Homepagina » Financieel » Bankensyndicaat lachend rijk na fiasco beursgang Facebook

Bankensyndicaat lachend rijk na fiasco beursgang Facebook

Facebook wordt deels gefinancierd door een durfkapitalist van de CIA en verkoopt persoonlijke informatie door aan eenieder die bereid is te betalen.

De iPhone app van Facebook zuigt je telefoonnummers op en voegt ze toe aan databases. Artikelen en afbeeldingen over politiek gevoelige en controversiële onderwerpen worden gecensureerd.

Het is spyware met een loginscherm, is een veelgehoorde grap. De wet van aantrekkingskracht lijkt op te gaan voor bankiers die zich in het circus mengen.

Mediahype

Schaamteloos is de beursgang van Facebook uitgebuit door het bankensyndicaat. De gecontroleerde massamedia zorgde voor de grootste mediahype die de wereld ooit heeft gezien. Investeringsbanken als Morgan Stanley, JPMorgan en Goldman Sachs ‘ondersteunden’ de koers met steunaankopen om te voorkomen dat de waarde op vrijdag zou kelderen.

Durfkapitalisten maakten intussen winst over de rug van het bedrijf. Niet voor niets mijdden Aziaten de beursgang als de pest. Facebook sloot gisteravond op Wall Street 8,7 procent lager op $31. De grote banken bliezen de beursintroductie op en dumpen de aandelen nu massaal.

Defect

Dezelfde media die Apple afgelopen week door het slijk haalden en Facebook prezen als de beste uitvinding sinds de gloeilamp hebben het nu gemunt op directeur Zuckerberg en stellen plotseling dat Apple een hoge intrinsieke waarde heeft.

Nasdaq wist dat bepaalde handelssystemen vlak voor de beursintroductie van Facebook defect waren, zo liet een anonieme hedgefondsmanager weten. Ook de elektronische schermenbeurs in New York haperde. Toch ging de hele operatie door. Handelaren verloren honderden miljoenen terwijl ze probeerden Facebook-aandelen te kopen en verkopen zonder bevestiging te krijgen dat hun orders waren uitgevoerd.

Eclips

Op maandag werden de problemen nog erger. Handelaren die dachten hun aandelen op vrijdag te hebben verkocht werd gevraagd een formulier in te vullen. Ze moesten opgeven tegen welke prijs ze dachten hun aandelen te hebben verkocht. Het probleem was dat ze de aandelen nog in bezit hadden. Vanwege de formulieren werden tientallen miljoenen Facebook-aandelen op de markt gedumpt waardoor de prijs kelderde.

Zuckerberg mag dan slim zijn, hij wist onvoldoende van de aandelenmarkt om niet vlak voor een eclips naar de beurs te gaan. Aandelengoeroe’s weten dat verduisteringen de beurs sterk beïnvloeden. Welk genie heeft deze beursgang georkestreerd?

Banken en Zuckerberg gedaagd

Advocaten van een groep beleggers hebben op woensdag gezegd dat de banken die de beursgang van Facebook hebben begeleid voor de rechter worden gesleept. De banken, waaronder Morgan Stanley, zouden in de aanloop naar de beursgang vorige week hebben verzwegen dat analisten hun groeiprognoses voor het internetbedrijf naar beneden hadden bijgesteld. Daarnaast is Facebook-directeur Mark Zuckerberg aangeklaagd.

Sommige beleggers willen ook Nasdaq aansprakelijk stellen voor de schade die ze hebben geleden als gevolg van de technische problemen die ontstonden tijdens de introductie.

Bron: Americankabuki.blogspot.com

 Vond je dit artikel goed? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Als ik een artikel lees en ik begrijp de titel als ik ‘m vergelijk met de inhoud, dan is het wat mij betreft een goed artikel. Hier luidt de titel “Bakensyndicaat lachend rijk na fiasco beursgang Facebook”. Dus ik ga zoeken na het fiasco van de beursgang: de aandelen brachten minder op dan de voorspelde hype. Tsja, dat wist ik. En dan zoeken naar “Bankensyndicaat lachend rijk”. Kijk, daar vind ik niets van. Ik zag graag info over winsten die de banken wel maakte en Facebook niet. Vind alleen iets over niet goed werkende systemen, geen gesloten deeals, invulformulieren en meer bla bla. Eigenlijk ontgaat dit mij dus volledig. Kan iemand mij toelichten waarom het Bankensyndicaat lachend rijk is geworden?

  0 likes
 2. Hoe kan iemand nou een vraag met -1 waarderen? Hiervan ontgaat me volledig de zin. Wees eens een kerel (of vrouw) en licht dat nou eens toe!

