Homepagina » Spiritueel » Onthuld: Wetenschappelijk bewijs voor reïncarnatie
Onthuld: Wetenschappelijk bewijs voor reïncarnatie

Onthuld: Wetenschappelijk bewijs voor reïncarnatie

Hoewel veel wetenschappers reïncarnatie afdoen als een mythe, zijn er ook experts die geloven dat het een echt fenomeen is. Dat schrijft de Britse Daily Express.

Neem bijvoorbeeld dr. Ian Stevenson (1918-2007), die als professor psychologie verbonden was aan de University of Virginia School of Medicine. Het grootste deel van zijn carrière zocht hij naar bewijs voor reïncarnatie.

Dr. Stevenson claimt ruim 3000 voorbeelden van reïncarnatie te hebben gevonden, die hij gedeeld heeft met de wetenschappelijke gemeenschap. In één van zijn studies gebruikte hij gezichtsherkenning om overeenkomsten te analyseren tussen de proefpersoon en hun vermeende incarnaties. Hij deed daarbij ook onderzoek naar moedervlekken.

Bevestigen
Onthuld: Wetenschappelijk bewijs voor reïncarnatie

Ian Stevenson

“Ongeveer 35 procent van de kinderen die claimen herinneringen te hebben aan vorige levens, heeft moedervlekken en/of geboorteafwijkingen die ze in verband brengen met wonden uit een vorig leven. Er zijn 210 van dit soort gevallen bestudeerd,” schreef hij.

Het ging in bijna alle gevallen om zeldzame geboorteafwijkingen. In vrijwel alle gevallen werd een verband gevonden tussen de moedervlekken en/of geboorteafwijkingen en de wonden.

“In 43 van de 49 gevallen waarbij medische documenten voorhanden waren, konden we het verband tussen de wonden en moedervlekken (of geboorteafwijkingen) bevestigen,” schreef dr. Stevenson.

Paranormaal proces

In een andere studie interviewde de professor drie kinderen die claimden dat ze zich bepaalde aspecten van hun eerdere levens konden herinneren. De kinderen deden 30 tot 40 uitspraken over die vorige levens, waarna Stevenson tijdens zijn onderzoek tot de ontdekking kwam dat 92 procent van de uitspraken juist was.

In het Journal of Scientific Exploration schreef dr. Stevenson: “In alle gevallen was het mogelijk om familieleden van de overledenen op te sporen. De uitspraken waren dusdanig specifiek dat ze geen betrekking konden hebben op het leven van een ander persoon.”

De professor besloot dat er een paranormaal proces ten grondslag ligt aan een aantal van de details van deze gevallen, waaronder de moedervlekken en geboorteafwijkingen.

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jaya schreef:

  Op je levenspad heb je op een gegeven moment de keus om niet meer te reïncarneren.

  8 likes
  • anonym schreef:

   @Jaya wanneer krijg ik die keus dan?! @exegese wat is een zielenvangnet en hoe kom je eruit ?

   1 likes
   • exegese schreef:

    @anonym, als het moment van overlijden ooit ook voor jou is aangebroken zal er waarschijnlijk (zoals zo vaak omschreven door mensen met een bijna-dood-ervaring) een tunnel zichtbaar worden met aan het eind een hartverwarmend licht. Kijk dan eerst in je hart of daar ook een dergelijk licht schijnt en kies daar dan liever voor om in op te gaan.

    http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/van-reincarnatie-naar-zielen-vangnet/

    1 likes
    • Michaël schreef:

     Over dat vangnet ,
     Je krijgt na je dood te zien wat je hebt geloofd in je leven , als je een atheist en materialist geweest ben dan zit je gegarandeerd in het eeuwige vangnet (maansfeer) van de ahrimanische wezens (soort greys) of archonten hoe je het ook heen wil , die je gelijk geven en je wijsmaken dat je de ware kennis hebt vergaart tijdens je leven . Wil je verder naar de zonnesfeer bij de Christus dan zal je de christus moeten opgenomen hebben tijdens je leven, daarna lukt het ni t meer hoezeer je ook zou willen maar het gaat niet meer in de geestelijke wereld en je zal weer eens moeten incarneren om te leren wat je hebt nagelaten in dat vorige leven . Zo werkt het . .

     Tanaath van het zilveren Legioen
     Tanaath van het zilveren Legioen praat ook over het bestaan van een vangnet voor zielen en de reincarïatie-val. Ze beschrijft dat iedere ziel het hiernamaals te zien krijgt zoals zij verwachten. Een Christelijke ziel zal daarbij Petrus zien en ja, een moslim krijgt alle beloofde maagden te zien. Hoe stereotype wil je het hebben…

     0 likes
     • Vincent schreef:

      Sjonge jonge jonge jonge..

      “Je krijgt na je dood te zien wat je hebt geloofd in je leven , als je een atheist en materialist geweest ben dan zit je gegarandeerd in het eeuwige vangnet”

      Ik vind het erg beledigend dat jij een atheist gelijksteld met een materialist, dat slaat werkelijk nergens op.

      Verder kun je allerlei interessante namen aanhalen uit , door mensen geschreven, heilige boeken maar dat kan uit elk weillekeurig ander geloof.. tis een beetje of je de ene dag iemand van de nuan aan de deur hebt en de andere dag die van eneco; mij maak je er niet blij mee. Toch consider ik mijzelf een spiritueel persoon en kun je mij niet onder de term materialist schuiven, we worden allemaal naakt geboren en we gaan naakt dood..dus veel waarde aan spullen hechten heeft zowiezo weinig zin.

      Trouwens als ik nou erg hard ‘The force’ geloof.. word ik dan straks echt wakker met yoda als opa?

