Homepagina » Buitenland » ‘Geen NAVO, geen oorlog’: veteranen leveren medailles in tijdens NAVO-top (video)

‘Geen NAVO, geen oorlog’: veteranen leveren medailles in tijdens NAVO-top (video)

Afgelopen zondag werd de protestmars tijdens de NAVO-top in Chicago geleid door Irak- en Afghanistan-veteranen en leden van Afghans For Peace.

Er werd tevens een ceremonie gehouden waarbij een vijftigtal veteranen hun onderscheiding in de richting van McCormick Place wierpen, waar de NAVO-lidstaten op dat moment bijeen waren.

Eén voor één leverden de soldaten hun onderscheiding in. “Ik geef de medaille die ik kreeg voor mijn deelname aan de wereldwijde oorlog tegen terrorisme terug in solidariteit met de inwoners van Irak en Afghanistan,” zei oud-legerarts Jason Heard. Hij diende in totaal 10 jaar in het Amerikaanse leger. “Ik betreur de vernietiging die we hebben veroorzaakt in deze landen en in de rest van de wereld ten zeerste.”

Bron: YouTube/democracynow

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Marcel Koenders schreef:

  Bitter maar geweldig. Je zal er maar achter komen misbruikt te zijn door je eigen regering en al die tijd gedacht hebben dat je goed bezig was. Het ontwaken gaat verder en brengt steeds meer waarheden aan het licht.

  The truth will set you free, but first it will piss you off!

  0 likes
 • Die Loeka schreef:

  The truth will set you free, but first it will piss you off!

  Mooie tekst !!

  Zo is het maar net langzaam aan komen we er wel. Het is al heel wat dat Amerikanen dit doen. Amerika is toch de beste geweldigste etc …

  Fijn om het allemaal te lezen !!

  Op naar Multi Universums :o)

  0 likes
 • hetzal schreef:

  [quote name=”Marcel Koenders”]Bitter maar geweldig. Je zal er maar achter komen misbruikt te zijn door je eigen regerin …… /quote]

  Ik zie het van twee kanten.

  – Sadam heeft ook zijn eigen volk met chemisch raket aanvalt massamoord uitgevoerd.

  – Iran wordt ook onderdrukt door de huidige machthebbers die de macht hebben overgenomen van een democratisch regering.

  Het stomste wat de betrokken landen heeft ooit kunnen doen:
  – leugens verkopen om oorlog te rechtvaardigen;
  – dat Nederland blindelings deed wat Amerika vroeg;
  – niet naar het eigen volk te luisteren, die erop tegen was;

  Ik heb respect voor degene die in de oorlog met goede intentie heeft geholpen. Ik heb respect voor de jonge man die de video verspreide en nu als terrorist gevangen zit.

  De oorlog is een oorlog tussen machthebbers.
  Wij burgers zijn alleen slachtoffers geworden door misleiding.

  0 likes
 • Robbie schreef:

  Goed te zien dat het deze kant opgaat
  Healing of the nation!

  0 likes
 • norbert schreef:

  ben ik blij dat ik niet naar het leger ben geweest. Eindelijk komt het besef naar boven, hier heb ik lange tijd op gewacht 😀

  0 likes
 • Sipco schreef:

  Ik had als ik zo,n medaille had deze eveneens teruggegeven.Wat moet je met een dood makers penning??Bovendien leert het de illuminatie, dat ze haar macht aan het verliezen is.Een pluim voor deze helden!!

  0 likes
 • roy ter horst schreef:

  wou dat ik dese video een tumb up kon geven =( En die Amerikanen hebben tog best lef, kan ik van nederland niet egt zegen… sorry!

  0 likes
 • Sheyan schreef:

  Ik kreeg hier wel kippenvel van en voelde een traantje prikken…..

  0 likes
 • c raassen schreef:

  een goed voorbeeld wat zij aan de rest van de wereld geven en zo moet het ook .nu zullen anderen wel volgen zeker .

  0 likes
 • Jasper schreef:

  Zo jammer dat de mainstream media dit (nog) niet laat zien.

  Alleen het artikel al geeft mij al een saamhorigheidsgevoel en een gevoel van “vrede”. (bij gebrek aan betere bewoording)

  0 likes
 • Astrid schreef:

  Wat geweldig!!!

  0 likes
 • Westbound schreef:

  Als je jezelf als vrijwilliger aanmeldt bij het US-leger, kan je verwachten dat je bij militaire acties wordt ingezet.
  Ga nou niet achteraf treuren en protesteren!

