorg dat je goed onderzoek stelt in jou bevindingen die vanuit jou hart de waarheid spreken, blijf dicht bij jezelf en sta open wat er allemaal op je af komt! Wees die hele horde psychopaten ( Jezuiten, Illimunatie, Bilderberggroep, CFR, Trilitural, Zionisten, etc etc ) dankbaar dat jij hun plannen doorziet, dat jij uit de Matrix bent gestapt die de Psychopatenclub bewust hebben gecreerd, dat als een sluier over de wereld hebben gelegd om de mens te controleren,….kijk goed wat er op het wereldtoneel gebeurt en zie het spel dat door hen gespeeld word,…Okay geloof je niet dat we op de maan zijn geweest, okay, ook goed! Geloof je niet in de andere planeet, Nibiru, okay, ook goed, Okay je gelooft ook niet in 9/11 ook goed!,…Okay je gelooft ook niet in verdeel en heers, ook goed,…okay je geloof ook niet in een NWO, ook goed! Geloof dan maar 1 ding, dat je in een bijzondere tijd leeft waar veel dingen in rap tempo gedaan en beslist worden,…want we zijn met zn allen op deze site goed wakker!!

  • Boppie schreef:

   Wat een fijne reactie Pilske 🙂

  • pilske schreef:

   Laten we elkaar inspireren, we zijn met z’n allen goed bezig, we staan met z’n allen sterk hier, denken over veel dingen hetzelfde en weer anderen lezen dingen waar ze nooit over na gedacht hebben dat het zo kan zijn, sluit gewoon niets uit, ook wij zijn met z’n allen op dit forum heel ver en goed bezig, omdat ieder zijn eigen onderzoek stelt in hetgeen hem verbaast/ interesseert,…..ik ben ervan overtuigd dat wij meer kennis hebben van hoe het allemaal werkelijk in elkaar zit, dan bij een regeringslid die kandidaat 40 is op een lijst een politieke partij, die laten zich leiden door hebzucht, succes en macht, kijk hoe arm zij zijn in hun denken,…zorg gewoon goed voorjezelf en je naaste!Laten we elkaars gidsen zijn!!

   https://www.youtube.com/watch?v=0k159T1DrEU

 • jeetje schreef:

  De wereld is een beest en is van beesten. quote

 • Ronald schreef:

  @ Pilske ,

  We zijn toch met z,n allen op zoek in deze wereld vol leugens naar wat er zich daadwerkelijk afspeelt ipv alles maar voor lief te nemen anders kom je nog geen stap verder ?

  Op zeker leven we in een wereld vol leugens en daarom wil bijna iedereen dat dit verandert want het kan zo mooi zijn en daar moet je gewoon voor vechten is mijn idee.

  Dit komt niet vanzelf is wel gebleken en dit kan alleen bereikt worden door samenwerking en weten wat de leugens zijn in onze wereld anders zaten we niet eens op een site als deze.

  • Marc schreef:

   We hebben weerstand nodig, Ronald, anders hebben we niets om ons tegen af te zetten. Een vliegtuig heeft weerstand nodig, anders zou het niet kunnen vliegen, dat geldt ook voor de wielen van bijvoorbeeld een auto, zonder weerstand verplaats je je niet over de weg.

   Door te ontdekken dat de wereld vol leugens zit stijgt misschien de wens naar waarheid. Streven naar een ideaal is belangrijk naar mijn idee, dat je daarvoor moet vechten vereist wilskracht en innerlijk weten. Duimpje omhoog.

   • pilske schreef:

    Ronald…op zeker moet je daarvoor vechten, maar daar is de groep nu gewoon te klein voor,….pas als de mensen echt wakker worden dan kun je er tegen vechten, het feit is nu gewoon dat 3/4 van de Europese of misschien wel wereldbevolking (wat ik niet zeker weet te zeggen) nog niet wakker zijn!! En daar komt bij Ronald, zou jij je leven willen geven voor het klootjesvolk wat we hebben in Nederland??? Wat ik wel vermoed is dat er groepen bestaan die ondergronds zijn (Dat kan ook niet anders want wij zijn niet de enigen die wakker zijn, ook zullen zij er andere gedachtes bij hebben dat het alleen maar kan met de wapens op te pakken),…..Ik zou wel mn wel leven geven voor mijn gezin, dat zeer zeker,..maar niet voor het volk dat nog steeds met vlaggetjes staan te zwaaien en Oranje boven zingen, die lachen jou al zowieso uit om de manier hoe jij denkt, in complotten, die verklaren je bij voorbaat al voor gek, rijp genoeg voor het gekkenhuis denken ze,…..wat ik zie wat er staat te gebeuren is wel een soort revolutie,…..alleen daar speel je de kaarten precies in de richting die de Cabal en psychopatenclub willen hebben, dan is totale chaos en zoals we weten zal er orde uit chaos gecreerd worden, Martial Law zal toegepast worden en zie de Psychopaten hebben hun NWO,..er zullen nog veel dingen gaan gebeuren Ronald,…weet gewoon dat er op aarde iets is/bestaat wat ons denken al kent, en weet hoe wij handelen, die entiteit kent ons uit perfectie!

 • Jeff schreef:

  Ik sta soms te kijken van de reacties hier, waren het voorheen mensen die in elk geval open stonden voor andermans mening. Nu is het elkaar uitkafferen voor weet ik niet wat en eigen gecreëerde wetenschappen of opgedrongen meningen. Ik lees vooral angst, of onuitgekomen verwachtingspatronen of mensen die het moraal van de alternatieve media onderuit proberen te halen met wat voor reden dan ook. Ik dacht dat we op de goeie weg waren, door te beseffen dat alles met elkaar in verbinding staat, maar begin steeds meer te twijfelen. Is geen wetenschap en wat hier op de site staat is geen voldongen feit, maar slechts een tool om is de andere kant op te kijken. Ik hoef geen gelijk te krijgen of “likes”, maar wil gewoon open staan voor mogelijkheden. Wat bezielt je om andere mensen af te kraken? of om stemming te maken hier? ga lekker een avondje stappen, maar laat je digitale knopjes ajb is los.
  Fijn weekend allemaal; oprecht een fijn weekend.

  • bert s schreef:

   Wijze woorden.
   Waarom noemt men niburu een complot theorie. Wat voor complot zit er dan achter? Het is toch gewoon een planeet die er wel of niet is.

  • Sola schreef:

   Mee eens. Net zo eens hiermee als met het gezegde “verbeter de wereld, begin bij jezelf”. Dus eerst naar jezelf en je omgeving kijken en daar wat aan doen indien nodig, dan pas zeveren over complotten en waar je wel of niet in gelooft.

 • Kim schreef:

  Hallo iedereen ,

  Het groen licht voor de volgende stap van Disclosure (onthulling) is gegeven!
  De website ven David Wilcock hebben ze al plat gelegd.
  De reden dat ze nu beginnen praten over een hybride in de media heeft allemaal te maken met het naar buiten brengen van de waarheid. Het is de bedoeling dat mensen beginnen te wennen aan dit soort dingen. Ja er zijn Hybriden onder ons! 🙂

  De eerste twee episodes van Cosmic Disclosure kan je hier bekijken
  Time for the Goode stuff! 🙂
  http://www.gaiamtv.com/seeking-truth/lp-cosmic-disclosure

 • marina schreef:

  Ik geloof wel dat niburu eraan komt, kijk eens naar het weer wereldwijd.Vulkaanuitbarstingen, zinkholes, het klimaat is wereldwijd helemaal aan het doordraaien en hoe komt dat? ik kan maar 1 reden verzinnen, vanwege een planeet die onze aarde passeert en door de zwaartekracht van die planeet krijgen wij aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

  • luna schreef:

   Marina
   je ziet dat goed denk ik.. maar heb je wel eens van h a a r p gehoord??
   een hels biologisch wapen die ze allang gebruiken.. en vergeet de chemtrails niet!
   de natuur bedwingen zal geen mens ooit lukken, wel er mee kl*ten wat er al zo lang aan de hand is

   de grote aardbevingen zouden wel eens opgewekt kunnen/konden worden door de ondergrondse proeven die ze er ook bij hebben staan op ” hun ” menu, kijk maar naar ons eigen mooie groningen.. en zo kan je wel even doorgaan

   maar.. ik heb de gedachten die jij hebt ook in mijn pocket hoor, niemand weet het zeker.. en dat is de kunst van dit leven

   fijn weekend allen

  • "feitje, bedankt" schreef:

