BinnenlandCorona

Oud-politieman spreekt bij protest tegen coronamaatregelen: ‘De overheid moet zich diep, diep schamen’

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zondag kwamen honderden mensen bijeen in het Friese Leeuwarden om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Tijdens de demonstratie waren er meerdere sprekers. De kern van de meeste toespraken was dat het niet klopt wat de overheid ons vertelt.

De organisatoren lieten in de aankondiging van de demonstratie weten dat de coronamaatregelen nu geen wetenschappelijke basis en ook geen effect meer hebben. “De maatregelen hebben fatale gevolgen voor het welzijn, de gezondheid, de economie en de democratie.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Eén van de sprekers was oud-politieagent Abe Dijkstra. Tijdens het coronaprotest in Den Haag op 21 juni kreeg hij harde klappen van de politie, terwijl hij daar gewoon was om vreedzaam te demonstreren. Hij sprak in Leeuwarden over zijn afkeer tegen de maatregelen.

Ze plegen een misdrijf voor en door de overheid

Als oud-marechaussee en -politieagent heb ik gedacht: ‘Ik moet niet zwijgen, maar mijn verhaal vertellen’, begon Dijkstra zijn speech. Ruim 21 jaar werkte hij met plezier voor de overheid, maar nu ziet hij hoe diezelfde overheid censuur toepast door berichten van Facebook te laten verwijderen en demonstraties laat verbieden.

De betoging in Den Haag verliep vreedzaam, maar waarschijnlijk heeft de politie zelf geweld uitgelokt, zei Dijkstra, die bij de marechaussee meerdere leidinggevende functies heeft gehad. “Waarom moet je bij een demonstratie rellen uitlokken?”

Weerloze burgers – waaronder vrouwen en kinderen – werden door de ME in elkaar geslagen. Dijkstra vroeg aan één van de agenten: “Waar ben je mee bezig?” Vervolgens kreeg hij drie harde klappen. “Ik ben zo hard geslagen dat ik er nog 14 dagen last van heb gehad.”

“Deze politieagenten – die zich moeten schamen dat ze politiemensen zijn – komen er gewoon mee weg. Ze plegen een misdrijf voor en door de overheid.”

Friesland heeft kennelijk geen virus meer

Dijkstra deed aangifte tegen zijn voormalige werkgever, maar verwacht er helemaal niets van. “Dit gaat gewoon de doofpot in, daar kun je donder op zeggen. De overheid moet zich diep, diep schamen, hoe ze met de mensen omgaat. Normale mensen zijn als criminelen behandeld en dat druist tegen mijn politiegevoel in.”

Hetzelfde gebeurde in het Drentse Wijster, waar de politie met veel machtsvertoon protesterende boeren arresteerde. Op een privéterrein. Mannen, vrouwen, kinderen, iedereen moest mee. “Dat wordt dus Nederland. Ze pakken mensen hun vrijheden af. Ook dat druist in tegen mijn gevoel als politieman.”

“Ik hoorde toen ik hier naartoe reed op de radio een arts van het ziekenhuis in Leeuwarden zeggen dat er geen enkele opname op de ic is. Friesland heeft kennelijk geen virus meer. En toch handhaven we de 1,5 meterregel.”

Bekijk de speech van Abe Dijkstra bij het protest tegen de coronamaatregelen hieronder. De beelden zijn gemaakt door Friesland Actie Team – De Buren:

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
3 jaren geleden

Het is game over!
We worden gewoon 1 voor 1 naar de slachtbank gebracht. Ook de mensen die voor de maatregelingen staan.

Hein
Hein
3 jaren geleden

En zo brengt de elite ons weer tot slaaf.

Tony
Tony
3 jaren geleden

Mensen die voor de overheid werken of daar onderdeel van uitmaken zijn vaak niet te vertrouwen. Of het nu de belastingdienst, de politie is of politici zijn, maakt niet uit. Het tegendeel is door hen de laatste maanden nog niet aangetoond.

Tegengeluiden worden meteen de kop ingedrukt en het zijn die mensen die dit dus verhinderen, die er belang bij hebben dat deze crisis niet ophoudt. Maar waarom?

Zo lang de collega’s van kwaadwillende ambtenaren en ook politici zelf niet voor verbetering zorgen, zijn zij zelf ook medeplichtig aan de gevolgen van deze hype die niet meer menselijk is.

Wanneer democratisch protesteren onmogelijk wordt gemaakt gaat het snel van een democratie naar een dictatuur. In deze situatie “leven” wij nu. De overheid is niet meer de overheid die het zou moeten zijn.
Daarvoor hebben onze voorouders niet gekozen. Zij zouden zich in hun graf omdraaien.

Alle verantwoordelijke mensen die deze Corona hype in stand houden, moeten zich diep schamen.

Dat geldt met name voor Hugo de Jong, Mark Rutte en zijn kabinet, maar vooral ook voor het RIVM en het Outbreak Management Team. Hun gedrag en besluiten zijn onmenselijk en niet meer van deze tijd.

Zie hier de macht van het WHO met Bill Gates als voorman, die niets anders doen dan de belangen van de farmaceutische industrie te behartigen die het voornemen hebben om mensen wereldwijd te willen inenten. Het gaat hier om manipulatie van van ongekende vormen groottes met een enorme impact.

De producenten van serums hebben zich zelf goed ingedekt, want zij kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen van niet werkende inentingen en gaan dus bij het ziek maken van mensen, of zelfs bij het dood maken van mensen, voor altijd vrij uit. Dit is dus een oneindig verdienmodel en daar is de gehele wereld, zowel mensen als economien, nu de dupe van. Dit is veel erger dan crimineel zijn. Eigenlijk zijn er geen woorden voor. Onmenselijk misschien!

Pieter
Pieter
3 jaren geleden

Mensen hebben tegenwoordig graag een sterke leider.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x