Homepagina » Binnenland » Oud-politieman spreekt bij protest tegen coronamaatregelen: ‘De overheid moet zich diep, diep schamen’
coronamaatregelen
Foto: YouTube/Friesland Actie Team De Buren

Oud-politieman spreekt bij protest tegen coronamaatregelen: ‘De overheid moet zich diep, diep schamen’

Zondag kwamen honderden mensen bijeen in het Friese Leeuwarden om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Tijdens de demonstratie waren er meerdere sprekers. De kern van de meeste toespraken was dat het niet klopt wat de overheid ons vertelt.

De organisatoren lieten in de aankondiging van de demonstratie weten dat de coronamaatregelen nu geen wetenschappelijke basis en ook geen effect meer hebben. “De maatregelen hebben fatale gevolgen voor het welzijn, de gezondheid, de economie en de democratie.”

Eén van de sprekers was oud-politieagent Abe Dijkstra. Tijdens het coronaprotest in Den Haag op 21 juni kreeg hij harde klappen van de politie, terwijl hij daar gewoon was om vreedzaam te demonstreren. Hij sprak in Leeuwarden over zijn afkeer tegen de maatregelen.

Ze plegen een misdrijf voor en door de overheid

Als oud-marechaussee en -politieagent heb ik gedacht: ‘Ik moet niet zwijgen, maar mijn verhaal vertellen’, begon Dijkstra zijn speech. Ruim 21 jaar werkte hij met plezier voor de overheid, maar nu ziet hij hoe diezelfde overheid censuur toepast door berichten van Facebook te laten verwijderen en demonstraties laat verbieden.

De betoging in Den Haag verliep vreedzaam, maar waarschijnlijk heeft de politie zelf geweld uitgelokt, zei Dijkstra, die bij de marechaussee meerdere leidinggevende functies heeft gehad. “Waarom moet je bij een demonstratie rellen uitlokken?”

Weerloze burgers – waaronder vrouwen en kinderen – werden door de ME in elkaar geslagen. Dijkstra vroeg aan één van de agenten: “Waar ben je mee bezig?” Vervolgens kreeg hij drie harde klappen. “Ik ben zo hard geslagen dat ik er nog 14 dagen last van heb gehad.”

“Deze politieagenten – die zich moeten schamen dat ze politiemensen zijn – komen er gewoon mee weg. Ze plegen een misdrijf voor en door de overheid.”

Friesland heeft kennelijk geen virus meer

Dijkstra deed aangifte tegen zijn voormalige werkgever, maar verwacht er helemaal niets van. “Dit gaat gewoon de doofpot in, daar kun je donder op zeggen. De overheid moet zich diep, diep schamen, hoe ze met de mensen omgaat. Normale mensen zijn als criminelen behandeld en dat druist tegen mijn politiegevoel in.”

Hetzelfde gebeurde in het Drentse Wijster, waar de politie met veel machtsvertoon protesterende boeren arresteerde. Op een privéterrein. Mannen, vrouwen, kinderen, iedereen moest mee. “Dat wordt dus Nederland. Ze pakken mensen hun vrijheden af. Ook dat druist in tegen mijn gevoel als politieman.”

“Ik hoorde toen ik hier naartoe reed op de radio een arts van het ziekenhuis in Leeuwarden zeggen dat er geen enkele opname op de ic is. Friesland heeft kennelijk geen virus meer. En toch handhaven we de 1,5 meterregel.”

Bekijk de speech van Abe Dijkstra bij het protest tegen de coronamaatregelen hieronder. De beelden zijn gemaakt door Friesland Actie Team – De Buren:

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
9 maanden geleden

Het is game over!
We worden gewoon 1 voor 1 naar de slachtbank gebracht. Ook de mensen die voor de maatregelingen staan.

Pieter
Pieter
Reactie op  Elise
9 maanden geleden

Nee hoor, de gevestigde orde wordt ontmaskerd.

