Binnenland

Kamer stemde halfjaar geleden nog unaniem tegen 2G: ‘Wat zijn aangenomen moties nog waard?’

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Tweede Kamer is door minister De Jonge gevraagd om aanstaande woensdag al te debatteren over het veranderen van de wet om de coronapas in winkels en op het werk in te voeren. De VVD, D66, CDA en ChristenUnie steunden het verzoek van de minister.

Er wordt verbaasd gereageerd. Velen maken hieruit op dat de partijen de wetswijziging zullen steunen. “Onbegrijpelijk dat ze akkoord gaan om zoiets ingrijpends erdoorheen te willen jassen,” stelt BBB-voorvrouw Caroline van der Plas.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Nu lopen ze allemaal braaf achter faalhaas Hugo de Jonge aan

“Na de coronapas komt 2G. Omdat er een meerderheid is die eerst unaniem ertegen stemt, en het vervolgens gewoon doet,” aldus een verbaasde Fleur Agema (PVV).

Ze verwijst daarbij naar een motie van Segers en Wilders over het in beleid en wetgeving garanderen dat een vaccinatiebewijs in geen geval als exclusief toegangsbewijs voor voorzieningen of locaties mogelijk wordt. Die motie werd Kamerbreed aangenomen.

PVV-leider Geert Wilders is woest. “Een halfjaar geleden was de hele Tweede Kamer nog tegen 2G! Nu lopen ze allemaal braaf achter faalhaas Hugo de Jonge aan,” schrijft hij op Twitter.

We worden keihard voorgelogen en bedrogen

Denk-voorman Farid Azarkan verwijst naar een andere motie, over geen coronavaccinatieplicht. Ook die motie werd aangenomen. Alleen D66 en VVD stemden tegen. Azarkan vraagt zich hardop af: “Wat zijn aangenomen moties nog waard?”

Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) antwoordt: “We worden samen met de bevolking door het kartel keihard voorgelogen en bedrogen, continu, aan alle kanten en met droge ogen.”

4.9 95 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

153 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem1
Willem1
2 jaren geleden

Zijn al heel lang niks meer waard met dit als resultaat Geen QR code moet je achter een zeiltje staan zodat de kinderen de sinterklaas intocht niet zien https://www.youtube.com/watch?v=6dIuRToMkdg&ab_channel=deKapitein

Edje
Edje
2 jaren geleden

wordt dit een tijdelijke maatregel of permanent?

Fryske frou
Fryske frou
2 jaren geleden

Helmaal niks..!!
Maar dat is met alles rond corona, ze liegen of het gedrukt staat. Mondkapjes helpen niet .. 10 x .. en ineens helpen ze toch wel. Nee, die qr-code komt er niet .. o, hij komt wel.
Allemaal moties geweest in de Slaapkamer, verworpen .. en nu toch een feit.

Marcel
Marcel
2 jaren geleden

De betere vraag is; wat is dit hele kabinet nog waard? Arrestaties kunnen toch niet lang meer uitblijven lijkt mij!

Back to top button
153
0
We lezen graag je reactie!x