Buitenland

Baudet in 2016 over Oekraïne: ‘Wat je feitelijk doet, is een oorlog ontketenen’

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!

FVD-voorman Thierry Baudet voorspelde al in 2016 dat het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne slecht zou gaan uitpakken voor Oekraïne.

“Dit komt allemaal voort uit de neoconservatieve agenda,” zei Baudet in de serie Stemmen of Slikken, een project van het Burgercomité-EU. “Dus wat we gedaan hebben met Irak, dat doen we in feite nu met Oekraïne.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Iets heel anders

“Met allerlei prima idealen: handel en corruptiebestrijding,” vervolgde hij. “Wat je feitelijk doet, is een oorlog ontketenen, zoals dat ook in Irak gebeurd is. Dat hele neoconservatieve idee klinkt mooi, maar wat het in feite behelst, is iets heel anders. Het is namelijk een soort expansionisme: wij gaan onze invloed laten gelden.”

Het gevolg is vaak dat je een regio enorm destabiliseert. Dat is in Irak heel duidelijk gebeurd en dat gebeurt nu ook in Oekraïne, met als uiteindelijke resultaat dat de mensen daar er heel weinig aan hebben, aldus Baudet.

We steken onze vingers in een wespennest

“Het is uiterst discutabel dat het beter is geworden in Irak. In Oekraïne is het vrijwel zeker enorm veel slechter geworden. Dat land is volkomen ineengestort doordat wij in feite een verdeeldheid die in dat land bestond, hebben aangewakkerd en hebben opengereten,” zei hij.

Baudet noemde het verdrag een ‘geweldig symptoom’ van de ‘Europese ziekte’. “Alle problemen die in de EU zitten, die zitten ook in dit verdrag. Het is financieel roekeloos, het is economisch wanstaltig, het is geopolitiek van lotje getikt, het leidt tot ongebreidelde immigratie. We steken onze vingers in een wespennest.”

4.8 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Portugee
Portugee
1 jaar geleden

En zo is het.

T,A
T,A
1 jaar geleden

mee eens!!!!

NooT
NooT
1 jaar geleden

Precies. Niet voor niets dat de bevolking in het oosten zich af wil scheiden van de kliek in Kiev.
En van een staat die de facto nooit bestaan heeft.

Klaas waak
Klaas waak
1 jaar geleden

Klopt wat ie zegt.. het is idd een oorlog ontketenen in slowmotion.. ze geven Putin geen andere optie.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

146
0
We lezen graag je reactie!x