Homepagina » Mens en Dier » Baudet maakt gehakt van 10 jaar Rutte: ‘Dit is nou precies wat het vertrouwen in de overheid ondermijnt’
baudet
Foto: Thierry Baudet (Screenshot YouTube/Forum voor Democratie)

Baudet maakt gehakt van 10 jaar Rutte: ‘Dit is nou precies wat het vertrouwen in de overheid ondermijnt’

Wat gebeurt er als minister Grapperhaus op zijn bruiloft geen 1,5 meter afstand houdt? Niets. Wat gebeurt er als Rob Jetten in de sportschool wordt gesignaleerd? Niets. Wat gebeurt er als minister Hoekstra de overdekte ijsbaan opgaat? Niets. Wat gebeurt er als minister De Jonge in een winkel wordt gespot zonder mondkapje? Niets. En wat gebeurt er als Thierry Baudet mensen de hand schudt? Dan stelt het OM een onderzoek in.


De politie moet nu onderzoeken of de FVD-leider bij een bezoek aan Urk de coronaregels heeft overtreden. Op beelden die Baudet zelf online zette, is namelijk te zien dat hij ‘handen schudt met mensen’ en dat hij ‘poseert voor foto’s met mensen dicht tegen hem aan’. Mogelijk hangt hem een boete boven het hoofd.

De afgelopen maanden hebben de gevestigde partijen herhaaldelijk geprobeerd FVD in een kwaad daglicht te stellen. Dat gebeurde vrijdag ook weer tijdens het lijsttrekkersdebat, waarin Baudet clashte met Rutte.

De premier zei dat Baudet ‘twijfel zaait over de verkiezingen’ en ‘uiting heeft gegeven aan antisemitisme, homofobie en racisme’. Hierdoor laat hij volgens Rutte zijn kiezers ‘in de kou staan’. “Ik had niet verwacht dat de minister-president zich zo snel zo in het nauw gedreven zou voelen in dit debat om op deze manier beneden elk peil uit te halen,” reageerde de FVD-voorman.

Gedeelde liefde voor Nederland

“Dit zijn allemaal totaal valse beschuldigingen. Het raakt kant noch wal. Nooit zal ik iemand veroordelen op huidskleur of afkomst.” Hij wees erop dat het hele verkiezingsprogramma van zijn partij draait om gedeelde liefde voor Nederland.

Hij voegde toe dat hij geen twijfel zaait over de verkiezingen, maar Kamervragen heeft gesteld omdat de verkiezingen nu ‘structureel anders verlopen’ dan normaal. Zo kun je per post stemmen zonder een handtekening te zetten en kan het tellen van stemmen worden gestaakt als de tellers ‘moe’ worden.

“Dat geeft uiting aan serieuze en legitieme vragen en om dat af te doen als twijfel zaaien, wantrouwen, dat soort zaken, dat is nou precies wat het vertrouwen van de mensen in de overheid ondermijnt,” zei Baudet.


Hij opende tijdens het debat ook de aanval op het coronabeleid van de overheid, dat in zijn ogen ‘volkomen irrationeel’ is. “We weten dat mondkapjes niet werken, toch moeten we ze dragen. We weten dat die 1,5 meter totaal niet nodig is, toch moet het. De oplossing is om een overheid te hebben die luistert naar de burgers en dat is niet gebeurd.”

Baudet benadrukte dat de politiek in Den Haag de afgelopen 10 jaar gesloten is geraakt. “Half Nederland gaat failliet, 80 procent van de jongeren zit tegen een burn-out aan, ouderen vereenzamen en het kabinet dendert maar door, terwijl we allang weten dat die PCR-test niet werkt en dat corona veel minder gevaarlijk is dan men dacht.” Hij vindt het dan ook ‘volstrekt absurd en irrationeel’ om de huidige maatregelen door te zetten.

Rutte bracht daar tegenin dat Baudet lijkt te ontkennen dat er een probleem is met corona en dat er op dit moment 530 mensen op de IC liggen, ‘dus dat is een zeer serieuze gezondheidszorgcrisis’.

4.9 68 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
142 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jerry Bosman
Jerry Bosman
1 maand geleden

Aaaah, stemmen zoals in de V.S. gedaan is!
Via de post. Ook met Dominion waarschijnlijk want dan krijg je precies de uitkomst die je wilt. Het lijkt de PCR-test wel.

Eus
Eus
Reactie op  Jerry Bosman
1 maand geleden

Niet waarschijnlijk, ze hebben er iets van geleerd. Howto win an election by J.Biden.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Eus
1 maand geleden

Zoals bij Biden bij 1 stem op Trump, 0,7% naar Trump en
0,3% naar Biden. Maar dat heet dan geen fraude hoor, en geen rechter die er naar kijkt!