      Sorry maar je klets maar wat..

      4 likes
   • Jaya schreef:

    Door eerst verlichting te bereiken.

    4 likes
   • trix schreef:

    Tibetaans dodenboek gaan lezen. Word het allemaal prima uitgelegd

    0 likes
  • exegese schreef:

   klopt @Jaya, alleen moet je dan wel weten en beseffen hoe ze de meesten die kans ontnemen door je onophoudelijk in een zielenvangnet gevangen te houden. Als je het niet weet trap je onherroepelijk steeds weer in dezelfde val.

   8 likes
 • Denk.na schreef:

  IK heb aandachtig de studie gelezen die je bekomt als je klikt op “één van zijn studies”. Maar in mijn ogen is dat geen bewijs voor reïncarnatie.

  Het gaat over Indiërs met moedervlekken of andere aangeboren kenmerken. De Hindu cultuur gelooft in reïncarnatie als mens of dier. Wanneer een kind geboren wordt, dan zoekt de familie naar signalen van wat ze in een vorig leven zouden zijn geweest en proberen ze te veronderstellen wie de baby in een vorig leven was. ZO had één van de baby’s in die studie moedervlekken op de schedel. De familie veronderstelt dan dat het misschien een reïncarnatie is van die oom die vermoord was met een klop op het hoofd (zoals in dat artikel staat). Dat zeggen ze dan tegen dat kind als die een paar jaar oud is. En zo geraakt dat kind overtuigd dat hij een reïncarnatie is. En daarna komt er een ‘wetenschapper’ langs, die dan ‘concludeert’ dat “de kinderen claimen herinneringen te hebben aan vorige levens”, en ziet dat dan als een bewijs.

  Maar het is dus helemaal geen bewijs. Het is gewoon een overinterpretatie door die ‘wetnschapper’, mede door een gebrek aan kennis van de locale cultuur. Die ouders veronderstelden enkel dat er een verband was. Dat kind herinnert zich niet echt een vorig leven; hij was er gewoon van overtuigd geraakt door wat zijn ouders vertelden.

  1 likes
  • Michaël schreef:

   Dit doet niets af aan de werkelijk bewezen sterke feiten waar je niet omheen kan . De gewone wetenschap zit immers vol met bewijzen die er eigenlijk geenerlei zijn en ver van de werkelijkheid staan . Reincarnatie is een feit . En een feit kan nooit bewezen worden ,daar gaat het om .

   1 likes
   • Vincent schreef:

    Spelen met woorden.. De ‘gewone’ wetenschap is er een van ons allemaal en houd zich staande door meetbaarheid zodat een ieder dit overal zou kunnen controleren..
    Hoe slimmer we worden des te beter we meetapparatuur we kunnen maken en des te meer dingen we met zekerheid kunnen zeggen.

    Dat er nu iets niet kan wil niet zeggen dat dat over 20 jaar ook nog zo is.
    En er is ook niks fout mee/aan ons universum is geweldig en het is geweldig er zo veel mogelijk van te leren. gelovige mensen stoppen hun materie graag in het hoekje van het onmeetbare omdat de mens nu eenmaal graag een aantal zaken in het ‘god zal het weten’ verdomhoekje wil kunnen stoppen.
    Het is echter gewoon niet correct..alles is meetbaar, normale zaken, echte paranormale zaken, liefde.. alles is meetbaar.

    Veel van deze zaken stammen nog uit de tijd (en de boeken uit de tijd) dat we alleen nog onze ogen, oren, neus, mond en huid als meetmiddelen hadden en daar klampen een hoop mensen zich angstvallig aan vast. Helemaal niet nodig want we weten allemaal wat goed en fout is (zolang je iets of iemand anders geen (in)directe pijn/schade berokkend zit je altijd goed volgens mij) en daarbij word een voorbeeld van liefde echt niet minder waard door te weten dat iemand de looks en feromonen bezit waarmee hij of zij jou chemische huishouding op zijn kop zet. Maar het helpt wel om dit allemaal na te kunnen meten om mensen te helpen, hun gedrag te verklaren en allerlei problemen op te kunnen lossen.

    Ik hoop op reïncarnatie en heb wel wat positieve vraagtekens bij een collectief bewust zijn.. we kunnen het gewoon nog niet met zekerheid zeggen. Met 7 miljard mensen op een planeet zijn er altijd wel een paar honderd die de wandelgangen van napoleon precies na kunnen vertellen. Leef vooral in het hier en nu en vertrouw op je gevoel, wacht niet tot je volgende leven, de hemelpoort of 72 maagden voordat je jou problemen oplost; daar is niemand mee geholpen..

    0 likes
    • Faith schreef:

     Nieuw meet apparatuur? Wie verdiept zich nu nog in de ”gewone” wetenschap? Allemaal puppets van satan aanbidders die de door hun gewenste uitkomst uit laten komen. Uiteraard worden ook zij daar goed betaald maaarr… dan denken ze, door die zak geld, boven mensen te staan die wel een gezond verstand hebben? En die juist daardoor in de bijstand belandden en zodoende in achterstandswijken wonen. Komisch toch?
     Ik volg toch maar liever David Wilcock, die is bewezen een reincarnatie van Edgar Cayce en heeft uiteraard een goed ontwikkeld lijntje met boven open en daar geloof ik in, omdat ik daar zelf ook ervaring mee heb.
     Maar ik begrijp dat mensen die dergelijke ervaringen niet hebben, lijdzaam wachten op {nep}apparatuur wat uitgevonden gaat worden om een lijntje met Boven open te zetten. Ze zijn nog niet zo ver om te beseffen dat ze dat zelf moeten doen. De kleuters versus gymnasiumklassers.