Jack Burton
Jack Burton
Reactie op  Pieter
9 maanden geleden

Nee hoor….de “gevestigde orde*” doet maar al te graag een masker op…

*NPC’s (+-95% van een gegeven bevolking).

…de “gevestigde orde” waar U het over heeft wordt zolang als dat deze bestaat al “ontmaskert”…zonder resultaat, met duidelijke redenen.

Hein
Hein
9 maanden geleden

En zo brengt de elite ons weer tot slaaf.

Tony
Tony
9 maanden geleden

Mensen die voor de overheid werken of daar onderdeel van uitmaken zijn vaak niet te vertrouwen. Of het nu de belastingdienst, de politie is of politici zijn, maakt niet uit. Het tegendeel is door hen de laatste maanden nog niet aangetoond.

Tegengeluiden worden meteen de kop ingedrukt en het zijn die mensen die dit dus verhinderen, die er belang bij hebben dat deze crisis niet ophoudt. Maar waarom?

Zo lang de collega’s van kwaadwillende ambtenaren en ook politici zelf niet voor verbetering zorgen, zijn zij zelf ook medeplichtig aan de gevolgen van deze hype die niet meer menselijk is.

Wanneer democratisch protesteren onmogelijk wordt gemaakt gaat het snel van een democratie naar een dictatuur. In deze situatie “leven” wij nu. De overheid is niet meer de overheid die het zou moeten zijn.
Daarvoor hebben onze voorouders niet gekozen. Zij zouden zich in hun graf omdraaien.

Alle verantwoordelijke mensen die deze Corona hype in stand houden, moeten zich diep schamen.

Dat geldt met name voor Hugo de Jong, Mark Rutte en zijn kabinet, maar vooral ook voor het RIVM en het Outbreak Management Team. Hun gedrag en besluiten zijn onmenselijk en niet meer van deze tijd.

Zie hier de macht van het WHO met Bill Gates als voorman, die niets anders doen dan de belangen van de farmaceutische industrie te behartigen die het voornemen hebben om mensen wereldwijd te willen inenten. Het gaat hier om manipulatie van van ongekende vormen groottes met een enorme impact.

De producenten van serums hebben zich zelf goed ingedekt, want zij kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen van niet werkende inentingen en gaan dus bij het ziek maken van mensen, of zelfs bij het dood maken van mensen, voor altijd vrij uit. Dit is dus een oneindig verdienmodel en daar is de gehele wereld, zowel mensen als economien, nu de dupe van. Dit is veel erger dan crimineel zijn. Eigenlijk zijn er geen woorden voor. Onmenselijk misschien!

:adrianus-johannes..
:adrianus-johannes..
Reactie op  Tony
9 maanden geleden

hai tony,
met dit gegeven; “”De producenten van serums hebben zich zelf goed ingedekt, want zij kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen van niet werkende inentingen en gaan dus bij het ziek maken van mensen, of zelfs bij het dood maken van mensen, voor altijd vrij uit. Dit is dus een oneindig verdienmodel””
nu is het zo simpel ook jou voorwaarden te stellen wat ook jou recht is gewoon de verpleegkundige of arts laten verklaren.. mag zelfs op een kladje gedaan worden als er maar ondertekend wordt en de NAAM er bij met datum en plaats..

u bij vol verstand en met eed des beroep, die mij de vaccinatie toe brengt weet en heeft geweten aan een gezond mens dit zonder gezondheids-gevolgen uw geweten te doen..
gezien u niet beschikt over onafhankelijk wetenschappelijk onderzoeks-rapportages wil de ontvanger voor het toedienen door ondertekenaar de persoon hem/haar geweten garandeert hem/haar geen gezondheid gevolgen zal ondervinden.. bij wel een gevolg van ongezond worden na het toe dienen van de vaccinatie met de bijgevoegde lijst van dit vaccin bevattende ingrediënten stel ik u de toe-diender en de verplichter der vaccinatie voor alle gevolgen, kosten, aandoeningen en zware psychische ongemakken aansprakelijk in de persoon en ambddrager..
tekenen bij X
geen handtekening (=autograaf) ook geen vaccinatie

dit kan je ter plaatse maken naar eigen inzicht met eigen kennis en alleen als je wakker bent..

en dan tony,

hier heb ik moeite mee “”Mensen die voor de overheid werken of daar onderdeel van uitmaken zijn vaak niet te vertrouwen.””
dit werk kan je ook vrijwillig doen door je stem uit te bregen met jou stem pas bij inlevering hier van geef je aan, deel te nemen aan deze vereniging!
hoe zie jij dit anders?

