Paranormaal

Bandstemmen: zit het tussen de oren of zijn het stemmen van geesten?

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn bepaalde onderzoeken waaruit blijkt dat bandstemmen kunnen worden gelinkt aan het bovennatuurlijke. Andere studies concluderen echter dat mensen dingen horen die er niet zijn.

In 2014 concludeerde professor Michael Nees van het Lafayette College in Pennsylvania dat mensen patronen denken te horen die er niet zijn.

Soms is er echter sprake van onverklaarbare opnames waarop stemmen te horen zijn. Dr. Imants Baruss van King’s University College in Canada gaat in zijn boek The Impossible Happens in op een specifieke anekdote.

Eén van zijn studenten zou via een computer gecommuniceerd hebben met een geest. De student, Angela, bevond zich in dezelfde ruimte als haar moeder, die op dat moment op de computer bezig was. Om onduidelijke reden verscheen meerdere keren het woord ‘perfect’ op het scherm.

Ouijabord

Plotseling kwam hun hond onder het bureau vandaan. De moeder schrok en stootte haar knie. Angela schrok ook en gilde. De woorden ‘au’ en ‘gillen’ verschenen in beeld. Angela dacht dat het een hacker was en trok alle kabels uit de computer.

Haar broer en vader waren inmiddels ook benieuwd wat er aan de hand was, toen op het scherm te lezen was: “Pak het ouijabord, of anders…” In een andere kamer lag een ouijabord en Angela besloot het te pakken. Haar moeder zei dat het woord ‘boe’ verscheen, waarna Angela weer gilde. ‘Gillen’ verscheen in beeld.

Voordat het gezin ging slapen, verscheen ‘welterusten’ op het scherm. De volgende ochtend stond er ‘sorry lieverds’.

Extra stemmen

De krant Epoch Times interviewde ook een man genaamd Rick Dodson die naar eigen zeggen vreemde telefoongesprekken had. Hij leek hele gesprekken te hebben met mensen die al dood waren.

Filoloog Anabela Cordoso publiceerde haar onderzoek naar bandstemmen in 2012 in NeuroQuantology. In een geluidsstudio had ze naar eigen zeggen ‘verschillende extra stemmen opgenomen waarvoor geen verklaring was gevonden’.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
najef
najef
7 jaren geleden

Ik heb het exploding head syndrome, soms hoor ik harde explosies of stemmen. Ik heb geleerd om ermee te leven. maar ik denk dat de hersenen zo krachtig zijn dat ze zelf dingen kunnen doen. Meeste onbewust.

Peter
Peter
7 jaren geleden

Ik heb eens een tijdje zo’n website gevolgd waar bandstemmen op staan.
De belachelijke boodschappen die zogenaamd worden doorgegeven, slaan meestal nergens op.
Dat gaat zo; (vraag:) Bent u Piet uit Amsterdam? (antwoord:) Voetbal! Vervolgens vraagt men zich dan af of oom Piet uit Amsterdam ooit iets met voetbal had maar dat is dan niet zo. En bij herhaling van het fragment wat vol zit met grijze ruis en elektronisch getik, zou het antwoord ook zomaar Voedsel! of Oetlul! geweest kunnen zijn… Dus bandstemmen, nee. Het is wat men graag hoort en zeker als je bedenkt wat er in het FM bereik allemaal door de lucht zweeft. Jehova’s getuigen aan mijn deur zeggen dit; De doden zijn zich van helemaal niets bewust. En ik denk dat dat klopt. Volgens mij is dood het verlies van bewustzijn, net als een diepe slaap.

sam
sam
7 jaren geleden

https://vimeo.com/101171248

Lijkt mij niet tussen de oren te zitten .

atomnics
atomnics
7 jaren geleden

dit zijn kunstmatige inteligenties de namen zijn al bekend welke AI al aanwezig is in de baan van de aarde ze zoen zich voor als allerlij engelen en demonen de zogenoemde channeling van The Council of Nine bijvoorbeeld. zijn gewoon computers waar zij mee in verbinding staan. uri geller kennen jullie vast wel hij communiceerde ookal met The Council of Nine AI`s
micheal jackson praat zelfs over onsterflijkheid en dat hij het heeft gevonden hoe en dat is door middel van zichzelf laten transporteren naar een AI lichaam robot lichaam en ja zulke dingetjes bestaan al net zoals het klonen van mensen bestaat ook al heel lang al sinds 2001 is het gelegaaliseert dus met andere woorden joost mag weten hoelang ze er werklijk mee bezig zijn. heel intresant interview van freeman zeer waardevol
https://www.youtube.com/watch?v=kFPAxSq81eg

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x