Buitenland

Baas Greenpeace met vliegtuig naar het werk

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De campagnedirecteur van Greenpeace ligt onder vuur nu gebleken is dat hij al twee jaar lang met het vliegtuig naar het werk komt. Pascal Husting woont in Luxemburg en werkt in Amsterdam, maar vliegt heen en weer omdat hij weigert te verhuizen.

Een groene organisatie als Greenpeace en vliegen, dat gaat niet echt samen. De milieu-activisten spraken zich al meermaals uit tegen de grote uitstoot die het luchtverkeer met zich meebrengt, maar daar trekt Pascal Husting zich al twee jaar niets van aan.

De reisjes van Husting zijn goed voor een wekelijkse CO2-uitstoot van 140 kilogram. “Ik wil niet verhuizen omdat mijn kinderen dan opnieuw een nieuwe taal moeten leren,” aldus de voormalige directeur van Greenpeace Frankrijk.

De auto is geen optie. “Ik heb het één keer geprobeerd en heb er zes uur over gedaan. Bovendien hebben we een Fiat van 10 jaar oud en dat is onze gezinswagen. Mijn vrouw heeft die elke dag nodig,” zei Husting.

Veel leden van Greenpeace reageerden verontwaardigd op het woon-werkverkeer van Husting. Toch is het te verantwoorden, zegt woordvoerder van Greenpeace Mike Townsley. Toen Husting eind 2011 begon, vloog hij elke week van zijn woonplaats naar Amsterdam. Nu nog ‘maar’ twee keer per maand.

De tweede man van Greenpeace zal in het vervolg per trein naar Amsterdam reizen, in plaats van met het vliegtuig, zo valt te lezen op de website van de milieu-organisatie. Greenpeace heeft haar donateurs excuses aangeboden vanwege de ophef.

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietsnot
pietsnot
9 jaren geleden

vooral blijven doneren .

Jack
Jack
9 jaren geleden

De schepen die Greenpeace gebruikt hebben we het maar niet over. Veelal oude rommel die heel erg vervuilend is. Greenpeace is alles behalve groen. Daarom zou ik ze ook nooit steunen.

KiaOra
KiaOra
9 jaren geleden

en waarom niet iemand gezocht die al in Amsterdam woont???Zitten de graaiende zakkenvullers nu ook al in de Greenpeace top??

Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

heel goed dat die man dat doet want CO2 is goed voor de plantengroei en de planten ademen dan weer zuurstof uit voor mens en dier. Dit bericht wordt natuurlijk verspreid om te kijken of mensen wel verontwaardigd zijn om daarmee weer te meten in hoeverre ze (al) gehersenspoeld zijn om de “CO2 = fout hoax” te geloven. Veel mensen zijn boos omdat ze te dom zijn om zelf te denken en papegaaien de CO2 hoax na. De poppenspelers lachen zich een deuk (dat zou ik doen tenminste). Geef de goedgelovige sukkels een kluif (wijs een zondebok aan) en dan stappen wij poppenspelers in onze privevliegtuigen en vergaderen over kliermaatregelen “om het klimaat te redden” om de duffe burger verder te treiteren en de vakantievliegreisjes te belasten. Alles voor moeder aarde toch ?

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x