   Voor de klimaatveranderingen is een heel simpele verklaring: door het versterkte broeikaseffect komt er meer energie in de atmosfeer en oceanen, dus is het logisch dat er meer neerslag en sterkere winden komen. Het aantal aardbevingen en vulkaanuitbarstingen schommelt al jaren rond hetzelfde gemiddelde. Voor vulkanen is dat 35 nieuwe uitbarstingen per jaar (tussen 15 en 55)(2014: 41; 2013: 29; 2012: 35; 2011: 30)(zie bijv: http://volcano.si.edu/search_eruption.cfm), voor aardbevingen hangt het van de sterkte af; het gemiddelde voor de allerzwaarste (8 of hoger) is 1 per jaar( de afgelopen 4 jaar: 1, 2, 2, 1; tussen 7 en 8 is dat 14 per jaar (de afgelopen 4 jaar: 18, 12, 17, 11. Zwakkere aardbevingen worden in de loop van de jaren steeds vaker geregistreerd, doordat er steeds meer seismologische stations zijn gekomen die ook nog eens steeds gevoeliger werden.
   (zie bijv. http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/)

  • Ruud schreef:

   Als dat idd zo is waren wij al lang en breed uit onze baan om de zon getrokken .
   Geldt trouwens ook voor alle andere planeten in ons zonnestelsel.
   Dat zou dan ook de totale onderrgang van het zonnestelsel zijn en zeker geen herhalende gebeurtenis.
   Zelfs honderden onafhankelijk amateurastronomen met gekoelde infrarood telescopen hebben gewoon nog NIETS van dien aard gevonden.

   Er is ook voldoende software op internet te vinden die zulke gebeurtenissen kunnen simuleren.

 • Ikke schreef:

  Er zijn veel aanwijzingen in het heden en verleden dat Nibiru bestaat.
  Met al deze aanwijzingen is de kans dat de planeet bestaat veeeeel groter dan de kans op het bestaan van de hemel.
  En toch worden de gelovige meestal niet belachelijk gemaakt !

  • "feitje, bedankt" schreef:

   “Er zijn veel aanwijzingen in het heden en verleden dat Nibiru bestaat”.
   Welke dan?

   • ikke schreef:

    Zo kom je er wel heel makkelijk mee weg.
    Ik zou zeggen doe zelf onderzoek, kijk naar de 100uur documentaires op youtube en lees de onderzoeken er over, gebruik google.
    En vorm daarna pas een oordeel.
    Of spreek je geen Engels?!

    • "feitje, bedankt" schreef:

     Wie komt hier nu ergens makkelijk mee weg. Jij hebt het over aanwijzingen, ik vraag welke, en je zegt dat ik wekenlang naar Youtube moet kijken. Noem dan ten minste de volgens jou meest belangrijke aanwijzing. Eén tip. Het boek van Sitchin heb ik hier naast me liggen, dus het moet wel iets beters zijn dan die, in mijn ogen, persoonlijke fantasie.

 • AnanAs schreef:

  Kan new Horizon er niet ff een paar foto’s van maken of dit waar is. Die is toch in de buurt .

 • jippieeeee!!! schreef:

  ik hoor trompetten geluid buiten, jullie ook!??

  • ikke schreef:

   Ik hoor hier niets!
   Omgev 078

  • luna schreef:

   ik het ruisen van de gewonde bomen die afgelopen dag werden geamputeerd door een ” zomerstorm ” ( ook zo iets geks.. vroeger heette dat gewoon een depressie)

  • Lampje schreef:

   Sorry jippiieeeeeeee dat was ik ff was even aan het bolussen. Vannacht wat te veel snert gehad.
   O ja wat betreft… NIBIRU… ik schijt alle kleuren in m’n broek.
   Ik slaap er niet meer van, wat er allemaal wel niet allemaal op ons af komt.
   Zit trouwens meer in over mijn pensioen die de bandieten steeds meer van ons afsnoepen.
   En geen werk meer en zal er ook wel niet meer komen. En dan het gevaar van al die terroristen. En dan die onkosten als je eens ziek wordt. En dan komt NIBURU ook nog op ons af…. BRrrrrrrrrr geef mij maar een neut mensen….

 • artole schreef:

  Ik zat te denken dat ik helemaal niet geloof in planeten en dan komt er weer een sprookje 😀

 • Tim schreef:

  Alweer dezelfde informatie. Kom eens met wat echte bewijzen. Volgens mij is het weer helemaal niks in september. En moeten de doem denkers maar rustig afwachten tot de mini ijstijd eraan komt. En dat duurt nog wel effe!!

 • ikke schreef:

  Er zijn miljarden planeten.
  Meetje naief om te denken dat wij de enigste zijn.
  Er zijn miljoenen planeten waar de bewoners soms miljoenen jaren verder zijn dan ons.
  En wij staan nog in de kinderschoenen wat betreft de natuurwetten in het heelal.

  Ga je eerst maar is verdiepen hoeveel melkwegstelsels er zijn, en hoeveel zonnen er zijn per melkwegstelsel, dan gaat je hooft tollen.
  Onze Aarde is nog niet eens een druppel in alle zeeen ter wereld.

  Dit gaat alleen over ons melkwegstelsel.
  Naar schatting zijn er hier ook 10miljoen van.
  http://www.scientias.nl/melkweg-telt-zeker-100-miljard-planeten-en-waarschijnlijk-nog-veel-meer/

 • Math schreef:

  We zouden elkaars mening moeten respecteren. Elkaar afkraken of bekritiseren werkt averechts . Indien je in een bepaalde materie verder bent ontwikkeld leg dan je standpunten uit en beargumenteer dat dan. Zo kan een ander weer verder zijn onderzoek doen. We zijn elkaars leerlingen en blijven elkaars leerlingen, dan heb je geen meesters nodig. Het fijne van de alternatieve media is dat mensen elkaar informeren en aanvullen. De gewone msm vertelt ons onzin zoals: hoe het met Geer en Goor gesteld is, hoeveel blaren er waren op de N.vierdaagse, dat Katja een nieuwe rekel heeft etc……. Laat de tv en radio eens enkele dagen uit, je zult schrikken van de rust die je geest ervaart.

 • john schreef:

  we zullen allemaal worden opgebiebt, de aarde zien we onder ons en komen na 5 jaar terug als de aarde gezuiverd is van alle gif…die ruimteschepen zijn 15.000 kilometer lang en 500 in doorsnee..ze bevinden zich 600 km boven het aards atmosfeer en omrin gt door 10.000-en ruimte shuttels waar z’n 25 mensen per shuttel in kunnen.

 • Maurice schreef:

  THE DEATH LIST GROWS ASTRONOMERS BEING KILLED TO MAINTAIN NIBIRU COVERUP
  https://www.youtube.com/watch?v=LTUCcnfnWVg

  Als je de waarheid wilt vertellen dan is het gedaan met je, dat is de wereld waar we in leven.

  • "feitje, bedankt" schreef:

   Wat een onzin. Allerlei sterfgevallen onder astronomen worden hier bij elkaar geharkt. Van auto-ongelukken 20 jaar terug tot iemand die op 73-jarige leeftijd aan kanker overlijdt (hoe verdacht!?), via zelfmoorden en geweldslachtoffers. Er zijn wereldwijd zeker 20.000 astronomen. Laat daar de demografische statistieken over slachtoffers van geweldsmisdrijven, zelfmoorden en natuurlijke doodsoorzaken op los en je ziet dat er niets bijzonders aan de hand is. Voor alleen al Nederland mag je statistisch gezien verwachten dat er ieder jaar 2 à 3 astronomen overlijden, waarvan eens per 3 jaar een onnatuurlijke dood. Voor alle astronomen wereldwijd zijn die aantallen ruwweg (ik gebruik even de Nederlandse demografische statistieken zodat je de getallen als een ruwe benadering moet zien): 165 dode astronomen per jaar, waarvan 20 per jaar een niet-natuurlijke dood.