Hans
Hans
Reactie op  Jerry Bosman
1 maand geleden

Tja hoe wil Rutte anders aan de macht blijven en het zou me niks verbazen als met zo’n soort gelijk systeem aan de macht is gekomen

Locke
Locke
1 maand geleden

Samenleving??
Grote woorden zonder inhoudt gebakken lucht, gedwongen op hok en ladingen mixers want het gepeupel wat volgt moet niet te slim worden het zou een direct gevaar betekenen voor de kaviaar vreters hoererij en reet ruiters. Het sociaal contract is hier allang beëindigd. Samenleving, wat een utopische beeldspraak. Veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven, en zo houden de opvreters hun luizenleven instant.

nou en!
nou en!
Reactie op  Locke
1 maand geleden

duidelijk en helder!!!!!!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 maand geleden

530 bedden op de ic bezet. Dat is volkomen normaal in deze tijd van het jaar.
Twijfelde ik tot nu toe, mijn stem is voor het FVD. Samen tegen rutte!!!

Exegese
Exegese
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Bovendien hebben we na de absurde bezuinigingen nog 299 ziekenhuizen over in Nederland. Die 530 i.c. bedden zijn er gemiddeld nog geen 2 per ziekenhuis. Niet bepaald een reden om 17 miljoen mensen te gijzelen lijkt mij.

cat
cat
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

530 bedden op de ic bezet op een bevolking van 17 miljoen en inderdaad normaal in deze tijd van het jaar wwar gaat het over

Bibi
Bibi
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Ja en even in perspectief
530 mensen op 17,28 miljoen
Huhhhhhh????

Totale Waanzin!

doornbos
doornbos
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Zo is het. Probeer voor de aardigheid de gegevens terug te zoeken over de jaren vanaf 2015. Paniek!, moord en brand!, Overbelast!. Die ziekenhuizen konden de griepgolf niet aan. Terecht in die tijd. Echter, toen hoefde de economie niet kapotgemaakt, geen muilkorven en andere flauwekul ‘maatregelen’. Wat is er ook alweer als gevolg van regeringsbeleid met het aantal ziekenhuisbedden gebeurd? Het CBS heeft de cijfers daarvan in een keurig staatje vanaf 2009…

Rob
Rob
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

530 mensen van de 17 miljoen op de ic, ofwel 0,003%. En dat noemt Rutte een zeer serieuze gezondheidszorgcrisis. Figuren als Rutte, de Jonge etc hebben eerder een zeer serieuze identiteits – realiteitscrisi. Maar ja, dat is niet zo gek als je ze inmiddels bij de meest duistere machthebbers in de top op de planeet ziet rond hangen.

Jos
Jos
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Ik hoop dat Nederland wijs genoeg is om de FVD 76 zetels toe te kennen !!!

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Maar toch wel vreselijk druk met 300 ziekenhuizen, onmenselijk!

Gerrit Lelystad
Gerrit Lelystad
1 maand geleden

17 maart komt hopelijk de afrekening.

Aknit
Aknit
1 maand geleden

Rutte denkt boven alle wetten te staan. 10 jaar Rutte is 10 jaar ravage . Miljoen meer mensen hier . Toeslagen affaire . Groninger zaak . Pedofiel problematiek. Teveel om op te noemen . Pim fortuin riep destijds dit land gaat naar de klote . En Thierry heeft er zijn boek over geschreven. Alles waar daar is staat is een feit . De spoedwet is er ff doorgedrukt . Die tegen alle wetten (grondwet) Neurenberg code . Onze vrijheid afpakken. Mensen gebruiken als proefkonijn. Laat Thierry zijn campagne voeren . Zonder de man zwart te maken . De meeste medelanders weten nu hoe het demissionair kabinet in elkaar steekt . Nooit meer Rutte . Feit .

Stop Rutte
Stop Rutte
Reactie op  Aknit
1 maand geleden

Ik wil Bier, Geen Rutte vier

Arnie
Arnie
1 maand geleden

En waarom start het openbaar ministerie geen onderzoeken naar ministers die zonder mondkappjes uit hun dienst stappen en naar agenten die zonder mondkappjes in hun auto zitten…..

Eus
Eus
Reactie op  Arnie
1 maand geleden

Waarom denk je. Ze zitten er allemaal in, en jij niet!

