Mens en Dier

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer krijgt snoeiharde kritiek na terugtreden uit presidium: ‘Watjes zijn jullie’

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer is uit het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer gestapt. De afgelopen dagen kwam Nijboer onder vuur te liggen omdat hij als presidium-lid had ingestemd met een onderzoek naar zijn fractiegenoot Khadija Arib.

Op Twitter schrijft hij dat hij nog nooit zoveel kritiek heeft gekregen als de afgelopen dagen van mensen binnen en buiten de partij. Dat maakt effectief functioneren in het presidium volgens hem onmogelijk.

Het Kamerlid zegt dat hij nog steeds achter het onderzoek naar Arib staat. Over de oud-Kamervoorzitter zouden tientallen klachten zijn binnengekomen.

Onderzoek moet uitwijzen of ze een onveilige werksfeer heeft gecreëerd. Nadat het onderzoek bekend was geworden, richtte Arib haar pijlen op de huidige voorzitter, Vera Bergkamp, en sprak van ‘een politieke dolksteek’.

De rat en het zinkende schip

“Gejank: ik heb nog nooit zoveel kritiek gekregen als de afgelopen dagen. Watjes zijn jullie,” zegt columnist Ebru Umar tegen Nijboer. “Op een schandalig hoog salaris. Ga eens vakkenvullen of zo, leer eens met kritiek omgaan, wees een vent in plaats van een politicus.”

Theatermaker George van Houts voegt toe: “De rat en het zinkende schip.”

Keer op keer gekopieerd

Publiciste Maaike van Charante vindt de verklaring van Nijboer ‘een beetje warrig’. “Waarom zou hij als PvdA-lid niet meer in het presidium kunnen functioneren? Je moet tegen kritiek kunnen. En het probleem is niet het onderzoek (onderzoek die klachten!), het probleem is de karaktermoord op Arib.”

“Wanneer het te heet wordt onder hun voeten, dan stap je op,” reageert melkveehouder Gerrit Wermink. “Vak K deed dat onlangs ook en dat gedrag wordt dus nu keer op keer gekopieerd.”

4.8 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Underground
Underground
2 maanden geleden

Het zijn laffe honden. Bah wat een vies volk !!

Miriam
Miriam
2 maanden geleden

Te heet onder de voeten

J.Blaak
J.Blaak
2 maanden geleden

Sorry voor het taalgebruik.
Het is allemaal tuig van de richel met een groot salaris, waar 0,0 prestatie tegenover staat.
Het zijn stukken stront, je wil het nog niet onder je schoenzolen hebben.

Joop
Joop
2 maanden geleden

Is gewoon een rat die samen met die wef muts bergkamp die Arib weg wil hebben dat is geen toeval maar opzet stel voor dat er iets van waarheid boven tafel komt van Hugo Mengele en Nazi kopstukken Rutte en Kaag dat is de reden genocide proberen te verbergen deze nepregering Neurenberg 2 graag.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

64
0
We lezen graag je reactie!x