Tony
Tony
Reactie op  :adrianus-johannes..
9 maanden geleden

Wat veel mensen niet weten is dat er onder ambtenaren een afspraak bestaat ,dat men elkaar in bescherming neemt. Officieel bestaat die niet, maar die wordt wel vaak gehanteerd.

Waarom dragen politiemensen geen mondkapje en verplichten zij andere mensen deze wel te dragen. Dan hebben zij zelfs de macht om boetes op te leggen, wat de politie dus ook doet. Daar klopt dus niets van.

Rutte heeft de gewoonte om de Nederlanders telkens weer voor de gek te houden.

Je kunt je stem ongeldig maken en dan wordt die niet meegeteld. De beloftes die door politici gedaan worden, worden vaak toch niet nagekomen. Dat is dus een mogelijkheid om niet aan dit circus deel te nemen.

Daarnaast ben ik voor een zakenkabinet. Dat zou mij veel meer vertrouwen geven en dan zou het verplicht moeten zijn dat iedereen gaat stemmen.

Petra
Petra
Reactie op  Tony
9 maanden geleden

“Mensen die voor de overheid werken of daar onderdeel van uitmaken zijn vaak niet te vertrouwen.”

Als gemeenteambtenaar heb ik wel moeite met deze stelling. Uiteraard maken gemeenteambtenaren fouten, net als iedereen, maar ik durf te beweren dat onze maatschappij zonder gemeenteambtenaren een enorme anarchistische bende zou zijn waar niet veel mensen blij mee zouden zijn.

Tony
Tony
Reactie op  Petra
9 maanden geleden

Hallo Petra,

dat er “penpushers” moeten zijn kan ik mij nog voorstellen. Sommige zaken moeten gewoonweg geregeld worden. Maar je kunt ook baantjes, die eigenlijk niet nodig zijn, creeeren. Dat kan dus ook te ver worden doorgetrokken.

In economische zin dragen ambtenaren niet bij aan het systeem dat de economie draaiende houdt. Jullie ambtenaren zijn in feite een kostenpost, die zich zelf in stand moeten houden.

Maar waarom jullie ambtenaren privileges en speciale regelingen hebben die veel hardwerkende en gewone mensen in Nederland niet hebben, betekent dus dat jullie ambtenaren bevooroordeeld zijn.

Je hebt dus een baantje bij gratie van hardwerkende belastingbetalers.

Wanneer ambtenaren fouten maken en zelf niet de moeite nemen om dit recht te zetten, vindt ik crimineel.

Je zegt het zelf dat jullie ambtenaren fouten maken, maar daar wordt maar zelden iemand voor ontslagen. Dat wordt vaak afgedaan met, dat mag je niet meer doen en krijgt misschien een verwijzend vingertje.

Wanneer je als ondernemer fouten maakt, kost het je klanten en kun je alles wat je heb opgebouwd verliezen. Een ondernemer moet altijd weer geld investeren en neemt altijd een risico, dat hebben jullie als ambtenaren niet. In die zin hebben jullie het veel gemakkelijker en lopen geen risico. M.a.w. een goede ondernemer kan het zich eigenlijk niet permitteren om fouten te maken. Maar ambtenaren dus wel.

Oink
Oink
Reactie op  Tony
9 maanden geleden

Maar ooit moeten ook zij zich verantwoorden bij de enige ECHTE RECHTER.
Daar is geen ontkomen aan

Pieter
Pieter
9 maanden geleden

Mensen hebben tegenwoordig graag een sterke leider.