  0 likes
 3. Mark ‘ZuckerBerg’ heet de beste man.

  De Facebook beursgang is er een van Nina Brink gehalte maar dan 1000 voudig. Kleine en grote investeerders blijven in de ‘new Economy’ ballon investeren, als blinde schapen. Maar waar wordt precies in geinvesteerd is de vraag.

  De banken profiteren hier als eerste van. Niet de aandeelhouders.

  0 likes
 4. De jonge man Mark is gewoon een mens als ieder ..
  Daarbij zit je compleet fout gericht met informatie handel op internet.

  Het is een markt van 39.000.000.000 Dollard!
  De bedrijven die hierin zitten zijn amper bekend.
  http://www.ted.com/talks/gary_kovacs_tracking_the_trackers.html

  Zie het TED filmpje eens goed, dit is gebaseerd op feiten i.p.v. speculaties en aannames. Zeker interessant om te zien.

  0 likes
 5. [quote name=”Marcel Koenders”][….] Kan iemand mij toelichten waarom het Bankensyndicaat lachend rijk is geworden?[/quote]Zoals Frank op #3 al aangaf: het zijn de banken die er als de kippen bij zijn, zo mogelijk laten ze bedrijf CEO’s vertellen dat het het beste is waarin je kan investeren, om vervolgens vlak voor de implosie gauw het handeltje te verkopen, wanneer de waarde al ik weet niet hoeveel hoger is geworden door de hype. Banken halen de winsten binnen, terwijl Jan-met-de-pet en velen met hem kunnen fluiten naar de centen. Deze aandelengokkerij is op kleine schaal wat ze met een landelijke of globale economische crisis doen, maar dan omgekeerd: bankrun laten doen op kleinere concurerende banken, alles in waarde laten kelderen, het dan opkopen. Wanneer alles en iedereen weer overeind is alles verkopen voor verschikkelijk veel geld. De economie is het schip en zij staan aan het roer.

  0 likes
 6. Voor de banken was het dus feestbook!

  0 likes
 7. Het artikel klopt niet. Ik zie regelmatig politiek gevoelige onderwerpen voorbijkomen op mijn FB en doe er zelfs ook wel aan mee af en toe. Niks gecensureerd hoor, nooit. Afbeeldingen ook niet. Ik vraag mensen om nieuwsberichten kritisch te lezen, anders krijg je dit soort geruchten.

  0 likes
 8. Kaspar van der Vries

  Wat zijn jullie bronnen over: “De iPhone app van Facebook zuigt je telefoonnummers op en voegt ze toe aan databases. ” Vind het nogal shocking dus graag een bronvermelding.

  0 likes
 9. [quote name=”Eden”][quote name=”Marcel Koenders”][….] Kan iemand mij toelichten waarom het Bankensyndicaat lachend rijk is geworden?[/quote]Zoals Frank op #3 al aangaf: het zijn de banken die er als de kippen bij zijn, zo mogelijk laten ze bedrijf CEO’s vertellen dat het het beste is waarin je kan investeren, om vervolgens vlak voor de implosie gauw het handeltje te verkopen, wanneer de waarde al ik weet niet hoeveel hoger is geworden door de hype. Banken halen de winsten binnen, terwijl Jan-met-de-pet en velen met hem kunnen fluiten naar de centen. Deze aandelengokkerij is op kleine schaal wat ze met een landelijke of globale economische crisis doen, maar dan omgekeerd: bankrun laten doen op kleinere concurerende banken, alles in waarde laten kelderen, het dan opkopen. Wanneer alles en iedereen weer overeind is alles verkopen voor verschikkelijk veel geld. De economie is het schip en zij staan aan het roer.[/quote]

  Simpel en duidelijk. Jammer, maar o, zo waar.

  0 likes
 10. [quote name=”Kaspar van der Vries”]Wat zijn jullie bronnen over: “De iPhone app van Facebook zuigt je telefoonnummers op en voegt ze toe aan databases. ” Vind het nogal shocking dus graag een bronvermelding.[/quote]

  Apple heeft inmiddels toegang ontzegt van Apps van derden om gegevens te versturen van het adressenboek. (dit is wellicht dan dus ook afgevangen in de API/XCode).

  Technisch gezien is het niet gek om op basis van telefoonnummers connecties te vinden van andere gebruikers.
  Veel begrijpen door gebrek aan kennis van programmeren niet waarom gegevens worden opgeslagen.

  Onder desktop systeem gebeurd dit net zo hard … je wil niet weten hoe lek windows is.

