Buitenland

Foto toont ‘juichende Israëli’s met popcorn tijdens bombardementen op Gaza’

Help mee door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op Twitter is grote ophef ontstaan over een foto van een groep Israëli’s die de bombardementen van hun land op de Gazastrook vanaf een heuvel met popcorn zit te volgen. De foto is gemaakt in Sderot, een Israëlische gemeente in de buurt van de grens met Gaza.

Allan Sørensen, journalist van de Deense krant Kristeligt Dagblad, plaatste de foto op Twitter. “De Israëli’s applaudisseren als er ontploffingen te horen zijn,” schreef hij eronder. De foto, die leidde tot grote opschudding, is inmiddels bijna 12.000 keer geretweet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Wat is er van de mensheid geworden?” schreef een Twitteraar. “Onmenselijk, verwerpelijk en misselijkmakend,” zei iemand anders. De meeste mensen uit Sderot, een gemeente met 25.000 inwoners, hadden dekking gezocht voor raketaanvallen, aldus de krant. Sinds 2001 is de plaats het doelwit van Palestijnse raketaanvallen. Een vijftigtal mensen had zich op een heuvel verzameld die uitzicht biedt op de Gazastrook.

Tuinstoelen en zakken popcorn werden aangesleept om de bombardementen te aanschouwen. Ook werden er waterpijpen gerookt. “We zijn hier om Israël Hamas te zien vernietigen,” zei Eli Cone, een 25-jarige Amerikaan die in Israël woont. “Kijk daar,” zei hij, waarbij hij wees naar een puntje in de lucht. “Dat is een gevechtsvliegtuig dat gaat schieten.” Er is een lichtflits te zien in de verte, waarna er luid wordt geapplaudisseerd op de heuvel.

“We hebben een hoop lol,” zei Aaron Dew uit Jeruzalem. Hij reed al twee keer naar Sderot om de bommen te zien vallen. “Het is geweldig om hier te zijn. Je kunt de raketten zien. Het is erg spannend allemaal. Gisteren viel er nog een raket onderaan de heuvel.”

[Knack, Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Buddy
Buddy
9 jaren geleden

Waarschijnlijk weer een staaltje van hoe wij door de Palestijnen en anti-Israëlische reguliere media worden belazerd.

The Truth Will Set You Free.
But First It will Piss You Off.

David Icke…

Enki
Enki
9 jaren geleden

Ach wat kan je deze laag ontwikkeldde maatschappij kwalijk nemen. Zij zijn door hun grote leider Netanyahu en vriendjes zo hard gemindfucked. Ze weten niet beter…

René van Zalk
René van Zalk
9 jaren geleden

Juichen valt natuurlijk niet goed te praten, zoals je ziet is het een klein groepje mensen. Maar we moeten niet vergeten dat Israël akkoord ging met een staak het vuren maar in plaats van dat hamas ook akkoord ging met dit staak het vuren schoot het opnieuw raketten af op Israëlische burgers.

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Israel heeft zich zelf weer in een concentratiekamp geplaatst en i.p.v. zich anders op te stellen blijft het in de slachtoffer rol zitten. Wanneer worden deze mensen nog eens volwassen en gaan ze eens nadenken?
Met geweld wordt nooit iets opgelost. En waar is de slogan ” 2de Wereldoorlog, dat nooit meer ? ”
Dit is The Never Ending Story !

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x