 • Vincent robbesom schreef:

  amusant hoor, wanneer nasa komt met foto’s van pluto na jaren wachten tot dat kl*te ding eindelijk bij pluto in de buurt genoeg is om een fatsoenlijk plaatje te kunnen maken.. dan is het een hoax.. Maar als complot theoretici een planeetbewering doen op 250 AE (?!) zegt de boel ‘zie je wel!..’

  Ik vind dat eigenlijk al een complot op zich 🙂
  Is dat een OU sstudie eigenlijk; complottheorie?

  Wanneer je het ongeidentificeerd vliegend bord voor je kop weghaalt zie je dat het zonder al het gezever al bijzonder genoeg is..
  Sitchin was evenals Jozelf Rulof een gifted intelligent en creatief persoon, wat niet automatisch betekend dat alles wat zij opschreven waar is…

 • Boerenkool schreef:

  Niburu of planeet X komt deze kant op? Ja dus???
  Op planetaire schaal zijn we nog kleiner dan bacteriën, dus we kunnen er helemaal niks mee. Of het verhaal nou klopt of niet.

  • eNdEmiOn schreef:

   Zoiets dacht ik ook al zoals je wellicht wel weet is ons sterrenstelsel op een botsingskoers met een ander sterrenstelsel maar gezien de gigantische ruimte tussen sterren ook binnen een sterrenstelsel is zelfs in die situatie de kans groot dat we er weinig van merken als het eenmaal zover is (als ons zonnestelsel tegen die tijd nog in dezelfde staat zouden zijn als nu).

 • Ronald schreef:

  Rob ter Horst
  26 juli 2015 09:20 op 09:20

  De filmpjes waar jij steeds mee komt zijn zeer suggestief, en bedoeld om twijfel te veroorzaken. Met jouw religieuze achtergrond zal dat dan ook wel de bedoeling zijn.
  Je reageert nog steeds niet op feiten hier door diverse personen naar voren gebracht, simpelweg omdat je geen antwoord hebt.

  He Rob ,

  De filmpjes bedoeld om twijfel te veroorzaken en suggestief ?, leg eens uit wat voor twijfel dat zou moeten veroorzaken en hoezo suggestief?
  Dit is de 2e keer dat je vermeld dat ik een religieuze achtergrond heb, je kent me niet eens vertel eens hoe je tot deze veronderstelling komt?
  Over welke feiten heb je het ?
  Waarop zou ik geen antwoord hebben ?

  • Rob ter Horst schreef:

   Jij loopt zelf hier van alles en nog wat te roeptoeteren, ook dat jij ergens in gelooft, dus gelovig bent. En ja, ik ken genoeg internetgelovigen die zich voordoen als het een, maar anders zijn. Zij, en jij proberen zand in de ogen te strooien, met zogenaamde bewijzen, youtube-bewijzen wel te verstaan…

   Overigens gaf je zelf aan, dat je meerdere identiteiten hier gebruikt. Kom je dan nog geloofwaardig over, nee.

   Hoe zit het trouwens met de platte aarde, daar al een satellietfoto van, of blijft het met een tekening…

 • Ronald schreef:

  Rob ter Horst
  27 juli 2015 08:27 op 08:27

  Jij loopt zelf hier van alles en nog wat te roeptoeteren, ook dat jij ergens in gelooft, dus gelovig bent. En ja, ik ken genoeg internetgelovigen die zich voordoen als het een, maar anders zijn. Zij, en jij proberen zand in de ogen te strooien, met zogenaamde bewijzen, youtube-bewijzen wel te verstaan…

  Hallo Rob en lezers,

  Roeptoeteren ?
  Ik geeft informatie aan mensen waarvan ik denk dat het iets is waar de mensen iets aan hebben en wil jij wilt zeggen dat alles eerlijk is in deze wereld ?!
  Absoluut niet en dat weten de mensen op dit forum echt wel.
  Dat Nasa niet de waarheid verteld is goed te zien op de vele moonlanding hoaxen en de afbeeldingen die gewoon niet de realiteit zijn .
  Zand in de ogen strooien wat voor doel heb ik daarbij ik doe juist het tegen overgestelde en laat zien dat je alles moet onderzoeken.
  Onthoud een ding Rob ik kan niemand veranderen dat moet uit de mens zelf komen.
  Ik wil de waarheid zien en geen leugens en dat is voor een ieder om daar zelf achter te komen en ja soms is het duidelijk gemaakt door andere die een bron van informatie bij elkaar gezet hebben in een video , waarom niet gebruiken dan?

  Overigens gaf je zelf aan, dat je meerdere identiteiten hier gebruikt. Kom je dan nog geloofwaardig over, nee.

  Ik heb dit bewust gedaan wat ik je al eerder uitgelegd had omdat ik andere zie die dezelfde tekens in hun teksten gebruiken met andere namen om zichzelf kracht bij te zetten.
  En mensen doen laten geloven dat alles goed is in de wereld en dan mensen belachelijk maken en doen alsof er geen complotten bestaan of de gelovers daarin belachelijk maken.
  Wie probeert er dan zand in wie zijn ogen te strooien, ja het barst van de leugens en onwaarheden en complotten in de wereld waar we in leven als jij dit niet wilt zien dan is dat niet mijn probleem beste Rob.
  Dus ik liet overduidelijk zien dmv Rutger te gebruiken als naam en dezelfde informatie neer te zetten en jij had dit door, ja dit wel en daarom was mijn antwoord ook , kijk eens naar die anderen die dat doen dat wilde ik aangeven en gaf het meteen toe .
  Daarmee geef ik mijn eerlijkheid aan want ik had net zo goed niets kunnen zeggen want dit kun jij nooit bewijzen .

  Hoe zit het trouwens met de platte aarde, daar al een satellietfoto van, of blijft het met een tekening…

  Nou ik zal je eerst een aantal leuke fragmenten laten zien over de man Neil de Grasse Tyson die de NASA wetenschap vertegenwoordigd .
  Vertel me ook even of jij deze man gelooft met de Bulshitt die hij verkoopt en dan kan iedereen zien hoe dom ik ben waar jij mij voor uitmaakte .

  Noem jij dit een wetenschappelijke benadering van wat deze psychopath zegt !! begint bij 1.35 .

  Scientific Revolution All Part of the Lies
  https://www.youtube.com/watch?v=zjs2joY1mmg

  Neil DeGrasse Tyson Says Earth is Pear Shaped
  https://www.youtube.com/watch?v=4E9G8fbnZ24

  Leuke video, echt gelooft er iemand in deze man de video spreekt voor zich en hij weet niet eens wat je kunt zien hoeveel de aarde zogenaamd spint in video 2, ja hoor een echte wetenschapper die verteld wat ik zeg is de waarheid en hier valt niet over te discussiëren?!

  En Rob jou vraag aan mij over de foto, nou er is een nieuwe compositie uit na 50 jaar , vreemd dat er 50 jaar dezelfde is gebruikt met al die technieken die ze hebben waarom zo lang gewacht, nee je mag dit niet raar vinden en dit niet onderzoeken.

  Lever eens het bewijs van de spinning aarde ?!
  Die op beelden van Nasa gewoon stilstaat genomen van zogenaamd van de maan, de aarde draait toch waarom staat hij dan stil op die beelden en klopt de grootte ook niet van de aarde wat deze is 4 x zo groot als de maan en hij werd weergegeven als een kleine bol van die afstand.

  Erg logisch dat dit niet klopt, de rest moet wel geloofwaardig zijn van Nasa na deze onwaarheden waar je niet omheen kunt ?!

  Lever eens bewijs van de bolling van de aarde zonder go pro lenzen, kwestie van tijd dat dit naar voren komt dat we voorgelogen zijn, kan niet anders!!

  Ik geloof zeker niet in de betrouwbaarheid van een militaire organisatie die een onderdeel is van dezelfde regering die verantwoordelijk is …………. vul de rest zelf maar in .

  Ja, wie strooit zand in wie zijn ogen ?