  0 likes
 • AAQ schreef:

  Dat er verschrikkelijke en foute dingen zijn gebeurd in Afghanistan en Irak ben ik het mee eens en dat is ook zeer ernstig. Dat moet zeker anders.

  Toch vind ik dat de navo vooral goede dingen doet en dat er soms geweld moet worden ingezet tegen deze kwaardadige figuren. Libie vond ik een uitstekende interventie. Ik vind het de plicht van de mensheid om de mensenrechten te bewaren. Desnoods met geweld!!

  0 likes
 • Ron schreef:

  [quote name=”AAQ”] Libie vond ik een uitstekende interventie. !![/quote]

  U heeft er weinig van begrepen, wat daar werkelijk is gebeurd in Libie en waarom men Libie is binnen gevallen. Het was een gevaar voor de wereld elite die het sublieme geldsysteem, gratis zaken voor de bevolking wat Khadaffi opgezet zo snel mogelijk weer kapot wilde maken. Er is u schijnbaar ook ontgaan dat rebellen door de NAVO werden aangevoerd, de vele burgerdoden door NAVO bombardementen en de overhaaste zoektocht naar Khadaffi’s goud.

  0 likes
 • Ron schreef:

  [quote name=”Westbound”]Als je jezelf als vrijwilliger aanmeldt bij het US-leger, kan je verwachten dat je bij militaire acties wordt ingezet.
  Ga nou niet achteraf treuren en protesteren![/quote]

  Begrijpt u het wel, wat deze militairen bedoelen?

  0 likes
 • Sonnie schreef:

  Prachtig! Dit meen ik echt. Deze veteranen weten ECHT wat er zich daar heeft afgespeeld. Het reguliere nieuws vertelt ons niets anders dan fabels … helaas.

  0 likes
 • AAQ schreef:

  @Ron, volgens mij snapt u er weinig van. Wanneer de navo niet had ingegrepen was Kadaffi nog aan de macht geweest. Er zouden 10 duizenden meerdere burger doden zijn gevallen omdat Kadaffi op zijn eigen bevolking schoot met tanks en raketten. Dit is gelukkig door de NAVO voorkomen. Er zullen nu zelfs verkiezingen komen net zoals in Egypte. De bevolking kan dan kiezen wat zij zelf wil. Dit kan ook een Islamitsche bestuur worden wat ten grote nadele is van de navo.

  Ik vind het goed dat de Navo heeft ingegrepen want ik vind niet dat we de bevolking in landen waar het onrustig is maar kunnen laten stikken en onzelf beroepen op de zogenaamde love en peace want dan komt alles wel goed. NEE! Soms moet er worden ingegrepen om de mensenrechten te beschermen.

  Het is Egoistisch om te zeggen dat we in zulke situaties niks moeten doen! Had je ook liever gewild dat de Amerikanen niet hadden in gegrepen in de 2e wereld oorlog??

  0 likes
 • Boluz schreef:

  [quote name=”AAQ”]Libie vond ik een uitstekende interventie. Ik vind het de plicht van de mensheid om de mensenrechten te bewaren. Desnoods met geweld!![/quote]

  AAQ: Libië is in een complete ravage achtergelaten! Humanitaire hulp door het platbombarderen van hele steden? Er zijn genoeg soldaten die goed en opbouwend werk willen verrichten, maar zij worden als pionnen ingezet voor hele andere sinistere doeleinden. Jij en ik kunnen niet zeggen dat er goede interventie is geweest… teveel mensen wederom onnodig vermoord…

  0 likes
 • Ron schreef:

  @AAQ Beste AAQ Khadaffi heeft er voor gezorgd dat zijn bevolking van heel veel gratis zaken gebruik kon maken, waaronder gratis zorg, school, openbaar vervoer enz. Het financiele systeem was gebasseerd op goud en libie had geen Centrale Bank a la Rothschild. Dit is de ware reden waarom Libie is aangevallen.
  Khadaffi deed veel goede zaken waaronder ook het financieren van de Noord-zuidlijn in Amsterdam en Sarkozy. Als u de vrije pers had gevolgd dan had u dat allemaal geweten en u heeft duidelijk de propaganda voor waar aan genomen. Khadaffi schoot op aangevoerde rebellen van de NAVO. Let even op, door de NAVO zijn meer dan 20000 burgers om gekomen. Khadaffi was al enige tijd in handen van VS troepen die hem aan de rebellen hebben overgedragen door te zeggen waar zij hem konden vinden. Als u nu een beetje op let begrijpt u ook waarom men Iran wil aanvallen, deze heeft ook geen CB a la Rothschild evenals Noord-Korea.
  U moet niet zomaar geloven wat reguliere media vertellen.

