Gezondheid

Melk haalt calcium uit je botten en maakt ze juist zwakker. Zo word je misleid

Help mee door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ons is tientallen jaren ten onrechte voorgespiegeld dat melk gezond is en essentieel is voor een gezond lichaam.

Er zijn zelfs aanwijzingen dat een hoge zuivelinname de botopbouw juist verslechtert. Dit komt doordat dierlijke eiwitten zoals die in melk de uitscheiding van calcium via de urine stimuleren. Dit wordt ook wel de ‘calciumparadox’ genoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Uit studies is gebleken dat in onder meer Hongkong en Singapore, waar heel erg weinig zuivel en calcium wordt geconsumeerd, het aantal botbreuken het laagst is. In landen als Nederland en de Verenigde Staten komen botbreuken juist veel voor.

Lactose

En Zweedse wetenschappers ontdekten dat vrouwen die veel melk dronken, meer botbreuken opliepen dan vrouwen met een lage melkconsumptie.

Ze vermoeden dat de oorzaak ligt in het molecuul lactose. Dat wordt omgezet in D-galactose, wat de veroudering van het lichaam versnelt.

Het molecuul kan ook verklaren waarom melkdrinkers vaker hart- en vaatziekten krijgen. D-galactose kan namelijk ontstekingen aan de vaatwanden veroorzaken.

Kanker

Emeritus hoogleraar Colin Campbell van de Cornell University wees het melkeiwit caseïne aan als één van de grootste boosdoeners bij het ontstaan van kanker. Caseïne blijkt het groeihormoon IGF-1 te stimuleren.

Onderzoek toont aan dat het beter is om calcium uit plantaardige bronnen te consumeren. In groente, fruit, noten en zaden zit ruim voldoende.

[CE]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Plato
Plato
5 jaren geleden

Er is melk en er is melk. De melk van bijv. de Braziliaanse koeien is niet te vergelijken met die van de Europese koeien.

moeder koe
moeder koe
5 jaren geleden

moeder koe zegt : “jat geen melk die je niet nodig hebt”

Only you
Only you
5 jaren geleden

De nwo dicteert de multinationals te produceren datgene wat ze beogen?

DE WAARHEID!
DE WAARHEID!
5 jaren geleden

15 jaar geleden had ik een artikel gelezen dat melk minder calcium tot je lichaam zal opnemen. Zo stelde men dat je beter 2 plakken oudekaas beter kon eten dan het drinken van melk. Tenslotte stelde men in het wetenschappelijk artikel van de mainstream AD, dat melk slechter was voor hart en bloedvaten dan kaas.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x