Homepagina » UFO » “UFO vermomd als engel redde Britse soldaten in Eerste Wereldoorlog”
"UFO vermomd als engel redde Britse soldaten in Eerste Wereldoorlog"

“UFO vermomd als engel redde Britse soldaten in Eerste Wereldoorlog”

Bij de slag bij Bergen van 23 augustus 1914, één van de eerste veldslagen in de Eerste Wereldoorlog, zouden de Engelse soldaten zijn bijgestaan door een engel. In een nieuw boek valt te lezen dat de ‘engel’ mogelijk een buitenaardse bezoeker is geweest die probeerde de ‘toekomst te veranderen’. Dat meldt de Britse krant Metro.

Het verhaal over de ‘engel van Mons’ verscheen op 29 september 1914 in de Londense krant Evening News. Onder de titel ‘The bowmen’ stond te lezen hoe een achterhoede van de Engelse soldaten weerstand moest bieden aan een massale Duitse aanval. Op zeker moment riep één van hen in het Latijn: ‘Moge Sint-Joris de Engelsen bijstaan’.

Daarop verscheen een lange rij gedaanten in een schijnsel. Ze leken op boogschutters en schoten een wolk pijlen af in de richting van de Duitse linies. Er sneuvelden 1600 soldaten en de aanval werd uiteindelijk afgeslagen, aldus de krant.

‘The bowmen’ was fictie, hoewel de krant dat niet uitdrukkelijk vermeldde. Toch werden beweringen over reddende engelen in Engeland zeer serieus genomen. Het geloof erin werd een vorm van patriottisme zodat twijfelen moeilijk werd. Steeds meer getuigenissen vonden hun weg naar de pers.

"UFO vermomd als engel redde Britse soldaten in Eerste Wereldoorlog"In het nieuwe boek UFOs of the First World War staat dat veel UFO-fanaten van mening zijn dat de ‘engel’ een buitenaardse bezoeker was, die een vorm zou hebben aangenomen die de uitgeputte Britse soldaten konden herkennen.

De Britse UFO-expert Kevin Goodman zei: “Het UFO-raadsel was in de Eerste Wereldoorlog onbekend en de troepen dachten daarom dat ze een teken van God hadden gezien. Het fenomeen heeft door de jaren heen vele vormen aangenomen. In tijden van angst en stress vinden mensen troost in iets waar ze zichzelf in kunnen herkennen.”

Nigel Watson, de auteur van het boek, zei: “Zelfs vandaag de dag is de legende nog met controverse omgeven. Theorieën over de legende variëren van een mythe gebaseerd op het krantenartikel tot hallucinaties als gevolg van stress en uitputting, bezoek van engelen, geesten, moerasgas, luchtschepen en buitenaardse UFO’s die een vorm aannemen die overeenkomt met de verwachtingen van de getuigen.”

Boek: UFOs of the First World War

[Metro]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
6 jaren geleden

Engelen zijn onverdeeld zij gaan niet tussen mensen staan waarin twee groepen elkaar zien als vijand dat zal betekenen dat engelen een voorkeur hebben waarin zij het gedrag van de enen partij afkeuren en de ander partij de kans geeft om de ander af te slachten.. zo mensen geven hun eigen visie hun eigen dualiteit die bij engelen gewoon niet bestaat , engelen hebben geen voorkeur ,alleen mensen gebruiken beelden die op het moment van angst en stress zo worden opgeroepen om hun zelf tegen angst te beschermen en moed in te roepen om deze te doorstaan , als een mens in bepaalde situatie verkeert die heel veel met angst gepaard gaat zien men beelden die door de spirituele opvoeding zijn ontstaan , zij kunnen deze beelden dan voor zich zelf oproepen als bescherming en moed , maar of de engelen dat echt wel willen dat hun beeld van wat engelen echt zijn zo word verdraait dat het in het straatje van mensen past blij mee zijn dat ze als een beschermende engel word gezien dat is een tekortkoming van hun wezen als liefhebbende wezens… engelen zijn niet vechtlustig dat zijn alleen mensen die het beeld verdraaien , en wel zo dat ze moed krijgen om de vijand te verslaan hoe ver moet men dan wel heen zijn om engelen te zien als bescherming ,ja om te overleven doen mensen beelden oproepen van hun overtuiging dat god een handje helpt om de ander te vermoorden … wat een dwaasheid…

Bert
Bert
6 jaren geleden

Engel vermomd als UFO ontvoerdde Duitse soldaten in Tweede Wereldoorlog.

Silber eye
Silber eye
6 jaren geleden

In de zesdaagse oorlog de juni oorlog van Israel met de buurlanden daar zag de vijand tussen de Israëlische tanks witte gedaanten op witte paarden dit heeft een groot impact gehad.

Tien
Tien
6 jaren geleden

Oftewel ‘oorlogspropaganda’. En natuurlijk geloven mensen dit.. zucht

x

Check Also

trump

Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

ufo

UFO-hype: ‘We zeggen letterlijk tegen jullie dat aliens bestaan. Het kan niemand wat schelen’

Het Pentagon heeft videobeelden vrijgegeven van drie ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

6
0
We lezen graag je reactie!x