     1 likes
     • Faith schreef:

      Daar was ik al bang voor dat je het op zou vatten als onder de tafel geschopt worden. Dat typeert de kleuter die het niet kan hebben dat iemand al op het gymnasium zit. Ik kan daar niets mee.

      2 likes
     • Faith schreef:

      ”Alles is meetbaar, normale zaken, echte paranormale zaken en liefde”… verder alles goed met je?
      Maar waarom wil iemand zo graag alles meten? Op zich al verdacht.

      Je zegt het zelf al, de liefde wordt echt niet minder waard door te weten dat de looks en feromonen zijn waarmee hij of zij jouw chemische huishouding op zijn kop zet.
      Dan zijn we er toch?
      Waarom dan een meetkastje? om in godsnaam maar te meten?
      Wat meten? Gewoon, om te kunnen meten.

      En wat bedoel je met om te helpen? en problemen op te lossen?
      Het klinkt als een manipulatief NWO speeltje waarvan de werkelijke bedoeling weinig met ons welzijn te maken heeft. Zoals gewoonlijk.

      2 likes
     • Vincent schreef:

      Kleuters vs Gymnasiuymklassers? doe je nou een verloren poging om me onder de tafel te schoppen?

      Maar goed, niks mis met de innerlijke ontwikkeling waar jij op doelt maar deze staat echter los van elke vorm van aanhang of religie. Het vraagt je alleen nieuwsgierig en eerlijk tegen jezelf te blijven en om natuurlijk een ander in zijn waarde te laten, ieder zijn pad..
      je (nep) apparatuur verwijzing snap ik niet of wil ik niet snappen.. kijk voor de grap eens op kurzweilai.net om te zien wat ik bedoel.. Het is niet allemaal rozegeur en maneschijn, rotte appels zitten overal tussen maar de waarheid is de waarheid en als je aan iets twijfeld moet je lekker op onderzoek gaan, ik ga ervan uit dat je je eigen perceptie wel geloofd?

      0 likes
     • Foppe schreef:

      Aan Faith: “Dat typeert de kleuter die het niet kan hebben dat iemand al op het gymnasium zit. ”

      Jij bent degene die zegt dat jij al op het gymnasium zit, terwijl je bij Vincent in de klas zit. Dit noemen ze hoogmoedswaanzin.
      Ieder mens heeft zijn of haar eigen waarheid.

      Dingen als zielen en dergelijke zijn zo speculatief, dat je nooit kan zeggen “ik weet dit” maar eerder “ik geloof dit, of dit is mijn overtuiging”. Jammer dat je net zo aan hoogmoed lijdt als mensen die zeggen dat materialistische wetenschap alles toont wat er is.
      En de rest voor bijgeloof verslijt.

      0 likes
    • alternatiefje schreef:

     “Leef vooral in het hier en nu en vertrouw op je gevoel, wacht niet tot je volgende leven”

     je spreekt je eigen hier enorm tegen , eerst ‘meten is weten ‘ gaan promoten ,en dan zeggen “vertrouwen op je gevoel ” .
     Een meetlat kent helemaal geen gevoel ha ha

     1 likes
     • Vincent schreef:

      Dat is iets te makkelijk door de bocht natuurlijk.
      Een gevoel is niet iets bovennatuurlijks:-S
      Je weet donders goed wat het oplevert om kwaad gedaan te worden. En wij (en meerdere diersoorten met ons) zijn uitstekend in staat om ons voor te stellen hoe onze acties vanuit andermans schoenen beleefd worden.. En ja, als het goed is, krijg je daar dus een negatief gevoel bij en zou je beter moeten weten. autisten daar gelaten maar daar kunnen zij ook niks aan doen.. Ik ben van mening dat onze scholing te kort komt op psychologisch en emotioneel vlak.

      Vandaar trouwens (kom even terug op een andere reactie) dat ongeschoolden de pech hebben om tussen anderen ongeschoolden op te groeien en niet de kans krijgen de wereld te zien zoals hij is. Er zijn genoeg wetenschappers uit de achterbuurt maar het helpt zeker als je omgeving gelijk gestemd is en er cash op de rekening staat..dat is niet mijn schuld. En het is l*lkoek dat alle wetenschappers iets met een (niet bestaande) duivel te maken zouden hebben.. ze zouden dan voor de fun ‘x’ jaar studeren en alle satanische begeerlijkheden laten voor wat het is? haha.. Engelen geduld en om kunnen gaan met teleurstellingen. En dan kan er bijna alleen nog maar onderzoek plaatsvinden betreft zaken die geld opleveren anders worden er geen onderzoekspotjes beschikbaar gesteld..dus het moet nog je passie zijn ook.

      1 likes
   • Denk.na schreef:

    Michaël, jij beweert “Reincarnatie is een feit . En een feit kan nooit bewezen worden” Waar haal je dat nu? Het is een feit dat een kip eieren kan leggen. Kan dat niet bewezen worden? Men neme een legkip. Men wacht. Ze legt een ei. Feit is toch bewezen! Heb je echt geen beter argument om je overtuiging in reïncarnatie te verdedigen? Kun je niet met een bewijs ervoor komen?

    Faith, waarom denk jij dat mensen die “gewone” wetenschap bedrijven geen gezond verstand hebben? Staat het in je gebruikersnaam? Faith = geloof = jouw overtuiging zonder dat je er ook maar enig bewijs voor hebt???? Wetenschap is juist wel degelijk je verstand gebruiken. Je moet aantonen dat elk stapje in je redenering klopt. En het is dan ook daardoor dat ik de bewering in het artikel hierboven kon doorprikken: die ‘weneschapper’ had een aantal fouten in zijn redenering gemaakt, die ik met ‘gezond verstand’ en achtergrondkennis van de Indische cultuur kon doorprikken. Dus: reincarnatie NIET bewezen in het artikel. Iets waar jij trouwens niet op ingaat. Je legt het gewoon naast je neer – geen gezond verstand dus.