  • "feitje, bedankt" schreef:

   Lees je überhaupt wel eens de argumenten die in een reactie op jouw schuimbekkende tirades worden gegeven? Bewijzen voor een draaiende Aarde: corioliskrachten op de atmosfeer; verschil tussen de siderische en synodische dag en maand; dagelijkse en jaarlijkse parallax van sterren — en ga hier nou eens op in! In een paar minuten opnames door Apollo 8 van de Aarde zou je pakweg 1° draaiing kunnen zien, dus niet waarneembaar. Vanaf de maan gezien heeft de Aarde een hoekdiameter van ongeveer 2°, dat is 2 cm op armlengte afstand. Hoe groot dat er op een foto uitziet ligt helemaal aan de gebruikte lens, dus dat argument raakt kant noch wal. Er zijn talloze foto’s vanuit de ruimte gemaakt van de Aarde door allerlei verschillende ruimtesondes van Russische, Amerikaanse, Europese, Chinese, Japanse en Indiase makelij: (http://planetary.org/explore/space-topics/earth/pics-of-earth-by-planetary-spacecraft.html?referrer=https://www.google.nl/)
   Om met beide benen op de grond te blijven: van de verazona narrows bridge moets worden ontworpen, rekening houdend met de kromming vd Aarde, waardoor de twee pylonen aan weerskanten, 1300 m uit elkaar, hebben de bovenkant 41 mm verder uit elkaar dan de onderkant; ze staan evengoed loodrecht op het wateroppervlak. Tenslotte nog een paar filmpjes met een schip dat achter de horizon verdwijnt, een van de dingen die de oude grieken PAKWEG 2500 JAAR GELEDEN al aanvoerden voor het feit dat de Aarde rond moest zijn:
   https://www.youtube.com/watch?v=7nUFLLUahSI
   en alle argumenten voor een ronde draaiende aarde nog eens op een rijtje:
   https://www.youtube.com/watch?v=_YzeGRFDIms
   Als je hier nu weer niet op in gaat ben je voor niemand meer geloofwaardig.

  • "feitje, bedankt" schreef:

   Nog even over die peervormige Aarde. De afplatting is 22km. dat wil zeggen dat als je een cirkel tekent met een passer op een stuk papier met een diameter van 10 cm, dan moet je de polen 0,02 cm dichter bij het middelpunt tekenen. Dat is minder dan de dikte van je potloodstreep. De afwijking van het zuidelijk halfrond tov het noordelijk halfrond is daar dan nog eens de helft van. En dan triomfantelijk roepen dat je niks kunt zien van de vormafwijkingen op foto’s van de Aarde….. Nu weet je ook waarom dat is.

  • Rob ter Horst schreef:

   “Zand in de ogen strooien wat voor doel heb ik daarbij ik doe juist het tegen overgestelde en laat zien dat je alles moet onderzoeken.”

   Je moet alles onderzoeken, en dat is nu precies datgene wat jij niet doet!
   Je gaat niet verder zoeken, dan die “bewijzen” die jouw overtuiging bevestigen.

   Een echte pseudo-wetenschapper…

 • Ronald schreef:

  “feitje, bedankt”
  27 juli 2015 21:07 op 21:07

  Lees je überhaupt wel eens de argumenten die in een reactie op jouw schuimbekkende tirades worden gegeven? Bewijzen voor een draaiende Aarde: corioliskrachten op de atmosfeer; verschil tussen de siderische en synodische dag en maand; dagelijkse en jaarlijkse parallax van sterren —

  Wist dat ik niet meer met Rob te maken zou krijgen en dat jij op de proppen zou komen, oké dan.

  Interessante termen die je gebruikt waar kan ik dit lezen om dit überhaupt te begrijpen waar je het over hebt, doet me een beetje denken aan het interview met Nasa waarin ook allerlei termen gebruikt werden die nog kant nog wal slaan.
  Je bent het waarschijnlijk eens met de termen die Neil gebruikte dat wat hij zegt is absoluut en niet te beargumenteren.

  Ik sta op de aarde , hoe voel ik en waar kan ik die 1600 km per spin zien of voelen ?
  Zintuigen kun je niet bedriegen en houd het simpel want dit kan niet ingewikkeld zijn.

  We draaien zogenaamd met allerlei snelheden overal omheen maar al de sterren blijven exact waar de oude culturen duizenden jaren van uit gingen op dezelfde plaats, niets veranderd !
  Je kunt zelf al kijken wat waar staat in 2030 mbt de sterren tov de aarde.

  Ik voel toch echt dat de aarde niet draait en kan dat nergens aan zien, jij wel waar dan aan ?

  Om met beide benen op de grond te blijven: van de verazona narrows bridge moets worden ontworpen, rekening houdend met de kromming vd Aarde, waardoor de twee pylonen aan weerskanten, 1300 m uit elkaar, hebben de bovenkant 41 mm verder uit elkaar dan de onderkant; ze staan evengoed loodrecht op het wateroppervlak.

  Ja en wat weten we van water , dat het altijd waterpas is , altijd dit is een Feit !!

  Zie hier dat die brug waar je het over hebt, die zelf de bolling bezit over het water !

  Verrazano Narrows Bridge another proof of the Flat Earth
  https://www.youtube.com/watch?v=zQ66VfR8-Yg

  Hier nog een andere brug die het bewijs levert dat er geen rekening mee wordt gehouden wat technisch gezien onmogelijk is .

  The Earth is FLAT ~ Lake Pontchartrain Causeway
  https://www.youtube.com/watch?v=3YsDtKsvAoI

  Tenslotte nog een paar filmpjes met een schip dat achter de horizon verdwijnt, een van de dingen die de oude grieken PAKWEG 2500 JAAR GELEDEN al aanvoerden voor het feit dat de Aarde rond moest zijn:

  Ik heb geen Feit kunnen vinden feitje als ik mijn verstand en zintuigen gebruik en aanvoerden zegt mij vrij weinig het gaat om bewijzen.

  Vandaag natuurlijk dat er zoveel afbeeldingen zijn van de flat eath over de hele wereld van verschillende culturen die vermelde dat de aarde vlak is .

  Niet te vergeten deze kaart die in een museum gevonden is .

  http://maps.bpl.org/id/15442

  Schepen die achter de horizon zouden moeten verdwijnen gezien de afstand zijn nog steeds zicht baar wat technisch gezien niet mogelijk is .

  The Horizon doesn’t curve, Ships Zoom, Flat Earth
  https://www.youtube.com/watch?v=7nUFLLUahSI

  Als je hier nu weer niet op in gaat ben je voor niemand meer geloofwaardig.

  Leuk hoe je me een schuldgevoel probeert aan te praten , werkt niet alsof jij voor iedereen kunt spreken.

  Verklaar dit maar eens hoe de zon draait boven Alaska , he wat hoe is dit nu mogelijk als hij in het oosten opkomt en in het westen ondergaat ?!!

  2.11 min

  Light and Shadows Prove the Flat Earth
  https://www.youtube.com/watch?v=HJS3YmwNhIY

  Misschien, toch geen Sphere ofwel bol ?!

  • eNdEmiOn schreef:

   Wat ben jij eigenwijs en kun je een onzin uitkramen zeg en dan ook nog net alsof doen alsof al die goed onderbouwde weerleggingen vh platte aarde gebeuren in dat filmpje dat feitje aanhaalde gewoon in de prullenbak kunnen worden gekieperd.