Hans
Hans
Reactie op  Arnie
1 maand geleden

Die worden door hun betaald

Haggis
Haggis
1 maand geleden

Er is alleen een probleem met het woord corona. Het wordt al een jaar lang een miljard keer teveel genoemd in de media. 530 mensen op de ic in een land van 17 miljoen mensen. Dat is niks! En velen zullen ten onrechte het stempeltje “corona” hebben gekregen met behulp van die ongeschikte PCR test

Christina
Christina
1 maand geleden

Leve FVD!! Hopelijk stemt de meerderheid van het volk voor FVD!!

Hydra
Hydra
1 maand geleden

Eindelijk iemand die oprecht is!!! Doet wat een politicus doen moet. Het is voor mij wel klip en klaar waar ik op ga stemmen straks.
FVD…

Danny
Danny
Reactie op  Hydra
1 maand geleden

Stemmen is je macht uit handen geven…

Dolf
Dolf
Reactie op  Danny
1 maand geleden

IDD, ik wil nog een stap verder gaan. En dat stemmen op het moment gewoon misdadig is.
FVD is een alternatief maar daar moet je ook maat afwachten wat er gaat gebeuren.

Larken Rose Waarschuwt al jaren hiervoor. The Most Dangerous Superstition, is vertaald naar het Nederlands Het meest gevaarlijke bijgeloof.

Eus
Eus
Reactie op  Dolf
1 maand geleden

Helemaal waar, maar alle D666ers en VVD ers (vrede,vrijheid en democratie hoe verzin je het) gaan allemaal wel. En wij zijn weer zoals altijd tot op het bot verdeeld. En dat maakt het nog veel triester. Het is ook daarom dat er niets gebeurt tegen deze criminelen. Linksen protesteren wel en zijn beter georganiseerd. Als er nu eens meer eenheid onder de verdeeldheid en stemweigeraars zou komen zou het er toch anders uitzien.

Anti-Rutte
Anti-Rutte
Reactie op  Eus
1 maand geleden

Die linksen hebben iedereen in hun broekzak dat is het verschil,ze zijn jaren bezig geweest om alle bestuurlijke functies aan figuren te geven die hun hielen likken,van burgemeesters ,politie,leger,politiek,echt overal zitten linkse hersenloze figuren die alle posities bekleed hebben en er dus niemand meer is met een weerwoord.

Hans
Hans
Reactie op  Eus
1 maand geleden

Dan noemen ze verdeel en heers politiek. We weten bijna allemaal hoe het werkt maar we hebben niet in de gaten ,dat het op ons word toegepast. Door de grote misleiding in de msm

Johnny
Johnny
Reactie op  Dolf
1 maand geleden

Tja, het heilige geloof in de staat. Eenieder die eerlijk is, kan niet anders dan toegeven dat stemmen een hele domme business is. Alsof één keer in de vier jaar je stem uitbrengen je tot een echte vrije burger maakt van een werkende democratie waar elke stem vertegenwoordigd word. Het is één grote illusie en baantjesjagers-machine van valse praatjesmakers die u en mij werkelijk niets anders te bieden hebben dan de tirannie van dogma’s en regelgeving die zo doorgeslagen is dat niemand nog enige vrijheid heeft.
Larken Rose komt binnenkort met een echte speelfilm waarin hij dit alles zo goed mogelijk duidelijk wil maken. Zodat mensen echt wakker worden en gaan snappen dat al onze systemen gebaseerd zijn op fraude, leugens en bedrog.
En toch ga ik wel meedoen aan dit stomme totaal gemanipuleerde spel dat wij verkiezingen noemen. Een stem op de FvD van Baudet. Ik denk niet dat dat iets zal veranderen. Dat zullen we zelf moeten doen.
En ik heb zeer weinig vertrouwen in FvD/Baudet. Zelfs als hij persoonlijk wel een eerlijk man is (durf ik zeer te betwijfelen) dan zal hij nog steeds moeten opereren in die gereguleerde slangenkuil die onze ‘democratische’ politiek overduidelijk is en waar de media manipulatie en psy-ops eigenlijk nog de grootste rol spelen. ‘Onze democratie’ waar de huidige elitaire aristocratie het altijd voor het zeggen heeft. En dankzij de huidige geldsystemen het ook altijd zo zal blijven.
Totdat wij gaan beseffen wat echt belangrijk is, en we deze systemen (politiek, geld, belastingen, onderwijs, baantjes, enz. enz.) achter ons laten en voor echte vrijheid (lees:persoonlijke verantwoordelijkheid) kiezen.

