Mens en Dier

Baudet maakt gehakt van 10 jaar Rutte: ‘Dit is nou precies wat het vertrouwen in de overheid ondermijnt’

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wat gebeurt er als minister Grapperhaus op zijn bruiloft geen 1,5 meter afstand houdt? Niets. Wat gebeurt er als Rob Jetten in de sportschool wordt gesignaleerd? Niets. Wat gebeurt er als minister Hoekstra de overdekte ijsbaan opgaat? Niets. Wat gebeurt er als minister De Jonge in een winkel wordt gespot zonder mondkapje? Niets. En wat gebeurt er als Thierry Baudet mensen de hand schudt? Dan stelt het OM een onderzoek in.


De politie moet nu onderzoeken of de FVD-leider bij een bezoek aan Urk de coronaregels heeft overtreden. Op beelden die Baudet zelf online zette, is namelijk te zien dat hij ‘handen schudt met mensen’ en dat hij ‘poseert voor foto’s met mensen dicht tegen hem aan’. Mogelijk hangt hem een boete boven het hoofd.

De afgelopen maanden hebben de gevestigde partijen herhaaldelijk geprobeerd FVD in een kwaad daglicht te stellen. Dat gebeurde vrijdag ook weer tijdens het lijsttrekkersdebat, waarin Baudet clashte met Rutte.

De premier zei dat Baudet ‘twijfel zaait over de verkiezingen’ en ‘uiting heeft gegeven aan antisemitisme, homofobie en racisme’. Hierdoor laat hij volgens Rutte zijn kiezers ‘in de kou staan’. “Ik had niet verwacht dat de minister-president zich zo snel zo in het nauw gedreven zou voelen in dit debat om op deze manier beneden elk peil uit te halen,” reageerde de FVD-voorman.

Gedeelde liefde voor Nederland

“Dit zijn allemaal totaal valse beschuldigingen. Het raakt kant noch wal. Nooit zal ik iemand veroordelen op huidskleur of afkomst.” Hij wees erop dat het hele verkiezingsprogramma van zijn partij draait om gedeelde liefde voor Nederland.

Hij voegde toe dat hij geen twijfel zaait over de verkiezingen, maar Kamervragen heeft gesteld omdat de verkiezingen nu ‘structureel anders verlopen’ dan normaal. Zo kun je per post stemmen zonder een handtekening te zetten en kan het tellen van stemmen worden gestaakt als de tellers ‘moe’ worden.

“Dat geeft uiting aan serieuze en legitieme vragen en om dat af te doen als twijfel zaaien, wantrouwen, dat soort zaken, dat is nou precies wat het vertrouwen van de mensen in de overheid ondermijnt,” zei Baudet.


Hij opende tijdens het debat ook de aanval op het coronabeleid van de overheid, dat in zijn ogen ‘volkomen irrationeel’ is. “We weten dat mondkapjes niet werken, toch moeten we ze dragen. We weten dat die 1,5 meter totaal niet nodig is, toch moet het. De oplossing is om een overheid te hebben die luistert naar de burgers en dat is niet gebeurd.”

Baudet benadrukte dat de politiek in Den Haag de afgelopen 10 jaar gesloten is geraakt. “Half Nederland gaat failliet, 80 procent van de jongeren zit tegen een burn-out aan, ouderen vereenzamen en het kabinet dendert maar door, terwijl we allang weten dat die PCR-test niet werkt en dat corona veel minder gevaarlijk is dan men dacht.” Hij vindt het dan ook ‘volstrekt absurd en irrationeel’ om de huidige maatregelen door te zetten.

Rutte bracht daar tegenin dat Baudet lijkt te ontkennen dat er een probleem is met corona en dat er op dit moment 530 mensen op de IC liggen, ‘dus dat is een zeer serieuze gezondheidszorgcrisis’.

4.9 68 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
142 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jerry Bosman
Jerry Bosman
1 jaar geleden

Aaaah, stemmen zoals in de V.S. gedaan is!
Via de post. Ook met Dominion waarschijnlijk want dan krijg je precies de uitkomst die je wilt. Het lijkt de PCR-test wel.

Locke
Locke
1 jaar geleden

Samenleving??
Grote woorden zonder inhoudt gebakken lucht, gedwongen op hok en ladingen mixers want het gepeupel wat volgt moet niet te slim worden het zou een direct gevaar betekenen voor de kaviaar vreters hoererij en reet ruiters. Het sociaal contract is hier allang beëindigd. Samenleving, wat een utopische beeldspraak. Veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven, en zo houden de opvreters hun luizenleven instant.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

530 bedden op de ic bezet. Dat is volkomen normaal in deze tijd van het jaar.
Twijfelde ik tot nu toe, mijn stem is voor het FVD. Samen tegen rutte!!!

Gerrit Lelystad
Gerrit Lelystad
1 jaar geleden

17 maart komt hopelijk de afrekening.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

142
0
We lezen graag je reactie!x