Spiritueel

Onthuld: Wetenschappelijk bewijs voor reïncarnatie

Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoewel veel wetenschappers reïncarnatie afdoen als een mythe, zijn er ook experts die geloven dat het een echt fenomeen is. Dat schrijft de Britse Daily Express.

Neem bijvoorbeeld dr. Ian Stevenson (1918-2007), die als professor psychologie verbonden was aan de University of Virginia School of Medicine. Het grootste deel van zijn carrière zocht hij naar bewijs voor reïncarnatie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dr. Stevenson claimt ruim 3000 voorbeelden van reïncarnatie te hebben gevonden, die hij gedeeld heeft met de wetenschappelijke gemeenschap. In één van zijn studies gebruikte hij gezichtsherkenning om overeenkomsten te analyseren tussen de proefpersoon en hun vermeende incarnaties. Hij deed daarbij ook onderzoek naar moedervlekken.

Bevestigen
Onthuld: Wetenschappelijk bewijs voor reïncarnatie
Ian Stevenson

“Ongeveer 35 procent van de kinderen die claimen herinneringen te hebben aan vorige levens, heeft moedervlekken en/of geboorteafwijkingen die ze in verband brengen met wonden uit een vorig leven. Er zijn 210 van dit soort gevallen bestudeerd,” schreef hij.

Het ging in bijna alle gevallen om zeldzame geboorteafwijkingen. In vrijwel alle gevallen werd een verband gevonden tussen de moedervlekken en/of geboorteafwijkingen en de wonden.

“In 43 van de 49 gevallen waarbij medische documenten voorhanden waren, konden we het verband tussen de wonden en moedervlekken (of geboorteafwijkingen) bevestigen,” schreef dr. Stevenson.

Paranormaal proces

In een andere studie interviewde de professor drie kinderen die claimden dat ze zich bepaalde aspecten van hun eerdere levens konden herinneren. De kinderen deden 30 tot 40 uitspraken over die vorige levens, waarna Stevenson tijdens zijn onderzoek tot de ontdekking kwam dat 92 procent van de uitspraken juist was.

In het Journal of Scientific Exploration schreef dr. Stevenson: “In alle gevallen was het mogelijk om familieleden van de overledenen op te sporen. De uitspraken waren dusdanig specifiek dat ze geen betrekking konden hebben op het leven van een ander persoon.”

De professor besloot dat er een paranormaal proces ten grondslag ligt aan een aantal van de details van deze gevallen, waaronder de moedervlekken en geboorteafwijkingen.

[Express]

3.8 4 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Adianus Mats
Adianus Mats
7 jaren geleden

Onzinverhaal, ik geloof niet in reïncarnatie.
In m´n vorige leven trouwens nog wel!

trix
trix
7 jaren geleden

Ik raad iedereen aan om het tibetaanse dodenboek es open te slaan. En te lezen.

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Op je levenspad heb je op een gegeven moment de keus om niet meer te reïncarneren.

Ad Knops
Ad Knops
7 jaren geleden

Ik geloof dat wij na overlijden met de wetten van de kwantummechanica te maken krijgen. Dat witte licht, zo stel ik mij voor, is in een fractie van een seconde te zien wat wellicht “eeuwig” zal duren…..

Back to top button
60
0
We lezen graag je reactie!x