Homepagina » Binnenland » Baudet waarschuwt voor gezondheidsrisico’s 5G: ‘Dit zijn geen kleine kwaaltjes’
baudet

Baudet waarschuwt voor gezondheidsrisico’s 5G: ‘Dit zijn geen kleine kwaaltjes’

Donderdag werd in de Tweede Kamer gedebatteerd over 5G. FvD-voorman Thierry Baudet zette tijdens het debat vraagtekens bij de noodzaak van 5G.

Hij wees erop dat bij deze technologie gebruik wordt gemaakt van millimetergolven.

Het bereik hiervan is heel klein, wat betekent dat op bijna elke lantaarnpaal een 5G-antenne moet worden geplaatst om een dekkend netwerk te krijgen.

Meer straling, minder bereik

Dergelijke antennes zenden bovendien meer straling uit dan de 4G-variant.

“Meer straling met minder bereik,” stelde Baudet vast.

Hij wees erop dat proeven hebben laten zien dat 5G bij zware regen of dichte mist al niet meer werkt.

Mogelijk schadelijke gevolgen voor de gezondheid

“Daarnaast is er veel te weinig bekend over de mogelijk schadelijke gevolgen voor de gezondheid,” zei het Kamerlid.

Het kankerinstituut IARC van de Wereldgezondheidsorganisatie heeft beoordeeld dat straling die bij 5G vrijkomt mogelijk kankerverwekkend is bij mensen.

Uitrol opschorten

Er zijn wetenschappelijke onderzoeken die wijzen op een mogelijke samenhang van straling met hersentumoren, Alzheimer en onvruchtbaarheid bij mannen.

“Geen kleine kwaaltjes dus,” aldus Baudet.

De FvD wil dat de uitrol van 5G wordt opgeschort.

“We moeten pas op de plaats maken, pauzeren,” zei de FvD-voorman.

Bekijk de video hieronder:Vond je dit belangrijk? Deel het dan met anderen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Weg en donder op met 5G, we (en vooral kwetsbare kinderen, toch?) krijgen ongevraagd al meer dan voldoende ziekmakende en kankerverwekkende straling door onze lijven.

  5G is nodig voor wat? Voor de industrie, voor meer controle, voor meer electronische rotzooi in de wereld? En dan is de gezondheid van mens, kind en dier opeens ondergeschikt en valt het allemaal wel mee met de gezondheidsrisico’s?

  35 likes
  • Als ik uit mijn keukenraam kijkt zie ik elk jaar meer masten op het gebouw aan de overkant van de weg verschijnen, Toen ik hier kwam wonen stond er een dikke boom waardoor ik ze helaas over het hoofd heb gezien. Maar wat erger is dat achter dat bewuste gebouw een kinderdagverblijf staat. Mijn gemeente verwijst mij naar de landelijke overheid voor dit probleem. En de landelijke overheid voert geen beleid hierover. De EU wel. Zij hanteren het voorzorgbeleid ten aanzien van masten en kinderverblijven dat door Duitsland en ik dacht ook Frankrijk gevolgd wordt. Als Nederlander wordt je bijna gedwongen de politiek in te gaan om het bijkans criminele overheidsbeleid (het in georganiseerd verband… etc. ) aan te kunnen pakken.

   3 likes
 2. Alleen de straling?,Barry Trower lezingen bekijken! Schrikken men kan er stemmingen mee regelen ,agressief of rustig of pijn het zijn millitaire wapens indien kant en klaar uitgelegd overal en men kan er eventueel aanvals drones e.o.robots me op weg sturen.Kan natuurlijk ook gekaapt worden door buitenlandse regeringen met een plan.Israel wil het niet en zij zijn zover in informatica en populatie controlle dat het slim is om op hun te letten als ze iets niet doen op dit gebied.
  En nu koffie.
  Mvrg,Marcel

  32 likes
 3. gewoon die antennes eraf breken of schieten dan werkt het hele zootje niet meer.

  22 likes
 4. Als Baudet het zegt gaan ze het expres wel doen en sneller ook, zou hij zeggen dat hij sterk voor 5G is dan werd het stop gezet.

