Homepagina » Gezondheid » Melk haalt calcium uit je botten en maakt ze juist zwakker. Zo word je misleid
Melk haalt calcium uit je botten en maakt ze juist zwakker. Zo word je misleid

Melk haalt calcium uit je botten en maakt ze juist zwakker. Zo word je misleid

Ons is tientallen jaren ten onrechte voorgespiegeld dat melk gezond is en essentieel is voor een gezond lichaam.

Er zijn zelfs aanwijzingen dat een hoge zuivelinname de botopbouw juist verslechtert. Dit komt doordat dierlijke eiwitten zoals die in melk de uitscheiding van calcium via de urine stimuleren. Dit wordt ook wel de ‘calciumparadox’ genoemd.

Uit studies is gebleken dat in onder meer Hongkong en Singapore, waar heel erg weinig zuivel en calcium wordt geconsumeerd, het aantal botbreuken het laagst is. In landen als Nederland en de Verenigde Staten komen botbreuken juist veel voor.

Lactose

En Zweedse wetenschappers ontdekten dat vrouwen die veel melk dronken, meer botbreuken opliepen dan vrouwen met een lage melkconsumptie.

Ze vermoeden dat de oorzaak ligt in het molecuul lactose. Dat wordt omgezet in D-galactose, wat de veroudering van het lichaam versnelt.

Het molecuul kan ook verklaren waarom melkdrinkers vaker hart- en vaatziekten krijgen. D-galactose kan namelijk ontstekingen aan de vaatwanden veroorzaken.

Kanker

Emeritus hoogleraar Colin Campbell van de Cornell University wees het melkeiwit caseïne aan als één van de grootste boosdoeners bij het ontstaan van kanker. Caseïne blijkt het groeihormoon IGF-1 te stimuleren.

Onderzoek toont aan dat het beter is om calcium uit plantaardige bronnen te consumeren. In groente, fruit, noten en zaden zit ruim voldoende.

[CE]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Plato schreef:

  Er is melk en er is melk. De melk van bijv. de Braziliaanse koeien is niet te vergelijken met die van de Europese koeien.

 • moeder koe schreef:

  moeder koe zegt : “jat geen melk die je niet nodig hebt”

  • Plato schreef:

   Moeder Koe zou ook hebben kunnen zeggen: melk mij zodat mijn gewicht wat minder wordt en jullie wat gezonder worden, maar vermoordt mij en mijn kalfje niet en eet mij en mijn kalfje niet op.

 • Only you schreef:

  De nwo dicteert de multinationals te produceren datgene wat ze beogen?

  • Elise schreef:

   He he eindelijk iemand die het doorziet. (vrijwel elke wetenschapper aan universiteiten etc krijgt er geld voor om de top/systeem te dienen). Enne.. hoe kun je testen als er al lactose in producten wordt verwerkt? Een rat is geen mens. Uitslag kan dus al niet 100% kloppen. Gewoon weer zoveelste truc om de mens te alten dwalen en iemand wordt er weer beter van.
   De oudere generatie(babyboom) heeft veel melk gedronken. En die zijn fitter/gezonder, dan menig huidige jongeren. Feit blijft: variatie en overal waar te voor staat is niet goed.

 • DE WAARHEID! schreef:

  15 jaar geleden had ik een artikel gelezen dat melk minder calcium tot je lichaam zal opnemen. Zo stelde men dat je beter 2 plakken oudekaas beter kon eten dan het drinken van melk. Tenslotte stelde men in het wetenschappelijk artikel van de mainstream AD, dat melk slechter was voor hart en bloedvaten dan kaas.

 • Sceptic schreef:

