Mens en Dier

Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Miljardair Bill Gates heeft stilletjes zo’n 100.000 hectare landbouwgrond gekocht in de Verenigde Staten. Dat maakt hem de grootste particuliere bezitter van landbouwgrond in Amerika. Er gingen al jaren berichten rond dat hij boerengrond opkocht in onder andere Florida en Washington.

The Land Report heeft onthuld dat Gates, die beschikt over een vermogen van bijna 121 miljard dollar, een omvangrijk portfolio heeft opgebouwd dat zich uitstrekt over 18 staten. De miljardair bezit vooral veel grond in Louisiana (28.000 hectare), Arkansas (19.000 hectare) en Nebraska (8000 hectare). Hij is ook mede-eigenaar van een lap grond (10.000 hectare) ten westen van Phoenix in Arizona waar een nieuwe buitenwijk verrijst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De grond is officieel eigendom van Casca Investments, zijn persoonlijke investeringsvehikel. De techmiljardair houdt zich al langer bezig met landbouw. De Bill & Melinda Gates Foundation heeft veel geld geïnvesteerd in genetisch gemodificeerde ‘supergewassen’ die ‘resistent zijn tegen klimaatverandering’. Ook investeerde hij in koeien ‘die meer melk geven’.

Monsanto

Vorig jaar richtte hij Gates Ag One op, een organisatie gericht op landbouw die geleid wordt door Joe Cornelius. In de jaren negentig was Cornelius werkzaam voor de omstreden landbouwreus Monsanto. Ook werkte hij voor Bayer, BASF en Pfizer, de ontwikkelaar van één van de coronavaccins. In 2009 kocht de stichting van Gates 500.000 aandelen Monsanto.

[Forbes]

4.8 37 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ikke
Ikke
3 jaren geleden

Koeien die meer melk geven, die arme koeien hebben pijn aan hun uiers, dat weet ik van een biologische boer. Dieren martelen, mensen martelen, ophokplicht, nu ook mensen-ophokplicht, voor hun is het 1 pot nat als er maar veel geleden wordt. Ook hun eigen kinderen mishandelen ze, om ze zo “scherp” te maken. Eigenlijk moeten hun kinderen ontnomen worden, zodat er minder psychopaten ontwikkeld worden. Dan leven we in een mooiere wereld.

Eddy hak
Eddy hak
3 jaren geleden

Hier in Nederland begint het ook bij de natura gebieden 12000ha . Particulier grondbezit is een doorn in het oog vd anarchocommunisten.

Henk R
Henk R
3 jaren geleden

Ook zullen veel van deze landbouwgronden waarschijnlijk een ander bestemmingsplan krijgen namelijk bouwgrond voor huizen. Daar is veel geld mee te verdienen. Alleen wat goede mensen nodig op de juiste plaats. En je hebt het geregeld.

densie
densie
3 jaren geleden

de ene (velen!) zijn dood, is de ander zijn brood…!!!!
kwam zomaar in me op….

Mag dit heel snel veranderen lief Universum

namasdte

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x