Mens en Dier

BBB-leider Van der Plas wekt onbegrip door in de bres te springen voor Rob Jetten

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas sprak deze week op de Oxford Farming Conference. Ze vloog niet naar Oxford, maar pakte de Eurostar. Ze kreeg op X veel opmerkingen dat ze ‘beter’ is dan klimaatminister Rob Jetten, die onlangs naar Argentinië vloog om bij zijn lover te zijn.

In een draadje op X springt Van der Plas in de bres voor Jetten. “Zeggen tegen hem dat hij nooit mag vliegen, omdat hij klimaatminister is, is zeggen dat hij nooit meer familie mag bezoeken. Dat is niet te doen. Argentinië is niet met de trein bereikbaar,” schrijft Van der Plas, die opmerkt dat ze met kerst ook naar Ierland is gevlogen om familie te bezoeken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Ik snap heel goed dat Rob en zijn vriend graag familie wilden bezoeken. Dat snapt iedereen, hoop ik. Zijn vriend heeft zijn familie niet elke dag bij zich, zoals wij. En Rob hoort bij die familie. Laat ze,” vervolgt ze.

Dus is hij een hypocriet

“Ik ben niet beter dan Rob Jetten. En Rob is niet beter dan ik.”

Telegraaf-columnist en schrijver Leon de Winter begrijpt niet waarom Van der Plas Jetten moet verdedigen. Hij wijst erop dat klimaatalarmisten gedragsverandering willen bereiken. “De essentie van wat hij als politicus voorstelt, behelst het ondergeschikt maken – door elke burger! – van persoonlijke zaken aan de heilige zaak van het bestrijden van klimaatverandering,” merkt De Winter op.

Jetten veranderde zijn gedrag niet. Voor hij aan zijn reis begon, had hij moeten aftreden om de schijn van hypocrisie te vermijden. Maar dat deed hij niet, en dus is hij een hypocriet, vindt De Winter.

Doet niet ter zake

Van der Plas schreef ook dat ze persoonlijke zaken graag scheidt van politieke zaken. Dat doet volgens De Winter in dit geval niet ter zake. “Zijn politieke zaken, en die van zijn bondgenoten, dringen zich via wetten en eventueel overheidsrepressie onverbiddelijk op aan het persoonlijke.”

“Elke politieke scheet van Jetten beïnvloedt intens ons persoonlijke leven. Maar zelf kon hij niet naleven wat hij ons voorhoudt.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bezorgde NL'er
Bezorgde NL'er
3 maanden geleden

Net als die grappenhaus deed.
Jij moet,hij mag….. Zoooo fucking linkse gedachtengang dit.

roro 237
roro 237
3 maanden geleden

Jetten moet verplicht met een zeilboot naar Argentinië gaan!

Theo
Theo
3 maanden geleden

Goh wat een verassing, lientje is part of the problem. Nog steeds lullen over stikstof oa, zij is geen haar beter als de rest van de zooi!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 maanden geleden

Wanneer wordt de hele bende in de regering opgeruimd ??…Nederlanders zijn het ZAT !! WEG MET DE ZAKKENVULLERS !! Regeren kunnen ze niet.. er komt alleen maar BLA BLA BLA UIT HUN REET !!

Back to top button
105
0
We lezen graag je reactie!x