   Doe jij ook eens ff deze IQ test, ik ben benieuwd.
   http://www24.zippyshare.com/v/MhHNCuvq/file.html

  • "feitje, bedankt" schreef:

   “Interessante termen die je gebruikt waar kan ik dit lezen om dit überhaupt te begrijpen waar je het over hebt”
   Corioliskrachten ontstaan doordat iets draait; bijv. als je op een draaimolen zit en je gooit een bal naar iemand aan de andere kant, dan lijkt de bal in een bocht te gaan; rol je iets rustiger een balletje over de bodem een beetje tegen de draairichting in naar binnen dan maakt het balletje zelfs een mooi rondje. Op de Aardbol zie je hetzelfde: Een wind die op het noordelijk halfrond van een noordelijker gelegen hogedrukgebied naar een zuidelijker lagedrukgebied stroomt krijgt een afwijking naar het westen en spiraliseert tegen de klok in naar het lagedrukgebied, doordat de oostwaartse draaisnelheid op hoge breedte kleiner is dan op lage breedte en de wind dus een beetje achterop raakt in vergelijking met het lagedrukgebied. Ook passaatwinden die van de keerkring naar de evenaar waaien gaan op het noordelijk halfrond van NO naar ZW en op het zuidelijk halfrond van ZO naar NW.
   En siderische dag is de tijd die is verstreken nadat we de draaiende sterrenhemel weer precies op dezelfde plek zien. Richt je je telescoop op een bepaalde ster recht in het zuiden op middernacht en je kijkt de volgende nacht weer dan zie je die ster weer in het zuiden na 23h56mo4s. Dat is de rotatieperiode van de Aarde. Maar doordat de Aarde ondertussen ook een stukje is opgeschoven in zijn baan om de zon, duurt het 3m56s langer voordat de zon weer in dezelfde richting wordt waargenomen. Dat noem je de zonnedag, of synodische dag. Min of meer hetzelfde geldt voor de maand. De maan beweegt t.o.v de sterrenachtergrond en na 27,5 dag staat ie weer precies op dezelfde plek tussen de sterren; dat noem je de siderische maand. Maar omdat Aarde+Maan in die tijd een stuk zijn opgeschoven duurt het 2 dagen langer voordat je de maan weer in dezelfde schijngestalte ziet (bijv volle maan) omdat daarbij de onderlinge posities t.o.v. de zon van belang zijn; dit duurt 29,5 dag en dat noem je de synodische maand.
   Als je de posities van stukje sterrenhemel door een telescoop bekijkt en vastlegt op een foto en je herhaalt iedere bijv. maand, dan blijken sommige sterren een heel klein rondje of ellipsje te maken in een jaar tijd. Dat zijn de “dichterbij” gelegen sterren (tot op een afstand van 1000 lichtjaar) die door de om de zon bewegende aarde t.o.v. de achtergrondsterren bewegen. Je hebt wel een telescoop nodig, want zelfs voor de dichtstbijzijnde ster is die jaarlijkse beweging niet meer dan 1 boogseconde (1/3600 deel van een graad of 1/1800 deel van een maandiameter.
   Je bent het waarschijnlijk eens met de termen die Neil gebruikte dat wat hij zegt is absoluut en niet te beargumenteren.
   “We draaien zogenaamd met allerlei snelheden overal omheen maar al de sterren blijven exact waar de oude culturen duizenden jaren van uit gingen op dezelfde plaats, niets veranderd !
   Je kunt zelf al kijken wat waar staat in 2030 mbt de sterren tov de aarde.”
   Sterren blijven niet EXACT waar ze duizenden jaren geleden waren, maar veel is er niet veranderd, afgezien van sommige sterren die dichtbij staan en zelf een behoorlijk grote snelheid hebben, zoals de ster van Barnard) van de plaats van de noordelijke hemelpool, die in het verlengde van de rotatie-as van de Aarde ligt, doordat die aardas in ongeveer 26.000 jaar een tolbeweging maakt (precessie).
   Dit is omdat de sterren zo ontiegelijk ver weg staan. De dichtstbijzijnde ster staat op 4,2 lichtjaar, dat is 250.000 x de afstand tussen de aarde en de zon. Ook al beweegt het zonnestelsel met 83.000 km/u (in de richting van het sterrenbeeld Hercules) en dat lijkt ontzettend snel, in een jaar tijd is de afgelegde afstand 727 miljoen km, dat is 0,000077 x 1 lichtjaar. Na 1400 jaar heeft de zon nog maar 1/10 lichtjaar afgelegd. Als je in een een planetariumprogramma kijkt hoe de sterrenhemel er over 100.000 jaar uitziet, dat zie je wel degelijk een duidelijk zichtbaar veranderende sterrenhemel.

   “Ik voel toch echt dat de aarde niet draait en kan dat nergens aan zien, jij wel waar dan aan ?”
   Als je in een TGV zit en je kijkt niet naar buiten dan voel je ook niet dat de trein met 300 km/u rijdt. Als de rails perfect glad zouden zijn (geen hobbeltjes), en de gordijntjes zijn dicht, dan kun je onmogelijk zeggen of je beweegt of niet. Omdat de atmosfeer gewoon meebeweegt en de aarde niet over hobbeltjes beweegt voel je daar als mens inderdaad niets van.
   Om met beide benen op de grond te blijven: van de verazona narrows bridge moets worden ontworpen, rekening houdend met de kromming vd Aarde, waardoor de twee pylonen aan weerskanten, 1300 m uit elkaar, hebben de bovenkant 41 mm verder uit elkaar dan de onderkant; ze staan evengoed loodrecht op het wateroppervlak.
   “Ja en wat weten we van water , dat het altijd waterpas is , altijd dit is een Feit !!”
   Waterpas betekent evenwijdig aan het aardoppervlak, dus als het aardoppervlak gekromd is, dan is het water ook gekromd. Anders gezegd: Water wordt “recht naar beneden” aangetrokken, dwz loodrecht op het aardoppervlak ter plekke, niet loodrecht op het stukje grond waar jij staat.
   “Zie hier dat die brug waar je het over hebt, die zelf de bolling bezit over het water !”
   Ik had het niet over de vorm van de brug zelf, die is om bouwkundige redenen in een boogje gemaakt. Ik had het over de twee torens aan weerszijden. Die staan perfect loodrecht op het wateroppervlak, maar toch zit tussen de bovenkanten 4 cm meer afstand dan tussen de onderkanten.
   “Hier nog een andere brug die het bewijs levert dat er geen rekening mee wordt gehouden wat technisch gezien onmogelijk is.”
   Dit is het zoveelste filmpje waaruit blijkt dat de maker niet snapt waar ie het over heeft. Zij redenering is dat voor die brug over 38,4 km (ik reken even om naar onze eenheden) een kromming van 115 m verwacht mag worden. Klopt. En dat die brug dus 115 meter langer zou moeten zijn… ? Dat is onzin. Die 115 m is wat het uiteinde lager ligt vergeleken met een niet gekromde brug. Als je wilt weten hoeveel de brug langer zou moeten zijn moet je het verschil in afstand over een klein stukje (38,4 km) omtrek van de aarde (met een bolstraal van 6375 km) en het stukje omtrek met een iets grotere straal (ik neem aan dat de brug 10 m boven het wateroppervlak ligt dus dan wordt de straal 6375,01 km) maar wel dezelfde hoek berekenen. Die berekening ziet er als volgt uit. De omtrek van een cirkel is 2pi x straal, dus de brug heeft een lengte van 6375,01/6375 x 38,4 = 38,40006 km. Dat is dus 0,00006 km langer = 0,06m langer = 6 cm = ongeveer 2 inch – precies wat vermeld was.
   “Niet te vergeten deze kaart die in een museum gevonden is”
   En? Iedere kaart is een projectie van het boloppervlak op een plat stuk papier of een plat scherm. Dit is één (azimuthale afstandsgetrouwe) van de vele mogelijkheden. Er is gekozen om de Noordpool in het midden te plaatsen. Je had ook Afrika in het midden kunnen plaatsen, dan krijg je dit: https://nl.wikipedia.org/wiki/Afstandsgetrouwe_azimutale_projectie#/media/File:World_borders_eqaz.png.
   Helaas kloppen de vormen aan de rand dan niet meer. Iedere projectie is een compromis.
   “Schepen die achter de horizon zouden moeten verdwijnen gezien de afstand zijn nog steeds zicht baar wat technisch gezien niet mogelijk is”
   Het filmpje dat je plaatst is hetzelfde filmpje van een schip dat juist wel achter de horizon verdwijnt. (vergissing?) Overigens komen flat-earthers vaak met filmpjes waarop iets te zien zou zijn op een afstand waarop door de kromming dat al achter de horizon zou moeten zijn. Maar door refractie breken lichtstralen in de atmosfeer, waardoor je a.h.w. met een boogje een stuk verder “achter” de horizon kunt kijken. Zo is bekend dat de zon altijd “te laat” onder gaat: als je ziet dat de onderrand de horizon raakt is hij eigenlijk al helemaal onder! Door dezelfde oorzaak lijkt de ondergaande zon ook platter te worden. Dit effect varieert met o.a. de temperatuurgradiënt in de atmosfeer. Hier vind je daarover een (beetje technische) uitleg.
   “Verklaar dit maar eens hoe de zon draait boven Alaska , he wat hoe is dit nu mogelijk als hij in het oosten opkomt en in het westen ondergaat ?!!”
   De maker van dit filmpje snapt dus niet dat de aardas 23° gekanteld is t.o.v. het baanvlak om de zon. In onze zomer is de Noordpool dus 23° naar de zon toe gekanteld, waardoor tot op 23° van de Noordpool (de poolcirkel) de zon niet meer ondergaat. Dat is toch niet zo ingewikkeld?
   De zon komt GEMIDDELD over het jaar in het oosten op en gaat in het westen onder. Op de evenaar klopt dat het hele jaar door. In Nederland komt de zon rond 21 juni in het noordoosten op en gaat in het noordwesten onder (rond 21 december komt ie in het zuidoosten op en gaat in het zuidwesten onder). Hoe hoger je komt, hoe verder die punten naar het noorden opschuiven en hoe langer de dag wordt. Overigens vond ik iets eerder nog een bewijs van dat ook deze meneer niet weet waar hij over praat: hij beweert dat de poolster altijd op dezelfde plaats staat. Dat klopt niet. Zie hierboven het stukje over precessie.
   Misschien kun je me tenslotte uitleggen waardoor op het zuidelijk halfrond de hemel de andere kant opdraait (tegen de klok in) en waardoor je daar een totaal andere sterrenhemel ziet.

