Mens en Dier

Baudet botst hard met De Jonge: ‘Wie verspreidt hier dus fake news? Dit zijn gewoon de feiten’

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

FVD-voorman Thierry Baudet confronteerde zorgminister Hugo de Jonge woensdag tijdens het coronadebat met het feit dat er sinds mei een significante oversterfte te zien is. “Er zijn meer dan 5000 mensen meer gestorven dan in de afgelopen jaren. Dat kan niet door corona komen, want er zijn 1200 geregistreerde coronadoden.” Hij vroeg De Jonge wat de verklaring is voor deze oversterfte.

De minister antwoordde dat de oversterftecijfers aanwijzen dat er veel oversterfte is geweest door corona en dat niet politici, maar statistici daar de berekeningen voor moeten doen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Dat heeft dus echt geen bal te maken met mijn vraag,” sneerde Baudet naar De Jonge. Hij stelde nogmaals zijn vraag: “Wat is de verklaring die de minister van Volksgezondheid heeft voor deze oversterfte?”

De Jonge beloofde dat hij alle informatie die het CBS en het RIVM hebben over oversterfte en een verklaring daarvoor in een brief aan Baudet zal toesturen.


‘Misinformatie’

Het FVD-Kamerlid wees hem vervolgens op de bijwerkingen en vaccindoden. “Die bijwerkingen zijn significant: de chronische ontsteking van de hartspier bij jonge mensen. Het Europees bijwerkingenbureau heeft vastgesteld dat 15 op de 100.000 jongeren een chronische ontsteking van de hartspier ontwikkelen als gevolg van de vaccinatie. Het Amerikaanse bijwerkingenregistratiebureau heeft vastgesteld dat 16 op de 100.000 jongeren een chronische ontsteking ontwikkelen als gevolg van de vaccinatie. Hoe reageert hij daarop?” vroeg hij.

De Jonge beschuldigde Baudet vervolgens van het verspreiden van nepnieuws. “Waar ik heel veel moeite mee heb, is dat deze plek, de belangrijkste plek in heel Nederland, waar je een podium hebt om mooie dingen tot stand te brengen of om heel kritisch te zijn in de richting van het kabinet, wordt gebruikt om misinformatie te verspreiden,” zei hij.

“We weten dat misinformatie leidt tot twijfels, dat twijfels leiden tot uitstel van vaccinatie en dat, niet zelden en ook op dit moment, er mensen in ziekenhuizen liggen, omwille van twijfels en omwille van informatie die apert onjuist is, maar die wel via het internet tot hen is gekomen. Dat geeft aanleiding tot het uitstellen van een prik, tot ziek worden en helaas tot ziekenhuisopnames,” vervolgde De Jonge.

Dat is gewoon echt kolder

“Kortom, nepnieuws is gevaarlijk. Dat is echt heel gevaarlijk. Dat is de reden dat ik ook zoveel moeite heb met dit type vragen. Continu de ernst van het virus bagatelliseren en continu vaccins verdacht maken, leidt tot twijfel. Twijfel leidt tot uitstel van vaccinatie. Uitstel van vaccinatie leidt tot gezondheidsschade. Kortom, dat moeten we gewoon niet doen,” sprak de minister.

Baudet benadrukte dat de coronavaccinatie leidt tot heel veel gezondheidsschade bij mensen, heel veel ziekenhuisopnames en heel veel mensen die met chronische problemen zitten of overlijden aan die vaccinatie.

De Jonge beweerde dat de kans groter is dat jonge mensen iets krijgen door corona en de nut-risicoanalyse voor jonge mensen positief uitvalt ten opzichte van het nemen van vaccins. “Maar die som komt helemaal niet uit: 15 op de 100.000 mensen. Er is geen sprake van dat dat soort aantallen jonge mensen blijvende schade zouden oplopen door corona. Dat is gewoon echt kolder,” riep Baudet.

“Wie verspreidt hier dus fake news? Dit zijn gewoon de feiten. Dit zijn de feiten zoals die door Europese en Amerikaanse bijwerkingenregistratiebureaus naar buiten zijn gebracht. U kunt hier wel heel moralistisch doen dat je geen fake news moet verspreiden, maar ú verspreidt fake news. U jaagt mensen met een kluitje in het riet. U promoot die vaccins die voor heel veel mensen vreselijke bijwerkingen hebben en die niet effectief zijn in het tegenhouden van een infectie,” wierp Baudet hem toe.

4.9 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ondergronds.
Ondergronds.
2 jaren geleden

Hugo de Jonge?
Zelfs z’n adem stinkt naar leugens.
Bij het afval zetten.

Marianne
Marianne
2 jaren geleden

De schoffering van politici die we al lange tijd zien Als je feiten voor wilt leggen maakt voor mij dat ik totaal geen vertrouwen meer heb in Rutte en de jongen

Loire
Loire
2 jaren geleden

Wie draait nu eens de duimschroeven aan bij Hugo, duidelijk dat deze man anders behandeld moet worden dan tot nu toe gedaan is. Er moeten cijfers geëist worden van Hugo en hij moet de EBI in. Vaccins voorkomen geen ziektes maar veroorzaken ze. Hugo moet zich aan het pfizer contract houden en daarom geeft hij dit soort antwoorden.

koop@adm.amsterdam
2 jaren geleden

Binnen het kabinet is er een oogkapjes plicht.

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x