  E Cornell is een zeer goede universiteit waar je leert als je de studie Nutrition doet dat de mens simpelweg niet gemaakt is om dierlijke producten te verwerken in de biochemie van de mens.
  Zeer goede on line training de study nutrition en fantastische informatie wat je daar leert.
  Er zijn in de Vs 27 gezondheid instituten en raar maar waar er is er niet een die tests doet om simpelweg voedsel te bestuderen ?!
  Hier zou meteen uit komen dat wat je eet een direct gevolg heeft op het menselijk lichaam met de gevolgen die daaraan vast zitten.
  De China study die Dr Campbell gedaan heeft laat overduidelijk zien dat de test groepen in China die geen dierlijke producten aten geen hart en vaatziekte hebben..
  We hebben als voorbeeld een Diesel motor, en iedereen kan begrijpen dat het problemen gaat geven als je daar benzine als brandstof gaat toevoegen..
  Je geeft je Paard ook geen vlees of kip, die zijn slim genoeg om dat niet te eten maar wij eten alles en het is overduidelijk dat we planteneters van origine zijn en de melk en vleesproducten veroorzaken de problemen.
  En dan kun je zien hoe omgedraaid de realiteit is want doctoren krijgen 9 uur nutrition in hun algehele opleiding van het allerbelangrijkste wat er is en dat is wat je eet, je bent immers letterlijk wat je eet.
  Testen op ratten die ze 20 % dierlijke veten gaven lieten zien dat al de ratten na een bepaalde tijd overleden waren.
  Andere groep met ratten die ze 5 % dierlijke vetten gaven waren allen nog in leven..
  Waar krijg je dan je proteïnen van is de grote vraag?
  Dit is een grote illusie want een Paard, Golrilla , Olifant haalt dat simpelweg uit planvoedsel, omdat het daar in overvloed aanwezig is mits je een goed dieet tot je neemt.
  Caldwell Esselstyn geeft ook informatie op de Cornell universiteit.

  Making Heart Attacks History: Caldwell Esselstyn at TEDxCambridge 2011
  https://www.youtube.com/watch?v=EqKNfyUPzoU

 • Sceptic schreef:

  Meat and Dairy Make Boys into Men Sooner

  Based on male anatomy, real men should be vegans (no animal foods). Human males have seminal vesicles: no other meat-eating animal has these important collecting pouches as part of their reproductive anatomy.
  https://www.drmcdougall.com/misc/2012nl/dec/fav5.htm

 • Plato schreef:

  Vreemd dat men in het Westen melk alleen associeert met botten. In andere delen van de wereld ziet men een verband tussen melk en verstandelijke ontwikkeling.
  Iemand schreef hier al eerder dat overal waar men geen zuivel gebruikt, de mensen nog primitief leven (Aboriginals, Indianen, Papoea’s, Bosjesmannen enz.).

  • Didi schreef:

   Primitief leven? Indianen? Aboriginals..,, mijn god man… dát zijn juist de mensen die wijs leven, in balans met de natuur en dieren om hen heen; die geloven dat de aarde geen bezit is, dat we mogen “lenen” van de aarde, mits in balans.. en moeten respecteren. Wou je beweren dat wíj de verstandigen zijn?wij die moorden, verwoesten, gebruiken zonder enig respect… Wij die denken dat we de wijste zijn? Dacht het niet!!!!!

 • PIETJE schreef:

  Melk is voor kalfjes niet voor ons !

 • redice schreef:

  Melk uit de winkel, maar wat met rauwe koemelk, rechtstreeks van bij de boer en onbewerkt? Mijn vriendin is lactoseintolerant maar bij consumptie van rauwe koemelk heeft ze geen last…

 • Logical schreef:

  En daar sla je de spijker op zijn kop, studies zijn voornamelijk gebasseerd op alle gepasteuriseerde zuivel. Alles wat rauw is heeft nog alle voedingsstoffen, enzymen/vitam./mineralen, hetgeen melk een gebalanceerde volwaardige voeding maakt, waar ons systeem perfect mee om kan gaan. Zie dr. Weston a.Price, met zijn wereldwijde onderzoeken naar inheemse bevolkingsgroepen die verbaasd stond van hun uitmuntende gezondheid, fysieke bouw, perfecte gebitten (eerste tekenen waar je degeneratie aan kunt herkennen), en wat blijkt, hun inname van verzadigde vetten van dierlijke oorsprong in de vorm van melk/vlees/organen was hun voornaamste voedingsbron. Zie zijn boek “voeding en fysieke degeneratie”.

  Alles van dierlijke oorsprong heeft de hoogste voedingswaarde, plant gebaseerd is ondergeschikt en inferieur hieraan, dat is nu en dat voelde men duizenden jaren geleden feilloos aan.

  I.i.g. wees voorzichtig met de agressieve vegatarische cultus, agenda 21?