    En je bewering “David Wilcock, die is bewezen een reincarnatie van Edgar Cayce”, waar haal je dat? Waar is dat bewijs? Weerom ‘Faith’?

    Maar ik begrijp dat mensen die wetenschap niet begrijpen, graag hun toevlucht nemen tot bijgeloof. Daar moeten ze hun visies niet verdedigen. Gewoon zeggen ‘ ik geloof dit…’ en ‘ik denk dat…’ en alles is dan koek en ei.

    1 likes
    • henk schreef:

     @denk na

     Wat heeft het voor zin iemand op zijn overtuigingen te pakken?
     Zou jij mij eens een plezier willen doen en eens een stevige dosis lsd willen nemen.
     Zoals jij jezelf serieus neemt, en gelijk wilt hebben, brrrr ik krijg het er koud van.

     2 likes
    • Faith schreef:

     Denk na: ten eerste gebruik ik het woord ”faith” in Engels als ik ”vertrouwen” bedoel en ”believe” als ik ”geloof” bedoel.
     Dat zal bij jou andersom zijn en dat is ook okay.
     Het gegeven dat wetenschappers zich vaak om laten kopen om het gewenste resultaat, wat de cabal het beste uitkomt, wereldkundig te maken, is dat nieuw voor je? Heb je nog nooit van gehoord?
     Verder raad ik je aan je zelf te verdiepen in Edgar Cayce en David Wilcock, dan kom je er vanzelf achter dat reincarnatie bestaat.
     Ik heb niet de behoefte jou daar van te overtuigen.

     1 likes
    • Foppe schreef:

     Ik geloof dat jij een denkfout maakt, en ik heb er al op gereageerd. Je kan niet zeggen “dit gebeurde in India, in India geloven ze in reincarnatie DUS de kinderen hebben het van de ouders”. Dat is een denkfout, en je bewijst niet dat reincarnatie niet bewezen is.

     Tevens is het hautain om te beweren dat iets bijgeloof is. Bijgeloof bestaat in feite niet. Bijgeloof is alles waar een ander niet in gelooft. Dus bijgeloof is subjectief.
     Je klinkt al net zo als de mensen die “wat een onzin!” schreven, moet je maar eens op googlen. Wat een wijsneuzen zijn dat, alles wat zij als onzin vinden is onzin en het liefst met een uitroepteken. Doet mij juist enorm denken aan mensen die het niet zeker weten en hun onzekerheid proberen te verbloemen. Dit geldt ook voor mensen die heel fanatiek tegen wetenschap zijn en ze verbinden met satanische plannen, of met de NWO en zo.
     De kerk in het midden houden. Wetenschap zonder spiritualiteit is droog en niks (vind ik) maar blind geloof is dat al helemaal. Wetenschap is als een anker waardoor de spirituele mens niet weg zweeft uit ons zonnestelsel.

     0 likes
    • Michaël schreef:

     “Michaël, jij beweert “Reincarnatie is een feit . En een feit kan nooit bewezen worden” Waar haal je dat nu? Het is een feit dat een kip eieren kan leggen. Kan dat niet bewezen worden? Men neme een legkip. Men wacht. Ze legt een ei. Feit is toch bewezen! Heb je echt geen beter argument om je overtuiging in reïncarnatie te verdedigen? Kun je niet met een bewijs ervoor komen? ”

     Allemaal mooi en wel wat je schrijft doch het zit anders .

     Het feit dat een kip eieren legt kan je eigenlijk niet bewijzen, je kan het wél waarnemen of beter gezegd beleven ,en waarnemen impliceert reeds een ‘denken’ eraan verbonden en wel zeker voor de experimenterende wetenschapper die onderzoekt ,dat kan niet zonder een denken aan de zuivere waarneming verbonden, anders zou je bij je waarneming bevriezen tot een beeld want je zou er eeuwig zitten ..als het ware zodus , denken erbij. En denken is iets heel gevaarlijks ( grens denken geloven ? ) zeker voor de wetenschappers , wat zei Kant , je weet het nooit .. het ding an sich alleen bestaat , anders denk je erbij …maar ook hij was mis .

     Bijgevolg ,feiten kan men slecht terugvoeren tot ANDERE eenvoudige feiten , net zoals in de wiskunde axioma s herleid worden naar uiteindelijk onbewijsbare axiomas terugvoert .

     waar blijft dan jouw bewijs ? antwoord ; nihil en nergens ! Dat is het grondvest van de ware natuurwetenschap dat men zorgvuldig verborgen houdt .
     Het enige wat men kan is ‘beleven’ en net zoals iemand de kip beleeft die het ei legt ,beleeft iemand anders innerlijk of door uiterlijke feiten zoals in het artikel van Ian hierboven dat hij werkelijk de incarnatie is van die of die persoon .

     0 likes
  • Ikke schreef:

   Wat is iedereen hier toch zoekende. Blijkbaar toch veel angst. Gelukkig heb ik daar geen last van en maak ik mij daar niet druk om.

   1 likes
   • Foppe schreef:

    Als jij er geen last van hebt, waarom ben je dan hier om dingen te zeggen?

