Mens en Dier

Baudet leest Jetten de les: ‘Ú bent medeverantwoordelijk voor de herintroductie van apartheid in Nederland’

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Thierry Baudet werd woensdag in de Kamer aangevallen door D66-Kamerlid Jetten vanwege een tweet gericht aan Joodse organisaties. Die deden een oproep aan Baudet om zich uit te spreken tegen vergelijkingen tussen de coronamaatregelen en de Holocaust.

In de tweet zette Baudet Holocaust tussen aanhalingstekens. Jetten zei dat Joodse organisaties daarover diep beledigd zijn. Hij eiste excuses, maar daar wilde Baudet niets van weten. De oorlog is niet het eigendom van een bepaalde groep, zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De FVD-voorman legde uit dat het ging om een citaat. “Als ik mensen citeer, zet ik dat tussen aanhalingstekens. Er werd iets gezegd over wat een fractiegenoot van mij zou hebben gezegd. En dat heeft hij niet gezegd.”

En het is heel lang geleden dat we dat hebben gehad

“Het was een verwijzing naar een debat dat Gideon van Meijeren vorige week heeft gedaan. Hij zei: luister eens, wat er in de jaren dertig gebeurde, namelijk dat mensen systematisch werden uitgesloten van het maatschappelijk leven… Dat gebeurde overigens niet alleen met Joden, maar ook met allerlei andere mensen,” zei Baudet.

Hij haalde uit naar Jetten: “U bent toch echt medeverantwoordelijk voor de herintroductie van discriminatie, de herintroductie van apartheid in Nederland. En het is heel lang geleden dat we dat hebben gehad.”

“Wat een walgelijk antwoord van de heer Baudet. Walgelijk, vind ik het!” riep Jetten. “Hij heeft niet het lef om excuses te maken voor het plaatsen van het woord ‘Holocaust’ tussen aanhalingstekens in een tweet.”

Zij gijzelen het hele politieke debat met een obsessie met de Tweede Wereldoorlog

“Er zijn twee dingen hypocriet aan wat Rob Jetten hier nu doet, en allerlei andere mensen in zijn kielzog,” reageerde de FVD-leider. “Het eerste is dat hij, zij, de mensen die dit zeggen, bij uitstek verantwoordelijk zijn voor een vorm van discriminatie, een vorm van uitsluiting van miljoenen mensen. Er is echt sprake van ongelijke rechten.”

“Ten tweede is het juist dat zij bij uitstek al decennia het hele politieke debat gijzelen met een obsessie met de Tweede Wereldoorlog. Was je tegen immigratie? Was je tegen de Europese Unie? Stelde je de afschrikwekkendheid van moderne kunst aan de orde? Of als je iets zei over tientallen andere onderwerpen, dan was het altijd, het eerste en enige wat onze tegenstanders konden bedenken: ‘nazi, Tweede Wereldoorlog, blablabla, fascisme’,” zei Baudet.

Ik denk dat u eigenlijk eens wat meer in de spiegel moet kijken

“En nu is het voor het eerst dat er daadwerkelijk iets gebeurt. Juridische ongelijkheid: het is voor het eerst dat we dat meemaken op ons grondgebied, in onze landen,” legde hij uit. “Wij zeggen: jongens, dit hebben we eerder gezien. Wij willen dat niet. Wij staan voor gelijkheid. Wij staan voor gelijke rechten.”

“Ik zal u één ding zeggen: ik ga ervan uit dat ik deze quatsch niet meer voor de voeten geworpen krijg. Ik weet dat er heel veel mensen zijn, ook mensen met Joodse wortels en met een hele complexe oorlogsgeschiedenis, ook in Israël, die zeggen: dit kan niet, dit willen we niet nog een keer,” zei hij.

“Ik denk dat u eigenlijk eens wat meer in de spiegel moet kijken. Dat denk ik.”

4.9 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ed Kas
Ed Kas
2 jaren geleden

en zo is het knulletje Jetten…. schandknaapje van oompje Klaussssschhhwaaaapuh

loNe
loNe
2 jaren geleden

idd . Emotionele gijzeling.
Eerst ‘baas in eigen buik !’ en nu hhor je NIETS over ‘baas over je eigen lichaam’ ….

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Daar de Kamerleden die naar voren kwamen bij de interruptiemicrofoon geen voorbeelden konden noemen van een beschuldiging maken zij zich de facto schuldig aan laster.
Art 262 WvS

MdeFilosoof
MdeFilosoof
2 jaren geleden

En zzo is dat. D666 is een zo mogelijk nog groter kwaad dan de VVD, CDA, GL, Pvda, SP door de jaren al blijken te zijn. De duivels van D666 wilde eerst al je organen hebben, fervent aanhangets van de donorregistratie plicht, en willen je nu gewoon dood hebben. Dit is satansgebroed optima forma. Alle christenen (althans die zich zelfzo noemen) zijn allemaal misleid.

Back to top button
72
0
We lezen graag je reactie!x