Binnenland

Verpleegkundige Benthe doet boekje open over mensen die ernstig ziek werden na de prik

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Demissionair minister Hugo de Jonge herhaalt het tot in den treure: vrijwel alle coronapatiënten die in het ziekenhuis belanden, zijn ongevaccineerd. Er komen steeds meer tegengeluiden. Op de website van Zorgmedewerkers Verenigd is vandaag het ervaringsverhaal van verpleegkundige Benthe verschenen.

Benthe schrijft dat op de verpleegafdeling van het ziekenhuis waar ze werkt een 80-plusser even het ziekenhuis mocht verlaten om zijn tweede vaccinatie te gaan halen. “In het weekend is hij flink ziek geworden en dachten de artsen aan een pneumonie.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Na het weekend, toen ik weer dienst had, gaf ik aan dat deze patiënt waarschijnlijk ziek geworden is van het vaccin,” zegt Benthe. “Bij de artsen was het opeens niet bekend dat de patiënt het vaccin die vrijdag had gekregen. Ze gaven alleen aan dat de patiënt het tweede vaccin pas over 10 weken had mogen krijgen.”

Weinig gecommuniceerd

De verpleegkundige schrijft ook over een verwarde oudere patiënt die overkwam van de IC. “Op een avond vertelde de partner emotioneel dat het kantje boord was geweest met de patiënt. De partner vertelde dat de patiënt corona had opgelopen en zij niet. Ik vroeg of zij wist hoe hij het had opgelopen. Ze gaf aan het niet helemaal te weten. Daarna vertelde ze dat de patiënt ongeveer twee weken na het eerste vaccin ineens ernstig ziek werd en dus op de IC aan de beademing is gekomen.”

Toen deze patiënt aan onze afdeling werd overgedragen, is er in de overdrachten niets vermeld over een vaccin, benadrukte Benthe. “Er wordt naar mijn idee weinig gecommuniceerd over de eventuele relatie tussen het ziek worden en het vaccin.”

Slechts 15 tot 20 procent van de gevallen

Eerder zei IC-verpleegkundige Jan Severijns dat in slechts 15 tot 20 procent van de gevallen genoteerd is of een patiënt gevaccineerd was. “Er wordt door meerdere ziekenhuizen naar buiten gebracht dat er met name patiënten met covid worden opgenomen die niet gevaccineerd zijn. Maar als je dit niet bijhoudt, lijkt het alsof niemand gevaccineerd is,” zei Severijns.

4.8 61 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
2 jaren geleden

Soortgelijke verhalen uit mijn omgeving

Betty
Betty
2 jaren geleden

In het ziekenhuis hoef je het niet te melden maar als je een kopje koffie wil gaan drinken WEL. Wordt het geen tijd om wakker te worden NEDERLAND !!!!!

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Wanneer verhuist De Jonge naar het gevang?

Charlotte
Charlotte
2 jaren geleden

Je zou bijna zeggen dat artsen ook niet meer te vertrouwen zijn, met wat worden ze onder druk gezet! ?

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x