Gezondheid

Oud-topman McDonald’s opent keten met biologische maaltijden

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De voormalig operationeel directeur van fastfoodketen McDonald’s Mike Roberts wil in de Verenigde Staten in vijf jaar tijd 500 tot 1000 restaurants openen waar duurzame en biologische menu’s worden geserveerd.

Inmiddels is het eerste restaurant door hem geopend in Palo Alto in de staat Californië.

Het voedsel dat verkocht wordt is gemaakt zonder room, geraffineerde suiker, witte bloem, transvetten, transgene ingrediënten en kunstmatige toevoegingen.

Je kunt er ook biologisch bier en biologisch-dynamische wijn krijgen. De naam van het restaurant is Lyfe Kitchen. Lyfe staat voor Love Your Food Everyday.

Grootschaligheid

Kip en burgers van het menu komen van dieren die op diervriendelijke wijze zijn gehouden. Het voedsel wordt volgens Roberts op een veilige en energiezuinige manier bereid.

De grootste Amerikaanse teler van biologische producten Earthbound Farm liet bij monde van Jon Kiley weten dat er op dit moment eenvoudigweg te weinig biologisch geteeld voedsel is voor honderden van deze restaurants zodat grootschaligheid vooralsnog problemen met zich meebrengt.

Bewustwording

Daar zal eerst nog tijd overheen gaan. Zo kost het drie jaar om een veld gecertificeerd te krijgen als biologisch en pas na vijf tot zeven jaar is de bodem productief, aldus Kiley. Ook de weersomstandigheden zitten een goede oogst van tomaten, sinaasappelen of uien in de weg.

Roberts is positief: “Tachtig miljoen mensen zijn zich al veel bewuster geworden van wat ze eten. En naar mijn idee gaat die bewustwording door.” Volgens Roberts kan Lyfe het landbouwsysteem veranderen, maar dit maal ten goede.

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vanessa
vanessa
10 jaren geleden

Eerst proppen ze de mensen vol met afvalvlees en vette rommel, en nu iedereen dik en ziek is moeten we ineens gezond eten van hem gaan kopen?
Blijf vooral je eten en andere producten in een goeie biowinkel halen , wie weet wat stopt die EX MAC er weer in om het maar verkocht te krijgen…

gallicflower
gallicflower
10 jaren geleden

exopolitiek: opeens wordt men wakker over het rattenvergif in de dagelijkse voeding

Carnivore
Carnivore
10 jaren geleden

Ik weet niet goed wat ik hierbij of hierover moet denken;

McDo, de firma die zowat alles vertegenwoordigde dat niet goed ging – van het industrieel behandelen van levende dieren tot megawinsten maken dmv uitbuiting van werknemers en een slecht/ongezond product leveren-
heeft ineens het licht gezien?

Ok.
Ik heb ook ineens het licht gezien. Maar van dit soort mensen vind ik dat moeilijk aan te nemen.
’t Is zo’n beetje als een belgische politieker die ineens integer ipv corrupt zou zijn. lol

Incy
Incy
10 jaren geleden

Ik vertrouw dit wel. Als het Roberts gaat om bewustwording van de Amerikanen is hij goed bezig naar mijn idee. Ik mis nog een klein stukje in het artikel van Niburu: “Net zoals McDonald’s in de jaren zestig en zeventig zorgde voor een transformatie van de Amerikaanse landbouw die aanvankelijk niet in staat was voldoende te produceren voor de snel groeiende fastfoodketens, kan Lyfe het landbouwsysteem opnieuw veranderen, meent Roberts. “Maar nu ten goede.” En als hij voor de bedrijfsvoering nog steeds zo succesvol kan zijn als in zijn tijd bij McDonald’s, dan geef ik het een goede hoop. Nu de wetgeving op biologische landbouwproducten nog. Hij zal wel kunnen lobbyen naar mijn idee.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

38
0
We lezen graag je reactie!x