Homepagina » Mens en Dier » ‘Het wordt geen pretje’: Oud-bankbaas onthult dystopische nieuwe wereld om ‘klimaatcrisis’ te bestrijden
bank
Foto: Mark Carney (World Economic Forum CC BY-SA 2.0)

‘Het wordt geen pretje’: Oud-bankbaas onthult dystopische nieuwe wereld om ‘klimaatcrisis’ te bestrijden

In zijn boek ‘Value(s): Building a Better World for All’ – Build Back Better – claimt voormalig baas van de Bank of England en de Bank of Canada Mark Carney dat de westerse samenleving moreel verdorven is en gecorrumpeerd door kapitalisme, en dat daar een ‘klimaatcrisis’ uit is voortgekomen die het leven op aarde bedreigt. We zullen onze persoonlijke vrijheden moeten inleveren om deze crisis te kunnen bestrijden, waarschuwt Carney.

Zijn uitspraken zijn belangrijk omdat hij de speciale vertegenwoordiger van de VN voor klimaatactie en -financiering is. Hij adviseert daarnaast de Britse premier Boris Johnson over de aankomende klimaatconferentie in Glasgow en de Canadese premier Justin Trudeau.

Al sinds het begin van de coronapandemie uit Carney zich als voorstander van de politieke agenda die we ondertussen kennen als de ‘Grote Reset’ of de ‘Green New Deal’ of ‘Build Back Better’. Corona biedt ons ‘een unieke kans’ om het klimaat te reguleren en een meer diverse, inclusieve en woke wereld vorm te geven.

Brave New World

De ex-baas van de Britse centrale bank laat zich inspireren door onder andere Marx, Engels en Lenin. Zijn Brave New World ziet er als volgt uit: minder vliegen, minder vlees, meer ongemakken en meer armoede.

Zijn ideeën worden gepromoot door de VN en het World Economic Forum, waar Carney een trustee is. Volgens hem komen de krediet-, corona- en klimaatcrisis voort uit hetzelfde onderliggende probleem: mensen zijn niet zo verstandig of vooruitziend als Mark Carney.

Technocratische dictatuur

Hij gelooft dat de samenleving bereid is om grote persoonlijke offers te brengen voor de draconische klimaatacties en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Als het aan hem ligt, gaat de CO2-uitstoot naar nul.

Zijn klimaatplan doet sterk denken aan het systeem van centrale planning ten tijde van de Sovjet-Unie. Wat Carney uiteindelijk wil, is een technocratische dictatuur gerechtvaardigd door klimaatalarmisme. De voormalige bankbaas is een man met een missie: het wordt geen pretje.

[Zero Hedge via National Post]
4.9 41 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Benchipi
Benchipi
5 maanden geleden

En doordat wij wappies in de minderheid zijn, zullen de schapen die plannen toejuichen

Steph
Steph
5 maanden geleden

De CO2-uistoot zal nooit nul zijn, blaaskaak!

Kans
Kans
5 maanden geleden

tijd om deze idioot en maffiabaas op te bergen in een diepe gevangenis en de sleutel weg te gooien

rc...
rc...
5 maanden geleden

Het is duidelijk dat het allemaal geplaned is door die elite, maar los daarvan als je ziet hoe de massa als makke schapen hun rechten laat afpakken en hoe gehoorzaam die waren; is dit een goede psychologische voorbereiding van die schapen. Jullie konden het zo goed nog ff door de zure appel heen bijten… nog ff wat beperkingen maar het is voor je veiligheid en je doet het voor een ander…. En dat laatste klinkt zo mooi… echter er zijn heel weinig mensen die vrijwillig iets doen voor een ander de meeste is altijd ikke ikke en de rest kan stikke… maar een “vaccin”nemen voor een ander heeft nog nooit iemand gedaan…. dus ook dit doet men niet voor een ander. (sorry ben de discussie voor …) en klimaatprobleem op de manier de elite u het voorschoteld is er ook niet… wat we wel hebben is milieu problemen die (ver)ergert zijn agv muilkorfjes die rondzwerven en ander afval maar ook de chemtrails oeps geoingenering wat ons milieu ook ziek maakt natuurlijk die windmolens die lawaai maar gevaar is vogels en onrendabel en de echt zuinige technieken door diezelfde lui voor ons verborgen houden. Maar massa valt hiervoor… en zal ook wel wat piepen maar wel gehoorzamen… en prutte en consorten komen niet bij van het lachen….

x

Check Also

open forum

Open Forum van World Economic Forum gaat niet door vanwege doodsbedreigingen

De jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic ...

bezittingen

Business Class laat filmpje zien over Klaus Schwab en Great Reset: hebben we in 2030 geen bezittingen meer?

Harry Mens sprak zondag in het tv-programma ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

76
0
We lezen graag je reactie!x