  15 likes
  • Gewoon een onderzoekje laten doen dat 5G slecht is voor het klimaat en dat het de CO2 bevordert, dit vervolgens door 95% van de wetenschap laten ‘toetsen’ .

   Dan zal 5G wel stoppen 🙂
   Maar niet als het slecht zou kunnen zijn voor de gezondheid van mens & dier, dat is ondergeschikt.

   16 likes
 5. Klopt Willem ze doen alles om FvD tegen te werken . Het is gewoon verstandiger om dat 5G voorlopig in de ijskast te zetten en af te wachten . De gezondheidsrisico’s zijn veel te groot om overhaast besluiten te nemen . 4G Werkt goed we zitten niet zonder communicatie waarom ineens risico’s gaan nemen als er niet alles over bekent is .

  14 likes
 6. in de vs hebben dokters, wetenschappers en gezondheidswerkers een brief aan trump geschreven. niet alleen de mens heeft last van 5G, ook bomen, bijen en wilde dieren. wetenschappelijk aangetoond.
  https://www.emfacts.com/2019/12/moratorium-on-5g-american-scientists-doctors-and-healthcare-practitioners-letter-to-president-trump/

  12 likes
 7. Was die zaal opzettelijk leeg?

  11 likes
 8. Wuhan, capital of China’s Hubei province and a 5G pilot city, sheds light on China’s 5G future.

  5G rolled out only a year ago…

  10 likes
 9. Maak van je huis een kooi van Faraday .

  7 likes
  • Probeer dat maar eens sluitend te krijgen. Dat val niet mee. Wikkel je tel maar eens losjes in metaal folie bv zal je verbazen hoe goed je je best moet doen om het signaal te blokkeren.

   0 likes
 10. Er is alvast een beschermende technologie vervaardigd, in geval dat deze 5G tech toch door de strot word geduwd : https://5gbioshield.com/
  Momenteel wat prijzig aangezien dit niet uit een multinational hoek komt, maar hoe meer vraag bestaat hoe sneller het kostenprijsje naar beneden gedrukt kan worden. Alle info is op deze website te vinden.
  Ik heb er alvast eentje besteld en onlangs in ontvangst genomen.
  Verder wens ik mijn noorderburen veel succes tegen de doorvoering van deze verhulde NWO-agenda zet.

  6 likes
 11. Alle straling is slecht. Misschien veroorzaakt die straling wel stikstofdioxide? Of verandert die zuurstof in giftige zuurstof. Als je lange tijd druk voert op een stof enz, dan kan die stof veranderen in een andere stof. Dan is het toch al een biowapen?
  En druk geeft het.
  Voorbeeldje van eigen ervaring: Liep met de hond langs een zendmast.(ongeveer 50 meter). (k*tding staat bij mij in de straat/dicht bij mijn huis/zijn er trouwens vier grote op een lage toren) Komt er een jongen aan gefietst. Zijn mobiel ging af. Hij nam op en op dat moment klapte mijn linkeroor, die het dichts bij de mast was. Ongeveer hetzelfde gevoel als je door een tunnel gaat. Dus ga mij niet vertellen, dat die straling niet gevaarlijk is.
  Ik hoor die straling en er zijn vele die het ook kunnen horen. Moet je nagaan wat een hond dan hoort.

  6 likes
 12. Dus gaan straks al die lantaarnpalen een lamp krijgen die als zender/ontvanger dient?
  En wordt over 2 jaar elke led-lamp voor thuis verplicht tegelijkertijd ook een zender/ontvanger?
  Het huidige tijdperk als de ver(p)lichtingstijdperk?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

malieveld

Agressief politieoptreden op Malieveld ‘echt onbegrijpelijk’. Waar zijn we mee bezig in dit land?

Vandaag kwamen veel mensen naar het Malieveld ...

volkskrant

Volkskrant-columniste ‘steunt terroristische organisatie’: ‘Ik ben Antifa, deal with it’

Een columniste van de Volkskrant heeft via ...