    “Je kan geen andere mensen voor de gek houden, enkel jezelf”
    Sting

    en als je nou eens leest wat anderen zeggen, op jouw verkeerde denkbeelden over reincarnatie dan leer je misschien ook eens wat in dit leven. Anders moet je wachten tot een volgend leven..

    Groetjes

    0 likes
 • Rijst schreef:

  Lees de boeken van Michael Newton en je weet; reincarnatie is een feit! Je zal zelfs leren hoe het in z’n werk gaat.
  Facinerend en inspirerende cases van regressie therapie en communicatie op ziel niveau.

  4 likes
  • Ikke schreef:

   Pff ik wil niet voor eeuwig vervloekt zijn. Laat mij maar lekker dood.

   3 likes
   • frans schreef:

    Je praat alsof je nog bewustzijn hebt met jou uitspraak ; laat mij maar lekker dood!?
    Er bestaat niemand die jou lekker dood laat. Net zoals er nu niemand is die jou levend laat?!
    Wat een spagaat!

    2 likes
  • Vincent Robbesom schreef:

   Ik heb een aantal boeken van jozef rulof gelezen, pittig leesvoer, toen ik tegen de 30 was..helemaal overtuigd van het ‘feit’ reincarnatie totdat hij op zijn sterfbed aangaf dat zijn gid santosh toch niet zo echt was als hij ons wilde laten geloven… ik trap er niet meer in.. wij maken er NU een puinzooi van en moeten die ook NU opruimen!

   0 likes
   • Faith schreef:

    Je bent op de hoogte van het feit dat de satan aanhangers ook in boeken van Josef Rulof een dikke vinger in de pap gestoken hebben?

    0 likes
    • Faith schreef:

     ”Wij maken er NU een puinzooi van en moeten het NU opruimen.
     Maar als je niet in reincarnatie gelooft kun je er zo´n grote puinhoop van maken als je zelf wilt. Dacht je dat ze dat dan op willen ruimen?
     Waarom zouden ze. Na hun de zondvloed toch?
     De duivel is niet voor niets hard bezig om mensen het reincarnatie gegeven uit het hoofd te praten. Het is ook niet voor niets uit de bijbel gehaald.
     Zo staan mensen eerder open voor misdaad omdat er toch geen consequenties aan vast zitten. Denken ze. Of liever gezegt: hebben ze zich aan laten praten/over laten halen dit te denken. Dom.
     En zo hun geweten uitgeschakeld in ruil voor veel geld. Daar komt de uitspraak je ziel aan de duivel verkopen vandaan voor het geval je dit nog niet wist. Wat zijn we slim he?
     Maar klamp je nog maar eens stevig aan je meisje vast, dan komt het helemaal goed met jou.

     1 likes
 • Remco schreef:

  @ikke…wie heeft het over vervloekt zijn? Volgens mij hebben we het hier over reincarnatie en bereiken van verlichting…

  1 likes
  • Ikke schreef:

   Voor 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
   0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 jaar moeten leven word door de meeste toch echt als een straf gezien. Gewoon helemaal niets na dit leven is altijd beter dan welk volgend leven dan ook.

   5 likes
   • frans schreef:

    De noodzaak van elk volgend leven ga je zelf inzien, in het leven tussen na je dood en je volgende leven.
    Het zou toch ook zeer oneerlijk zijn als een mens die met een handicap wordt geboren niet zou mogen zeggen; Ik heb dit leven als gevolg van keuzes die ik maakte in een vorig leven.
    Net zoals jij je leven nu hebt als gevolg van keuzes in een vorig leven.

    1 likes
   • Foppe schreef:

    Echt, je moet je even verdiepen in reincarnatie voordat je zulke dingen zegt.
    Volgens mij heb je een christelijk beeld in jouw hoofd over reincarnatie en leven na de dood. Alsof je al die tijd je bewust bent dat je zolang leeft.
    De meeste mensen zijn zich niet bewust dat ze een vorig leven hebben gehad (je hebt andere hersenen, andere verbindingen, je bent dus in wezen een ander). Dus of je nou 80 jaar leeft of 10.000 jaar maakt niet uit. Voor jouw gevoel leef je slechts het leven dat je nu leeft.

    Totdat je je daadwerkelijk bewust bent, dan kun je bewust leven en sterven en neem je jouw leven en karakter mee naar een nieuw lichaam. Zelfs iedereen die nu roept “reincarnatie is waar!” is zich hier niet bewust van, maar men gelooft op basis van goede redenen.

    Wel vaker als jij hier reageert op artikelen over leven na dood reageer je met een christelijk wereldbeeld. Alsof je eeuwig moet zingen en zo. Dus eerst kijken “wat is reincarnatie, wat is het zelf, wat is onsterfelijk etc” en dan pas oordelen.

    Bedankt 😀

    0 likes
    • Christusbewustzijn schreef:

     Jij koppelt christelijk aan een religie ,en dat is het niet , iedereen op aarde is een christen zelfs een moslim ,want Christus kwam uit de zonnesfeer en is de planeetgeest van de aarde geworden na zijn kruisdood en heeft zich voor de hele wereld geofferd . De kerken hebben dat beeld vervormd tot godsdiensten en wel na de 4 de eeuw ,dan werd het immers tot een staatsgodsdienst van de Romeinen.
     Ook in India kennen ze Christus de onder de nam Vishva Karman, zo ook elders onder een eigen naam .
     En het is pers slot van rekening Christus die de mens het bergip van werkelijke reincarnatie bracht , omdat hij hun hulp werd na de dood .

     1 likes
     • Foppe schreef:

      Wat jij gelooft is het esoterisch christendom. Ik heb mij daar een half jaar enorm in verdiept, maar het is mij te christelijk. Ik heb meer met boeddhisme en hindoeisme en daarom noem ik wat jij noemt boeddhanatuur, een bepaalde staat van zijn.