  0 likes
 • AAQ schreef:

  @ Ron volgens mij ben jij helemaal de weg kwijt. Kadaffi was een dictator en niets meer dan dat. Jij neemt zijn propaganda als bron. Mensen werden gemarteld en onderdrukt in zijn land. Dat was eigenlijk al bekend voordat de hele opstand uitbrak. Daarnaast is het niet waar dat er 20000 burgers bij bombardementen zijn omgekomen. dit is wellicht ook propaganda van het dictator regime van kadaffi. Waarom is de bevolking anders zo blij toen tripoli werd bevrijd en kadaffi werd gedood?

  Ik weet niet waar jij je info (nieuws) vandaan haalt maar hier klopt niks van. Ik geef toe ik vertrouw ook niet alle Nederlandse pers maar wat jij denkt dat er is gebeurt is de grootste onzin.

  0 likes
 • DeHeer schreef:

  Ik ben het met AAQ eens. De bevolking komt toch niet uit zichzelf in opstand? Ik weet niet welke media jullie aanhouden maar van die berichten die jullie verspreiden geloof ik toch een stuk minder dan de Nederlandse media.

  0 likes
 • Inspiratie schreef:

  Ik sluit me aan bij wat mijnheer Koenders schrijft. Ik lees in onderstaande discussie dingen die elkaar uit zouden moeten sluiten, maar dat is niet zo, het is vrijwel allemaal waar. Libië had een zelfstandige positie en dat zat U.S. danig dwars en Khadaffi was een verschrikkelijke dictator die heel wat levens op zijn geweten heeft. Feit is geen enkel land is vrij van oorlogsmisdaden. Ook George W. Bush is onlangs veroordeeld voor het plegen van oorlogsmisdaden en ook Tony Blair hing dit boven het hoofd. The funding van de Bush familie zit in behoorlijk wat media mainstream bedrijven, heel clever. Juist de naam bedrijven zegt het al, niet neutraal meer dus. Het is heel gevaarlijk om te veronderstellen dat de mainstream het wel zou weten, je zou wel eens net zo bedrogen uit kunnen komen als deze soldaten.

  0 likes
 • Ron schreef:

  @ AAQ Lees dit dan even; http://www.trouw.nl/tr/nl/6844/Rob-de-Wijk/article/detail/2997282/2011/10/27/Overtrad-de-Navo-haar-volkenrechtelijk-mandaat.dhtml
  Weet dat de Navo meerdere malen voor het Int gerechtshof is gedaagd wegens de burgerdoden.
  Verder moet u eens op beelden letten over zogenaamde juichende en feestende massa’s. Camera’s rijken vaak niet verder dan een paar meter. Ik weet meer dan u denkt en haal mijn info ergens anders vandaan dan de westerse propaganda.
  Verder verwijs ik u naar google afbeeldingen en ga eens kijken hoe de NAVO en de rebellen dit land volledig kapot hebben geschoten. Dat er werd gemarteld weet ik ook wel, dat gebeurd in elk land, zelfs in Nederland. Ik geef u een hint. Ga eens kijken op youtube naar Iran en kijk dan hoe mooi het land werkelijk is, voordat ze het misschien kapot bombarderen. Nu het nog kan en ja ook daar wordt gemarteld. Dat is ook niet goed te praten, let eens op de mensen zelf vergeleken wat je hoort en ziet.

  0 likes
 • bron schreef:

  Leuk om te zien hoe mensen elkaar te lijf gaan met reacties als: ‘NEE IK WEET HET BETER! JOU ARGUMENT IS BEDROG!’

  In ieder mens zit iets goeds. Zo kan ieder mens zoveel goeds hebben gedaan, wanneer een ander een negatief beeld creëert over diegene zal dit beeld gaan heersen, wij vatten negatieve ervaringen veel zwaarder op omdat we deze met angst omarmen en niet met liefde.

  Er zullen altijd haters zijn maar als ascenderend mens wil voorbij deze dimensie van dualiteit kijken en ieder omarmen zoals hij is.

  0 likes
 • Ron schreef:

  @Bron, ik ben het wel met u eens, maar het is absoluut niet mijn intentie een “ik weet het beter” dogma te creëren.
  U verwoordt het trouwens heel goed. Gelukkig heb ik al lang geleden geleerd dit onderscheid te maken. Ik het wel grappig hoe mensen prat gaan op de VS zoals AAQ zonder echte kennis van zaken te hebben. Ik wil mensen dit soort zaken graag uitleggen maar respecteer ook hun mening. Kennis aan elkaar doorgeven is de grootste vijand voor die personen die dat liever niet hebben, maar niet iedereen snapt dat. Laten we maar hopen dat vele zullen gaan inzien dat liefde voor alles wat groeit en bloeit de enigste uitweg is.