Willem
Willem
Reactie op  Pieter
9 maanden geleden

Mensen die een leider nodig hebben zijn nog niet helemaal klaar voor een zelfstandig leven.

Philip
Philip
Reactie op  Pieter
9 maanden geleden

Er is een groot verschil tussen een sterke leider en een misleidende leider 😉

Rob
Rob
Reactie op  Pieter
9 maanden geleden

Er is een (heel groot) verschil tussen een leider en een dictator. Een echte leider bevindt zich onder of tussen de mensen en wijst hen de weg. Een dictator stelt zichzelf boven de mensen in een macht positie en beveelt wat anderen moeten doen en doe je dat niet dan wordt je bestraft.

In dit land hebben we geen leiders in de politiek, justitie, politie en ALLE andere organisaties. Die maken allemaal van een macht systeem deel uit. Iemand die een echte leider is zorgt ervoor dat alles samen gaat en goed werkt. Er bestaan zelfs mensen die je zodanig de weg kunnen wijzen waardoor je op een gegeven moment geen leider meer nodig hebt. Dan maak je alleen je eigen ontwikkeling mee.

Lawke
Lawke
Reactie op  Pieter
9 maanden geleden

Een leider kijkt voor het volk, niet voor de hoogste bieder. Ik noem ze deserteurs hedendaags.

Oink
Oink
Reactie op  Pieter
9 maanden geleden

Daarom hebben wij een homo als mp

ProAsfalt
ProAsfalt
9 maanden geleden

“Op een privéterrein. Mannen, vrouwen, kinderen, iedereen moest mee.”
Wanneer gebeurde dit meer?

J.C.
J.C.
Reactie op  ProAsfalt
9 maanden geleden

@ProAsfalt
Ik heb met verwondering naar het filmpje van de boerderij zitten kijken waarbij prive terrein van alle kanten werd ingesloten door “troepen”. Het was niets minder dan een razzia zoals het 75-80 jaar geleden werd uitgevoerd.

GeenNL
GeenNL
9 maanden geleden

Voor de zionisten/joden is de NWO het eindpunt met de volledige macht over de wereld, dat is hun natte satanisch bijbelse judasdroom, het verankeren en ombrengen van de wereldse bevolking, het minachten en slopen van het goede, mag daarom niet verslappen en zullen ze er alles aan doen om stapsgewijs met onderdrukking, moord en doodslag daarheen te geraken. Politici, overheid, ambtenaren, soldaten zijn daarvoor het domme en simpele gebruiksvoorwerp en aan het eind, als ze niet meer nodig zijn, als uitschot, goyim en ongelovige niet uitverkoren satanische afgedankt worden en dezelfde fascistische klappen krijgen die ze nu als fanatici uitdelen aan het volk. Met dom volk vangen ze dom volk. Niet zelf nadenken en domweg Befehlen opvolgen, klinkt wel erg bekend in de oren en zijn we dus in 80 jaar niets opgeschoten en nog steeds het eigen graf aan het graven. De corona zwendel is daar een belangrijk onderdeel van, zo niet het meest belangrijke.

jenne
jenne
Reactie op  GeenNL
9 maanden geleden

Juist, de echte Joden zijn meelopers met deze Turkse Khazaren stam die het Joodse geloof hebben aangenomen en in navolging van de Turken met de Islam, daar een politiek kaartje aan hebben gehangen, de ergste Genocide ooit van de 600 millioen Inwoners van India, toen daar de Islam zijn intrede deed, na +/- 200 jaar waren er nog 200 millioen over, de rest verkocht als slaaf of gewoon afgemaakt, dit terzijde deze inteelt volkeren doen ontzachelijk veel kwaad aan onze wereld zo als wij die wensen, vol respect en naasten liefde, onze Grootste vijand het nwo communistische zionisme, hun macht via geld is onbegrenst, ze kopen alles en ieder één, via hun organisaties o.a. de Vrij Metselaars beinvloeden ze de hele wereld, hoe wij de anderen dit gaan overleven, en overwinnen, gaat veel bloed en mensen kosten, want zij gaan over lijken, onze lijken het liefst !

