BuitenlandCorona

Zo is het om in Litouwen te leven zonder coronapas: ‘Dit is zo ontzettend fout’

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het leven van Gluboco Lietuva uit Litouwen is veranderd in een hel omdat hij ervoor heeft gekozen om zich niet te laten vaccineren. Sinds mei is de coronapas in het land – 2,8 miljoen inwoners – verplicht. Deze pas stelt je in staat om mee te doen in de samenleving.

In augustus werd in Litouwen een wet aangenomen die de rechten van burgers zonder coronapas inperkt. De regels worden streng gehandhaafd. Zonder coronapas krijg je geen toegang tot winkelcentra of grote supermarkten. Bij de ingang staan beveiligers die de pas van iedere klant scannen. Geen pas, geen toegang.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Alleen kleine winkels

Zonder pas mag je alleen naar binnen bij kleine winkels die voornamelijk voedsel, medicijnen, brillen en lenzen verkopen. Zonder pas mag je niet naar binnen bij restaurants of cafés. Zonder pas krijg je geen toegang tot kantoren van banken of verzekeringsmaatschappijen, enkele uitzonderingen daargelaten.

Zonder pas mag je geen patiënten in ziekenhuizen of bewoners van verzorgingstehuizen bezoeken. De enige uitzondering betreft terminale patiënten en kinderen jonger dan 14 jaar, mits de arts van tevoren toestemming geeft. Zonder pas krijg je geen toegang tot conferenties, sportscholen, kapperszaken of nagelsalons.

Sinds september krijgen inwoners van Litouwen een derde boostervaccin toegediend. De Litouwse staatssecretaris van Volksgezondheid heeft al een vierde en vijfde boosterprik aangekondigd.

Geen rechten meer

Mensen die tegen de coronapas zijn, worden weggezet als complotdenker en antivaxxer. Het debat over de pas wordt niet gevoerd. Politici, media en de elite slingeren doodverwensingen naar het hoofd van tegenstanders van de pas.

“Mijn vrouw en ik hebben geen rechten meer als burger. We mogen niet winkelen, buiten de deur eten, naar de kapper gaan of naar de bank, sportschool of bibliotheek gaan. We zijn allebei geschorst. Dit is zo ontzettend fout,” zegt Lietuva.

[Zero Hedge]

4.7 82 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Arme Gluboco Lietuva! Ik heb diep medelijden met hem. En dat alleen, omdat hij zo verstandig is om niet mee te doen.
HIER zie je ook hoe moeilijk het is, als je in een piepklein land woont. Correctie: ik heb het toch maar even opgezocht en het blijkt dat Litouwen een oppervlakte heeft van 65.200 m2. En nu komt het: Nederland heeft een oppervlakte van 41.000 en nog wat m2.
Zo leer je nog eens wat. Dus in een land dat nog 1/3 méér aan vierkante kilometers heeft, wonen maar 2,8 miljoen inwoners.
WAT een eye-opener. En wat zullen ze daar fijn veel ruimte hebben.
Maar dat is dan ook alles. Het nadeel hiervan is natuurlijk, dat het voor de autoriteiten aldaar veel gemakkelijker is om de boel te controleren. Kat in het bakkie!
Ook hier zie je weer, dat ZEKER hier binnen Europa de autoriteiten van veel landen dansen naar de pijpen van Klaus Schwab.
Ik ben bang dat dat in Litouwen een koud kunstje gaat worden.
Wat DAAR gebeurt, komt natuurlijk binnenkort hier in het theater. Daar kan je op wachten.
Alleen WIJ hebben het grote voordeel, dat wij in dit kleine land 6 keer zoveel inwoners hebben. Ik vermoed ook dat alleen al hier in Nederland zeker meer dan 3 miljoen mensen niet gevaccineerd zijn. En IK kan mij niet voorstellen, dat mensen NU nog overstag gaan. Dan had je dat net zo goed een half jaar geleden kunnen doen.
Mochten wij hier ook niet meer naar de supermarkten… dan zijn er voorlopig nog alternatieven: kopen bij de boer (er is een hele site met namen en adressen op Telegram) en dan natuurlijk de kleine Turkse winkels.
En verder kunnen wij speculeren tot wij een ons wegen. Precies weten doen wij het toch niet.
Het beste is rustig afwachten en niet stressen.

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Zo worden we voorbereid hier.

Pm’er
Pm’er
2 jaren geleden

En dan mag je het niet vergelijken met de tweede Wereldoorlog?
Ze pakken er nu veel meer mensen mee dan toen alleen de joden

Durk
Durk
2 jaren geleden

Ja dus? Hier is het net zo en mag je zonder pas niet naar de kroeg, café, pretpark, bioscoop enz enz. De hele wereld is van het padje en in de ban van dit “KILLERVIRUS”. Code rood wordt tegenwoordig al gegeven bij een handjevol besmettingen op miljoenen mensen. Man man…. Diep triest. En dan te weten dat er al sinds maart 2020 GEEN epidemie in Nederland is!!! Wordt wakker mensen!

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x