Gezondheid

Beter dan chemotherapie: kurkuma doodt kanker in plaats van patiënten

Help mee door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een bestanddeel van kurkuma is ongeveer 100 keer minder giftig dan chemotherapie en werkt effectiever bij de bestrijding van kankerstamcellen dan een combinatie van conventionele medicijnen.

Britse kankeronderzoekers hebben een belangrijke doorbraak bereikt door voor het eerst aan te tonen dat curcumine mogelijk effectiever is tegen kankercellen dan chemotherapie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Tijdens een studie, die is gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Letters, werd in eerste instantie gekeken of curcumine behandelingen met chemotherapie tegen darmkanker kan versterken.

Veilig en effectief hulpmiddel

De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat curcumine een veilig en effectief hulpmiddel is bij de behandeling van darmkanker. Voor het eerst is aangetoond dat curcumine de verspreiding van kanker via kankerstamcellen kan voorkomen.

De onderzoekers wijzen erop dat curcumine in staat is om de stamcellen aan te vallen die aan de basis staan van kwaadaardige kankers. Uit eerder onderzoek bleek al dat de gele kleurstof de strijd aangaat met kankercellen en daarbij gezonde cellen intact laat.

De meest opvallende uitkomst van de nieuwe studie is dat curcumine kanker beter bestrijdt dan chemotherapie. Door deze opvallende ontdekking heeft dit onderzoek revolutionaire implicaties.

122 keer giftiger

Chemotherapie (5-FU/oxaliplatin) blijkt 53 keer giftiger te zijn dan curcumine. Oxaliplatin is zelfs 122 keer giftiger dan curcumine. Je kunt je afvragen waarom curcumine dan niet op grote schaal wordt voorgeschreven aan darmkankerpatiënten. Het probleem is dat er ongeveer 800 miljoen dollar nodig is om de benodigde klinische onderzoeken te doen en goedkeuring van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA te krijgen.

Hier vind je 1500 wetenschappelijke studies die de werking van curcumine tegen verschillende soorten kanker aantonen.

[GreenMedInfo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x