jenne
jenne
9 maanden geleden

Bravo Abe Dijkstra, één van de oude stempel, goed dat U Uw coléga’s toespreekt, ze laten zich misbruiken, plus dat er zo als altijd kaf tussen het koren schuilt !

jan doornbos
jan doornbos
9 maanden geleden

Als je dokter bent dan weet je WAT een virus is. Dan weet je ook dat iets dergelijks nooit en te nimmer besmettelijk kan zijn. Je raakt in de allereerste plaats besmet door het toppunt van de hele zwendel, de PCR test. Door genoemde test wordt dna van de persoon verkregen en raakt deze tevens besmet met het begin van een hele hoop narigheid. Meteen gevolgd door de (aanstaande) vaccinaties. Maar ja, wat doe je als arts of verpleegkundige als je van overheidswege te verstaan wordt gegeven dat je je snavel dient te houden? Een beroeps eed en zelfs eer moet dan even wijken. Gelukkig zijn er artsen die WEL hun mond open doen. Omdat de MSM uitsluitend zijn ingericht op misleiding is alleen het publiceren ietwat lastig. Nog wel …;-)

Linda
Linda
9 maanden geleden
salvar
salvar
Reactie op  Linda
9 maanden geleden

zeker waar maar wij gaan ook.

W.J.Kes
W.J.Kes
9 maanden geleden

Zou het nou echt zo zijn dat landen hun economie opofferen voor een virus dat niet echt blijkt te zijn? Als dit zo is dan weet ik het echt niet meer. Amerika, Japan, Australië allemaal zijn ze er bang voor en nemen maatregelen. Wie kan mij dat uitleggen?

Tony
Tony
Reactie op  W.J.Kes
9 maanden geleden

Hallo W.J. Kes.
Rijke mensen als Bill Gates kunnen alles en iedereen omkopen en daardoor manipuleren, zie het als smeergeld. Geld is dus geen probleem, want dat heeft Bill genoeg. Dit doet hij al ruim 2 decennia, maar dan wel onder valse voorwendsels. Geld is macht en dat doet wonderen. Kijk maar waar hij overal opduikt en regeringen, door vreselijke scenario’s te scheppen, manipuleert. Hij is krankzinnig en een heel groot gevaar voor de mensheid. Hij heeft al heel wat op zijn kerfstok.

Bill Gates had tegen Trump gezegd dat hij het zou bezuren dat wanneer Trump de bijdrage aan het WHO niet meer zou betalen. Daarmee bedoelde Bill Gates; nou dan doen wij er nog een schepje boven op. Dus Bill heeft invloed hierop en weet meer over het Coronavirus, anders kan ik het niet verklaren.

Ik zou iedereen aanraden om interviews met Rashid Buttar (hele wijze man) te gaan kijken. Dan zie je voor je zelf dat dr. Fauci met Bill Gates samenwerkt en onderdeel is van een niet voor te stellen plan, namelijk de wereldwijde bevolking verplicht in te enten en dus ziek te maken.

repelsteeltje
repelsteeltje
Reactie op  W.J.Kes
9 maanden geleden

Beste W.K.Kes

Waarschijnlijk kijkt u over het algemeen alleen tv? Wat er gaande is is teveel om op te noemen.
Er is zoveel aan de hand in de wereld. Dit alles komt alleen maar een kleine groep mensen (rijkste elite) op deze AARDE ten goede!
Ze zijn met een agenda bezig die in principe al heel lang in werking is.
Mocht u het nog niet weten, geloof niet (alles) wat ze op tv vertellen!

x

Check Also

merkel

Merkels machtsgreep: ‘Deze wet in Duitsland is een opmaat naar massale interneringen’

De Duitse bondskanselier Angela Merkel verzorgde vandaag ...

de jonge

Huisarts geeft coronaminister De Jonge uitbrander: ‘Farizeeër’

Coronaminister Hugo de Jonge zei maandag voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

31
0
We lezen graag je reactie!x