 • Wakkere Joost schreef:

  Ach jee nu de melk weer!
  En morgen zeker ineens weer goed? Of zijn de boontjes dan weer slecht mensen worden
  hier niet goed meer van.Wat kunnen we dan wel eten?
  Houd is op met dat ge flip flop. Waar ben je mee groot gebracht als baby mmm melk.
  waarvoor voor een goede opbouw en een gigantische afweer op te bouwen en het is tevens
  een eerste natuurwet.Alle zoogdieren beginnen met met melk iets anders kun je namelijk nog niet
  eten gek he?O ja wij staan boven de dieren dus wij zijn een geval apart.
  Weet je wat wel goed is! cola snoep energie drankjes veel chemische kleurstoffen enz en berijd
  met jawel k verwekkende chemische aspartaam want natuurlijke suiker is zo heeel slecht!
  Sarcasme.
  Uit eindelijk is alles wat je consumeert slecht door overdadig gebruik met de nodige gevolgen
  Bev obesitas etc.Overdaad schaad nu eenmaal eet niet meer dan je nodig hebt.
  En voor de commentaren nogmaals de mens is een omnivoor en daarmee uit.
  Je hoektanden zeggen alles ja helaas evolutie he wat vervelend weer die evol.
  Kan jij gras grazen dan met je mond en tanden dan? meer zeg ik niet.lol.

 • Maurice schreef:

  Goed artikel maar hebben jullie ook links naar genoemde onderzoeken? Dat zou het een betrouwbaarder maken.

 • Schaap schreef:

  Sinds mijn jeugd drink ik al geen melk meer. Ik vond er weinig aan en bedacht me toen al waarom ik wel moedermelk dronk bij mijn geboorte en koeienmelk in mijn jeugd.

  Waarom zou een mens melk drinken die van een ander dier afkomstig is ? Koemelk zal vast wel goed zijn voor koeien, maar niet voor mensen.

  Het kraanwater bevat genoeg calcium. En voor sterke botten is ook magnesium nodig.

 • :adrianus-johannes. schreef:

  kefier en dan zelf een kefier stam onderhouden de ik heb is al meer dan 100 jaar oud en ik deel hem soms met een ander wakker mens wand dat mag dan van de kefier stam.
  calk voor de botten komt niet voort uit kalk dat in de natuur is te vinden zo als in ons drink water dit kalk meent het lichaam niet op deze natuur water kalk wordt eerst opgenomen door wortels prei aardappel tomaten, de groenten dus die zetten de natuurkalk om in voor ons lichaam vindbare bouwdelen voor de botten zo als kefier de melk lactose omzet je gaat je ook steeds jongen voelen van kefier maken .. alles is zo simpel als je wakker zijt en dat er altijd een cirkel van leven is je zit er in of je bent er buiten..
  tot zo ver

 • thomass30 schreef:

  Vitamine K2, een vitamine die men vergeet, heel belangrijk voor calcium transport in je lichaam. Voorkomt tevens afbraak van botten en tanden. Is nauwelijks of niet te verkrijgen in de winkel. Combineren met vitamine D3.

 • Johan Alphons schreef:

  Vast en zeker een on-line universiteit professor en een niet gereproduceerde studie.
  Informeer eerst eens bij Wageningen voor het echte verhaal.

 • Mieke schreef:

  Zever in pakjes gelijk ze zeggen.
  Ik moet veel melkproducten consumeren voor osteogenesis imperfecta en de helft moet ik met calcium doen van supplementen. Dit werd gezegd door meerdere artsen…Dus 😛
  So far so good 😉 Ik heb geen klagen 😛
  En ik eet het nu ook meer door pre diabetes mits ik op laag khoolydraat dieet zit….Super cholesterol en mijn hba1C waardes zijn perfect 😛

  Geef mij maar lekkere melk 😉 Njam

 • jan jansen schreef:

  Toch apart dat ook in de Bijbel staat dat melk is voor de pasgeborene.

 • lambert schreef:

  Melk is niet goed. Brood bevat teveel koolhydraten. Vis zit vol plastic. Verpakte groenten bevatten hormoonverstoorders. Groenten en fruit worden besproeid. Vlees bevat hormonen en is slecht voor het milieu. Er bestaan evenveel studies waarvan de ééne de andere tegenspreekt. Geen mens weet wat men nog voor werkelijkheid mag aannemen.
  Wat ik weet is dat de holbewoners in de oertijd bij het jagen op een stuk wild nog een gelukkigste mensen ooit moeten geweest zijn. Bovendien hadden ze geen last van digital overload en een wereld die om zeep was.

 • x

  Check Also

  singer-songwriter

  Singer-songwriter heeft oplossing voor pandemie: ‘Zet je tv uit’

  Mensen, er heerst inderdaad een pandemie. Maar ...

  hoogleraar

  Hoogleraar plaatst corona in perspectief: ‘Hoeveel mensen gaan er elke dag dood aan kanker?’

  We moeten accepteren dat de ziekenhuizen weer ...

  >