  • Rob ter Horst schreef:

   Heb al eens aan jouw gevraagd om antwoord te geven op het volgende.
   Uitgaande van een platte aarde, hoe kan je op deze platte aarde op verschillende plekken dag en nacht hebben, met maar 1 lichtbron de zon, die volgens de FES ook nog eens veeeel dichterbij staat dan de tientallen miljoenen km’s die ons geleerd is, en veel zwakker is.

   Als het in Europa nacht is, dan is het zowel in Amerika als in Azië dag.
   Als het in Europa dag is, dan is het zowel in Amerika als in Azië nacht.

   Dat laatste is nog te doen als de zon slechts een zwakke schijnwerper is. Echter op een gegeven moment is het aan overgestelde kanten van de platte aarde dag. Hoe krijg je met slechts 1 zon 2 plekken op de platte aarde verlicht, zonder te moeten liegen en bedriegen als platte aarde aanhanger. Schuift god een filter voor de zon, want de meeste platte aarde aanhangers blijken gelovigen te zijn, of loopt de platte aarde aanhanger gewoon uit zijn of haar nek te l*llen…

 • Ronald schreef:

  Hier nog een leuke video hoe we inderdaad geconditioneerd zijn , en vraag altijd vragen en neem niets klakkeloos aan in deze wereld vol met desinformatie.

  Flat Earth is NOT a Psy Op ( ! )
  https://www.youtube.com/watch?v=F7h7OA9fEGs

  • artole schreef:

   https://youtu.be/Y2EtqXa3UlI Test zelf. ****PAS OP**** DEZE VIDEO KAN ONTWAKEND WEKREN!

  • Rob ter Horst schreef:

   En nogmaals, waarom zouden wij die filmpjes waar jij mee komt, zoals die van Jeranism, wel moeten geloven.
   Heb jou ook al eens een vraag gesteld of je ervaring hebt met lasers.
   Het filmpje van Jeranism betreffende zijn bewijs dat de aarde plat is, aan de hand van zijn laserexperiment, voldoet zelfs niet aan de basisvoorwaarden van een wetenschappelijk experiment, oftwel is gewoon amateuristisch geklungel.

   En zoals ik al eerder zei, hoelang kan je nog doorgaan voordat steeds meer mensen doorhebben dat bewust onnozele mensen niks meer dan fantasten zijn…

   Je geeft zelf al aan in je reacties dat je de basis van wetenschap niet begrijpt.

 • The Master schreef:

  Wat triest dit. Omloopbaan van 1000 jaar wordt er in het artikel beweerd. Kan ik nog in meegaan. Maarreh, wanneer het object in een vaste baan draait hoe kan dat ding er dan er aan komen? Deze zogenaamde planeet x zou dan dus, er vanuit gaande dat zijn baan een ellips vorm heeft, elke paar honderd jaar voorbij moeten komen zeilen. Wat een BS!!!

  • "feitje, bedankt" schreef:

   Er worden verschillende dingen door elkaar gegooid. Sinds Sitchin een schare gelovigen achter zich heeft gekregen, wordt iedere verwijzing naar een nieuw object in ons zonnestelsel meteen besprongen als het bewijs dat hij gelijk had.
   Eén verhaallijn gaat over de verstoringen in de bewegingen van Uranus en Neptunus. Nadat op grond van de verstoringen in de beweging van Uranus vrij nauwkeurig berekend kon worden (met de wetten van Newton) dat er nog zo’n joekel verder weg moest ronddraaien, en de berekende positie vrij nauwkeurig bleek te kloppen, had men de smaak te pakken. Wat zou het leuk zijn als op dezelfde manier nóg een planeet gevonden kon worden. En sommigen vonden dan ook nog wat kleine baanstoringen, die zouden moeten wijzen op een negende planeet. De afwijkingen waren nu echter maar klein en kwamen nauwelijks boven de ruis van meetonzekerheid uit. Pas na systematische zoektocht werd Pluto gevonden , maar die had niets met de baanstoringen te maken: te klein en op de verkeerde plek. In 1988 presenteerde Harrington een nieuwe berekening. tegelijkertijd deed een collega hetzelfde. Ze kwamen op bijna tegenovergestelde posities uit en verschillende afmetingen van de veronderstelde baan; die van Harrington zou een omloopstijd van 1000 jaar hebben. Toen kwam de voyager voorbij en was men in staat de massa van Neptunus een stukje nauwkeuriger te bepalen, waaruit bleek dat ze konden stoppen met zoeken: met de nieuwe massa van Neptunus waren er geen baanstoringen meer die boven de meetonzekerheid uitkwamen. In 1992 werd hierover een artikel gepubliceerd.
   Een tweede verhaallijn gaat over de broertjes en zusjes van Pluto. Al in je jaren ’50 had de Nederlander Kuiper uit de analyse van enkele tientallen kortperiodieke kometen afgeleid dat er buiten Neptunus een flink aantal komeetachtige “ijsdwergen” moesten zijn in wat de Kuipergordel is gaan heten. Pluto zou slechts één van de grotere ijsdwergen zijn. Met steeds betere telescopen werden die in de loop van de jaren ’90 ook geleidelijk aan gevonden. Eerst kleintjes van hooguit enkele 100en km, maar op een gegeven moment ook grotere. In de kranten werd op een gegeven moment gesproken over de 10e planeet, Quaoar, ca half zo groot als Pluto. En zo vond met steeds meer ook steeds grotere objecten. Toen die even groot of groter dreigden uit te pakken als Pluto, werd in 2006 een nieuwe klasse planeten bedacht, waarin al die objecten werden ingedeeld, inclusief Pluto. Inplaats van van 9 naar 10 planeten, ging het zonnestelsel daardoor van 9 naar 8. Er worden nu steeds meer in die grootteklasse gevonden, soms met sterk elliptische banen (Sedna bv.)
   Recent is een studie gepubliceerd die uit bepaalde regelmatigheden een of twee objecten veronderstelt op ca 250 AE (afstand Aarde-Zon) Die zouden dan bijna 4000 jaar over een omwenteling doen. Deze conclusie is overigens niet onomstreden en het wachten is op een onafhankelijke verificatie.
   Het is natuurkundig gezien niet onmogelijk voor een object om in een sterk elliptische baan net als een komeet van ver af door de binnendelen vh zonnestelsel te bewegen met een omloopstijd van 1000 of 3600 jaar of wat dan ook. Dat New Horizons stiekum naar planeet X zou moeten zoeken is kul. Er wordt door diverse waarneemgroepen al systematisch de hemel afgespeurd met daarvoor veel beter toegeruste instrumenten dan aan boord van NH.

