Homepagina » Mens en Dier » Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond
gates
Foto: Bill Gates bij Bert Koenders (Ministerie van Buitenlandse Zaken CC BY-SA 2.0)

Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond

Miljardair Bill Gates heeft stilletjes zo’n 100.000 hectare landbouwgrond gekocht in de Verenigde Staten. Dat maakt hem de grootste particuliere bezitter van landbouwgrond in Amerika. Er gingen al jaren berichten rond dat hij boerengrond opkocht in onder andere Florida en Washington.

The Land Report heeft onthuld dat Gates, die beschikt over een vermogen van bijna 121 miljard dollar, een omvangrijk portfolio heeft opgebouwd dat zich uitstrekt over 18 staten. De miljardair bezit vooral veel grond in Louisiana (28.000 hectare), Arkansas (19.000 hectare) en Nebraska (8000 hectare). Hij is ook mede-eigenaar van een lap grond (10.000 hectare) ten westen van Phoenix in Arizona waar een nieuwe buitenwijk verrijst.

De grond is officieel eigendom van Casca Investments, zijn persoonlijke investeringsvehikel. De techmiljardair houdt zich al langer bezig met landbouw. De Bill & Melinda Gates Foundation heeft veel geld geïnvesteerd in genetisch gemodificeerde ‘supergewassen’ die ‘resistent zijn tegen klimaatverandering’. Ook investeerde hij in koeien ‘die meer melk geven’.

Monsanto

Vorig jaar richtte hij Gates Ag One op, een organisatie gericht op landbouw die geleid wordt door Joe Cornelius. In de jaren negentig was Cornelius werkzaam voor de omstreden landbouwreus Monsanto. Ook werkte hij voor Bayer, BASF en Pfizer, de ontwikkelaar van één van de coronavaccins. In 2009 kocht de stichting van Gates 500.000 aandelen Monsanto.

[Forbes]
4.8 35 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ikke
Ikke
1 maand geleden

Koeien die meer melk geven, die arme koeien hebben pijn aan hun uiers, dat weet ik van een biologische boer. Dieren martelen, mensen martelen, ophokplicht, nu ook mensen-ophokplicht, voor hun is het 1 pot nat als er maar veel geleden wordt. Ook hun eigen kinderen mishandelen ze, om ze zo “scherp” te maken. Eigenlijk moeten hun kinderen ontnomen worden, zodat er minder psychopaten ontwikkeld worden. Dan leven we in een mooiere wereld.

PVDD-FVD coalitie
PVDD-FVD coalitie
Reactie op  Ikke
1 maand geleden

Helaas is het een valide alternatief, het andere alternatief is om minder melk (en vlees) te eten maar daar wil men maar niet aan doen.

Marc
Marc
Reactie op  Ikke
1 maand geleden

@Ikke: ofwel verkoop je hier een broodje aap verhaal ofwel lieg je want hier klopt niets van. Kan je me misschien vertellen waar de koe staat die dit aan de boer vertelt heeft want ik zou het dan ook graag horen van de koe…

Eddy hak
Eddy hak
1 maand geleden

Hier in Nederland begint het ook bij de natura gebieden 12000ha . Particulier grondbezit is een doorn in het oog vd anarchocommunisten.

Henk R
Henk R
1 maand geleden

Ook zullen veel van deze landbouwgronden waarschijnlijk een ander bestemmingsplan krijgen namelijk bouwgrond voor huizen. Daar is veel geld mee te verdienen. Alleen wat goede mensen nodig op de juiste plaats. En je hebt het geregeld.

mikkie
mikkie
Reactie op  Henk R
1 maand geleden

Denk niet dat er nog zoveel mensen bij zullen komen.
Na corona en na de coronavaccinaties?

Henk R
Henk R
Reactie op  mikkie
1 maand geleden

Die heb je natuurlijk ook niet nodig als je mooie villa’s op ruime kavels zet. Alleen een paar mensen met geld. Geloof trouwens niet dat Bill Gates zich zou inzetten voor sociale woningbouw.

densie
densie
1 maand geleden

de ene (velen!) zijn dood, is de ander zijn brood…!!!!
kwam zomaar in me op….