Locke
Locke
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

Goed gezien.
Het hele leven van wieg tot graf is een illusie. Mensen moesten eens weten hoe de wereld er in werkelijkheid zou kunnen uitzien. Mensen die in de Politiek werkzaam zijn kunnen met gemak een miljoen verdienen, zouden het er niet meer als 30 zijn met verstand van zaken is dat een druppel op een gloeiende plaat. Nu kleeft alles aan het Illusionaire fiat van de Puppetmasters met als opdracht volkeren uitpersen als een citroen. Waarom dat zo is dat is wel duidelijk, alleen die door het stof gaan kan en moet men vergeven ook al is het een bittere pil. Nu is de tijd aangebroken om hieraan een einde aan te maken.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

> gereguleerde slangenkuil
> elitaire aristocratie

En daarom moeten we van het huidige regeringsmodel af om bovenstaande zaken uit te schakelen. Alleen dan krijgen we onze vrijheid weer terug. Zolang dat “klikje” in de regering blijft, krijg je je vrijheid echt niet terug en al helemaal niet door een vaccinatie.

R W
R W
Reactie op  Danny
1 maand geleden

Niet stemmen in 2021 is je overgeven aan nog eens 4 jaar Rutte. Is dat wat je wil? Eerst deze kliek wegstemmen, dan de politiek van binnenuit veranderen. Maar nu niet stemmen is geen optie!

Weetniet
Weetniet
Reactie op  R W
1 maand geleden

Niet stemmen = geen volmacht aan leugenaars = democratie.
Wel stemmen = dictatuur in stand houden.
Wij (het volk) moeten de macht overnemen. Politici/koningshuis dienen te verdwijnen; ze richten alleen maar schade aan.

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Weetniet
1 maand geleden

Wel stemmen = dictatuur weg stemmen. Ga lekker gaslighten op nu.nl

Weetniet
Weetniet
Reactie op  Lange Fries
1 maand geleden

Is prima gelukt de afgelopen 50 jaar. Snurk lekker verder.

jannie
jannie
Reactie op  Weetniet
1 maand geleden

Stel dat wij u voorbeeld aannemen en niet stemmen .
Maar de aanhangers van VVD CDA D666 gaan wel stemmen , dan trekken we toch helemaal aan het korste eind ?
Dan gaan de stemmen van de niet stemmers naar de grootste partij .
Niet stemmen is helemaal geen goed idee .
Laat je niet ontmoedigen want dat wil de huidige (VVD ) regering .
Stem op 17 maart ! Maak de onvrede over pinokio rutte kenbaar door hem weg te stemmen .
Dit kan weleens de laatste kans zijn dat je nog kan stemmen want komt pinokio rutte weer aan de macht verandert hij zo de regeltjes dat je over 4 jaar nooit meer mag stemmen .
Net zoals dat is gebeurt met het Referendum .

Ga A.U.B. WEL STEMMEN op 17 maart !

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  jannie
1 maand geleden

Rutte weg stemmen. Dàt zou mooi om waar te zijn. Slaap dan maar rustig verder. Dat gaat echt niet gebeuren, omdat het gros van de slapende bevolking Rutte nog steeds “onvoorwaardelijk” steunt. Zolang we zulke “fijne” heerschappen in de regering hebben veranderd er _h_e_l_e_m_a_a_l_ _n_i_e_t_s_!

Onwell
Onwell
Reactie op  Weetniet
1 maand geleden

Als je niet stemt gaan ze dus vanzelf weg? Daar zijn hun belangen te groot voor. De verkiezingen zullen ongetwijfeld gemanipuleerd worden. Maar die fraude heeft voor hen het risico ontdekt te worden als het te opzichtig gebeurt. Stem dus op een niet- kartelpartij.

Weetniet
Weetniet
Reactie op  Onwell
1 maand geleden

Als je niet stemt, dan geef je in ieder geval geen volmacht weg aan een leugenaar die uiteindelijk jouw belangen (gedeeltelijk) niet behartigen. Als niemand meer stemt, dan zullen ze inderdaad verdwijnen. NIET STEMMEN DUS…

Onwell
Onwell
Reactie op  Weetniet
1 maand geleden

Wel stemmen of je stem ongeldig maken, anders wordt je stem bij de kartelpartijen opgeteld en heb je je kruit verschoten. De poltiekcorrecte fanboys/girls gaan in ieder geval wel stemmen. Dus wees geen sufferd.

peter
peter
Reactie op  Weetniet
1 maand geleden

Ja , alleen als helemaal NIEMAND gaat stemmen en dat gebeurt NOOIT .
Of denk je echt dat VVD , D666 , CDA aanhangers niet gaan stemmen ?
Droom lekker verder .