 • vincent Robbesom schreef:

  Er zijn mensen op dit forum die echt eens vroeg in de avond op een Schevenings terrasje moeten gaan zitten met een biertje erbij.. Als het oprechte mensen zijn weet ik zeker dat het hééééél laat wordt 😀 Lijkt me leuk!

 • Ronald schreef:

  Nee Artole dat de continenten ook van geen meter kloppen dat maakt niets uit de aarde moet zo zijn zoals in de schoolboeken en wat Nasa ons wil laten geloven.

  En de vliegtuigen verdwijnen van de radar als ze boven het zuidelijk halfrond om de niet kloppende vliegplannen te verdoezelen , maakt niet uit en ssstt dit is moeilijk te debunken.
  Ook toeval dat de V naties kaart exact de flat earth map is en in 33 secties is verdeeld?!

  Disappearing Flights over South Atlantic Confirmed – Flat Earth Clues
  https://www.youtube.com/watch?v=7g-SsXIJp80

  Ja Rob waarom moeten we Jeranism wel geloven dat hoef jij helemaal niet te doen maar hij is zeker niet op zijn achterhoofd gevallen en velen zijn toch echt wakker geworden van de grootste deceptie aller tijden.
  Hij zal Het antwoord voor je collega hieronder onder geven 3.50 min.

  “feitje, bedankt”
  28 juli 2015 09:13 op 09:13

  hoe leg je met een platte aarde uit dat je op het zuidelijk halfrond de maan ondersteboven ziet?

  PRESS RESET DEBUNKED GLOBE HOLDS NO WATER VS FLAT EARTH
  https://www.youtube.com/watch?v=QSD61J4AMHc

  Je ziet wel Feitje dat je altijd een open mind moet hebben wat de eerste regel is voor de echte wetenschap, deze staat 180 graden haaks op Neil De grasse zijn absolute waarheid voor wetenschap , giller is het.

  https://medium.com/starts-with-a-bang/the-first-law-of-teaching-science-ba77cb1a5621

  En wat een wetenschap is dit ben er ondersteboven van, o moet ik daar niet in australie voor zijn?!

  Het is maar goed dat we niet op een ronddraaiende aarde zitten stel je voor dat hij stopt met draaien dan gebeurt er dit , dat willen we toch niet meemaken en het is levensgevaarlijk volgens Neil !!

  Neil deGrasse Tyson: If Earth Stopped Rotating For a Second | Larry King Now – Ora.Tv
  https://www.youtube.com/watch?v=C7kubIYu69c

  • eNdEmiOn schreef:

   Die IQ test waar ik naar linkte loop je in een kwartiertje doorheen, zo gedaan. Waarom doe je dat niet ff!? Ben je bang voor de uitslag of zo?

   In die filmpjes van jou word geblunderd zeg. Neem nu bv PRESS RESET DEBUNKED GLOBE HOLDS NO WATER VS FLAT EARTH rond de 13min gaat het over het corioliseffect en wat doet die knurft daar springt hij van een ik kijk naar de aarde perspectief naar een ik sta ergens op de aarde perspectief en dan gaat hij de eerder genoemde rechts en links toepassen vanaf een totaal ander perspectief. Hoe dom is dat.
   Als je met de rug tegen een anders rug aan staat begrijp je toch ook dat jou links zijn rechts is en omgekeerd. Dan weet je toch ook dat links en rechts afhankelijk zijn van de positie van de waarnemer en die positie dus niet zomaar ff kunt veranderen want dan klopt er natuurlijk geen bal meer van (pun intended).

  • Rob ter Horst schreef:

   Ronald, je bent lachwekkend, en je lijkt op een LP die blijft hangen.
   Je vraagt om bewijs voor, steeds opnieuw, en steeds opnieuw worden die bewijzen geleverd, en steeds opnieuw blijf jij om bewijs vragen.
   Zou het niet zo kunnen zijn, dat je gewoon geen antwoord hebt, gewoon geen kundig antwoord en kennis van zaken.
   Ik heb jou ook al diverse keren gevraagd wat je ervaringen en deskundigheid zijn op divers gebied van onderzoek, maar antwoord geven hó maar. Wel eromheen blijven draaien, maar nooit een eerlijk deskundig antwoord.
   Zo ook met de bewijzen van Jeranism. Deze man heeft helemaal geen bewijzen, maar begrijpt gewoon zelf niet wat hij aan het doen is. Lees de commentaren bij zijn filmpjes maar eens.
   Overigens, er zijn genoeg foto’s van toeristen te vinden, die de bolling van de aarde laat zien, vooral opname’s genomen aan zee. Je moet echter wel een rechte lijn over je beeldscherm trekken, om dit te kunnen zien. Het effect is op zeehoogte echter minimaal.
   De Flat Earth Theorie is gewoon lachwekkend en tijdverspilling. Het zijn de laatste strohalmen van religieuze pseudo-wetenschappers voordat hun god uit beeld verdwijnt…

 • Chris schreef:

  ‘Komkommertijd’ noemen ze dat bij ons.

  Wat een gezwets zeg…

 • Ronald schreef:

  eNdEmiOn
  28 juli 2015 21:47 op 21:47

  Oke jij bent 10 keer slimmer dan ik die bepaalde zaken niet begrijpt, kun je mij dan alsjeblieft antwoord geven op de volgende vragen die ik heb?

  Kun je mij enig bewijs van geven dat het coriolis effect bestaat , moet toch ergens iets visueels te zien zijn als we rond draaien met 1600 km per uur of moet ik maar klakkeloos aannemen dat het bestaat?
  Ik wil bewijzen zien aub want ik ben toch bang als de aarde stopt met draaien dat we door de ramen vliegen wat (wetenschapper 33)Neil Grass zegt ?

  Hoe kunnen dan de vliegtuigen verdwijnen op de Radar boven het zuidelijk halfrond als ze boven het water zijn?
  Daar gaat niemand op in en is gewoon normaal , nee dat is het niet hoe zit dat dan ik snap het weer niet ?

  En graag de Bolling van de aarde laten zien en niet op compositie graag of fish eye lenzen, niemand heeft dit tot nu toe nog kunnen laten zien ?
  Even de fake foto,s en opnames buiten beschouwing laten en als het zo eenvoudig is laat maar zien dan , bewijzen graag.

  Vergeet niet dat we op de wereld zijn om elkaar te helpen , toch ?

  bvbd

  • eNdEmiOn schreef:

   Het gaat me er echt niet om om te kunnen gaan roepen dat ik slimmer zou zijn dan jij hoor. Het is meer voor jezelf. Maar moet ik hier uit opmaken dat je die kleine moeite niet eens wilt (wellicht durft te) nemen?

   Als je die test doet zullen er gegarandeerd “vragen” (‘t is meer in plaatjes vorm) bij zitten die je niet begrijpt en ook niet gaat begrijpen ook al staar je er een uur naar. Maar tegelijkertijd zijn er andere mensen die bij diezelfde zelfde “vragen” vrijwel meteen door hebben wat de achterliggende gedachte is en dus ook door hebben welk antwoord erbij hoort zonder te hoeven gokken.

   De hoop is daarbij natuurlijk dat je gaat inzien dat intelligentie een sterke invloed heeft op hoe men het universum waarneemt. Waar de een ziet dat 2+2=4 ziet een ander dat het eigenlijk 1+1+1+1=4 betreft. Met andere woorden hoger intelligente mensen begrijpen doorgaans beter hoe het universum in elkaar steekt dan gemiddeld of mensen met een lager intelligentie pijl. Als je je dat nu eenmaal realiseert kun je jezelf natuurlijk ook af gaan vragen of de reden dat je bepaalde zaken gelooft of juist niet ligt bij het simpelweg niet begrijpen vd materie of dat er daadwerkelijk bedrog en leugens in het spel zijn en hoe aannemelijk het een ten opzichte van het ander is.

   Nu ga je mij weer om bewijs vragen terwijl feitje dat allang en breed heeft behandelt. Maar negeer alles wat niet binnen je geloofsovertuigingen past maar gewoon, erg eigenwijs (ik hoop dat je verder beseft dat een eigenwijze aard echt geen eigenschap om trots op te zijn is).