      Ook Steiner leerde overigens dat de christusgeest na zijn kruisdood de planeetgeest is geworden. Maar zelf lees ik het verhaal van Jezus eerder als inwijding in plaats van als een werkelijk gebeurde historisch feit. Hoe een geest na een kruisiging een planeetgeest word is mij niet helder.

      0 likes
 • Adianus Mats schreef:

  Onzinverhaal, ik geloof niet in reïncarnatie.
  In m´n vorige leven trouwens nog wel!

  8 likes
 • Johan schreef:

  Communicatie op zielsniveau heb je hier op aarde het meest intensief met je tweelingziel. De communicatie is ongeëvenaard. In tientallen jaren elkaar niet gezien en in no time weet je waar die ander woont.
  Je hoort elkaars woorden zonder te spreken, je weet precies waar en wanneer je elkaar treft zonder met elkaar af te spreken. Het is de meest bizarre relatie die je kunt indenken en wat ik als heel intens ervaar is dat je binnen een paar tellen af bent van de pijn of andere kwalen. De gebeurtenissen zijn zo intens dat je voelt dat je lichamelijk sterker wordt soms binnen een paar dagen. De intensiteit van de gevoelens die je voor de ander hebt, in feite is de ander jezelf, nemen alleen maar in de loop van de jaren toe. Deze relatie is de meest complexe die je maar kunt indenken. Je moet lichamelijk, mentaal en spiritueel ongeëvenaard sterk zijn anders redt je het niet en kan het zelfs je leven kosten. Dit fenomeen is volstrekt onbekend wat deels onze cultuur debet aan is. Wat ik hierboven beschreven heb over dit fenomeen is nog het meest simpele, anders worden de lezers compleet van de sokken geblazen.

  2 likes
  • Michaël schreef:

   Er zijn ook mensen aan kapot gegaan ,doordat of sinds ze hun tweelingsziel hebben ontmoet in het begin geweldig en daarna ruzies en erger .. of ze moeten ervan weg blijven. Zoals jij het uitlegt zou je dan geen karma meer krijgen en wordt alles zo maar als vanszelfs opgelost , dat lijkt mij ook wel niet juist te zijn . Ik laat het zelf in het midden hoe het zit ,dat wel , het overkomt je gewoon en dan zien of je he tzelf wat je ermee doet . Zo zie ik dat zelf .

   2 likes
 • trix schreef:

  Ik raad iedereen aan om het tibetaanse dodenboek es open te slaan. En te lezen.

  3 likes
 • Elise49 schreef:

  Stel reïncarnatie is waar. Dan moeten er levende schepselen zijn om de ziel weer door te laten leven. Als er hier op aarde geen levende schepselen meer zijn, dan stopt het proces(stappenleer).

  1 likes
  • Michaël schreef:

   Heel logische vraag van je . Op een zeker moment in de toekomst , niet zo veraf meer binnen een paar duizend jaar zal de mens niet meer kunnen reincarneren en zich voortplanten zoals nu het geval is ,dan is het gedaan ermee . De geslachtsorganen atrofiëren meer ne meer en gebeurt nu al dat sperma enz minder kracht heeft en achteruitgaan ,de eerste tekenen zijn reeds zichtbaar . Daarom is het hoogst dringend van aan je ziel of astrale lichaam te werken en deze te louteren door interesse in het spirituele ipv maar materialistisch door te blijven leven zoals jan en alleman nu doet . Want reincarnatie zal niet meer kunnen . Er zal dan ook een andere manier van een meer geestelijke voortplanting komen via astrale organen , een soort van astrale organen , nl chakras die wij nu daarvoor dienen te ontwikkelen net zoals dat eertijds toen de mens nog verbonden was onder de hoede goddelijke wereld en Goden en zich voortplantte op etherisch niveau .

   0 likes
   • sara schreef:

    Ok , maar dan ga je er van uit dat je alleen als mens kan incarneren.

    En je gaat er van uit dat je altijd in deze tijd en ruimte incarneert en dat er een vaste tijds lijn is waar jouw persoonlijkheid steeds verder evalueert.

    Er zijn nog zo veel andere planeten en universa,s met bijpassende lichamen en ook etherische lichamen.

    Als deze incarnatie eindigt, ben je in de sweren.
    Als daar de mogelijkheid ontstaat hier te incarneren grijpt de ziel dit met beide handen aan.

    Ik hoor ook mensen een caustrofobische angst hebben van steeds maar weer incarneren . Maar dit is echt van uit de persoonlijkheid gezien.

    Geef je zelf eens de gelegenheid je angsten te door voelen en je zal zien dat deze slechts een versluiering zijn.
    Het enige risico van hier incarneren is dat je kan vergeten wie je bent.
    Maar dat wil niet zeggen dat je een verloren ziel bent.
    Als je lichaam sterft word ook je persoonlijkheid ontmanteld.
    en je weet weer wie je bent.

    Het mooie is dat het ook in het lichaam kan. en dat is het echte incarneren.
    het lichaam volledig bewonen, wil zeggen thuis zijn in je lichaam.
    Je hebt dan het goddelijke geintegreert of verwezenlijkt.

    je hebt dan ja gezegd tegen alle mogelijke menselijke ervaringen.
    en dan is elke vorm van weerstand weg gevallen. en is er sprake van overgave.
    er is niets over, dat kan incarneren.

    2 likes
 • ja jaaaa schreef:

  al die neanthalers zijn zeker ook allemaal gereïncarneerd yeah sure…..