Mag dit heel snel veranderen lief Universum

namasdte

densie
densie
1 maand geleden

geen d natuurlijk, daartussen…namaste

Dirk
Dirk
1 maand geleden

Het Monsanto verhaal, al een tijd bekend en is een zeer interessante. Denk bijv. aan glyfosaat. Dit bedrijf heeft zeer veel mensen tot wanhoop en zelfmoord gedreven in bijv India incl landonteigening. 25 Mei 2013 was er in Wageningen een demonstratie tegen het genetisch gemanipuleerd zaad voor ons voedsel en nu zijn wij aan de beurt t.b.v. de machtselite t.k.v. van u, uw kinderen en kleinkinderen. Wordt wakker deze corona is het middel omdat doel te bereiken. Verdiep u in uw leefomstandigheden.

andré
andré
Reactie op  Dirk
1 maand geleden

Allemaal terug naar de volkstuin , gezamenlijk een zonne-energie installatie in het “clubhuis” samen zaaien en oogsten en feesten binnen de 1.5 meter ! Back to Earth !
Het echte “Build Back Better” !

Bella
Bella
Reactie op  andré
1 maand geleden

Vergeet de explosie van kanker niet die dit veroorzaakt heeft, uiteindelijk groeit er niets meer op die velden, voor altijd helemaal dood. waarom die man niet voor altijd opgesloten zit is een groot raadsel.

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  andré
1 maand geleden

6uild, 6ack, 6etter > Openbaringen 13 & dit verwijst naar de op ‘t Griekse eiland Patmos ontvangen visioenen van de apostel Johannes.

Antje
Antje
1 maand geleden

Hij koopt waar wij op wonen, de grond onder je voeten

mike
mike
1 maand geleden

Hij is ook één van de grootste geldschieters voor de Global Seed Vault in Svalbard.

andré
andré
1 maand geleden

Oftewel zelfvoorziening op de luxe manier …eten drinken elektra (zon energie waarschijnlijk) heel groot hek er om heen privé leger , en natuurlijk de nodige vaccins op voorraad voor het grote gevaar …
Uiteindelijk komt hij ooit terecht in een kleine ruimte van een paar vierkante meter , de aarde is een plek waar je kunt experimenteren maar waar je ook oogst wat je gezaaid hebt…

mikkie
mikkie
Reactie op  andré
1 maand geleden

hoe oud is die man eigenlijk..en heeft hij ook nazaten?
Vast niet, anders zou je wel zuiniger op de aarde zijn.

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  mikkie
1 maand geleden

KillBill + elitepedo Gates en Melinda hebben drie kinderen op de aarde gezet.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Ron Swart
1 maand geleden

Zijn volgens mij meer symbiotische cyborgs met slechte software. Monsato ook verantwoordelijk voor Agent Orange en Napalm. Echt een bedrijf om trots op te zijn volgens de psychopathische visie van Bill

Ertje
Ertje
Reactie op  andré
1 maand geleden

dat heb ik me dus ook al afgevraagd, waarom die Bill Gates het allemaal doet want uiteindelijk gaat ook hij dood, we zijn allemaal sterfelijk

Mar
Mar
Reactie op  Ertje
1 maand geleden

Zijn al 100 jaar bezig samen met de rockevellers…dus kan lang aan,zijn kinderen nemen het straks over,zijn vader zat ik de vaccins, proberen nu alles genetische te manipuleren

Mar
Mar
1 maand geleden

We leven in een [email protected]! South park of zo….zijn al heel veel dingen in uitgekomen…hoe zou dat toch kunnen? Omdat alles al is gepland sinds de homosapiens.

Ertje
Ertje
Reactie op  Mar
1 maand geleden

was/is die tekenfilm niet grappig bedoeld? en wij maar lachen om die flauwekul

Mar
Mar
Reactie op  Ertje
1 maand geleden

We kijken nog steeds naar een film, alles is al afgespeeld…..

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  Mar
1 maand geleden

The Simpsons hebben o.a. 9/11, Donald Trump als president en COVID-19 voorspeld.

Mar
Mar
Reactie op  Ron Swart
1 maand geleden

Dat gaat allemaal uitkomen wat en hoe ,9/11,MH17, en nog een heleboel wat het licht niet kan verdragen.

x

Check Also

media

Chinese krant: ‘Westerse media moeten sterfgevallen door Pfizer-vaccin onderzoeken’

De Christian Daily berichtte vrijdag over de ...

vaccin

Vaccinatiewaanzin: baby’s en zwangere vrouwen als proefkonijn

De grote farmaceutische bedrijven schakelen een versnelling ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

47
0
We lezen graag je reactie!x