Innovatie

Auto op water moet luchtkwaliteit Filipijnse zomerhoofdstad verbeteren

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is slecht gesteld met de luchtkwaliteit in de Filipijnse zomerhoofdstad Baguio. Het stadsbestuur heeft alle pijlen gericht op een nieuwe technologie die water verandert in brandstof. Burgemeester Mauricio Domogan keek onder toeziend oog van de politie toe hoe zakenman Mario de Quinqua een auto bestuurde met een motor die water kan omzetten in waterstof en zuurstof.

De motor, die zowel water als benzine als brandstof gebruikt, stoot geen koolmonoxide uit, wat ten goede komt aan de luchtkwaliteit van de stad, aldus De Quinqua. De uitvinder gebruikt een pseudoniem om zichzelf te beschermen tegen de grote oliebedrijven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Afgelopen maand kwamen berichten naar buiten dat Baguio de slechtste luchtkwaliteit van de Filipijnen heeft. Er werd verwezen naar het nieuwe Global Air Quality Report van de Wereldgezondheidsorganisatie. De WHO ontkende echter dat Baguio is genoemd als de meest vervuilende stad van de Filipijnen.

Hoe dan ook wil burgemeester Domogan de luchtkwaliteit – en daarmee de reputatie – van Baguio snel verbeteren. Hij wil een politieauto laten ombouwen tot eerste water-hybride politiewagen in de Filipijnen.

De Quinqua heeft zijn technologie gedoneerd aan het stadsbestuur. Een prototype van zijn ‘waterreactor’ werd ingebouwd in een overheidsvoertuig en vervolgens uitgetest. De Quinqua heeft beloofd een tweede apparaat te zullen ontwerpen en bouwen voor de politie van Baguio. Het stadsbestuur overweegt het gehele wagenpark van Baguio uit te rusten met het revolutionaire apparaat.

De Quinqua wilde verder weinig kwijt over zijn werk, behalve dat hij al sinds de jaren zestig aan zijn uitvinding werkt. “Ik heb overwogen een elektrische auto te maken, maar toen bedacht ik me dat ik het publiek daarmee alleen maar afhankelijk maak van bedrijven die elektriciteit produceren. Ik wilde de mensen meer vrijheid geven,” zei hij. “Het enige wat automobilisten hoeven te doen is water halen uit een beek of opvangen in een ton. Het maakt de auto milieuvriendelijk. Hoe kunnen ze ooit belasting heffen op regen?”

[Inquirer]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
huisheks
huisheks
9 jaren geleden

Oplossing is misschien het openbaar vervoer gratis maken en evt. elektrisch laten rijden.
Hoewel ik een auto op water ook prima vind is dit misschien toch niet haalbaar vanwege alle verzet van grote industriële maatschappijen.
Het zou in onze Randstad ook een goede start zijn om al het openbaar vervoer gratis te maken, zou een hoop auto’s schelen plus minder lawaai en het minder van het beruchte fijn stof.

Frans
Frans
9 jaren geleden

Rijden op water is niet nieuw. Het is wel geweldig dat er nu een stad is die dit ook daadwerkelijk gaat toepassen !!
En wat betreft “Hoe kunnen ze ooit belasting heffen op regen?”, nou de overheden zullen daar beslist wel een “oplossing” voor vinden.

Gertjan
Gertjan
9 jaren geleden

Wat een lauwe berichtgeving!! Als dit echt is, dan is dit wereldnieuws!! Kom op jongens!

Dit is de eerste keer dat ik lees dat een auto nu daadwerkelijk op water rijdt.
Kom maar op met de bouwtekeningen. Dan rijdt binnen 2 jaar heel nederland op water!

ZonneMax
ZonneMax
9 jaren geleden

If something is to good to be true, it is not true.

En al die complot theorieën van grote energiebedrijven is helemaal onzin. Als er apparaten bestaan die meer energie leveren dan ze nodig hebben en auto’s kunnen rijden op water dan is dit – in no time – in onze informatie samenleving geïntroduceerd. Daar doet geen enkele “complot macht” iets tegen.
Maar voor sommige mensen is het complot denken wel makkelijk, liever leven in fantasie dan in werkelijkheid.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x