STEM WEL anders komen we nooit van Rutte af !

Weetniet
Weetniet
Reactie op  peter
1 maand geleden

Zolang types als jij blijven stemmen. komen we nooit van dat HELE zooitje af. Slaap zacht!

TheTruth
TheTruth
Reactie op  Weetniet
1 maand geleden

Ik zeg massaal niet meer stemmen! Btw ik stem al jaren niet meer.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  Weetniet
1 maand geleden

Ben ik het niet met je eens. Mij hebben ze op school verteld om altijd te gaan stemmen. Doe je dat niet heb je geen recht van spreken meer over de politiek.

Ik geef toe dat deze regering niets meer te maken heeft met democratie. Grondwet en mensenrechten worden aan de straat gezet om als huisvuil opgehaald te worden.

Maar ik geef toe dat het dit keer voor de partijen die zich hart maken voor onze vrijheid een zware dobber wordt om tegen de “gevestigde orde” op te moeten boxen. Die “gevestigde orde” heeft zo langzamerhand enorm veel macht naar zich toe getrokken om deze onzin te doorbreken.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  R W
1 maand geleden

Ze “dwarsbomen” nu al die verkiezing en wel zo dat maar weinigen dit in de gaten hebben. In de “bijsluiter” van de stemoproep verbiedt de overheid mensen met “brakke” gezondheid te gaan stemmen en daarmee beïnvloeden ze de verkiezingen. Wanneer je niet kunt stemmen laat je de beslissing aan anderen over. Andere jaren was dit geen enkel probleem. Iedereen ongeacht brakke gezondheid kon stemmen.

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Danny
1 maand geleden

Niet stemmen is je macht uit handen geven. Wat jij nu doet is een ook een vorm van gaslighting.

Thoughtful
Thoughtful
Reactie op  Lange Fries
1 maand geleden

U draait de boel om, nadat u gestemd heeft mag u voor 4 jaar uw mond houden en zal uw “vertegenwoordiger” voor u het woord voeren.

Weetniet
Weetniet
Reactie op  Thoughtful
1 maand geleden

Precies, maar dat snappen die makke schapen niet. Zodra ze gestemd hebben, denken ze dat er werkelijk iemand iets gaat veranderen. Wat is er veranderd (verbeterd) dan in de afgelopen 50 jaar? Allemaal één pot nat. Je geeft die overbetaalde niksnutten alleen maar een volmacht om hun eigen agenda uit te voeren. Helaas zijn veel mensen snel tevreden dat als er iemand iets roept wat ze graag willen horen, dan kunnen ze zelf achterover leunen. Ze weigeren te begrijpen dat politici/koningshuis er zijn voor zichzelf, niet voor het volk.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Thoughtful
1 maand geleden

Welke vertegenwoordiger voert nog het woord voor zijn kiezer????

lammert
lammert
Reactie op  Lange Fries
1 maand geleden

sorry lange fries. Hoe fries klinkt dat, gaslighting? ik incarneerde in friesland deze x, graag uitleg, ik spreek bij voorkeur fries en als tweede keus nederiglands, ok?

Tom
Tom
Reactie op  Danny
1 maand geleden

Het klopt dat stemmen een mandaat geven is naar waar je het bolletje rood hebt gemaakt. MAAR: de slapende schapen gaan allemaal stemmen en je weet waarop. Daarom is het cruciaal dat de wakkeren ZEKER gaan stemmen om de balans goed te houden. De meerderheid is overtuigd dat stemmen een democratisch goed is en zullen dat blijven doen, dus je moet wel meedoen met het systeem. Enige wat in je macht ligt is om de schade zo klein mogelijk te houden, dat doe je door b.v. op FvD te stemmen, de minst slechte partij daar op dit moment.

Danny
Danny
1 maand geleden

De PCR is GEEN test. Dus we moeten het ook niet zo noemen.

Dubito
Dubito
Reactie op  Danny
1 maand geleden

En een positieve uitslag is geen besmetting. En een besmetting is geen infectie. En een infectie is geen doodvonnis. Laten we dat dus ook allemaal niet zo noemen.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

Hoe moeten ze dan angst zaaien, om de bevolking er onder te houden?

x

Check Also

lijkschouwer

Lijkschouwer: meeste coronadoden mogelijk niet aan corona bezweken

Er is geen wetenschappelijke basis voor de ...

canad

Canadese politieagenten weigeren nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven: ‘Politiestaat’

Ten noorden van de Verenigde Staten is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

142
0
We lezen graag je reactie!x