Buitenland

‘Raketaanval op treinstation in Oekraïense stad Kramatorsk was false flag-operatie’

Help anderen door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!

Bij een raketaanval op het treinstation van Kramatorsk in Oost-Oekraïne zijn volgens Oekraïne tientallen mensen om het leven gekomen.

Burgers stonden naar verluidt op het station te wachten tot ze naar veiliger delen van het land konden vertrekken. Het station zou zijn geraakt door twee raketten. Volgens Rusland gaat het om een false flag-operatie, schrijft Summit News.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Oekraïense president Zelenski heeft Rusland omschreven als ‘een kwaad’ dat geen grenzen heeft, in reactie op de raketaanval op het treinstation. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dat Rusland een raketaanval op het station heeft uitgevoerd.

Alleen gebruikt door Oekraïense troepen

Het ministerie vermeldt dat het type raket dat gebruikt is bij de aanval alleen door het Oekraïense leger wordt ingezet. Bij het treinstation zijn fragmenten gevonden van een Tochka-U-raket, die alleen wordt gebruikt door Oekraïense troepen, aldus het ministerie.

Ook de Duitse journalist Alina Lipp stelt dat het gaat om een Oekraïense Tochka-U-raket. Eenzelfde raket kwam twee weken geleden neer in het centrum van Donetsk. Bij die aanval kwamen 27 burgers om het leven.

30 keer beschoten

Militieleider Edoeard Basoerin van de volksrepubliek Donetsk zei dat Oekraïne de aanval heeft georganiseerd. Hij sprak van een ‘provocatie’. De volksmilitie zei ook dat het raketsysteem uit de Sovjettijd niet wordt gebruikt door de strijdkrachten van de volksrepubliek Donetsk, volksrepubliek Loehansk of Rusland, maar wel wordt ingezet door Oekraïense militanten.

De volksmilitie voegde toe dat Oekraïense troepen het gebied eerder op de dag tot 30 keer toe hebben beschoten.

Ook het opschrift van de raket is verkeerd vertaald. De boodschap is: ‘we vuren deze raket af namens de kinderen’ en niet ‘deze raket is bedoeld voor kinderen’.


Waarschuwing: de beelden kunnen als heftig worden ervaren.

(Video verwijderd? Klik hier...)

2.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Naam*
Naam*
2 jaren geleden

Alle oorlogen op aarde zitten in basis hetzelfde in elkaar… de 1% organiseert ze… ALLEMAAL!!! En WIJ (de mensheid) zijn ALTIJD speelbal. De 99% heeft maar 1 vijand… de top van de 1%.

Chero
Chero
2 jaren geleden

Wanneer komt die leugen naar buiten. De mensen moeten nu maar eens de waarheid gaan zien. Er sterven iedere dag onnodig vele mensen door die smeerlappen. En Rusland maar de schuld blijven geven. Ik ben benieuwd hoe de mensen gaan reageren als ze er achter komen, dat ze altijd achter de verkeerde aan zijn gelopen.

Sdl
Sdl
2 jaren geleden

Inderdaad bye bye beter nog in de bak met hem vanwege betrokkenheid bij die prikjes.

Joost
Joost
2 jaren geleden

Al die valse vlaggen worden weerlegd. Wat doet de regering en het parlement? Een staande ovatie aan degene die verantwoordelijk is voor de dood van vele eigen burgers. En wat doet Von der Leyen in Kiev? De oorloghitser een veer in zijn kont geven? Goed gedaan, jochie, wij willen ook meedoen?

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x