  0 likes
 • dick schreef:

  [quote name=”bron”]Leuk om te zien hoe mensen elkaar te lijf gaan met reacties als: ‘NEE IK WEET HET BETER! JOU ARGUMENT IS BEDROG!’

  In ieder mens zit iets goeds. Zo kan ieder mens zoveel goeds hebben gedaan, wanneer een ander een negatief beeld creëert over diegene zal dit beeld gaan heersen, wij vatten negatieve ervaringen veel zwaarder op omdat we deze met angst omarmen en niet met liefde.

  Er zullen altijd haters zijn maar als ascenderend mens wil voorbij deze dimensie van dualiteit kijken en ieder omarmen zoals hij is.[/quote]

  Mee eens!

  Oordelen is makkelijk
  objectief zijn is iets anders….

  0 likes
 • AAQ schreef:

  Beste ron, U beweert dat ik geen kennis van zaken hebt. Dit vindt ik een heel oppervlakkige reactie. U wilt de waarheid opeisen door er van uit te gaan dat uw informatie waar is. Ik heb inderdaad geen kennis van uw bron. Ik neem aan dat u zelf aanwezig was in Libie tijdens de gevechten? Ik ken zelf mensen die familie hebben en Libie en die heel blij zijn dat Kadaffi weg is en blij zijn dat de navo heeft ingegrepen.

  De bron die u mij gaf kan evengoed onbetrouwbaar zijn. Ik vindt het heel gemakkelijk om op deze manier uw standpunten aan te voeren.

  Ik ben niet iemand die ieder orgaan boven ons wantrouwt. of dat nou de pers, de staat of de Navo is. Een krant wil zowat alles in de krant zetten als het maar verkoopt. Waarom doet de pers dan wel bericht geving over de amerikaanse soldaat die daar voor een bloedbad zorgt. of de aanval waarbij ten onrechte op pakistaanste militaire werd geschoten? als het waar is wat u zegt dan zou de media dit toch evengoed verzwijgen?

  0 likes
 • Marcel Koenders schreef:

  AAQ, goede reactie. Het zal geen het een of het ander zijn. Het betreft stromingen. De stroming nu is er een die de “vrije” en “onafhankelijke” pers gedeeltelijk muilkorft. Sommige items zijn nog steeds taboe, zoals buitenaards leven dat door de meeste presentatoren met een lach wordt gebracht, sommige items blijven onbesproken of eenzijdig toegelicht, zoals bijvoorbeeld de invloed van invoering ESM op de soevereiniteit van de onderliggende lidstaten en sommige items zijn onbespreekbaar maar daaraan wordt geknabbeld, zoals de invloed van voormalige bankiers op hoge politieke functies en de feitelijke werking en invloed daarvan. Wat Libië betreft zijn op zich tegengestelde informatiestromen deels of zelfs geheel waar: vrije voorzieningen voor de burgers, eigen bank, folteringen, onderdrukking. Waarheidsvinding is pas dan mogelijk als alle ins- en outs afdoende bekend en geverifieerd zijn. Onze huidige media, dus ook de alternatieve, voorzien daar onvoldoende in. Ik hoop op beter…..

  0 likes
 • FJJ schreef:

  @Ron
  Het is onbegonnen zaak. In Nederland geloofd de massa helaas nog steeds de mainstream media. [sarcasme] Want wat op het nieuws is, is toch de waarheid? [/sarcasme]

  Is niet vreemd, want dat is ook de intentie. Het is gewoon triest om te zien hoe het prehistorisch indoctrineren nog steeds effect heeft. De massa slikt het voor zoete koek.

  Het feit dat deze mensen op een onafhankelijke nieuwssite zitten is een goed teken en een stap in de goede richting. Ze zoeken naar antwoorden, vinden deze antwoorden, maar kunnen het alleen nog niet geloven.

  Voor mensen die denken dat bijvoorbeeld Ghadaffi met een “ijzeren vuist” zijn volk onderdrukte (keiharde westerse propaganda). Probeer eens met een echte Libiër te praten of iets verder te kijken dan “sbs6” of “google news”.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  van haga

  Van Haga: ‘Enorme foutenmarge bij coronatest leidt tot verkeerd beeld’

  Premier Rutte beweerde in de Tweede Kamer ...

  elektrische auto

  Elektrische auto zorgt ook voor veel CO2, geeft Polestar toe

  Autofabrikanten moeten open en eerlijk zijn over ...

  >