   Bang dat de aarde stopt met draaien, zucht. Wat denk jij dat god zomaar op een dag besluit de aarde met beide handen vast te pakken en op die manier de zaak plots tot stilstand komt!? De krachten die nodig zijn om de aarde van de ene op het andere moment stil te zetten, is uitermate onrealistisch dat die ooit zouden voorkomen. Zo zou je er een planeet met precies dezelfde massa, precies dezelfde tegenovergestelde draaiing tov de aarde, precies in een gespiegelde baan om de zon voor nodig hebben die tegen de aarde zou botsen dan zou de aarde wellicht tot stilstand kunnen komen maar als dat het geval zou zijn heb je toch andere zorgen dan het stoppen van de draai. En daarmee kom je ook weer bij dat natuurkundige gegeven dat een object in stilstand of in beweging in die staat wil blijven en er een kracht van buitenaf op uitgeoefend moet worden om de stilstaande of bewegende aard van een object te veranderen.

   Dat vliegtuigen verdwijnen vd radar, hoe kom je daarbij? Dat vind ik een erg onaannemelijke statement. Maar dat heb je natuurlijk tot in de puntjes nagelopen of is dat ook enkel iets dat je in een filmpje van dezelfde dubieuze aard als al die andere waar je geregeld naar linkt of heb je het wellicht gewoon over een gebied buiten het bereik van de gangbare radar stations die sites als flightradar24 van informatie voorzien?

   Als je zo nodig die kromming vd aarde wilt zien kijk maar lekker naar de achtergrond van deze website. Sorry hoor maar ook daar al meer dan genoeg op ingegaan maar ook hier negeer het maar gewoon want het past niet in jou geloofsovertuigingen dus ja je hebt zelf vast ook nog steeds niet een hoog gebouw opgezocht waarmee je ruimschoots over de rest heen kunt kijken en zo makkelijk de kromming vd aarde kunt zien. Aangezien je ook graag fish eye lenzen ed vermijd doe je dat natuurlijk niet met een bril op maar met je eigen ogen eventueel dmv contactlenzen versterkt aangezien het daarmee erg onwaarschijnlijk is om onechte vervormingen waar te nemen tenzij je gehele oogbol sterk vervormd is.

   • Rob ter Horst schreef:

    En Ronald maar volhouden dat de anderen sinds hun schooltijd en door de MSM gehersenspoeld zijn. Nee, Ronald. Ik stel al sinds de middelbare school kritische vragen aan en over de wetenschap omdat ik weet dat 1+1 niet simpelweg 2 is, maar dat achter de komma (1,99+1,99=4) een hele wereld opengaat. Ik geloof ook niet zomaar de wetenschap op z’n blauwe ogen, maar weet wel het verschil tussen wetenschap, filosoferen en fantaseren. Maar ik weet ook dat de eigen persoon eerlijk moet zijn over zijn eigen correcte denkwijze. Als je iets niet weet moet je het gedegen uitzoeken, en als je iets niet begrijpt moet je dat soms gewoon accepteren.
    Ik weet ook bij lange na niet alles, maar heb er wel een neus voor als er ergens iets niet klopt, en die hele (religieuze) pseudo-wetenschap stinkt…

  • Rob ter Horst schreef:

   “Hoe kunnen dan de vliegtuigen verdwijnen op de Radar boven het zuidelijk halfrond als ze boven het water zijn?”

   Dat gebeurt niet alleen op het zuidelijk halfrond, maar ook op het noordelijk halfrond. Of dacht je dat de Noordzee en de Noordelijke Atlantische oceaan vergeven zijn van de radarsystemen. Vraag je trouwens eens af waarom de radar altijd zo hoog mogelijk staat, boven op de verkeerstoren. Om een zo groot mogelijk bereik te hebben, net als Lopik. Hoe hoger hoe verder. Anders zou Lopik gewoon laag boven de grond gebouwd kunnen worden, en hetzelfde bereik hebben met hetzelfde zendvermogen.

   Je kan natuurlijk zelf een investering doen: koop een ballon en een camera, laat hem los en maak foto’s van de aarde op 15-20km hoogte. Kan je je eigen conclusies trekken. Schat de kosten per keer op maar 500 euro. Een klein bedrag voor een wereldlijke ontdekking, toch…

 • Lampje schreef:

  Whahahahahaha wat vind ik dit leuk al dat gezever over plat en rond en zelfs over een peervormige aarde hahahahaha Ik weet wel, als ik een neut op heb, draait de hele aarde in het (juist) ROND ja.
  Misschien is dit wel de enigste juiste en aannemelijke Theorie en gaat er nu een lichtje branden door lampje zijn eigen gezwets hier whahahaaaa

  p.s. Aan de redactie… We kunnen het beter over UFO’ s hebben 🙂

 • vincent Robbesom schreef:

  Begint dit nou serieus over een platte aarde te gaan?

  Ik woon in de buurt van Scheveningen een heel simpel bewijs is de boten richting de horizon zien gaan..waardoor je steeds minder van de romp gaat zien..totdat hij ‘onder’ gaat.
  Dat heb ik zelfs mijn zoontje van bijna 4 uit kunnen leggen,

  Heb je wel eens op een boot gezeten? dan zie je hetzelfde met de kustlijn gebeuren.
  Vanuit het vliegtuig kun je de lekkere rondingen van moeder aarde ook goed bekijken hoor…

  Sjonge..terug naar de middeleeuwen :-S

 • Cyd schreef:

  “… Planeet X en … Y tot wel 10 keer zo groot als de aarde kunnen zijn en op circa 250 AE (…) van de zon staan”

  Sorry hoor, als je iets van astronomie weet zul je beseffen dat die objecten dan van weinig betekenis zullen zijn. De aarde stelt niets voor, X en Y in dat geval waarschijnlijk 10x niets dus laten we zeggen iéts.
  Op ±250 AE (Astronomische Eenheden) dus 250x de afstand tussen aarde en zon zal dat niet bepaald een meetbare invloed hebben op twee grote gasplaneten als Neptunus en Uranus.

  Ook leuk dat Sitchin erbij telkens wordt gehaald, als je zijn boek leest kom je erachter dat Nibiru volgens zijn berekeningen nog zo’n 1000 jaar niet in de buurt is.

 • Chris schreef:

  Alex Collier – Niburu – Planet X – Red Dwarf Star – Open Your Mind OYM Radio – January 10th 2016
  https://www.youtube.com/watch?v=hLC5U_IM-XQ

  Dream Vision of Nibiru, Sun Darkened and Blue Star – It is close its coming
  https://www.youtube.com/watch?v=gEfnFGvd83c

 • ikke schreef:

  Vandaag op het RTLjournaal.

  Aan de buitenkant van ons zonnestelsel, ver voorbij Pluto, staat nog een planeet. Twee wetenschappers zeggen daarvoor bewijs te hebben gevonden. De mysterieuze planeet, die nog nooit door iemand is gezien, wordt Planeet Negen genoemd

  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/wetenschappers-vinden-bewijs-nieuwe-planeet-zonnestelsel

 • Max de jong schreef:

  “Zij die zeggen het te weten,weten het niet,en zij die het weten zeggen het niet.”

 • Piet de Vries schreef:

  Zullen we afspreken dat iemand eens een stuk papier pakt, de formules van Kepler over omloopbanen uitschrijft en daar dan mee aangeeft wanneer die planeet X waar moet zijn.

  Er wordt in de stukken hierboven regelmatig geschermd met “wetenschap” en “feiten”. Da’s mooi, want de essentie van wetenschap is dat iets onomstotelijk moet worden aangetoond wil het een feit zijn. Al het andere is een mening.

  Dus, Kepler en z’n omloopbanen, huidige plaats van Planeet X invullen en uitrekenen wanneer we dat ding met het blote oog kunnen zien. Die omloopbaan van 1000 jaar moet redelijk eenvoudig te berekenen zijn.

  En is die datum eenmaal geweest en hebben we niks gezien, dan zal helaas alles over Planeet X door ‘t putje moeten want niet wetenschappelijk aantoonbaar.

 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  universiteit leiden

  Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

  De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

  >