Homepagina » Mens en Dier » Baudet leest Jetten de les: ‘Ú bent medeverantwoordelijk voor de herintroductie van apartheid in Nederland’
baudet
Foto: Baudet vs. Jetten (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Baudet leest Jetten de les: ‘Ú bent medeverantwoordelijk voor de herintroductie van apartheid in Nederland’

Thierry Baudet werd woensdag in de Kamer aangevallen door D66-Kamerlid Jetten vanwege een tweet gericht aan Joodse organisaties. Die deden een oproep aan Baudet om zich uit te spreken tegen vergelijkingen tussen de coronamaatregelen en de Holocaust.

In de tweet zette Baudet Holocaust tussen aanhalingstekens. Jetten zei dat Joodse organisaties daarover diep beledigd zijn. Hij eiste excuses, maar daar wilde Baudet niets van weten. De oorlog is niet het eigendom van een bepaalde groep, zei hij.

De FVD-voorman legde uit dat het ging om een citaat. “Als ik mensen citeer, zet ik dat tussen aanhalingstekens. Er werd iets gezegd over wat een fractiegenoot van mij zou hebben gezegd. En dat heeft hij niet gezegd.”

En het is heel lang geleden dat we dat hebben gehad

“Het was een verwijzing naar een debat dat Gideon van Meijeren vorige week heeft gedaan. Hij zei: luister eens, wat er in de jaren dertig gebeurde, namelijk dat mensen systematisch werden uitgesloten van het maatschappelijk leven… Dat gebeurde overigens niet alleen met Joden, maar ook met allerlei andere mensen,” zei Baudet.

Hij haalde uit naar Jetten: “U bent toch echt medeverantwoordelijk voor de herintroductie van discriminatie, de herintroductie van apartheid in Nederland. En het is heel lang geleden dat we dat hebben gehad.”

“Wat een walgelijk antwoord van de heer Baudet. Walgelijk, vind ik het!” riep Jetten. “Hij heeft niet het lef om excuses te maken voor het plaatsen van het woord ‘Holocaust’ tussen aanhalingstekens in een tweet.”

Zij gijzelen het hele politieke debat met een obsessie met de Tweede Wereldoorlog

“Er zijn twee dingen hypocriet aan wat Rob Jetten hier nu doet, en allerlei andere mensen in zijn kielzog,” reageerde de FVD-leider. “Het eerste is dat hij, zij, de mensen die dit zeggen, bij uitstek verantwoordelijk zijn voor een vorm van discriminatie, een vorm van uitsluiting van miljoenen mensen. Er is echt sprake van ongelijke rechten.”

“Ten tweede is het juist dat zij bij uitstek al decennia het hele politieke debat gijzelen met een obsessie met de Tweede Wereldoorlog. Was je tegen immigratie? Was je tegen de Europese Unie? Stelde je de afschrikwekkendheid van moderne kunst aan de orde? Of als je iets zei over tientallen andere onderwerpen, dan was het altijd, het eerste en enige wat onze tegenstanders konden bedenken: ‘nazi, Tweede Wereldoorlog, blablabla, fascisme’,” zei Baudet.

Ik denk dat u eigenlijk eens wat meer in de spiegel moet kijken

“En nu is het voor het eerst dat er daadwerkelijk iets gebeurt. Juridische ongelijkheid: het is voor het eerst dat we dat meemaken op ons grondgebied, in onze landen,” legde hij uit. “Wij zeggen: jongens, dit hebben we eerder gezien. Wij willen dat niet. Wij staan voor gelijkheid. Wij staan voor gelijke rechten.”

“Ik zal u één ding zeggen: ik ga ervan uit dat ik deze quatsch niet meer voor de voeten geworpen krijg. Ik weet dat er heel veel mensen zijn, ook mensen met Joodse wortels en met een hele complexe oorlogsgeschiedenis, ook in Israël, die zeggen: dit kan niet, dit willen we niet nog een keer,” zei hij.

“Ik denk dat u eigenlijk eens wat meer in de spiegel moet kijken. Dat denk ik.”

4.9 79 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ed Kas
Ed Kas
1 maand geleden

en zo is het knulletje Jetten…. schandknaapje van oompje Klaussssschhhwaaaapuh

loNe
loNe
1 maand geleden

idd . Emotionele gijzeling.
Eerst ‘baas in eigen buik !’ en nu hhor je NIETS over ‘baas over je eigen lichaam’ ….

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Daar de Kamerleden die naar voren kwamen bij de interruptiemicrofoon geen voorbeelden konden noemen van een beschuldiging maken zij zich de facto schuldig aan laster.
Art 262 WvS

MdeFilosoof
MdeFilosoof
1 maand geleden

En zzo is dat. D666 is een zo mogelijk nog groter kwaad dan de VVD, CDA, GL, Pvda, SP door de jaren al blijken te zijn. De duivels van D666 wilde eerst al je organen hebben, fervent aanhangets van de donorregistratie plicht, en willen je nu gewoon dood hebben. Dit is satansgebroed optima forma. Alle christenen (althans die zich zelfzo noemen) zijn allemaal misleid.

x

Check Also

politicolo

Politicologe legt bloot: we hebben te maken met een technocratische wereldagenda, met als dekmantel een virus

Eerder dit jaar barstte in Duitsland een ...

agema

Fleur Agema woest: druk op de zorg ‘is regelrecht de schuld van D66’

Vaccineren doe je ook om een 55-jarige ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

72
0
We lezen graag je reactie!x