Financieel

Bankensyndicaat lachend rijk na fiasco beursgang Facebook

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Facebook wordt deels gefinancierd door een durfkapitalist van de CIA en verkoopt persoonlijke informatie door aan eenieder die bereid is te betalen.

De iPhone app van Facebook zuigt je telefoonnummers op en voegt ze toe aan databases. Artikelen en afbeeldingen over politiek gevoelige en controversiële onderwerpen worden gecensureerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het is spyware met een loginscherm, is een veelgehoorde grap. De wet van aantrekkingskracht lijkt op te gaan voor bankiers die zich in het circus mengen.

Mediahype

Schaamteloos is de beursgang van Facebook uitgebuit door het bankensyndicaat. De gecontroleerde massamedia zorgde voor de grootste mediahype die de wereld ooit heeft gezien. Investeringsbanken als Morgan Stanley, JPMorgan en Goldman Sachs ‘ondersteunden’ de koers met steunaankopen om te voorkomen dat de waarde op vrijdag zou kelderen.

Durfkapitalisten maakten intussen winst over de rug van het bedrijf. Niet voor niets mijdden Aziaten de beursgang als de pest. Facebook sloot gisteravond op Wall Street 8,7 procent lager op $31. De grote banken bliezen de beursintroductie op en dumpen de aandelen nu massaal.

Defect

zuckerberg9237439842342Dezelfde media die Apple afgelopen week door het slijk haalden en Facebook prezen als de beste uitvinding sinds de gloeilamp hebben het nu gemunt op directeur Zuckerberg en stellen plotseling dat Apple een hoge intrinsieke waarde heeft.

Nasdaq wist dat bepaalde handelssystemen vlak voor de beursintroductie van Facebook defect waren, zo liet een anonieme hedgefondsmanager weten. Ook de elektronische schermenbeurs in New York haperde. Toch ging de hele operatie door. Handelaren verloren honderden miljoenen terwijl ze probeerden Facebook-aandelen te kopen en verkopen zonder bevestiging te krijgen dat hun orders waren uitgevoerd.

Eclips

Op maandag werden de problemen nog erger. Handelaren die dachten hun aandelen op vrijdag te hebben verkocht werd gevraagd een formulier in te vullen. Ze moesten opgeven tegen welke prijs ze dachten hun aandelen te hebben verkocht. Het probleem was dat ze de aandelen nog in bezit hadden. Vanwege de formulieren werden tientallen miljoenen Facebook-aandelen op de markt gedumpt waardoor de prijs kelderde.

Zuckerberg mag dan slim zijn, hij wist onvoldoende van de aandelenmarkt om niet vlak voor een eclips naar de beurs te gaan. Aandelengoeroe’s weten dat verduisteringen de beurs sterk beïnvloeden. Welk genie heeft deze beursgang georkestreerd?

Banken en Zuckerberg gedaagd

Advocaten van een groep beleggers hebben op woensdag gezegd dat de banken die de beursgang van Facebook hebben begeleid voor de rechter worden gesleept. De banken, waaronder Morgan Stanley, zouden in de aanloop naar de beursgang vorige week hebben verzwegen dat analisten hun groeiprognoses voor het internetbedrijf naar beneden hadden bijgesteld. Daarnaast is Facebook-directeur Mark Zuckerberg aangeklaagd.

Sommige beleggers willen ook Nasdaq aansprakelijk stellen voor de schade die ze hebben geleden als gevolg van de technische problemen die ontstonden tijdens de introductie.

Bron: Americankabuki.blogspot.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel Koenders
Marcel Koenders
12 jaren geleden

Als ik een artikel lees en ik begrijp de titel als ik ‘m vergelijk met de inhoud, dan is het wat mij betreft een goed artikel. Hier luidt de titel “Bakensyndicaat lachend rijk na fiasco beursgang Facebook”. Dus ik ga zoeken na het fiasco van de beursgang: de aandelen brachten minder op dan de voorspelde hype. Tsja, dat wist ik. En dan zoeken naar “Bankensyndicaat lachend rijk”. Kijk, daar vind ik niets van. Ik zag graag info over winsten die de banken wel maakte en Facebook niet. Vind alleen iets over niet goed werkende systemen, geen gesloten deeals, invulformulieren en meer bla bla. Eigenlijk ontgaat dit mij dus volledig. Kan iemand mij toelichten waarom het Bankensyndicaat lachend rijk is geworden?

Marcel Koenders
Marcel Koenders
12 jaren geleden

Hoe kan iemand nou een vraag met -1 waarderen? Hiervan ontgaat me volledig de zin. Wees eens een kerel (of vrouw) en licht dat nou eens toe!

Frank Zielman
Frank Zielman
12 jaren geleden

Mark ‘ZuckerBerg’ heet de beste man.

De Facebook beursgang is er een van Nina Brink gehalte maar dan 1000 voudig. Kleine en grote investeerders blijven in de ‘new Economy’ ballon investeren, als blinde schapen. Maar waar wordt precies in geinvesteerd is de vraag.

De banken profiteren hier als eerste van. Niet de aandeelhouders.

hetzal
hetzal
12 jaren geleden

De jonge man Mark is gewoon een mens als ieder ..
Daarbij zit je compleet fout gericht met informatie handel op internet.

Het is een markt van 39.000.000.000 Dollard!
De bedrijven die hierin zitten zijn amper bekend.
http://www.ted.com/talks/gary_kovacs_tracking_the_trackers.html

Zie het TED filmpje eens goed, dit is gebaseerd op feiten i.p.v. speculaties en aannames. Zeker interessant om te zien.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x