Homepagina » Buitenland » Baas Greenpeace met vliegtuig naar het werk
Baas Greenpeace met vliegtuig naar het werk

Baas Greenpeace met vliegtuig naar het werk

De campagnedirecteur van Greenpeace ligt onder vuur nu gebleken is dat hij al twee jaar lang met het vliegtuig naar het werk komt. Pascal Husting woont in Luxemburg en werkt in Amsterdam, maar vliegt heen en weer omdat hij weigert te verhuizen.

Een groene organisatie als Greenpeace en vliegen, dat gaat niet echt samen. De milieu-activisten spraken zich al meermaals uit tegen de grote uitstoot die het luchtverkeer met zich meebrengt, maar daar trekt Pascal Husting zich al twee jaar niets van aan.

De reisjes van Husting zijn goed voor een wekelijkse CO2-uitstoot van 140 kilogram. “Ik wil niet verhuizen omdat mijn kinderen dan opnieuw een nieuwe taal moeten leren,” aldus de voormalige directeur van Greenpeace Frankrijk.

De auto is geen optie. “Ik heb het één keer geprobeerd en heb er zes uur over gedaan. Bovendien hebben we een Fiat van 10 jaar oud en dat is onze gezinswagen. Mijn vrouw heeft die elke dag nodig,” zei Husting.

Veel leden van Greenpeace reageerden verontwaardigd op het woon-werkverkeer van Husting. Toch is het te verantwoorden, zegt woordvoerder van Greenpeace Mike Townsley. Toen Husting eind 2011 begon, vloog hij elke week van zijn woonplaats naar Amsterdam. Nu nog ‘maar’ twee keer per maand.

De tweede man van Greenpeace zal in het vervolg per trein naar Amsterdam reizen, in plaats van met het vliegtuig, zo valt te lezen op de website van de milieu-organisatie. Greenpeace heeft haar donateurs excuses aangeboden vanwege de ophef.

[AD]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Aardebewoner schreef:

  heel goed dat die man dat doet want CO2 is goed voor de plantengroei en de planten ademen dan weer zuurstof uit voor mens en dier. Dit bericht wordt natuurlijk verspreid om te kijken of mensen wel verontwaardigd zijn om daarmee weer te meten in hoeverre ze (al) gehersenspoeld zijn om de “CO2 = fout hoax” te geloven. Veel mensen zijn boos omdat ze te dom zijn om zelf te denken en papegaaien de CO2 hoax na. De poppenspelers lachen zich een deuk (dat zou ik doen tenminste). Geef de goedgelovige sukkels een kluif (wijs een zondebok aan) en dan stappen wij poppenspelers in onze privevliegtuigen en vergaderen over kliermaatregelen “om het klimaat te redden” om de duffe burger verder te treiteren en de vakantievliegreisjes te belasten. Alles voor moeder aarde toch ?

  10 likes
 • KiaOra schreef:

  en waarom niet iemand gezocht die al in Amsterdam woont???Zitten de graaiende zakkenvullers nu ook al in de Greenpeace top??

  5 likes
  • Paul Harmans schreef:

   De zakkenvullers met net pak en dure schoenen zitten al jaren in de top van Greenpeace, met een salaris waar je U tegen zegt. Natuurlijk vreten dergelijke graaiers zich vol met alles dat eigenlijk niet kan en doen zaken die dwars tegen de doelstellingen van het OOIT oprechte Greenpeace ingaan. De ECHTE actievoerders zijn de mensen die werkelijk begaan zijn met de natuur en het milieu en dat vaak op vrijwillige basis doen, dus zonder daarvoor betaald te worden.

   2 likes
 • Pascal schreef:

  Hahaha ook Greenpeace is een vrijmetselaars elite organisatie.

  3 likes
  • Edwin schreef:

   Nou èn?
   Vuiligheid heb je overal…wedden dat er bij Greenpeace ook mensen werken die integer zijn?
   Niet iedereen die je niet vertrouwd hoeft een vrijmetselaar te zijn hoor..heus niet

   3 likes
 • Jack schreef:

  De schepen die Greenpeace gebruikt hebben we het maar niet over. Veelal oude rommel die heel erg vervuilend is. Greenpeace is alles behalve groen. Daarom zou ik ze ook nooit steunen.

  5 likes
 • pietsnot schreef:

  vooral blijven doneren .

  3 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Alsof die vliegtuigen waarmee hij heen en weer ging nu niet meer vliegen omdat hij eruit is gestapt. Interessanter om te kijken of hij de meest gunstige vorm van transport gebruikt zodat donatiegelden niet onnodig worden uitgegeven.

  1 likes
 • Tsjunder schreef:

  Heb in een mail geschreven geen donaties meer te geven. Was er geen ophef geweest, was mooi blijven vliegen!

  1 likes
 • Suzanne Broeren schreef:

  Lekker bezig daar, eerst al 3,8 miljoen verkwist door valuta transactie’s en dan nu dit weer.
  Vooral lekker blijven storten 😛 Ze vangen zo’n 270 miljoen per jaar. Ze vertrekken ook nog eens uit Amsterdam naar lage lonen landen. Dat een malafide organisatie zeg, niet te geloven.

  0 likes
 • Ronny schreef:

  Doet me een beetje denken als het landgoed van Al Gore deze heeft ook een mooie afdruk. Heeft hij al eens gedacht aan tijdens de week op hotel te blijven….maar ja eenmaal boven aan de top mag en kan alles enkel probeer het wel een beetje te verstoppen voor de buiten wereld.

  0 likes
 • x

  Check Also

  bill gates

  Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’

  Miljardair Bill Gates wil dat de Verenigde ...

  covid-19-paspoort

  Kunnen we in de toekomst alleen nog reizen met dit Covid-19-paspoort?

  De media waarschuwen al wekenlang dat het ...

  >