Het Complot

‘Brown en Blair waren te close met Murdoch’

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Leiders van de Britse Labourpartij onderhielden in het verleden te nauwe banden met mediatycoon Rupert Murdoch.

Dat verklaarde Labour-politicus Peter Mandelson. Hij diende onder premier Tony Blair en zijn opvolger Gordon Brown.

Volgens Mandelson stonden Blair en Brown ‘dichterbij Murdoch dan verstandig was’. Mandelson legde zijn verklaring af voor de Britse commissie die onderzoek doet naar de banden tussen de Britse media en de politiek.

Warme banden

Het onderzoek moet achterhalen in hoeverre hooggeplaatste figuren in de media en politici elkaar diensten hebben bewezen in de periode voorafgaand aan het afluisterschandaal bij het inmiddels opgeheven dagblad News of the World.

De commissie richtte de afgelopen tijd de aandacht op de warme banden tussen Murdoch en diverse premiers waaronder Margaret Thatcher en David Cameron.

Zakendeals

Probeert Peter Mandelson zich in te dekken? Bankier Nathaniel Rothschild maakte in 2005 gebruik van de diensten van Mandelson om zakendeals te sluiten met de steenrijke industrieel Oleg Deripaska.

In 2008 gaf David Cameron toe privégesprekken met Murdoch te hebben gevoerd op diens jacht, de Rosehearty. Ook aanwezig waren toenmalig EU-handelscommissaris Peter Mandelson, de Russische magnaat en miljardair Oleg Deripaska en oud-bestuursvoorzitter van NBC Universal Ben Silverman.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
c raassen
c raassen
10 jaren geleden

ja dat er nu een onderzoek komt is normaal en zeker op de manier hoe het is gegaan dit is niet het laatste onderzoek er komen er mee ,het zal een spannende tijd worden in veel onderzoeken op allerlei vlak en goed ook voor de mensen op zich …zij horen teminste te weten wat er nu allemaal gebeurt ,niets meer van geheim houding, wie weet wat wij over een paar maanden wel achter gekomen zijn.het gaat precies wel erg snel .wij blijven de mensen ook zoveel mogelijk waarschuwen en delen .dit is nu nog onze taak van de mensen om dit te doen .ik geloof ook in positieve verandering de komende tijd van enkele jaren .

rhiannon
rhiannon
10 jaren geleden

dit was allang geen geheim meer: de drummer van Queen, Roger Taylor, gaf hierover 98 al een interview. werd alleen niet serieus genomen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x