  0 likes
 11. Vind het hele facebook overgewaardeerd zowel in waarde als in inhoudelijke zin. Gewoon potentiele NWO registratie tool. Het is gewoon absurt hoe je bijna gedwongen word om er 1 aan te maken. Veel populaire prijsvragen etc vragen al een deelname via facebook anders kan je simpel weg niet mee doen. Jammer dat het volk als volgzame schapen erin trapt. Excuus voor het deze offtopic reactie maar wilde het even kwijt.

  En wat betreft de beursafwaardering van facebook was wel stevig te verwachten want het is loze cyberspace snap de commercieele belangen wel maar de kapitalisten hebben handig ‘mis’bruik gemaakt van de hebzuchtige kapitisten zonder verstand.

  0 likes
 12. hallo ik doe het zo even ik krijg niks meer op fb geplaatst?? als ik het wil mededelen op mijn fb.?? hoe kan dat??heeft iemand daar ook last mee/van.
  hart groet Patricia.

  0 likes
 13. [quote name=”5th-dimension”]Vind het hele facebook overgewaardeerd zowel in waarde als in inhoudelijke zin. Gewoon potentiele NWO registratie tool. Het is gewoon absurt hoe je bijna gedwongen word om er 1 aan te maken. Veel populaire prijsvragen etc vragen al een deelname via facebook anders kan je simpel weg niet mee doen. Jammer dat het volk als volgzame schapen erin trapt. Excuus voor het deze offtopic reactie maar wilde het even kwijt.

  En wat betreft de beursafwaardering van facebook was wel stevig te verwachten want het is loze cyberspace snap de commercieele belangen wel maar de kapitalisten hebben handig ‘mis’bruik gemaakt van de hebzuchtige kapitisten zonder verstand.[/quote]
  DAFAQ??? Het is maar een SITE hoor, niets maar dan ook NIETS verplicht je om je te registreren…

  0 likes
 14. @5th-dimension

  Ga eens gewoon de film ‘The Social Network’ bekijken … het heeft echt niks met NWO gedoe te maken. Dat zuig je gewoon uit je duim.

  Als ik een website maak waar je kan registreren en populair wordt ben ik dan ook ineens NWO?

  Of is misschien ninefornews.nl ook niet NWO waar alle IP adres gegevens en teksten in een database gestopt wordt?

  Net als deze forum wordt zeer waarschijnlijk:
  – php;
  – mysql;
  – html;
  – css;
  – javascript;

  Gebruikt want die gegevens moeten ergens worden opgeslagen toch?

  Net als met alle andere interactieve websites gebeurd dat.
  Sterker nog er is een hele open source groep API pagina van facebook. Hoe vind je dat? Ook Niburu maakt van die API hier gebruik. En dit kan je vinden op: https://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/

  0 likes
 15. Ik wil even reageren op het feit dat facebook nu nog vrijwillig gebruikt word.
  Maar wie zegt dat dit zo blijft?
  Zoals CritiC al aangaf dat je tegenwoordig alleen kan meedoen met iets als je inlogged met je facebook account en ja ik ben bang dat die trent door gaat zetten. Dadelijk kan je alleen nog gebruik maken van bepaalde diensten als je alleen een facebook account heb dit kan dan betrekking hebben op diensten van bedrijven maar ook op diensten van overheden. Hoe je het went of keert ik vind facebook zeer eng gaan worden. Zeker als je bedenkt dat het langzamerhand tot in alle krochten aan het doordringen is zoals:
  Wie ervaring heeft met de beta versie van Windows 8 ziet dat facebook, twitter en dergelijke al aanwezig zijn als app, die je nu nog kunt deïnstalleren maar voor hoe lang nog en zo zijn er tal van voorbeelden waar facebook aan plakt.
  Kijk ook maar eens naar hoe Skype en facebook al met elkaar verbonden zijn.
  Zegt geboeg lijkt me.

  0 likes
 16. –Aandelengoeroe’s weten dat verduisteringen de beurs sterk beïnvloeden.–

  iemand enig idee wat hiervan de reden is, ik kan zo 1-2-3- niets vinden op het www hierover

  0 likes
 17. Toch knap dat je lucht kunt verkopen, want meer is facebook niet

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

WHO

WHO-topman: ‘We moeten mogelijk huizen binnenvallen en familieleden meenemen’

Mike Ryan, topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), ...

corona

Veel minder corona-opnames dan verwacht. ‘Het is al voorbij, jongens’

Het aantal corona-opnames in de Verenigde Staten ...