  2 likes
 • Ad Knops schreef:

  Ik geloof dat wij na overlijden met de wetten van de kwantummechanica te maken krijgen. Dat witte licht, zo stel ik mij voor, is in een fractie van een seconde te zien wat wellicht “eeuwig” zal duren…..

  1 likes
 • Teun schreef:

  Ik geloof wel in reïncarnatie van oude onderzoeken. Heeft dr. Ian recent zijn onderzoek gepubliceerd?

  0 likes
  • Michaël schreef:

   hier staat een geval beschreven

   http://www.antroweb.nl/html/reincarnatie.html

   In het boek ‘OldSouls’ beschrijft schrijver en journalist TomShroder hoe hij in 1997 gedurende een periode het onderzoek van Stevenson van nabij volgt. Als scepticus gelooft Shroder absoluut niet in het bestaan van reïncarnatie en hij hoopt dan ook door met Stevenson mee te reizen het hele ‘gedoe’ te ontmaskeren als flauwe kul of bedrog. Het loopt echter anders (zoals bij elk kritisch maar oprecht onderzoeker): naarmate hij meer aanwijzingen, informatie en bewijzen te zien krijgt raakt de schrijver ook overtuigd van het bestaan van reïncarnatie. Hij bevestigt bovendien de eerlijkheid en degelijkheid van de persoon en het onderzoek van Stevenson.

   1 likes
 • Johan schreef:

  Bewust ziet de ander dit fenomeen niet zo als ik, maar haar ziel maakt hetzelfde mee als ik, want een tz is twee lichamen en één ziel. Mijn twin en ik hebben geen karma, we hoeven geen karma meer uit te werken.
  Nog iets merkwaardigs aan dit fenomeen is dat je niet zoekende bent in dit leven, maar dat je in dit fenomeen ongevraagd erin gesmeten wordt. De gevolgen ervaar je dan als nog meer bizar en vooral heel erg eng.
  Daarom moet je lichamelijk, mentaal en spiritueel ongeëvenaard sterk zijn anders kan je je leven kosten.
  Alle ziekenhuizen in haar buurt ken ik en zelf heeft ze mij via internet een ziekenhuis vlak bij haar in de buurt doorgegeven. We hebben geen fysiek contact. We hebben wel voortdurend , 24/7, contact met elkaar. Communicatie op zielsniveau.

  1 likes
  • Michaël schreef:

   Je zegt dat je geen karma meer hoeft uit te werken, maar de gezondheidsproblemen die je hebt oa ziekenhuizen enz dat is toch wel karma hoor naar ik weet . Ziekte is altijd karmatisch . Het ontkennen doordat je een gewoon leven eigenlijk liever wil leiden en daardoor problemen gaf is zeker niet goed , let go the flow , spiritueel zijn zal zeker helpen en je daarnaar openstellen . Het heeft zeker met een ziel te maken volgens mij ,soms incarneren delen van zielen , en meestal kom je die tweeling tegen in diverse opeenvolgende incarnaties , soms wel ,soms niet . Alvast bedankt voor de uitleg .

   0 likes
 • Johan schreef:

  Bij het fysieke weerzien van twins en zeker als ze met elkaar spreken kan het hart bijna begeven door te heftige emoties. Dit heeft niets van doen met de gezondheid, maar dat het lichaam even die emoties niet aankan. Dan volgt er een opnamen cardiologie, mijn twin legt haar hand op mijn hartstreek en binnen een paar minuten staan we weer buiten, of dat mijn twin een hartaanval krijgt, houd ik mijn handen op haar hartstreek en ze kan na een paar minuten het ziekenhuis verlaten.
  Wij kunnen voor de medische wetenschap veel betekenen en een tijd geleden heb ik naar een wetenschapper over het genezen tussen twins verteld, dat ze mij dus snel geneest en hij mailde zeer snel naar mij en had heel veel belangstelling om ons fenomeen van het genezen van lichamelijke ongemakken te onderzoeken. Jammer genoeg wilde mijn twin en nog niet fysiek contact en jammer genoeg kunnen we de medische wetenshap nog niet van dienst zijn. Voor dit fenomeen moet je een ongeëvenaarde gezondheid hebben anders kun je dit absoluut niet aan. Als je niet meegaat met het fenomeen kun je erg ziek worden, want de tegenkrachten zijn zeer heftig net zoals de krachten heftig zijn als je met de flow meegaat. Dit fenomeen mag je nooit aan je wederhelft opdringen want dan krijg je echt hele grote problemen. Je kunt wel eventueel je gevoelens en ervaren vertellen en wat de ander ermee doet is aan degene. Als je dit respect kan opbrengen kun je spreken van onvoorwaardelijke liefde. Juiste timing is heel belangrijk om met elkaar fysiek contact te maken. Dit fenomeen is bijna niet uit te leggen want het complexe overtreft alles, want je hebt dan rechtstreeks contact met het universum, dus het gaat verder dan intuïtie want dit is rechtstreeks contact met de ziel. De info om bijvoorbeeld te weten waar ze werkt gaat met flitssnelheden. De afstand maakt niets meer uit. En binnen een paar minuten lees je ook dat de universele info juist is. Dit tart werkelijk alle verbeelding. En zo kan ik nog wel doorgaan.
  Je leest nu hoe het fenomeen zich voordoet en ik voel me alleen maar kleiner door worden.
  Ik heb je een heel klein stukje laten zien wat dit fenomeen kan inhouden.

  1 likes
  • henk schreef:

   Ik weet het niet hoor Johan, maar ik moet er niet aan denken dat je ooit een vrouw het stempel “tweeling geest”” geeft. Zoveel verwachtingen die jij dan op haar projecteert, Dat houd geen mens uit.

   Ga liever voor een “gewone” vrouw, en neem haar zoals ze is. Dat is al zeldzaam genoeg.

   0 likes
 • Tinus Blaaskaak schreef:

  Zoals ik het begrepen heb is dat de mens na deze upgrade voor het eerst contact gaat krijgen met zijn ziel en dus gaat zien wie hij in het verleden geweest is. Ik zou zeggen laten we even wachten en niet gaan borrel praten met misschien wel de grootst mogelijk onzin tot het gevolg. De werkelijkheid gaat nu echt komen.

  0 likes
 • Berenbotje schreef:

  In de Srimad Bhagvad Gita vetelt Heer Krishna aan z’n vriend Arjun dat elk mens goede daden moet verrichten, omdat goede daden nooit verloren gaan! De ziel van een mens krijgt weer een lichaam en zet z’n reis naar voltooiing voort vanaf het niveau die hij in z’n vorige leven(s) gehaald had. Daarom zie je ook dat de een meer getalenteerd is dan de ander, al vanaf z’n geboorte.

  Een Johan Cruyff zal in z’n vorige leven(s) vast wel iets met sport gedaan hebben dat hij in dit leven zo’n hoog niveau haalde en in z’n volgende leven zal hij een nog hogere niveau halen, immers in dit leven heeft hij alleen maar kennis en ervaring bijgekregen. Hetzelfde geldt voor alle vormen van kunde en kennis. Ook een crimineel zal een betere (slechtere mens) crimineel worden in een volgende leven naarmate hij zich meer en meer bezighoudt met criminele activiteiten, want z’n kennis en ervaring worden alleen maar groter. Tenzij iemand oprecht berouw heeft. Dan treedt de Goddelijke Genade (Kripa) in werking.

  0 likes
 • Johan schreef:

  Michael,
  Inderdaad overkomt je een twinrelatie. Je kunt het wegdrukken, ontkennen etc, maar het kost je gezondheid, althans dat is bij mij zo. Ik heb lang ontkend en steeds word ik weer ruw aangepakt om weer aandacht voor het fenomeen te hebben. Ik wil er niet teveel over vertellen, want het schiet bij zo goed als iedereen volkomen in het verkeerde keelgat. Dit fenomeen kun je alleen vertellen die het zelf meemaken en mensen die er in geïnteresseerd zijn snappen er 99 % niet van. De relatie gaat zeker niet vanzelf, verre van en je hebt heel veel geduld nodig om de relatie te ontwikkelen. De grootste handicap voor mij in dit fenomeen is dat ik heel nuchter ben en het liefst leef zoals iedereen. Het ervaringskleuren palet is compleet anders dan van de meeste mensen dat is het enige verschil tussen mensen die dit fenomeen wel meemaken en dit fenomeen niet meemaken.

  0 likes
  • Michaël schreef:

   Johan,

   Is het voor die ander ook zo, ziet die het zoals jij of anders ? als ik dat tenminste vragen mag .
   Ik denk dat er niet zovelen als jij zijn ,waar het fenomeen zodanig is als jij hier vertelt . Ik denk werkelijk dat het karmisch is bepaald ,dat dit je moet overkomen .

   0 likes
 • Vincent Robbesom schreef:

  Ehm, even voor de goede orde, ik zit niet in het gymnasium en pretendeer niet alle antwoorden te weten. Maar wel heb ik meer vertrouwen in wetenschap dan in de overtuigingen van mensen.
  Beetje interessant doen over het weten van de waarheid zonder dat dit onderbouwd kan worden is geen optie.. in de 90-er jaren heb ik veel (met veel plezier) spirituele boeken gelezen en hier een hoop van geleerd. Jaren later ben ik juist de wetenschappelijke kant gaan lezen en het leukste is dar deze 2 invalshoeken prima naast elkaar kunnen bestaan en hetzelfde concluderen in een andere taal. En een goed wetenschapper zal beamen dat wat nog niet te meten is niet gelijk betekend dat iets niet bestaat masr dat het soms gewoon nog niet gemeten kan worden. Uiteindelijk valt er wel een hoop onzin aan beide zijden af en ik vind dat we daar eerlijk over en blij mee moeten zijn ook al snijdt het soms in eerder onterecht getrokken conclusies…

  0 likes
 • Snof schreef:

  Reïncarnatie bestaat en is eenvoudig zelf te ervaren. Alles wordt opgeslagen in het onderbewustzijn en er zijn methodes om bij dat onderbewustzijn te komen, b.v. hypnose of opstellingen.
  Zelf ben ik tijdens een opstellingensessie geconfronteerd met een vorig leven van mijzelf. Ook de anderen in de groep waren getuige van deze gebeurtenis. Deze oude “ik” was enige honderden jaren oud, had geen weet van mijn huidige sociale contacten en wist me te vertellen dat ik capaciteiten genoeg heb. Een bijzonder leerzame ervaring. Voor meer duiding; lees de boeken van Ervin Laszlo.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Aliens 'werken al samen met onze overheden, maar dat wordt stilgehouden'. Britse ex-parlementskandidaat doet opzienbarende uitspraken

  Aliens ‘werken al samen met onze overheden, maar dat wordt stilgehouden’. Britse ex-parlementskandidaat doet opzienbarende uitspraken

  Een kandidaat-parlementslid voor de Britse Brexit Party ...

  Er is overtuigend en intrigerend bewijs voor leven na de dood. Professor spreekt zich uit

  Er is overtuigend en intrigerend bewijs voor leven na de dood. Professor spreekt zich uit

  Robert Lawrence Kuhn sprak met professor Stephen ...

  >